#17 Burak Yılmaz (ARŞİV 2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #17 Burak Yılmaz

1. Burak tarzı oyuncular yani Messi Ronaldo İbrahimovic ileri uçta oynayan oyuncular. Çok fazla hucüm pres yapamazlar eğer yaparlarsa ki öle bi ciğer yoktur bitirici hamleleri yapamazlar. Örnek Umut.

2.Ofsaytta kalabilir bundan doğal ne var. En ileride oynayan adamımız sonuçta devamlı golü düşünen Sneijderi in pasında Selçuk un pasında devamlı topa hamle yapıyo o kalmıcakta Semih mi kalıcak ofsaytta.

3.Bunu zaten Drogba yapıyo. Bizim ondan beklentimiz bu değil olmadıda. Onun görevi gol atmak bunuda fazlasıyla yapıyor.

4.Bi kez daha söylüyorum bu adamın takımdaki rolü gol atmak. Bunları yapmasına gerek yok. Sen ver Burak a gitsin atsın hızıda var yeteneğide var beceriside var.

5.6 asist !

birinci soruya verdiğin cevap için tekrar soruyorum madrid ve barcelona maçlarını seyrettiğine eminmisin?en basitinden GS-madrid maçında bile ronaldonun nasıl adam kovalaldığını herkesin görmüş olması lazım.ayrıca messi bile adam kovalıyor.(bizim buraktan beklediğimiz ön libero gibi pres yapması zaten değil ama en azından yürümesin geriye gelirken.ki bu yüzden kasımpaşa maçından olduk hatırlatırım) ayrıca geçen yıl elmander gayet iyi pres yapıyordu ve gayet iyide hali kalıyordu(geçmişte yaşamış olduğumuz hakan şükür tecrübesine ise hiç değinmeyeceğim ki zaten kendisi hücum pres konusunda bir fenomendir)

ikinci soruna cevap verecek olursam doğal olarak burak ilerde ve tabi ki ofsayta kalacak.ancak bi açıp bakalım gerek geçen sene gerek bu sene bizim takımda bu kadar çok ofsayta kalan oyuncu var mı?hepsini geçtim hatrı sayılır liglere bakalım burak kadar çok ofsayta kalan başka bir forvet var mı? neden ofsayta kalıyor?çünkü top rakibe geçtiğinde geriye doğru koşmuyor,resmen yürüyerek rakip sahayı terk ediyor.

üçüncü soruya verdiğin cevabı makul karşılarım.derim ki drogba zaten bunun için alında burak yapmasın eyvallah.

dördüncü soruya verdiğin cevaba sanırım ilk iki cevabına sorduğum sorular yeterli olduğunu düşünüyorum

beşinci olarak verdiğin cevaba ise şunu söylüyorum umutun da 5 asisti var.ikisinin oynadığı süre göz önüne alındığında sanırım daha sağlıklı bir cevap vermen gerekecek. (ki drogbayı söylemiyorum bile.6 asistte drogba yaptı dersem ayıp olur değil mi :D )

İbrahimovic Cl'de aynı sayıda ofsaytta kalmıştı Burak ile. Ligi bilemem. ^

Bir de eskilerde Van nistelrooy. Dünya kadar ofsayta kalırdı.

söylediğin şeylerde sonuna kadar haklısın.o insanlar zaten sadece buraka değil fatih hocaya da bu tarz söylemler içerisindeler ki zaten o arkadaşlarla ben ve benim gibiler burada çok tartıştık.ayrıca bir diğer nokta dediğin gibi gol atamadığı için eleştirenler var (aynı takım yenildiğinde yaptıkları gibi) yani skor yorumcuları.ancak bizim burada eleştirdiğimiz nokta burakın attığı yada atamadığı goller değil burakın saymış olduğumuz negatif yönleri.

şimdi sana bunların ışığında bir soru soruyorum.burakın bu zamana kadar ne büyük bir gelişim gösterdiğini görmemek için kör olmak lazım.ancak düşünsene bu gelişimine ek olarak,pozisyon takip eden,ilerde hücum pres yapan (elmander gibi yada daha eskilerde hakan şükür gibi),arkadaşlarına pozisyon hazırlayıp gerektiğinde ver-kaç yapabilen bir burak şu an ki durumundan ne kadar ileride olur.bizim söylediğimiz noktalar bu.ya en azından ilerde hücum pres yapsın ve bu kadar çok ofsayta kalmasın .bu ikisini başardığında bile burak o zaman gerçekten bırak avrupayı dünya standartlarında bir oyuncu olmaz mı?

Abi sonuna kadar haklısın keşke yapabilse bunları işte ne güzel bu şekilde eleştirince keşke kendiside görse de insanların beklentilerini anlasa bu özellikleri geliştirdiği takdirde gerçekten inanılmaz bir forvet olur.

birinci soruya verdiğin cevap için tekrar soruyorum madrid ve barcelona maçlarını seyrettiğine eminmisin?en basitinden GS-madrid maçında bile ronaldonun nasıl adam kovalaldığını herkesin görmüş olması lazım.ayrıca messi bile adam kovalıyor.(bizim buraktan beklediğimiz ön libero gibi pres yapması zaten değil ama en azından yürümesin geriye gelirken.ki bu yüzden kasımpaşa maçından olduk hatırlatırım) ayrıca geçen yıl elmander gayet iyi pres yapıyordu ve gayet iyide hali kalıyordu(geçmişte yaşamış olduğumuz hakan şükür tecrübesine ise hiç değinmeyeceğim ki zaten kendisi hücum pres konusunda bir fenomendir)

ikinci soruna cevap verecek olursam doğal olarak burak ilerde ve tabi ki ofsayta kalacak.ancak bi açıp bakalım gerek geçen sene gerek bu sene bizim takımda bu kadar çok ofsayta kalan oyuncu var mı?hepsini geçtim hatrı sayılır liglere bakalım burak kadar çok ofsayta kalan başka bir forvet var mı? neden ofsayta kalıyor?çünkü top rakibe geçtiğinde geriye doğru koşmuyor,resmen yürüyerek rakip sahayı terk ediyor.

üçüncü soruya verdiğin cevabı makul karşılarım.derim ki drogba zaten bunun için alında burak yapmasın eyvallah.

dördüncü soruya verdiğin cevaba sanırım ilk iki cevabına sorduğum sorular yeterli olduğunu düşünüyorum

beşinci olarak verdiğin cevaba ise şunu söylüyorum umutun da 5 asisti var.ikisinin oynadığı süre göz önüne alındığında sanırım daha sağlıklı bir cevap vermen gerekecek. (ki drogbayı söylemiyorum bile.6 asistte drogba yaptı dersem ayıp olur değil mi :D )

Hocam zaten 6 asisti yok Burak'ın, totalde 4 asist, hatta 3,5'dan 4 ama hadi ayıp olmasın 4 diyelim..Transfermarkt'ta hangi maçlarda asist yaptığına bir bakayım dedim, adamlar Bjk maçında asist yaptığını yazmışlar..Yani şu penaltı pozisyonunda düştüğü için onu asistten saymışlar :) Ayrıca İBB maçında da 2 asist yaptığı yazılmış, o maçta da Burak'ın şutu kaleciden dönüp Selçuk'un önüne düşmüştü, onu da asist olarak saymışlar..Ve Ordu maçında da Selçuk'un attığı 4.golde Burak topu Selçuk'a atıyor ama asistlik bir pas değil, ortada pozisyon bile yok, tamamen Selçuk'un kişisel becerisiyle atılmış bir uzaktan gol..Ama son pası Burak verdiği için yine de şekil itibariyle ayıp olmasın, hadi ona asist diyelim..Bunlar dışında yaptığı asistlerin 2'si Akhisar maçları biri Sercan'ın golü, diğeri de Drogba'nın insanüstü şekilde attığı gol..

İnzaghi vardı. Ofsayt çizgisinde yaşayan adam.

Karabük maçı için konuşursak çok laubaliydi. Formsuz olabilir, eleştirmem. Gol kaçırabilir gıkımı çıkarmam. Ama hırs olacak arkadaş... Koşacak, ofsaytten kaçacak... Takım oyuncusu olmaya çalışacak. Drogba'ya çıkarmadığı bir pas var ki... Neyse.. O pası verecek! Fatih Hoca, bu yüzden sezona başlarken iki maç oynatmamıştı. Demek ki aldığı ders bu kadarmış.

Hocam zaten 6 asisti yok Burak'ın, totalde 4 asist, hatta 3,5'dan 4 ama hadi ayıp olmasın 4 diyelim..Transfermarkt'ta hangi maçlarda asist yaptığına bir bakayım dedim, adamlar Bjk maçında asist yaptığını yazmışlar..Yani şu penaltı pozisyonunda düştüğü için onu asistten saymışlar :) Ayrıca İBB maçında da 2 asist yaptığı yazılmış, o maçta da Burak'ın şutu kaleciden dönüp Selçuk'un önüne düşmüştü, onu da asist olarak saymışlar..Ve Ordu maçında da Selçuk'un attığı 4.golde Burak topu Selçuk'a atıyor ama asistlik bir pas değil, ortada pozisyon bile yok, tamamen Selçuk'un kişisel becerisiyle atılmış bir uzaktan gol..Ama son pası Burak verdiği için yine de şekil itibariyle ayıp olmasın, hadi ona asist diyelim..Bunlar dışında yaptığı asistlerin 2'si Akhisar maçları biri Sercan'ın golü, diğeri de Drogba'nın insanüstü şekilde attığı gol..

ya işte bunları söyleyince de Galatasaray düşmanı oluyoruz,burakı çekemeyen adam oluyoruz oluyoruz da oluyoruz yani.şimdi saydıklarımızdan kaç tanesinde haksızız bunu söyleyen yok.ancak işte şu kadar gol atmış bu kadar gol atmış.bu mantıkla hareket edeceksek o zaman kasımpaşada ki uchede 17 gol atmış keza kayseride ki da silvanın da 15 golü var.önemli olan burakın atmış olduğu goller veya bir maçta gösterdiği performans değil.asıl sorun genel sıkıntılar ki zaten bunu da aynı benim gibi bir çok arkadaş dile getirmiş.(ki dikkat edersen burada genelde burakın egoistliğinden kimse bahsetmemiş.olabilir gözüyle bakılıyor.zaten o konuyada girersek işin içinden çıkamayacağız)

6 gol 18 asist yapsa niye gol atmıyor diye sizin tabirinizle eleştirelecek kişi.

Yanlis anlamada nasil kapak takacak merakimdan soruyorum hani ; Calim atmayi mi ogrenecek , yoksa top tutmaya mi basliyacak ,yada iki pasi bir araya getirip arkadaslariyla ver kac mi yapacak , olmadi birden ilham gelip ofsayta kalmamayi mi ogrenecek veyahut sihirli degnek deyip top kontrolunu mu gelistirecek .

Oyle her mac bu nasil futbolcu dedirtip,bir gol atmayla aradan siyrilip kimseye kapak filan takamaz kusura bakmasin.Bize takimi 10 kisi oynatan Burak tipi futbolcu degil,futbol oynamasini bilen ,arkadaslarinida oynatan, gol attirabilen 1. sinif bir forvet lazim.

Sen uzayda yaşıyorsun herhalde ,ne Türk futbolundan haberin var ne de yabancı sayısından.

Burak daha ne yapacak ,Ellerinden geleni yapıyor, Ligde attığı goller yeter diyecem , Avrupada ceyrek finale gelene kadar attıkları da kapak olsun.Bu günlere gelmemizde çok payı var ,diğer oyuncularımız gibi

Bildiğin daha iyi bir forvet varsa Türk statusunde isim soyle de tartışalım.

Yok daha iyisini istiyorsanız, M.Utd, Barca, Real var .Tutabilirsiniz

Çok yukarıdan uçmayın ,Biz Türkiye de yaşıyoruz lig kalitemiz belli ve o ligin üst çıtasını BİZ oluşturuyoruz.

[FONT=arial, sans-serif]Yüksekten uçanın düşüşü sert olur[/FONT]

sezon sonunda ayrılma olasılığı yüksek avrupa'ya gitmek isteyebilir

Elmander geçen sezon 38 maç oynadı ve attığı gol sayısı hepi topu 12'ydi...Ama bu taraftar deli gibi sevdi Elmander'i, Ulu Johan diye bağırına bastı..Bu sezon adam resmen yokları oynuyor, ona rağmen hep bir sevgi hep bir özlem var Elmander'e karşı..

Necati devre arası geldi 7 veya 8 gol attı...Ama kimse attığı golleri konuşmadı, herkes takım oyununa yaptığı katkıya şapka çıkardı..

Drogba geldi geleli 10 veya 11 maç oynadı attığı gol sayısı 3 veya 4...Ama bugün de herkes şükür duaları ediyor, bizde oynadığı için..

Kısaca neye gelicem? Bizim için ne Burak'ın ne de başka bir forvetin gol atıp atmaması önemli değil..Bunu hala anlamadıysanız, bir zahmet farkına varın..Bir futbolcu kötü oynayabilir, ama kötü mücadele etmeye hakkı yok..Takımı 10 kişi oynatmaya da hakkı yok..Ayrıca sırf kendini düşünüp bencillik yapmaya da hakkı yok..Şampiyonluğa artık sayılı haftalar kala bu özverisizlik, bu kadar afra tafra kabul edilemez...

Ben hayatım boyunca bu forma altında bu kadar gol atıp, buna rağmen kabullenilemeyen bir adam daha tanımadım..Bu kadar gol atacaksın, ama hala sana karşı tam anlamıyla bir sempati oluşmayacak! İlginç değil mi? E bunun da suçlusu taraftar değil herhalde! Burak'ta dönüp aynaya bakacak..İsterse 50 tane gol kaçırsın, ama ben yeter ki onun sahada elinden geleni yaptığını göreyim..Kendinden çok takımını önemsediğini göreyim..Yoksa, gol kaçırmış, top kaptırmış umurumda değil..Maç boyu tripli ergenler gibi sahada dolaşıp 70.dakika da yalandan adam kovalamayacak..Hiçbir şeye değil, sadece yukarıda verdiğim Elmander örneğine bakılırsa, ne demek istediğim anlaşılır. Herşey sadece skor yapmak değil..Bunu da son 2-3 maçtır gol atamadığı için eleştirdiğimizi sananlar (!) bir zahmet anlasın..

BIDqM_-CIAE71rm.png

2005 U-20 Dünya Kupası

Elmander geçen sezon 38 maç oynadı ve attığı gol sayısı hepi topu 12'ydi...Ama bu taraftar deli gibi sevdi Elmander'i, Ulu Johan diye bağırına bastı..Bu sezon adam resmen yokları oynuyor, ona rağmen hep bir sevgi hep bir özlem var Elmander'e karşı..

Necati devre arası geldi 7 veya 8 gol attı...Ama kimse attığı golleri konuşmadı, herkes takım oyununa yaptığı katkıya şapka çıkardı..

Drogba geldi geleli 10 veya 11 maç oynadı attığı gol sayısı 3 veya 4...Ama bugün de herkes şükür duaları ediyor, bizde oynadığı için..

Kısaca neye gelicem? Bizim için ne Burak'ın ne de başka bir forvetin gol atıp atmaması önemli değil..Bunu hala anlamadıysanız, bir zahmet farkına varın..Bir futbolcu kötü oynayabilir, ama kötü mücadele etmeye hakkı yok..Takımı 10 kişi oynatmaya da hakkı yok..Ayrıca sırf kendini düşünüp bencillik yapmaya da hakkı yok..Şampiyonluğa artık sayılı haftalar kala bu özverisizlik, bu kadar afra tafra kabul edilemez...

Ben hayatım boyunca bu forma altında bu kadar gol atıp, buna rağmen kabullenilemeyen bir adam daha tanımadım..Bu kadar gol atacaksın, ama hala sana karşı tam anlamıyla bir sempati oluşmayacak! İlginç değil mi? E bunun da suçlusu taraftar değil herhalde! Burak'ta dönüp aynaya bakacak..İsterse 50 tane gol kaçırsın, ama ben yeter ki onun sahada elinden geleni yaptığını göreyim..Kendinden çok takımını önemsediğini göreyim..Yoksa, gol kaçırmış, top kaptırmış umurumda değil..Maç boyu tripli ergenler gibi sahada dolaşıp 70.dakika da yalandan adam kovalamayacak..Hiçbir şeye değil, sadece yukarıda verdiğim Elmander örneğine bakılırsa, ne demek istediğim anlaşılır. Herşey sadece skor yapmak değil..Bunu da gol atamadığı için eleştirdiğimizi sananlar (!) bir zahmet anlasın..

Kardeş adam 2 3 maçtır kötü ya neyin derdindesiniz siz

Anladım ki bu adamı ayda bir kadro dışı bırakmak gerek

25-30 veren olursa gidebilir daha o fiyatlara cikamaz cunku ,tek forvetli sisteme doneriz giderse.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt