⚽ ZTK 24/25 C Grubu H:1 | Galatasaray 2-2 Başakşehir | MS | 8 Ocak | ATV

Öyle penaltı mı olur. O zaman jacobs'a yapılan 50 kere penaltı. Klasik satılık medya
Bikere yedline olmustu böyle pozisyon. Medya hic söz konusu bile etmemisti. Adam ciddi sakatlanmisti. Bence topu uzaklastirma adina topun oynandigi yerde her pozisyon temizdir. Adam hem topu uzaklastiracak hem rakibe carpmayim diye dikkat edecek. O hizla nasil olacak o is. Birde rakipde deli hizla geliyor ozaman oda kendini koruyacak orda.

Bikere yedline olmustu böyle pozisyon. Medya hic söz konusu bile etmemisti. Adam ciddi sakatlanmisti. Bence topu uzaklastirma adina topun oynandigi yerde her pozisyon temizdir. Adam hem topu uzaklastiracak hem rakibe carpmayim diye dikkat edecek. O hizla nasil olacak o is. Birde rakipde deli hizla geliyor ozaman oda kendini koruyacak orda.
Aynısı jacobs'a oldu bu maç

Aynısı jacobs'a oldu bu maç
O biraz daha hafifti ama dedigim gibi topu uzaklastiracam oyuncuya dikkat edecem yok daha neler. Topu oynadiktan sonra is temizdir. Birazda rakip orda kendini koruyacak, o hizla gelirsen elbette ayagi gelir bacsgina topa teptikten sonra. Art niyetli bilincli adama bi hareket yok orada.

1. Top tamamen Abdülkerim'in topla oynama alanında (yani ortada bir top değil) ve hatta rakip topla Abdülkerim'den önce oynamak için topa doğru değil, Abdülkerim'in önüne doğru atlıyor, yani topla oynama niyeti bile yok sadece bloklamak için atlıyor. Rakip topa atlamadığı için Abdülkerim'in kendini sakınmayı düşünmesi bile beklenemez burada. Bunu kaleye şut olarak karşı kaledeymiş gibi bile düşünebilirsiniz. Diyelim ben baya gittim gittim şut attım, savurduğum ayak (alttaki kriteri de sağlayacak şekilde) son anda önüme bloklamak için atlayan adama geldi. Nerden bilebilirim ki bunun olacağını yani? Bu pozisyon da tamamen öyle çünkü şut atmakla uzaklaştırmak arasında (top tamamen benim kontrolümdeyse) bir fark yoktur.

2. Abdülkerim'in topa vurmak için savurduğu ayak topa vurduktan sonra kötü niyet şüphesi uyandıracak ikinci bir hamle, ikinci bir ileri hareket yapmıyor. Tamamen doğal olarak topa savurduğu ve vurduğu ayağının tabanı TAMAMEN AYNI HAREKETİN DEVAMINDA %100 kaza olarak rakibe geliyor. Bu maddede ekstra bir kriter de topa vurmayla basma anı arasında çok uzun bir vakit olmaması. Yani bazen ikinci bir hamlen olmaz, yani gerçekten aynı hareketin devamında basarsın ama topa vurduğun noktayla bastığın nokta arasındaki mesafe fazladır. Hareketin devamında rakibine basacağını öngörüp durabileceğin mesafe (ve dolayısıyla zaman) vardır. Bunu süzmek de çok kolay olmayabilir ama hakem "o kadar da ani olup biten bir hamle ile basma değil bu, oyuncu gayet topa vurduktan sonra bile basacağını fark edip kaçınabilirdi" diyebilir. Bu ek durum genelde yerdeki değil az daha yüksek (ama ayakla vurulacak seviyedeki) toplara vurduktan sonra olabilir, onlara hafif uçarak vurduğunda ayağın yere inerken kaçınacak biraz daha uzun vaktin olabiliyor. Bu öyle bir pozisyon da değil.

3. Bu kazara basma olayı gerçekleştikten sonra Abdülkerim'in "hazır kazara basmışken dur biraz geç çekeyim" veya "dur basmışken azıcık daha yükleneyim" gibisinden kuşku uyandıracak bir durumu yok. Aksine olabildiğince makul zamanda, en azından kesinlikle gecikmeden, ayağını çektiği söylenebilir. Benzer pozisyonlarda her zaman bu niyeti okuyabilmek pek mümkün olmadığı için bu madde normalde hayli yoruma açık oluyor, o yüzden bu kriteri çok ön planda tutmamak lazım ama elbette hakemler bunu da bir kriter olarak alacaktır, yani o kötü niyeti yakalarsa yukarıdaki 2 ana şart sağlanmasına rağmen penaltı+kırmızı da verebilir veya çabuk çekmesini de yukarıdakileri teyit eden lehte bir ekstra kanıt olarak da kullanabilir. Çok yoruma açık ama mümkün. Abdülkerim'in pozisyonunda kötü niyet okumak ise hiç mümkün değil bence.

Bunların ışığında pozisyon penaltı değil. Sosyal medyada "benzer" adı altında çok örnek dönüyor. Dikkat ederseniz onların çoğunda 1. veya 2. madde'deki kriterler geçerli değildir. Mesela Livakovic'in Polonya maçında Lewa'ya yaptığı harekette 2. maddenin sonunda yaptığım "topa vurduktan sonra kaçınacak vakti olabilirdi" yorumuna açık bir pozisyon, EPL'den bir örnek var o zaten 1. kriteri hiç karşılamıyor.

Tuna fikrine saygı duyuyorum ama katılmıyorum. Yapılması gereken transfer sayısı 3+1, bu da Ziyech ve Nelsson'un ikisinin gittiği durumda mümkün.

Bunun yanı sıra Jelert'e dedikleri gibi 6-7 teklif gelip giderse o zaman +1 daha diyebiliriz.

Avrupa'ya zaten Sallai yanında 2 isim yazabileceksin, sadece lig için kaç tane adam almalıyız sence? 5 sayısı bile bu nedenle fazla.
Tamam da benim dediğime geldin 5 oldu zaten.
Bende jelert ve nelsson gittiğinde 5 dedim. Bunun içinde anlaşıldığı haberi geçen eren elmalı da yok birde.

Kafadan 3 adam yerine 3 tane oyuncu alınmalı bunda hemfikiriz.
İcardi ile anlaşılmalı, ziyech gitmezse yatacak zaten ve o maaşı vereceğiz o halde gitmiyorsa sürünsün. 1,5 milyondan kaçmak için yabancı hakkını boşa işgal edecek değiliz bence.
Yusuf ile de olmayacağı da bu gece belli oldu zaten, kiralık gönderilmeli. Ligde vereceğiz desek 10 tane takım ister bunu.
Maaşını verip kiraladığın sürece bu iş olacak ikna etmek gerekiyor.

Nelsson gitmek bizde göndermek istiyoruz.
Bir jelert kalıyor zaten.
Bu herifi de bu saatten sonra eren geldikten sonra hele bir daha bek oynatmaz hoca. Kendisini tanıyorsam bu iş kendisi için bitti.
Ya başka mevkinin herhangi bir alternatif oyuncusu olacak yada gidecek.

Kafa topuna çıkmayan bir futbolcu bizim defans bölgesinde bu saatten sonra oynayamaz. 1-2 kere olsa altında bir şey aramazsın da herifin bizde 1 tane kafa topuna çıktığını gördüm ben o da orta sahadaydı ve gayet de iyi yükselmişti.

sağ sol demeden hangi bek oyuncusu olduysa hava topuma atlamak yerine ya dönüyor ya hacıyatmaz gibi yan yan yere düşüyor. Yanındaki hiç bir oyuncuya tehlike olamayan adam alınacak 3 adamla tribüne giden oyuncu olur.

Batsa kiziyoruz penaltida ama barista az mallik yapmiyor orada. Birak adami rahat ki rahat atsin penaltiyi. Yok ben sen atacam derken adamin kafasini karistirdi orada.

penaltı için kızmıyorum ama

Sara olmalı sahadaysa... hep forvete penaltı olayından çok çekiniyorum ben.

mal fb yine hakem açıklaması yapmış
abi bunlar nedir böyle
şizofren oldular
tamamen algı operasyonuna çevirdiler işi

5 puan ilk 2 için yetmez heralde. 2 de 2 şart gibi. Elenirsek de np ama devam etmek isterim.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fenerbahçe - hakem ve tff süreçleri ülkedeki "istediğini yap - paralı adamsan kimse sana gık demez" i kanıtlayan işler.

5 puan ilk 2 için yetmez heralde. 2 de 2 şart gibi. Elenirsek de np ama devam etmek isterim.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dün ben beraberliğe razıydım ilk yarıda DOKUZ rotasyonlu kadro görünce - ama son dkda 3 puan alıp Bolu maçında falan gene rotasyonlu çıkabilirdik .şimdi 2de 2 şart.

herif bide ağzıyla dün düyor son maçımız eyüple ..6 şart puanda olsak pas yaparak beraber çıkarız.

bak sen şu hesap kitaba

Mertens baba sahaya zuhur edince takım nasıl top oynamaya başlıyor bu adamın yerini nasıl dolduracağız ya

jelert vitaminsizinin 2 gol yedirip galibiyeti kaçırmış olduğumuz maç olarak not düşelim dünü. çok büyük girdi şu adam, emeği geçenlerin kulakları çınlasın. hem cl gitti hem 10m luk kazık girdi. 40m luk zarardır jelert.

VAR yoktu di mi bu maçta ? (VAR reklamı yapılmasına rağmen)

jelert vitaminsizinin 2 gol yedirip galibiyeti kaçırmış olduğumuz maç olarak not düşelim dünü. çok büyük girdi şu adam, emeği geçenlerin kulakları çınlasın. hem cl gitti hem 10m luk kazık girdi. 40m luk zarardır jelert.
Yeşil Danyal reis gitmiş mavi Dadmin gelmiş ha

Apo'nun pozisyon fenere olsa yeni bir futbol "kuralı" öğrenirdik, arkadaşının omzundaymış eli friendly fire yok heralde böyle olunca penaltı olmuyormuş ya ki Apo'nun pozisyonda gerçekten var daha önce duymuştum kaçınılmaz temas diye bir şey ama mevzu biz olunca kimse konuşmaz, oyuncu topla oynama niyetinde, topla da tartışmasız oynuyor, rakibin topla oynama şansı zaten yok, top gitmiş, adamın yaptığı hamlenin devamı olarak ayağı açılıyor, kaçabileceği bir durum yok ve niyet, uygulama sadece topla.

gayet olumlu macti bence

Geri
Üst Alt