Yönetim Kurulumuzca Sermaye Artışına Devam Kararı!

İlk turda para koymadan ıpotek ıle artrıma gıdılıyordu

İkinci turda bunu kaldırıp nakıt koyma sartı geldı

Üçüncü turda küçük hissedarın payını koymayı artı 1 yıl satış yasağı konulmasını getırdıler

Küçük yatırımcıyı düşünen devlet bakalım büyük hissedar için ne düşünecek

Kulübün hisse oranı artması küçük yatırımcıyı zarara sokar diye mahkemeye kazanma ihtimali olabilir. Şöyle düşünün toplam 100 hisse var, sizin elinizde 10 hisse var ve yine atıyorum para olarak 10 lira payınız var. 90hisse=90 liradan da şirketin. Şirket sermaye artışını %100 yaptı diyelim sizin elinizdeki 10 lira muhafaza ediliyor 190 lira şirket sahibi oluyor. Yani çok daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse: kurbanda iki kişi 5er liradan toplam 10 liraya danaya giriyor. 10 lira değeri olan danaya diğer ortak 10 lira daha koyuyor sizin hakkınız yarı yarıyadan 1/4 oranına düşüyor. Bir de 1 sene bekleme olayı var ki bu çok riskli. Çünkü seçim dönemindeyiz bu sene üstelik bir sene içerisinde değişik olaylar meydana geldi. Borsa dediğimiz olay her türlü osuruktan nem kapar. Ha yönetim risk budur diye olaya daldı. Ünal Aysal'da yaş tahtaya basmaz ama konjonktür kıçını başını oynatma dönemine olduğu için insan tedirgin olmuyor değil hani.. Neyse hayırlısı olsun.

Bende bunu anlatmaya calsıyorum sabahtan beri ne mallık ne bılmem ne ::)

Aynen öyle adam işine gelırse diyor

Hisslerımız değer kaybetmedıgı sürece iyi

Hem kaybettıgını hemde gerı kalan nakıtın kredı ıle çekıldıgını düşünürsek ?

O zaman deminde dediğim gibi ya floryayı yda rivayı satıp kredileri kapatacaksın. Hiseleride normal seviyeye veya daha yükseğe cıkmasını bekleyip satacaksın. Nakit kazancımız en kötü durumda yani sadece uzun vaeeye yayıldı hise konusunda ama ucmadı.

Evet üper beyın arkadaş bı açıkla dipteki notu

Okumak cehaletı giderir demıs atalarımız

,

Küçük yatırımcının parasınıda bız koyacağız adamlar isterse 1 ay içinde dahıl olacak

Kimin ne olduğunu kısaca anladık kım malmış kım degılmıs

Bak arkadaşım, sermaye arttırımını biz yapacağız,küçük yatırımcı isterse 1 ay içinde aynı bedel ile bizden alacaklar,almazlar ise bizim hissemiz artacak(%90 bile olabilir) ve biz bu hisseleri 1 sene sonra satabileceğiz.Burada önemli olan yer(senin anlamadığın),biz burada para için değil negatif öz sermayeden kurtulmak için bu işi yapıyoruz,hisseleri 1 sene sonra satıp paraya çeviririz icap ederse.

Evet üper beyın arkadaş bı açıkla dipteki notu

Okumak cehaletı giderir demıs atalarımız

,

Küçük yatırımcının parasınıda bız koyacağız adamlar isterse 1 ay içinde dahıl olacak

Kimin ne olduğunu kısaca anladık kım malmış kım degılmıs

Ilber Ortaylinin bir lafi var bilirmisin cahil yine iyidir yaricahiller en kötüsüdür diye. Sen harbi ne okudugunu anlamiyorsun.

O zaman deminde dediğim gibi ya floryayı yda rivayı satıp kredileri kapatacaksın. Hiseleride normal seviyeye veya daha yükseğe cıkmasını bekleyip satacaksın. Nakit kazancımız en kötü durumda yani sadece uzun vaeeye yayıldı hise konusunda ama ucmadı.

140 ML yi kredı cekerek yatıracağımız söyleniyor

Şu dönemde kredı olayı ne kadar mantıklı orası soru işaretı

Ama bir sekılde artıya gecmelı şirket

Bak arkadaşım, sermaye arttırımını biz yapacağız,küçük yatırımcı isterse 1 ay içinde aynı bedel ile bizden alacaklar,almazlar ise bizim hissemiz artacak(%90 bile olabilir) ve biz bu hisseleri 1 sene sonra satabileceğiz.Burada önemli olan yer(senin anlamadığın),biz burada para için değil negatif öz sermayeden kurtulmak için bu işi yapıyoruz,hisseleri 1 sene sonra satıp paraya çeviririz icap ederse.

Benim tereddutum 1 yıl sonunda hısselerın degerının ne olacağı ;)

Haklısın ama şunu düşün,sen olsan zarar eden bir hisseyi alır mısın?Biz artı bilançoya geçince zaten hisse değerimiz artacak bence.

İnsallah sabahtan berı anlatmaya calısyorum

Şu piyasada hel amerıkanın acıklmalarından sonra ne olur bilinmez

Çok büyük riskke gırıyoruz

Ulan daha bist ne bilmezsin gelmis burda borsa hakkinda ahkam kesiyorsun parazit herif. SPKnin yaptigi serefsizligi biz bilmiyormuyuz sanki tövbe yarrabi. Kücük yatirimcinin ne oldugunu bile bilmiyorsun gelmis buraya ya isde söylede böylede diyorsun. Ne biliyorsun hayatinda hic borsada islem yaptinmi sen? Adim gibi eminim yapmadin. Adam mesaj yaziyor senin yazdiginin ne kadar mantiksiz oldugunu acikliyor, sonra adami alintilayip ha isde bende bunu diyorum diyorsun. Buna tükcede mallik denir, sonra mal diyince aliniyorsun.

Bilmiyorsan bir konuyu tam ahkam kesme, ilk basda isde 1 sene hisse satisi olmayacak diye agliyordun, sonra onu birakdin kücük sermayeyi öne attin. Burda %80 niye diyoruz cunki hisseleri geri aliyoruz, onun icinde bu kisa vadede kötü uzun vadede iyidir diyoruz.

Senin derdin ne onu bile tam anlatamiyorsun, bos bos konusuyorsun. Bos konusdugun icin mantikli cevapda verilemiyor. Illa hakaretmi edelim sana, bunumu istiyorsun?

Git futbol basligina futbol konus, belki onu anliyorsundur suraya gelip bos bos yazma!

dünyanın sayılı ekonomistleri iktisat uzmanları bu konuyu bilmiyor bizim forum ahalisi biliyor (!)

komik oluyorsunuz ünal başkana diyelim de burayı takip etsin bi şeyler öğrensin

spk okuyan bi arkadaş var onu üye yapmaya çalışıyorum foruma tüm dertlerimizi bitireceğim

Geri
Üst Alt