#11 Abdul Kader Keita

Cevap: #11 Abdul Kader Keita

Keita'nın yaptığı hareket yanlış, kınıyorum deyin tamam bende katılıyorum. Ama kalkıp sahtekar hemen gitsin, hilebaz gibi yaklaşımlara girmeyin. 105 yıllık armayı göğsünde taşıyor o adam.

Yahu tutturmuşsunuz karakter karakter diye arkadaş,böyle müthiş bir oyuncuya sahip tuttuğunuz takım, zorunuz nedir?Adamın göğsüne dirsek atılıyor,kart çıksın diye abarttığı için karaktersiz ilan ediliyor.Her ne olmuş olursa olsun Kaka denilen sinsi herif haketti o kartı.Karaktersizmiş Keita,başka oyuncu alınsınmış.Oldu.:asd:Adam topunu oynuyor,takımına faydalı oluyor sizene karakterinden?

sahada herşey olabilir.o adamın yapısı öyle.karakter marakter geçiniz bunları.fenerlilerin gazına gelmeyin.

Kaka yı attırmak tamamen Portekiz in işine gelde 3 gün sonra portekizle maçı var ve Kaka alternatifsiz tek oyuncu Keita kendi eliyle takımını kuyuya attı.

Zaten böyle futbol enteli tavırla bu noktaya geldik...KArşı yaka resmi yayın organlarından sallar biz kendi oyuncumuza sahip çıkmayız...Bir gram gocunmadım keitanın o hareketinden var mı itirazı olan??? Benim oyuncum sahada takımının iyiliği için herşeyi yapacak...

kaita kadar kendini yerlere atan baska zenci bir futbplcu galaximizde yoktur herhalde

Fabio nun ilk golünde o pası sen verdin galiba?

Senin aleyhine bir durum var mı kardeşim?? Takımımıza zarar mı veriio?? Hayır..Sanane o zaman...

O kadar enerjik, yorulmak bilmeyen oyuncunun enerjisi son 10-15 dakikaya sığdırılması isteniyor futbol malı teknik direktörleri tarafından. Adamda o kadar enerjiyi nereye kullanacağını şaşırıyor. Futbolda böyle hırslı adamlara ihtiyaç var, Keita'nın hareketinde yanlış olan tek şey zamanlaması ve karşısında yaptığı takımın Brezilya olmasıdır. Brezilya'ya ihtiyaçları vardı adamların kendilerine karşı kin tutmasını sağladılar. Hemde 85 + dakikalarda. Eğer 50lerde yapmış olsa zamanlamasına da diyecek birşey yoktu tek yanlış olan Brezilya gibi çok popüler ve Kaka gibi yüksek sayıda fana sahip olan bir adama karşı yapılmış olması olurdu.

Bu şekilde şampiyonlar ligi şampiyonu oluncaksa bile olunmasın.

Birak bu namuslu laf oyunlarini. Bu dedigine sen kendin bile inanmiyosun.

Hagi'nin topsuz alanlarda rakipleri nasil taciz ve rencide ettigini cok net hatirliyorum. Tek fark o zamanlarda sınırlı kamera sistemi varken simdilerde teknoloji aldi basini gitti. O zamanlar bu gibi olaylari gormek icin stadda olmak gerekirdi simdi ise ayni anda sahanin her yerini cok net gorebilme imkani var. Bir oyuncu takiminin menfaatleri icin sahada her seyi yapmali. Sizin tabirinizle her tur cirkefligi yapmali. Bu cirkeflikten ziyade kazanma hırsıdır. Atletico macinda hucumda Keita kadar isteyen bir oyuncumuz daha olsaydi o mac oyle bitmezdi ve sen suan gogusunu gere gere ikinci Avrupa zaferinle ovunuyor olurdun.

Ben adim gibi eminim ki eger o Arsenal macini kaybetseydik, kendini zorda belli eden taraftar Hagi'yi de asardi. O zaman yapmadilar, ikinci gelisinde bir iki hirbonun gazina gelip kovmaktan beter ettiler. Oyuncun senin icin elinden geleni yapiyosa, kotu gununde sen onun yaninda olmalisin. Hat-trick yaptiktan sonra herkez tribune cagirip 3'lu cektirir.

Kaka çaktırmadan keitaya dirsek atıyo, keita kakaya doğru koştugunu bile görmüyo orda. Ama kakanın unuttuğu bişey var, karşındaki adam keita ,hakan ünsal değil. Keitada aynı şekilde karşılık veriyo, iyide yaptı.

Kaka orada dirseği vurdu ancak Keita abartılı şekilde kendini yere bıraktı. Hakemin Kaka'yı ikinci sarıdan atması doğruydu. Keita'yı da ikinci sarı kartla oyundan atabilirdi.

Kaka Keita'nın gelişini seziyor ve dirseğini vücuduna yapışık bir biçimde kaldırıyor. dirsek atma diye birşey yok. Dirsek göğsüne değiyor bence, şiddetli dahi çarpmıyor ve Keita yüzünü tutarak kurşun yemiş gibi kendini yere atıyor. Su şişesi pozisyonundan sabıkalı zaten. Ben böyle tiyatro görmek istemiyorum futbol sahasında. 2002'de Rivaldo'ya etmediğimiz küfür kalmamıştı. Rakiplerimiz bizim maçlarda aynı hareketleri yapınca nasıl rahatsız oluyorsak, aynı şeyi bizim futbolcularımız yaptığında da aynı şekilde rahatsız olmamız gerekir. Bunun savunulacak bir yanı yok. Ben takımımda tiyatrocularda çok savaşçı futbolcular görmek istiyorum, kimsenin bu şekilde rakibine gösterttiği kırmızı kartlara ihtiyacı yok.

Hagi'den bahsederken de dikkatli olmakta fayda var. Hagi'yi Keita gibi, Rivaldo gibi futbol sahtekarlarıyla karşılaştırmadan önce iyi düşünmek lazım. Hagi'nin hareketleri artistliğinden değil, hırsından kaynaklanıyordu. Hagi'nin yediği tekmeleri, dirsekleri kim yedi bu ligde? O da acısını kendi tarzıyla çıkarıyordu. Ve en önemlisi başarılı da oluyordu. Kimse de Hagi'yi o hareketleriyle hatırlamaz, golleriyle, çalımlarıyla, paslarıyla hatırlar. Arsenal maçındaki hareketi ayrı konudur, hakem hatası vardır orada. Önce Tony Adams 3-4 tane dirsek savuruyor, tutturamıyor. Ardından Hagi ensesine vuruyor. Oradaki futbol sahtekarı da Tony Adams'tır. Ayrıca unutmamak gerekir ki takımı finale getiren de Hagi'ydi.

Geri
Üst Alt