2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları | TRT Spor-Yıldız

ulaşım istanbul da ciddi sorun, hepimiz hemfikiriz.olimpiyatların buna katkı sağlayacağı açık.yol yapmazsın metro yaparsın, tramvay yaparsın.daha farklı çözümler üretirsin.bir aylık olimpiyattan sonra onları sen ben kullanacağız, alıp götürmeyecekler.

yüz binlerce insan gelecek, binlerce sporcu gelecek.bi yerde okumuştum hatırlamıyorum ama tahmini 10 milyar dolar civarı bir para girdisi sağlıyor diye.ha gelir gelmez orasını bilmem.

Ben okumadim bilmiyorum 10 milyari ama devletten cikan paranin 19 milyar oldugunu biliyorum. Ki o para dahada artar.

Ayriyeten yav arkadas metro, tramvay ulasim bunlari Istanbullunun rahatligi icin degilde kicikirik bir olimpiyat icin yapmalari normalmi? Adama sormazlarmi ee simdi niye yapmiyorsun diye.

bir arkadaş sormuştu ne getirisi olacak diye uufak bir yazı

Meşalenin İstanbul’da yanması durumunda dev organizasyonun Türk ekonomisine katkısı 40 milyar doları bulacak.

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları oylaması için nefesler tutuldu. Bugün yapılacak oylama ile Tokyo ve Madrid ile yarışan İstanbul’un ipi göğüslemesi halinde olimpiyatların Türkiye ekonomisine katkısının 40 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 2020 Olimpiyatları’na yönelik hazırlanan raporlara göre hazırlık çalışmalarının mali boyutu yaklaşık 30 milyar dolar olacak. 2013-2020 yılları arasında harcanacak bu tutarın yaklaşık 7.5 milyar dolarını spor yatırımları, 21.5 milyar dolarını ise kentsel altyapı yatırımları oluşturacak. Bilet, turist ve benzeri hizmetlerden ise 10 milyar dolara yakın gelir elde edilecek. Öte yandan şimdiye kadar kaynak kullanımı ve yatırımlarla ilgili açıklamalar dikkate alındığında Türkiye’nin 2020 Olimpiyatları için ayırdığı 19.2 milyar dolarlık bütçenin 17-18 milyar dolarının halihazırda altyapı yatırımlarından oluşması bekleniyor. Olimpiyatların İstanbul’da yapılması halinde dev bir yerleşke inşa edilecek olan TOKİ’nin projelerin inşaatı için ayrdığı bütçe ise 4.8 milyar doları buluyor. 2020 Olimpiyatları’yla İstanbul’a gelecek 5 milyon ek turistin de milyarlarca dolar getirmesi bekleniyor.

ULUSOY: ŞANS DEĞİL HAKKIMIZ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, konaklama, haberleşme ve ulaşım anlamında İstanbul’un diğer ülkelerle kıyaslama yapılamayacak noktada olduğunu ifade ederek, 2020 Olimpiyat Oyunları’nın İstanbul’da yapılmasının Türkiye için şans değil, hak olduğunu söyledi. Şu anda İstanbul’a yılda 10 milyon turistin geldiğini ifade eden Ulusoy, Olimpiyatlar’ın Türkiye’de gerçekleşmesi halinde bu sayının 17-18 milyona çıkacağını kaydetti. Ulusoy “Kazanırsak parayla ölçülemeyecek bir değeri olacak. Literatüre geçecek ve 10-20 yıl sonra dahi konuşulacak” dedi.

bizim sunuma kotu dedik ama tokyonunki nedir arkadas:)basbakanlarıda dahil hepsi cizgifilm kahramanı gibi.birazdan tsubasada gelir tam olur:)

Tokyonun sunumu tırt bu arada

Ispanya ne dicek, krizdeyiz, bütün gençler işsiz kurtarın bizi mi dicek?

Türkiyeye verilmezse ayıp

ve en büyük ayıp yapılacak bugun.

Olimpiyat ekonomiye zarar verir demek cehalettir, köylülüktür.

Birşey mi dedin gardaşşş... Ben doğma büyüme köylüyüm, hatta şu an bu mesajı köyden evimden gönderiyorum ama senin gibi bırak cahili sana yakıştıracak kelime bulamıyorum, kusuruma bakabilirsin. Ne yazdığını bilmeyen bebelerle dolmuş burası. Onu diyecem, eğitim zayiatı, cahillik budur işte...

Japon abi birazdan Tokyo'yu seçmezseniz diye başlayıp sövecek sanırım.

Ben okumadim bilmiyorum 10 milyari ama devletten cikan paranin 19 milyar oldugunu biliyorum. Ki o para dahada artar.

Ayriyeten yav arkadas metro, tramvay ulasim bunlari Istanbullunun rahatligi icin degilde kicikirik bir olimpiyat icin yapmalari normalmi? Adama sormazlarmi ee simdi niye yapmiyorsun diye.

valla kardeşim bu kafayla gidersek biz ne organizasyon alalım ne para harcayalım.hatta deplasmana gitmeyelim masraflı olur diye.dünyanın her ülkesinde böyledir, organizasyonlar için yeni yatırımlar yapılır.

acaba japonlar veya ispanyollar bu soruları soruyor mudur merak ediyorum.

parkta uyuyan gençlerin üzerine polis gücü ile giren, 5 vatan evladını öldürenler süreci baltalamıyor parkta yatan halk baltalıyor vatan haini oluyor ha? komikmiş

türkiyenin bu şartlar altında olimpiyatı alması mucize olur. alırsa olay sadece spor organizasyonu olmadıgı ispatlanır. kendi halkına saldıran bir başbakan suriye de ösocuları destekleyen bir başbakan çıkıp olimpiyat sunumunda barış söylemlerinde bulunuyor. 5 yaşında çocuk bile poposuyla güler buna

Bide tokyoda 5 yıldız otel fiyatları 550-600 dolar gecelik

Madrid de 300 dolar

Istanbulda 150-200 dolar

BUnlarıda hesaba katmaları lazım, tokyo çok daha maliyetli bir yer.

şimdi okudumda londra 2.5 milyar dolarla başlamış aynı madrid gibi isin sonunda 10 milyar dolar harcamışlar ufak bir hesaplama hatası olmuş galiba :D

yanlış anlama ancak bize oyun vermesinler veselerde u20 gördük seyirci gelmedi diyen zihniyetle senin söylediğin aynı şeyler adam organizasyonu almış stada girişler bedava ee daha ne yapsın stada özel limuzenlemi getirsin seni sen olaya 1 aylık turist olarak bakıyorsan vahki vahki milletimiz bilinçsiz ne yazıkki

Bak ne güzelde demissin eeee U20 gelide ne oldu bana bunu aciklasana?? Kac para ödedik kac para getirisi oldu??

Ben sana söyleyeyim, koca bir zarar. hadi u20 olur cok büyük bir organizasyon degil.

Ama olimpiyat icin cok felaket paralar ödemen gerekiyor.

Bakin olimpiyatlar, spor organizasyonlari oturmus sehirler icin iyidir. Cunki genelde stad disinda bir maliyeti olmaz.

Türkiye önce stadlarini (ki akp stad yapimini iyi yapiyor), ulasimini, insanlarin spor kültürünü ve emniyeti gibi seyleri düzeltmesi gerekiyor. Bunlar olur rahat rahat Istanbulluda gside stadlara Olimpiyatlarini izler.

Ahmet GENEL bir sey daha söyleyeyim;

Simdi muhasabeden anlayan arkadaslar benim ne demek istedigimi cok iyi anlar, köylülere hakaret eden kisilerin anlayacagini pek sanmam.

Hadi aldik diyelim 7 sene sonra icin, Devletin cebinden cikan para muhtemelen 19 milyar euro, genelde öngörünün cok üstünde biter bu olaylar yani 25 milyar euroyu rahat bulacakdir.

Siz bu yedi sene icinde hazineden cikan par icin vergi yiyeceksiniz. Devlet bu 25 milyar bir yerden kapatmak zorunda kalacak, buda vergilere, faizlere binecek. Bunun daha uzun aciklamasini yapardimda poek zamanim yok.

Japonlar konuştukça playstation 1 zamanındaki winning serileri aklıma geliyor.

Türk köylüsü cahil değildir diyen varsa gelsin konuşalım. Lafla artistik yaparak yücelmiyor köylüler. Ben de köylüleri aşağılamadım zaten, köylümüzün cahil olduğu somut bir gerçek, bunu kabul edersin etmezsin. Alaturka savunma modellerinden kurtulalım.

İnsanları sınıflandıran bu zihniyete lanet olsun.

valla kardeşim bu kafayla gidersek biz ne organizasyon alalım ne para harcayalım.hatta deplasmana gitmeyelim masraflı olur diye.dünyanın her ülkesinde böyledir, organizasyonlar için yeni yatırımlar yapılır.

acaba japonlar veya ispanyollar bu soruları soruyor mudur merak ediyorum.

Ben almasin demiyorum ama önce uzun süreye yayili bir olusum raporu yapilisin. 7 sene sonraki degilde 14 sene sonraki olimpiyatlara gidelim ozamana kadarda yavasca ama halkin cebine fazla etki etmeden bir harcama planlanmasi yapilmali.

Bak ahmete yazdigim mesajda dahada aciklayaici anlattim.

Geri
Üst Alt