1959 Öncesi Şampiyonluk Başvurusu Hakkında TFF Başkanı Konuştu

Bir sezonda 2 şampiyonluk olmaz diye saçma yerlerden savunma yapıyoruz. Zaten bunu bu şekilde kabul etmezler. Birini lig birini Tr kupasından sayıcaklar sonra bakın fenerin istediği değil sizin isteğiniz gibi oldu diyecekler. Burada bir siyaset yapılıyor. 5’i almak için 10 isteniyor.

Bundes Liga saymış, La Liga saymamış. EPL saymış, NBA saymamış yani burada ortak bir karar yok. Ortak tek karar her organizasyon işin başında bu kararı vermiş ve sonradan değiştirmemiş. Bizde saçma olan 60 sene önce verilen kararın değiştirilmek istenmesi. 60 sene ligi bu şekilde dizayn etmişsin şimdi her şey boşunaydı diyorsun. Ligin 20. haftasında puan sistemi değiştirmekten farksız.

Bizim taraftar daha bilgisiz maalesef.

Olayın statü farklılığı olduğunu elma ile armutun karıştırılamayacağı aslında ilk ve tek bilgidir.

Her turnuva kendi içerisinde değerlendirilir. Milli Küme kendi içinde İstanbul Ligi kendi içinde gibi. 1959'da kurulan lig ise kendi içinde değerlendirilir diğerleri buna eklenemez çok basit yani detaya gerek yok. Amatör,profesyonel,ulusal,ulusal değil bunlar arka planda birincil sorun statüdür.

Arda'yı biz boşuna mı aldık? Abdurrahim Albayrak yeni havalimanı servis ihalesini aldı her fırsatta yalama yapıyorlar, alın bir randevu gidin konuşun,ikna edin. Kararı verecek olan adam belli!

Onu bilmiyordum zaten bu şampiyonluk safsatası boşuna çıkmıyo amaç belli Uefa'nın yeni getireceği kural için avantajlı durumda olmak

Fb'nin şampiyonluğu kaç olacaktı bu arada sahtelerle birlikte

Bizim taraftarlar karşı taraftan daha çok inanıyor vereceklerine 😅 hala aynı fikirdeyim mümkün değil böyle bir şey.

Bizim taraftarlar karşı taraftan daha çok inanıyor vereceklerine 😅 hala aynı fikirdeyim mümkün değil böyle bir şey.
Ben şahsen inanmıyorum ama TFF ve Tahkim fenerlilerle dolu olduğu için ve son dönemdeki aldığımız saçma sapan cezaları göz önünde bulundurduğum zaman acaba demiyorum değil yani.

yalnız bizim 1959dan önce 1 şampiyon olmamızda ne biliyim :LOL:

Onu bilmiyordum zaten bu şampiyonluk safsatası boşuna çıkmıyo amaç belli Uefa'nın yeni getireceği kural için avantajlı durumda olmak

Fb'nin şampiyonluğu kaç olacaktı bu arada sahtelerle birlikte
Tek yandaş bizde yok ki. Onlarda da Emre, Rıdvan, Acun var. Ayrıca Tayyip ve Nihat da Fenerli. Yani bu konuda mahkemeden başka bir dayanağımız yok.

yalnız bizim 1959dan önce 1 şampiyon olmamızda ne biliyim
59dan önce değil 38-50 arası

O dönem ikiye bölündü çünkü kulüp

Galatasaray oldu Güneşspor
Lise oldu Galatasaray

O dönemdekileri isteme sebepleri de bu zaten.

59 öncesi şampiyonluklar sayılıyorsa hele hele beşiktaşın 51 yılı şampiyonluğu +1 olarak sayılıyorsa federasyonu 70 sene önce bu iki kulübün anlasip yaptigi şikeden dolayı yargılamaya davet ediyorum.

Şampiyonluğu kabul eden şikeyi de kabul eder.
"
bu maçın ve olayın özeti şudur: 1951 yılının son maçları..; beşiktaş ve galatasaray şampiyonluk için son maçlarını oynuyorlar.beşiktaş, fenerle berabere kalır ya da galip gelirse şampiyon.galatasaray ise beşiktaş'ın mağlubiyetini yani fenerin galibiyetini bekliyor..ama fenerbahçe ne yapıyor!..hükmen yenilmek için(!) 2 tane lisanssız oyuncuyu sahaya sürüyor.durumu fark eden hakemin, olayı fenerli yöneticilere söylemesine rağmen fenerbahçe idaresi maçı oynamak istiyor ve maç oynanıyor.yani fenerbahçe bilerek ve isteyerek hükmen mağlup olup(!) beşiktaş'ı şampiyon yapıyor.."

fb = 28
GS = 23
bjk = 20

bunların dediği olursa
Kabul edilirse

Fb = 27

+ Welcome to TFF1

download.webp

TFF yöneticisi Selim Soydan: “Hakkı olan hakkını mutlaka alır. Fenerbahçe şampiyonluklarla ilgili davasında haklı. İnşallah da Fenerbahçe haklı çıkar.”

TFF yöneticisi Selim Soydan: “Hakkı olan hakkını mutlaka alır. Fenerbahçe şampiyonluklarla ilgili davasında haklı. İnşallah da Fenerbahçe haklı çıkar.”

bu kirlenmiş düzenin hakkından ancak yabancı dil bilen iyi bir taktisyen gelir.

Futbolu yönetenler adilane olsaydı vakt-i zamanında küme düşürülmüş, şaibeli kupanız elinizden alınmış, ait olduğunuz ligde sezona eksi puanla başlamış olurdunuz ama ar damarları o kadar çatlamış ki hala haktan-adaletten dem vurup mahalle maçı kıvamındaki karşılaşmalardan kupa medet umuyorlar.

lig defterini kapatmamızla morali bozulan camianın bu meseleye olan tepkisi dağılır ve tff tarafından resmiyete bağlanır gibi geliyor bana.

geliyor
böylece ftnin izleri tamamen silinecek
gözümüz aydın

Geri
Üst Alt