Zamanı Geldi (Serie A stoperi)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Zamani Geldi (Seria A stoperi)

kaynak kulüpten haliyle adını açıklayamacağım bir isim renkdaşlar anlayışlı olun =)

Herkes Juan uefa'da oynayamaz diye gelmez diyor ama F.R önemli olan topla iyi olan bir stoper gerisi önemli diil demiş..

Seneye Cl'yi ve Şampiyonluğu düşünüyor herhalde ki bence de mantıklısı bu, Juan'ı bulmuşken kaçırmamak lazım, sadece uefa'da oynayabiliyor diye grygera alınsa mantıksız olurdu

Renkdaş sende canerlik yapma :D Eminmisin bari, kesin mi?

Sadece Avrupa daki herhangi bir kupada oynamışsa ve eski-yeni klübüde aynı kupada yer almışsa olmuyor. Oynamak demek illa sahaya çıkması demek değildir UEFA için. Oynamasa bile listede yer almışsa "fielded" olarak geçer yani kadroda bulundu anlamı taşır. İlla maça çıkıp oynaması gerekmez.

Ama bu durumda Grygera bizde gelip maçlara çıkabiliyor. Çünkü Juventus Avrup Kupasında maç yapmadı henüz.

Kaladzede oynayabilir.

Juan ise oynayamaz çünkü bir iki arkadaşımızın söylediği üzere "listede adı var" mış. Buda "sahaya çıkıp oynamasa bile organizasyon içinde yer aldı anlamına gelir" işte "fielded kelimeside bunu karşılar".

fielded, sahaya sürüldüyse diye geçiyor orada benim anladığım kadarıyla..

yani yedek kulübesinde veya sahadaki 11'deyse demek bu.

Listede varsa ama tribündeyse veya kafilede yoksa kapsamaz, gerçi UEFA'nın avukatı falan değilim ama cümleden bu çıkıyor :)

Listede'yse demek isteseler "has not been declared" derler.

Fielded ayrı, declared ayrı..

Almanca bilmediğim için anlayamıyorum tabi. "farketmiyor" derken? Cümleyi tam olarak Türkçe'ye çevirebilir misiniz?

grygera avrupa liginde oynamadigi icin oynayabiliyor

juventus orda olmasi fark etmiyor cünkü

juve formasi altinda avrupa ligi macina cikmadi bu sezon

�� für einen anderen Verein eingesetzt wurde, der derzeit im selben

Wettbewerb vertreten ist.

türkcesi: yeni gelen oyuncunun eski takimi ayni kupada olmasi ama o takim ile avrupa liginde oynamadigi icin yeni takiminda forma giyebilir ;)

biraz karisik oldu idare et böyle :D

Bakın İngilizce olarak cümle şu:

"provided that the player has not been fielded for another club that is currently in the same competition"

bana göre Türkçesi direk olarak:

"Şu anda aynı yarışmada (aynı kupa demek istiyor) yer alan başka bir takım için sahaya çıkartılmamış olması şartı ile"

[tabi burada sahaya çıkartılmamış derken cümlenin buraya almadığım daha baş kısmında dediği bir Avrupa Kupası müsabakası kastediliyor.]

benim burada tek şüphem, "sahaya çıkartılmamış" kelimesinden kasıt oyuna girip oynamak mı, yoksa 18'lik kadro mu onu bilemiyorum.

Burada aynı yarışmada yer alıyorsa diyor CL ile alakası yok.

Eğer ingilizce'de "if he is fielded.." gibi birşey geçiyorsa bunun çevirisi de "sahaya sürüldüyse" olur.

Emre şöyle sorayım,

Bir oyuncu Yedek olarak maçta ama oyuna girmiyor. O maçta yer aldı oluyor dimi ?

Yanlış anlaşılmasın, Türkçe gibi düşünüyoruz. Kelime evet oynadı demektir ama yedeklerde oynamış kabul edilir organizasyonda .

Böyle saçma sapan kurallarda hep UEFA'dan çıkar.

Yahu herkes aynı şeyi söylüyor. :D Kadroda yer aldıysa , listede varsa Avrupa Liginde oynadıysa bizde oynayamaz.

Renkdaş adamla masaya ben oturmadım nası o kadar emin olabilirm =)

ama adam bitti her konuda anlaşıldı is imzaya kaldı dedi bu kadar emin olabilirim

Canın sağolsun renkdaş. Bizimle paylaştığın için teşekkürler.

grygera avrupa liginde oynamadigi icin oynayabiliyor

juventus orda olmasi fark etmiyor cünkü

juve formasi altinda avrupa ligi macina cikmadi bu sezon

türkcesi: yeni gelen oyuncunun eski takimi ayni kupada olmasi ama o takim ile avrupa liginde oynamadigi icin yeni takiminda forma giyebilir ;)

biraz karisik oldu idare et böyle :D

İngilicesinden kesinlikle böyle anlaşılmıyor ama. Sen iki maddeyi beraber mi algıladın diye şüphe ettim. İkisi ayrı maddeler. İkisinden herhangi birisi olsa da oynayamıyor İngilizcesi'nden yaptığım çeviriye göre. İkinci maddede "eski takımının aynı kupada olması" diyorsa sadece, evet eski takımı aynı kupada.

fielded, sahaya sürüldüyse diye geçiyor orada benim anladığım kadarıyla..

yani yedek kulübesinde veya sahadaki 11'deyse demek bu.

Listede varsa ama tribündeyse veya kafilede yoksa kapsamaz, gerçi UEFA'nın avukatı falan değilim ama cümleden bu çıkıyor :)

Listede'yse demek isteseler "has not been declared" derler.

Fielded ayrı, declared ayrı..

Bende onu anlatmaya çalışıyorum Utku'ya.

Yani illa oynaması gerekmez, klübedede oturmuş olabilir. Bunu bilmek lazım. Roma'nın maç kadrolarına bakmak gerekir bunun içinde. Aktif olarak oynamış mı ve maçta yedek olarak oturtulmuş mu ?

Ama bir gerçek,

Grygera her halükarda oynayabilir, Kaladzede.

Emre şöyle sorayım,

Bir oyuncu Yedek olarak maçta ama oyuna girmiyor. O maçta yer aldı oluyor dimi ?

Yanlış anlaşılmasın, Türkçe gibi düşünüyoruz. Kelime evet oynadı demektir ama yedeklerde oynamış kabul edilir organizasyonda .

provided that the player has not been fielded for another club that is currently in the same competition

direk çevirmeye çalışırsam:

"oyuncunun başka bir takım tarafından aynı yarışmada sahaya sürülmediği öngörülürdüğünde" olur.

"Sahaya sürülmenin" içinde yedekler de olmalı bildiğim kadarıyla. Yani sırtına formasını geçirip soyunma odasında yer alan her bir eleman bunun içinde..

Bende onu anlatmaya çalışıyorum Utku'ya.

Yani illa oynaması gerekmez, klübedede oturmuş olabilir. Bunu bilmek lazım. Roma'nın maç kadrolarına bakmak gerekir bunun içinde. Aktif olarak oynamış mı ve maçta yedek olarak oturtulmuş mu ?

Ama bir gerçek,

Grygera her halükarda oynayabilir, Kaladzede.

Meriç nasıl "oynayabilir" çıkardın Grygera için şimdi anlamadım. :O

İngilicesinden kesinlikle böyle anlaşılmıyor ama. Sen iki maddeyi beraber mi algıladın diye şüphe ettim. İkisi ayrı maddeler. İkisinden herhangi birisi olsa da oynayamıyor İngilizcesi'nden yaptığım çeviriye göre. İkinci maddede "eski takımının aynı kupada olması" diyorsa sadece, evet eski takımı aynı kupada.

orda fark etmiyor

cünkü eski takimiyla avrupa liginde forma giymemis bir oyuncu oldugu icin ;)

ama bi kac kisi juan bitti diyor o kesinlikle oynayamaz

bakalim sonunda kim gelecek bize cok merak ediyorum :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt