Zaha: "Ben olsam da olmasam da takım kazanıyor, ayrılıp ayrılmamam insanları neden rahatsız ediyor?"

mentali sağlam falan değil arada çıkıp yayında edebiyat yapıyor diye tavırlarının aksi olmadığını söyleyemeyiz
Tavırları aksi değil demedim ki. Mentali sağlam dedim. Etkilenmiyor yani yapılan baskılardan. Çok da sallamıyor. Başka topçu olsa çeker giderdi.

Ayrıca ben olsam, aksiliğin tillahını yapardım. Zaha'nın yine hiçbir şey yaptığı yok. Tek kötü söz söylemiyor.

geçen sezon plansız ve şova dönük transferler takımı ileriye götürmediği gibi maaş yükü oldu. sakat icardiyle hoca geçen sezon takımı taşıdı. onun da beklerle ilgili sıkıntısı var ama dedik bu kadar papaz bir takımda olmaz diye. ziyech neyse yok lidermiş, oynamış oynamamış çok dert etmiyor gibi ama zaha farklı bir profildi. hoca gönlünü yapamadı desek hocaya haksızlık olur. ingiltere dışına çıkmış bir oyuncu için zor oldu bu sezon adapte olur diye bekliyordum.

vay arkadaş büyük hayal kırıklığı ne diyim.

Yattığın yerden maaş mı alacaksın totoş?

Yattığı nerden çıktı rtaş. Ayrıca oynamadan para alma gbi bi gayesi de yok ki lestıra gidicekti vergi saçmalığı olmasa. Adama kerem gidecek diye dayı diyip gitmeyince de ayıoğlu ayı demenin alemi yok. Kalıyorsa yapılan antlaşmaya saygı çerçevesinde heriften azami katkı alınmağa bakılmalı.

Yattığın yerden maaş mı alacaksın totoş?
Kapı gibi sözleşmesi var. Sözleşmede yazan her kuruş, dibine kadar hakkıdır.

Adam sakat numarası mı yapıyor? Hayır.

Oynamam mı diyor? Hayır.

Adam oynamaya hazır. Oynatılmıyorsa, o da oynatmayanların sorunu.

Kapı gibi sözleşmesi var. Sözleşmede yazan her kuruş, dibine kadar hakkıdır.

Adam sakat numarası mı yapıyor? Hayır.

Oynamam mı diyor? Hayır.

Adam oynamaya hazır. Oynatılmıyorsa, o da oynatmayanların sorunu.
Dünyanın lafını ettiğimiz Kerem kadar katkı verememiş, 42 maç oynamış 23/24 sezonunda. Gol+asist/maç hesabı yap bakalım, sonuç ne çıkıyor gör.

Hoca daha ne kadar şans verecek bu adama? Kendi pozisyonunda defalarca şans buldu ama takıma uyum sağlayamadı.

Hem daha fazla para alacaksın, hem trip atacaksın. Bir de böyle mal mal açıklama sıçacaksın. Bunun suçlusu Okan Buruk mu oluyor şimdi?

Ben buna maaş vereceğime Yunus Akgün'ü oynatırım sezon boyunca. 10 gol 5 asist için senede 5 milyon maaş vermeye gerek yok. Sırf transfer çalımı yapıldı dedirtip millete 31 çektirmek için Galatasaray'ın parasını har vurup harman savurmaya kimsenin hakkı yok. 1 değil 2 değil bu fiyasko. Bu şov transferlerinin 2 tanesi oynayamıyor, bir tanesi de gönderildi zaten.

Dünyanın lafını ettiğimiz Kerem kadar katkı verememiş, 42 maç oynamış 23/24 sezonunda. Gol+asist/maç hesabı yap bakalım, sonuç ne çıkıyor gör.

Hoca daha ne kadar şans verecek bu adama? Kendi pozisyonunda defalarca şans buldu ama takıma uyum sağlayamadı.

Hem daha fazla para alacaksın, hem trip atacaksın. Bir de böyle mal mal açıklama sıçacaksın. Bunun suçlusu Okan Buruk mu oluyor şimdi?

Ben buna maaş vereceğime Yunus Akgün'ü oynatırım sezon boyunca. 10 gol 5 asist için senede 5 milyon maaş vermeye gerek yok. Sırf transfer çalımı yapıldı dedirtip millete 31 çektirmek için Galatasaray'ın parasını har vurup harman savurmaya kimsenin hakkı yok. 1 değil 2 değil bu fiyasko. Bu şov transferlerinin 2 tanesi oynayamıyor, bir tanesi de gönderildi zaten.
Dakikaya vur bir de o oynadığı maçları.

2023/2024 sezonu özelinde;

Toplam süre : 2110 dakika
Maç başı : 50 dakika

Her maç 90 dakika oynamış olsa, sadece 23 maç oynamış olurdu.
ve adam 10 gol, 5 asistle oynadı.

15/23 = Maç başı 0.65 gol katkısı.

Bir de Kerem'e bakalım.
Toplam Süre :3760 dakika
Çıktığı maç : 54
Gol : 15
Asist : 9
Toplam skor katkısı: 24

Kerem aldığı süre bazında her maç 90 dakika oynamış olsa, ortalama 41 maça çıkmış olurdu.

24/41 = 0.58

Yani özetle;
Zaha'nın 90 dakika başı skor katkısı : 0.65
Kerem'in 90 dakika başı skor katkısı : 0.58

Kim daha çok katkı vermiş?

Yattığı nerden çıktı rtaş. Ayrıca oynamadan para alma gbi bi gayesi de yok ki lestıra gidicekti vergi saçmalığı olmasa. Adama kerem gidecek diye dayı diyip gitmeyince de ayıoğlu ayı demenin alemi yok. Kalıyorsa yapılan antlaşmaya saygı çerçevesinde heriften azami katkı alınmağa bakılmalı.
Transfer yönetiminin sorumlusu teknik ekip, bu konuda yanlışları var. Ama bu durum Zaha'ya taraftarla dalga geçer gibi açıklama yapma hakkı vermez. Ben olsam da olmasam da takım kazanıyor diyeceğine elimden geleni yapmaya hazırım diyecek. Madem oynamadan para alma gibi bir gayesi yok, böyle gevşek gevşek açıklama yapmayacak.

Manu deplasmanında nerde sırtladı yaw allah aşkına :asd: Kerem de sırtladı o zaman

10 sene önceki maç da değil ki hatırlamayıp tamam deyip geçelim.

Ts maçında iyiydi evt de forvetti, Icardiyi yedek bekletecek halimiz yok sağlamken. Ayrıca ts maçından sonra istanbulspor maçına da 11de başlayıp sahaya gübrelemişti zaten.
Konuyu okurken tam da bu geldi aklıma. O dönem zaten kadrosu dar olan TS Afrika Turnuvasındaki oyuncuları nedeniyle hepten aciz duruma düşmüştü, yenmeyeni dövüyorlardı adeta. Bir de topu kullanmaya kalktıkları için defansta korkunç açıklar verdiler. O takıma gol atmak, adı TS olsa da pek marifet değildi yani. Hemen bir sonraki İstanbulspor maçındaki iğrenç santrfor performansını görmezden gelip unutturmak isteyenler var, dublorü mü oynadı o maçta? Tabii ki İcardi varken santrfor oynamayacaktı. Takımda kredisi en yüksek birkaç futbolcudan biri olan Kerem kesilip kanat oynatılırken ne vermişti ki ille de sürekli onun oynaması gerekiyordu?

Daha TR ye adım attığındaki yüz ifadesi çok şey anlatıyordu. Sanki İstanbul' a değil de Hindistan' ın en ücra ve boklu bir köşesine inmişti Dazet hazretleri; 'ben ne yaptım, para uğruna nereye düştüm' gibi bir şey. Bu ruh halinde bir adamla (Ekabir tavırlar sergilemiş olması da muhtemel) aynı ortamda bulunup kader birliği yapmak kolay değil; diğer oyuncularla da empati yapmak gerekiyor. Hocanın net haksızlık ettiğini düşündüğüm Bakambu dahil, takımda başka hiç kimse böyle 'ayrıksı otu' gibi takılmadı; neden acaba? İyi futbollarının yanı sıra insani ilişkiler bakımından da şahane takımdaş karaktere sahip Mertens, İcardi, Torreira gibi adamlarla sorun yaşayan kim olursa olsun, aksine net bir bilgi olmadıkça mevzunun kaynağı kendisidir diye düşünürüm.

İş yerinde dedikodu yapmak, tazminatsız çıkış sebebidir. Zahaya bu tarifeyi uygulayalım. Zaha kendi içinde kavgası olan biriymis. Bir adım atana, beni öldürmeye geliyor diyecek sanırım. Aslında bu sezon öncesi kampında kıpırdama vardı. Bizim yonetim bunu asla gönderemez. Kendisi her ne halt yedi ise Okan hoca ve takım arkadaşlarından özür dilesin ve maçlarda takımla birlikte yerini alsın

Tavırları aksi değil demedim ki. Mentali sağlam dedim. Etkilenmiyor yani yapılan baskılardan. Çok da sallamıyor. Başka topçu olsa çeker giderdi.

Ayrıca ben olsam, aksiliğin tillahını yapardım. Zaha'nın yine hiçbir şey yaptığı yok. Tek kötü söz söylemiyor.

valla ilk geldiği günden beri gayet de etkileniyor en ufak şeylerden, bunu böyle konuşmaların altında maskelemesi sizin fark etmemeniz için yeterli demek ki

süper kupa maçından beri mobbing yapılıyor evet gitmesi isteniyor ve bence de kurtulmamız lazım bir an önce, ama öncesinde ne mobbing vardı ne de az süre aldı ona rağmen bu ağlak hali hep vardı

formayı hak etmedi ve bunu kabullenemedi hiç, arabistandan gelmiş futbolu salmış saint maximin’in 2 maçta yaptığını sezon boyunca 10 dk bile gösteremedi ki maximin öyle çok beğendiğim bi oyuncu da değil yani

Yav kal iste bir sezon daha gercek zahayi göster bize, sonra sutlariz

Dakikaya vur bir de o oynadığı maçları.

2023/2024 sezonu özelinde;

Toplam süre : 2110 dakika
Maç başı : 50 dakika

Her maç 90 dakika oynamış olsa, sadece 23 maç oynamış olurdu.
ve adam 10 gol, 5 asistle oynadı.

15/23 = Maç başı 0.65 gol katkısı.

Bir de Kerem'e bakalım.
Toplam Süre :3760 dakika
Çıktığı maç : 54
Gol : 15
Asist : 9
Toplam skor katkısı: 24

Kerem aldığı süre bazında her maç 90 dakika oynamış olsa, ortalama 41 maça çıkmış olurdu.

24/41 = 0.58

Yani özetle;
Zaha'nın 90 dakika başı skor katkısı : 0.65
Kerem'in 90 dakika başı skor katkısı : 0.58

Kim daha çok katkı vermiş?

Aşağıdaki maaş tablosunu ne yapacağız peki? Böyle bol keseden para saçmaya devam mı edilecek? Karşılaştırdığımız adamlar ne kadar maaş alıyor , onu da yazsana.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-08-19 154235.webp
    Ekran görüntüsü 2024-08-19 154235.webp
    122,6 KB · Görüntüleme: 11
  • Ekran görüntüsü 2024-08-19 154235.webp
    Ekran görüntüsü 2024-08-19 154235.webp
    122,6 KB · Görüntüleme: 11
Aşağıdaki maaş tablosunu ne yapacağız peki? Böyle bol keseden para saçmaya devam mı edilecek? Karşılaştırdığımız adamlar ne kadar maaş alıyor , onu da yazsana.
Maaşı yüksek zaten. Ama adam bu katkıyı kısıtlı süre alarak, takımda çeşitli sorunlar yaşayarak verdi. Üstüne düşülse, değer verilse, özel hissettirilse takımı sırtında taşıyabilecek potansiyelde bir adam Zaha. Ben böyle bir adamın kaybedilmesinden yana değilim.

Yoksa tek kriterimiz maaş olacaksa, kendi ligimizde takılalım. Avrupa'yı hedef haline getirmeyelim derim.

Maaşı yüksek zaten. Ama adam bu katkıyı kısıtlı süre alarak, takımda çeşitli sorunlar yaşayarak verdi. Üstüne düşülse, değer verilse, özel hissettirilse takımı sırtında taşıyabilecek potansiyelde bir adam Zaha. Ben böyle bir adamın kaybedilmesinden yana değilim.

Yoksa tek kriterimiz maaş olacaksa, kendi ligimizde takılalım. Avrupa'yı hedef haline getirmeyelim derim.
Aldığı paranın hakkını ve daha fazlasını veren sayısız örnek var. Transferi yattıysa hocayla didişmeyi bırakıp sahaya bakacak. İşini iyi yapan adama kimse bir şey demez.

Kampa neden cagirdiniz neden hazirlik maci oynattiniz.Haziranda git deseydiniz simdiye alacak klup coktan bulunurdu.10 günde 2 klüp buldu kendine.Cok sevdiginiz kerem 2 senedir avrupadan teklif bulamiyor.Yönetimin beceriksizligi yüzünden elemani zorbalamayin.

Şimdi şöyle Zahacım..

Aldığın ücretle, verdiğin katkı arasında dağlar kadar fark olunca ister istemez insanlar kalmandan rahatsız oluyorlar..

Öte yandan taraftar olup takımı desteklemekten ziyade, muhasipliğe soyunan çok sayıdaki insanın etkisi de var tabii..

Geri
Üst Alt