Paradox barindiran klasik bir soru var
Fatih Terim baskanliginin ikinci doneminde olsa bu fatih terimle yola devam edermiydi ?

özellikle yeni nesil arsenal taraftarı da wenger gibi isme son 3-4 senesinde rest çekiyordu, hatta istifa etmesini istiyordu

o gittikten sonra iyi oldu mu? bence hayır ancak wenger ile gitmeyeceği de belliydi

Ben eleştirilemez mi dedim ya da eleştirenlere laf mı attım?

Foruma giriş amacı FT düşmanlığı olanlara hatta bu uğurda Galatasaray'ın başarısızlığını isteyenlere laf ettim.

Gerçekten o mesajımdan "FT eleştirilmemeli." gibi bir anlam mı çıkıyor?

Sözde z kuşağını övüp tüketim odaklı bir güruh üzerinden bir teknik direktörün değişimini sosyolojik analiz yapıyormuş gibi değerlendirme konusuna hiç girmiyorum bile zira bahsedilen kuşak yarın x gelse de y gelse de z gelse de bok atacak bir yön bulacak, hatta hiç istememiş gibi davranacaklar.
Yok alıntı sebebim tam o değildi yazının başındada o sebeple belirttim

Her kapı neden ftye çıkıyoru baz alıp her kapının arkasında terimin olduğunu kapıları açarak(scout ekibi,transferler,teknik heyet,antrenman vs) göstermeye yahut anlatmaya çalıştım

Dediğin kesimin niyetini,amacını bilmiyorum,koy gözüne

özellikle yeni nesil arsenal taraftarı da wenger gibi isme son 3-4 senesinde rest çekiyordu, hatta istifa etmesini istiyordu

o gittikten sonra iyi oldu mu? bence hayır ancak wenger ile gitmeyeceği de belliydi
Evet belliydi gittikten sonra yıllarca alay edilen ilk 4e dahi girilemedi, şimdilerde ise Aston Villa, West Ham, Leicester bile daha iyi takımlar.

Arsenalli mallara müstehak gerçi, Wenger gibi adamı başarısız diye yollarsan böyle olur sonun.

Arsenal için ilk 4 zaten başarıydı her seferinde, bir kere giremedi diye yollandı.

Evet belliydi gittikten sonra yıllarca alay edilen ilk 4e dahi girilemedi, şimdilerde ise Aston Villa, West Ham, Leicester bile daha iyi takımlar.

Arsenalli mallara müstehak gerçi, Wenger gibi adamı başarısız diye yollarsan böyle olur sonun.

Arsenal için ilk 4 zaten başarıydı her seferinde, bir kere giremedi diye yollandı.

bence suç wenger'den çok yönetimdeydi ama para harcamıyorsun diye wenger'e kızılıyordu. Wenger son 2 senesi hariç her zaman ilk 4'e giren, şlde gruptan çıkan ve oyuncu satan bir yapı oluşturmuştu

wenger sonrası şimdi çıkan saka dışında iyi bir genç hatırlamıyorum. Pepe, Auba, Partey vs. bir ton para döktüler ama bu sene uzun yıllar sonra avrupa'da bile olmayacaklar

Yaw ne sorgulaması, ellerindeki telefonda 28 tane menajerlik oyunu, evdeki pcde football manager; 2 maç kazanınca hepsi Nagelsman. Bütün ligler telefonun ucunda. İzleyip izleyip “Futbol çok değişti ağbiii yeaa, hoca çağdışıııı yeaaa, Alman abi yeaaa, taktik yeaa” mastürbasyonu yapıyorlardır. Sorsan Pep ne oynatıyor? Aguero derler. Yorumlama falan yok. Rijkaard’ın Barcelonasını görseler biz Rijkaard’ı getirince 3 gün uyku uyumazlardı sevinçten ama sahada işler öyle gitmiyor işte. Avrupa şampiyonu Mancini de geldi ama futbol ortadaydı.

Neyse önemli değil dün rezaletti takım, hoca her türlü eleştiriyi hak ediyor gitsin falan eyvallah da yarın gidip Pochettino’yu getirsen bir şey olmayacağından eminim.
Yaw bu lige Löw de geldi Del Bosque de geldi Mancini de geldi. Burada şampiyon olamadılar diye çöp hocalar mı oldular? Fatih hocanın uluslararası anlamda ne gibi başarısı var? Adamların istedikleri desteği, süreyi verme sonra ligde şampiyon yap bizi diye bekle. Ketçap mayonez de olsun mu?

bence suç wenger'den çok yönetimdeydi ama para harcamıyorsun diye wenger'e kızılıyordu. Wenger son 2 senesi hariç her zaman ilk 4'e giren, şlde gruptan çıkan ve oyuncu satan bir yapı oluşturmuştu

wenger sonrası şimdi çıkan saka dışında iyi bir genç hatırlamıyorum. Pepe, Auba, Partey vs. bir ton para döktüler ama bu sene uzun yıllar sonra avrupa'da bile olmayacaklar
Röwe de var. Hayır benim derdim Wenger gayet güzel top da oynatıyordu, Arsenal zaten hiç en büyük olamadıki ilk 4ü beğenmemek onların neyine?

Alexisle Mesut'tan sonra Willianla Auba'ya verilen maaşlar zaten iş bilmezlik.

Terimin Td lük yaptığı takımlar. Buyrun bakalım yoruma açık.

Galatasaray A.Ş.Galatasaray
Teknik Direktör
17/18 (22 Ara 2017) muhtemel 30 Haz 2024
TürkiyeTürkiye
Teknik Direktör
13/14 (22 Ağu 2013) 17/18 (26 Tem 2017)
Teknik Direktör
11/12 (14 Tem 2011) 13/14 (25 Eyl 2013)
TürkiyeTürkiye
Teknik Direktör
05/06 (1 Şub 2006) 09/10 (20 Eki 2009)
TürkiyeTürkiye
Teknik Direktör
05/06 (17 Ağu 2005) 05/06 (19 Oca 2006)
Teknik Direktör
02/03 (31 Tem 2002) 03/04 (24 Mar 2004)
Milan ACMilan
Teknik Direktör
01/02 (1 Tem 2001) 01/02 (5 Kas 2001)
AC FiorentinaFiorentina
Teknik Direktör
00/01 (1 Tem 2000) 00/01 (25 Şub 2001)
Teknik Direktör
96/97 (1 Tem 1996) 99/00 (30 Haz 2000)
TürkiyeTürkiye
Teknik Direktör
93/94 (27 Eki 1993) 95/96 (30 Haz 1996)
Türkiye U21Türkiye U21
Teknik Direktör
90/91 (1 Ağu 1990) 93/94 (26 Eki 1993)
TürkiyeTürkiye
Yardımcı antrenör
90/91 (1 Ağu 1990) 93/94 (26 Eki 1993)
Yardımcı antrenör yanında: Sepp Piontek (20 maç)
GöztepeGöztepe
Teknik Direktör
89/90 (1 Tem 1989) 89/90 (30 Haz 1990)
MKE AnkaragücüAnkaragücü
Teknik Direktör
87/88 (20 Eyl 1987) 88/89 (30 Haz 1989)

Röwe de var. Hayır benim derdim Wenger gayet güzel top da oynatıyordu, Arsenal zaten hiç en büyük olamadıki ilk 4ü beğenmemek onların neyine?

Alexisle Mesut'tan sonra Willianla Auba'ya verilen maaşlar zaten iş bilmezlik.

ezeli rakipleri tottenham ile hep dalga geçiyorlardı. Tottenham'ın şampiyonluk yarışı verdiği 2015-2016'da bile son 3 hafta arsenal onları geçip 2.olmuştu

son 3-4 senedir geçiliyor sürekli. İşin garibi hiçbir oyuncu artık arsenal'e gelmekte istemiyor. Leicester'a gitmek çok daha mantıklı. Her giden parlıyor, değeri artıyor orada. Arsenal'de ise değeri düşüyor

keşke gelse yav ona da gitsin diyenler ilk bu tipler olacak, gelsin dediklerini de ertesi gün unutacaklar.

ben tarihte görmedim bu durumu, adam 1 ay foruma girmiyor mesela maç kaybedince çat gelip sadece terim'e sallıyor, hani samimi olsa oyunculara yönetime de sallar ama her şeyin arkasında terim var.

cidden keşke gitse diyorum, gelecek sene başarısız olduğu an gider diye düşünüyordum ama galatasaray'ın kötü olmasından çok bu konunun kangren olması daha çok yordu beni artık.

Geçen sene de yazmıştım. Yine yazıyorum: Bu Fatih Terim gitsin diyenler varya, Allah uzun ömür versin de hoca vefat etse Prandelli dönemi gibi ilk dönemde hocanın mezarının başına gidip Allah’a yalvarırlar “Rabbim hocayı dirilt, gerekirse beni al” diye.

Artık ben de hoca gitsin istiyorum. Gitsin de gelsin bir Alman, İngiliz, İtalyan, İspanyol görelim bakalım modern futbolu.

Hocanın kadro seçimi, inadı vs(bir sürü konuda) ben de eleştiriyorum valla buradakilerden fazla eleştiriyor olabilirim. (Buraya yazmasam da) Dün kadroyu gördüm sövdüm mesela ama şundan eminim işte: Dün bize 5 atan Schmidt bize gelse geçen sene 2. Bile yapamazdı. Bizdeki futbol iklimi çok farklı, futbol falan yok TFF, Koç, başkaları; ortam çok farklı. Döviz kuru, yabancı sınırı, hakemler. Yaw futbol bilgisi konusunda 100 tane temel eksiği olan ama atletizmiyle ligde iş yapan Onyekuruyı 2 milyon euro basıp kampa yetiştiremiyoruz, muhtemelen son gün 500bin euro daha düşüğe alırız hesaplarındayız. Dünkü rakibin hangi oyuncusunu bonservis verip alabiliriz. Sıfır. Hee bunlar bahane mi? Değil. Slavia Prag, Bodo, Molde, Midyat örnekleri var eyvallah ama onlar yetiştirici kulüp olup iyi oyuncular bulurlarsa iyi paralara satmanın yanında yarışmanın içine de dahil oluyorlar ama bu riski alabiliyorlar. Çünkü attıkları kurşun karavana olsa bile kimsenin sikinde olmaz. Midyat şampiyon olamasa yani taraftarı barda içmeye, sabah da sıfır moral bozukluğuyla işe gitmeye devam eder. Burası öyle değilki hep şampiyon olmak zorundasın. Mancini aldı Hayroviç, Ontivero. Ne oldu? Pikachuları geliştirip Rainchu mu yaptı ne oldu? Bir yaprak olmadı onlardan da.

Ülkedeki futbol Eric Gerets dönemindeki kadar temiz ve bağımsız değil maalesef. Arkadaşların önce bunu anlaması lazım.

İnan Hoca üzerinde Z kuşağı hakkında hak etmedikler bir övgü olmasa topa girmeyecektim de. Abuk sabuk bağlantılar.

yav o zaman kim eleştiriyordu zaten semihle-danyylee emreçolakla enginle şlde milletin içinden geçen takımın hocası bu gün niye çıkıp ağlıyorr ben yapamıyorum artık diyor arkadaş 4 senedir milletin isyanı buna zaten o günkü oyun felsefesinden eser kalmadığı için bu gün 30 maçta 2 galiiyetimiz var.

Elinde Drogba, Sneijder, Melo varken saldırabiliyorsun işte. Ömer Bayramla nereye saldırıyorsun. Ne olursa olsun takım dünkü kadar köyü oynamamalı orası ayrı, dünün bahanesi yok da futbol da hakikaten iyi futbolcuyla oynanıyor.

Kasımpaşa pardon, içerde üst üste maç kaybedince insan karıştırabiliyor.

O Bursa maçından bir hafta öncekindeki Antep maçı ve 2 hafta sonraki Antalya maçını da hatırlayalım zira.

Beşiktaş Sivastan 3 yemese muhtemelen 2. olup ŞLye gitme şansını dahi kaçıracaktık.

Mancini'nin bizdeki dönemine başarılı diyemeyiz, bu mantıktan çıkın artık, Inter ve Zenitte de sıçtı, MT'de başarılı oldu.

Kötü örneği kötü örnekle mübahlaştırmaktan kaçınalım.

Mesela 2009da nispeten mütevazı kadroyla oynayan Skibbe'den bahsedebilirsin ya da FT'nin 3. dönemindeki ilk sezonda. Keza hak yemeyelim Tudorun ilk 8 haftası da çok baskın bir oyun vardı.

Genel anlamda iyi futbol oynatan 2 yabancı hocamız oldu. Gerets ve Skibbe. Lucescu seyir açısından iyi top oynatmıyordu ama mantıklı, rakibe, elindeki futbolcuya göre oynatıyordu. Bunların dışındakiler trışka.

Geçen sene de yazmıştım. Yine yazıyorum: Bu Fatih Terim gitsin diyenler varya, Allah uzun ömür versin de hoca vefat etse Prandelli dönemi gibi ilk dönemde hocanın mezarının başına gidip Allah’a yalvarırlar “Rabbim hocayı dirilt, gerekirse beni al” diye.

Artık ben de hoca gitsin istiyorum. Gitsin de gelsin bir Alman, İngiliz, İtalyan, İspanyol görelim bakalım modern futbolu.

Hocanın kadro seçimi, inadı vs(bir sürü konuda) ben de eleştiriyorum valla buradakilerden fazla eleştiriyor olabilirim. (Buraya yazmasam da) Dün kadroyu gördüm sövdüm mesela ama şundan eminim işte: Dün bize 5 atan Schmidt bize gelse geçen sene 2. Bile yapamazdı. Bizdeki futbol iklimi çok farklı, futbol falan yok TFF, Koç, başkaları; ortam çok farklı. Döviz kuru, yabancı sınırı, hakemler. Yaw futbol bilgisi konusunda 100 tane temel eksiği olan ama atletizmiyle ligde iş yapan Onyekuruyı 2 milyon euro basıp kampa yetiştiremiyoruz, muhtemelen son gün 500bin euro daha düşüğe alırız hesaplarındayız. Dünkü rakibin hangi oyuncusunu bonservis verip alabiliriz. Sıfır. Hee bunlar bahane mi? Değil. Slavia Prag, Bodo, Molde, Midyat örnekleri var eyvallah ama onlar yetiştirici kulüp olup iyi oyuncular bulurlarsa iyi paralara satmanın yanında yarışmanın içine de dahil oluyorlar ama bu riski alabiliyorlar. Çünkü attıkları kurşun karavana olsa bile kimsenin sikinde olmaz. Midyat şampiyon olamasa yani taraftarı barda içmeye, sabah da sıfır moral bozukluğuyla işe gitmeye devam eder. Burası öyle değilki hep şampiyon olmak zorundasın. Mancini aldı Hayroviç, Ontivero. Ne oldu? Pikachuları geliştirip Rainchu mu yaptı ne oldu? Bir yaprak olmadı onlardan da.

Ülkedeki futbol Eric Gerets dönemindeki kadar temiz ve bağımsız değil maalesef. Arkadaşların önce bunu anlaması lazım.

İnan Hoca üzerinde Z kuşağı hakkında hak etmedikler bir övgü olmasa topa girmeyecektim de. Abuk sabuk bağlantılar.
Kesinlikle katılıyorum.

Bu seneye zaten yok hükmünde bakıyorum ben Terim başarısızlığı kesinleştiği an bence ayrılacak ki forumdan görüştüklerim Terim'e neler söylediğimi bilir lakin biri geliyor diyorki Diagne kazığını soktu ya ben bu adama ne diyeyim, şampiyon olurken Terim'i eleştiren ben 2 senedir savunur olurdum çünkü çoğu argüman boş. @Samet Nalbant mesela kondüsyonerden bahsetmiş mükemmel bir argüman ya bunu sorgulama yetisi olmayan adam geliyor alakasız konulardan vuruyor ki esas sorumlu da benim gözümde Albayraktır her şey onun iş bilmezliğinden oldu.

Neyse dediğin gibi gitse de bulsa yönetim o genç Almanı, bakalım bulup getirebilecek mi? Adi Hütter, Nagelsmann, Gasperini bekleyenleri kim tatmin eder o da muamma.

Biz o maçta ki ara ara açar izlerim
İkinci yarı belli dönemde dominat oynadık(meyvesi gol olan dönem),zira fişi çekecek kalibrede bir real di ,3-0 la gelmişti ,onun rahatlığı da vardı

luce li 3-0 rövanşı olan 3-2 futboldu

O zaman o Real’de de ilk yarıyı 2-0 bitirmenin rahatlığı vardı diyebiliriz bunun sonu yok. Real’e karşı 90 dk full dominant bir oyun da beklemek ne kadar doğru onu da bir düşünmek lazım. Şundan da eminim o rövanşta Ronaldo’nun ofsayt golü olmasa ve 1-0 öne geçmeseler o dominant süre çok daha fazla olurdu bizim adımıza.

Geri
Üst Alt