Ege Can Erbay
10 Numara!
- 8 Aralık 2016
- 13.965
- 10.021
- 1.088
Başımıza kaldı anlaşılan...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Tavırları aksi değil demedim ki. Mentali sağlam dedim. Etkilenmiyor yani yapılan baskılardan. Çok da sallamıyor. Başka topçu olsa çeker giderdi.mentali sağlam falan değil arada çıkıp yayında edebiyat yapıyor diye tavırlarının aksi olmadığını söyleyemeyiz
Yattığın yerden maaş mı alacaksın totoş?
Kapı gibi sözleşmesi var. Sözleşmede yazan her kuruş, dibine kadar hakkıdır.Yattığın yerden maaş mı alacaksın totoş?
Dünyanın lafını ettiğimiz Kerem kadar katkı verememiş, 42 maç oynamış 23/24 sezonunda. Gol+asist/maç hesabı yap bakalım, sonuç ne çıkıyor gör.Kapı gibi sözleşmesi var. Sözleşmede yazan her kuruş, dibine kadar hakkıdır.
Adam sakat numarası mı yapıyor? Hayır.
Oynamam mı diyor? Hayır.
Adam oynamaya hazır. Oynatılmıyorsa, o da oynatmayanların sorunu.
Dakikaya vur bir de o oynadığı maçları.Dünyanın lafını ettiğimiz Kerem kadar katkı verememiş, 42 maç oynamış 23/24 sezonunda. Gol+asist/maç hesabı yap bakalım, sonuç ne çıkıyor gör.
Hoca daha ne kadar şans verecek bu adama? Kendi pozisyonunda defalarca şans buldu ama takıma uyum sağlayamadı.
Hem daha fazla para alacaksın, hem trip atacaksın. Bir de böyle mal mal açıklama sıçacaksın. Bunun suçlusu Okan Buruk mu oluyor şimdi?
Ben buna maaş vereceğime Yunus Akgün'ü oynatırım sezon boyunca. 10 gol 5 asist için senede 5 milyon maaş vermeye gerek yok. Sırf transfer çalımı yapıldı dedirtip millete 31 çektirmek için Galatasaray'ın parasını har vurup harman savurmaya kimsenin hakkı yok. 1 değil 2 değil bu fiyasko. Bu şov transferlerinin 2 tanesi oynayamıyor, bir tanesi de gönderildi zaten.
Transfer yönetiminin sorumlusu teknik ekip, bu konuda yanlışları var. Ama bu durum Zaha'ya taraftarla dalga geçer gibi açıklama yapma hakkı vermez. Ben olsam da olmasam da takım kazanıyor diyeceğine elimden geleni yapmaya hazırım diyecek. Madem oynamadan para alma gibi bir gayesi yok, böyle gevşek gevşek açıklama yapmayacak.Yattığı nerden çıktı rtaş. Ayrıca oynamadan para alma gbi bi gayesi de yok ki lestıra gidicekti vergi saçmalığı olmasa. Adama kerem gidecek diye dayı diyip gitmeyince de ayıoğlu ayı demenin alemi yok. Kalıyorsa yapılan antlaşmaya saygı çerçevesinde heriften azami katkı alınmağa bakılmalı.
Konuyu okurken tam da bu geldi aklıma. O dönem zaten kadrosu dar olan TS Afrika Turnuvasındaki oyuncuları nedeniyle hepten aciz duruma düşmüştü, yenmeyeni dövüyorlardı adeta. Bir de topu kullanmaya kalktıkları için defansta korkunç açıklar verdiler. O takıma gol atmak, adı TS olsa da pek marifet değildi yani. Hemen bir sonraki İstanbulspor maçındaki iğrenç santrfor performansını görmezden gelip unutturmak isteyenler var, dublorü mü oynadı o maçta? Tabii ki İcardi varken santrfor oynamayacaktı. Takımda kredisi en yüksek birkaç futbolcudan biri olan Kerem kesilip kanat oynatılırken ne vermişti ki ille de sürekli onun oynaması gerekiyordu?Manu deplasmanında nerde sırtladı yaw allah aşkınaKerem de sırtladı o zaman
10 sene önceki maç da değil ki hatırlamayıp tamam deyip geçelim.
Ts maçında iyiydi evt de forvetti, Icardiyi yedek bekletecek halimiz yok sağlamken. Ayrıca ts maçından sonra istanbulspor maçına da 11de başlayıp sahaya gübrelemişti zaten.
Tavırları aksi değil demedim ki. Mentali sağlam dedim. Etkilenmiyor yani yapılan baskılardan. Çok da sallamıyor. Başka topçu olsa çeker giderdi.
Ayrıca ben olsam, aksiliğin tillahını yapardım. Zaha'nın yine hiçbir şey yaptığı yok. Tek kötü söz söylemiyor.
Dakikaya vur bir de o oynadığı maçları.
2023/2024 sezonu özelinde;
Toplam süre : 2110 dakika
Maç başı : 50 dakika
Her maç 90 dakika oynamış olsa, sadece 23 maç oynamış olurdu.
ve adam 10 gol, 5 asistle oynadı.
15/23 = Maç başı 0.65 gol katkısı.
Bir de Kerem'e bakalım.
Toplam Süre :3760 dakika
Çıktığı maç : 54
Gol : 15
Asist : 9
Toplam skor katkısı: 24
Kerem aldığı süre bazında her maç 90 dakika oynamış olsa, ortalama 41 maça çıkmış olurdu.
24/41 = 0.58
Yani özetle;
Zaha'nın 90 dakika başı skor katkısı : 0.65
Kerem'in 90 dakika başı skor katkısı : 0.58
Kim daha çok katkı vermiş?
Maaşı yüksek zaten. Ama adam bu katkıyı kısıtlı süre alarak, takımda çeşitli sorunlar yaşayarak verdi. Üstüne düşülse, değer verilse, özel hissettirilse takımı sırtında taşıyabilecek potansiyelde bir adam Zaha. Ben böyle bir adamın kaybedilmesinden yana değilim.Aşağıdaki maaş tablosunu ne yapacağız peki? Böyle bol keseden para saçmaya devam mı edilecek? Karşılaştırdığımız adamlar ne kadar maaş alıyor , onu da yazsana.
Aldığı paranın hakkını ve daha fazlasını veren sayısız örnek var. Transferi yattıysa hocayla didişmeyi bırakıp sahaya bakacak. İşini iyi yapan adama kimse bir şey demez.Maaşı yüksek zaten. Ama adam bu katkıyı kısıtlı süre alarak, takımda çeşitli sorunlar yaşayarak verdi. Üstüne düşülse, değer verilse, özel hissettirilse takımı sırtında taşıyabilecek potansiyelde bir adam Zaha. Ben böyle bir adamın kaybedilmesinden yana değilim.
Yoksa tek kriterimiz maaş olacaksa, kendi ligimizde takılalım. Avrupa'yı hedef haline getirmeyelim derim.