#40 Emin Bayram

GSC ye inat
Favori stoperim

Emin eminmn eminmnn

Orda faul olmasa iki kişiyi maymun edip atak kuracaktı
Muhammed uyanık olsa atıp kendini maçı bizin adımıza bitirmişti. Valencia falan olsa anında penaltıyı almıştı. Eminden bize stoper olmaz. Zorlamanın manası yok. Altyapıdan çıkan her oyuncu Ramos değil aralarında Bilicada var.

Bu kardeşimiz daha yeni yeni A takımda forma şansı buluyor, evet eksik yönleri var ama gömmenin bir anlamı yok. Her futbolcu hata yapıyor. Savunmada kaptırılan bir topla gol yenilebilir ama hücumda yapılan pas tercih hataları, top kayıpları bizim için daha büyük sorun şu an. Emini linç edenlerin yarısından çoğunu stadyuma maç izlemeye götürsek heyecandan ne yapacağını şaşırır, kaldı ki çocuk sahada daha yeni çıktığı A takımda ilk maçlarını oynuyor. Geçen hafta Yusuf Demir'i göklere çıkaran kişilerle bu hafta aynı Yusuf Demir'i linç eden kişiler de aynı. Sözüm meclisten dışarı ama sosyal medyada görüyorum bu tarz yorumlar. Emin kardeşimiz potansiyelli bir oyuncu tek yapması gereken şey hatalarından ders almak, evet tehlikeli işler yapıyor son adam olarak ama büyük takım stoperi olmak için bu tarz girişimlerde malesef bulunmak gerekiyor. Emin bilmiyor mu savunmadan uzun vurup ilerde ne haliniz varsa görün demeyi, elbette biliyor ama işte ondan istenen takım oyununa pas oyununa katkıda bulunulması o da tecrübesizliğinden dolayı bazen hatalı kararlar alsa da ben önünün açık olduğunu düşünüyorum.

Emin potansiyelli oyuncu gibi gelmedi bana maalesef

Konya'nın ilk yarı yakaladığı pozisyonlara bakın hepsinde Emin'in önünde topa vurmuşlar

Abdül'ün baya bi gerisinde bu arkadaş.Hatta seneye kendisine bi Anadolu takımı bakabilir.

Top kaptırmaları olabilir, tekniği iyi olduğundan kendine güveniyor bence bu hafta kesilmemesinin sebebi de kendine güveniydi. Ancak şu topa vurdurup gözlerini de açmıyorsa, yemesi gereken çok ekmek var gibi görünüyor. Kafa hakimiyeti de güven vermiyor ayrıca çok rahat kafaları bile alamıyor. Boyu da uzun halbuki ancak Nelsson dün tek başına toparladı savunmayı. Şahsen Işık Kaan'ı daha çok beğenmiştim geçen sene oynadığı maçta.

asdsad.png

Son düzenleme:
Emin potansiyelli oyuncu gibi gelmedi bana maalesef

Konya'nın ilk yarı yakaladığı pozisyonlara bakın hepsinde Emin'in önünde topa vurmuşlar

Abdül'ün baya bi gerisinde bu arkadaş.Hatta seneye kendisine bi Anadolu takımı bakabilir.
9 sene gerisinde yaş olarak

Anadan dogma yetenegi yok, ama cok calisirsa bizim icin yeterli topcu olabilir.

Ozan ile kiyaslamak dogru olmaz, Ozan ilk ciktigindan beri ben stoperim dedirtten futbol oynadi. Burdaki konu bireysel hata yapmak degil, genel izlenimden ve savunma kabiliyetinden bahsediyorum. Birkac pozisyonda ciddi bir savunmacinin yapmayacagi haraketler yapti. Ama cok genc ve ogreniyor, fizik olarak fena degil teknigi de idare eder. Konya'dan aldigimiz arkadas ile uc asagi bes yukari. Anadolu ekiplerinden aldigimiz cogu oyuncu gibi, altyapi'daki gencleri oynatsak cok daha akilli is yapmis olurduk.

Bir not da Demir ile girip kaybettigi pozisyon icin - acilen fizik gucu ve vucut yapmali. Seni orda kimse itemez oyle A klas stoper olacagim diyorsan, ozellikle senden 20cm kisa boylu bir topcu..

Emin'in oynamasına bir de şu açıdan bakmak lazım bence. Abdülkerim'e formasının garanti olmadığını hissettirmesi lazım ki Apo'da daha fazla çalışmalı yoksa yeri garanti olsun herkesin çalışmadan tüm sezon oynasın vs. Geçen sene orta sahamızda 3 tane oyuncu vardı, Taylan-Berkan ve Cica.. Banko oynayan 3 oyuncu, yerleri garanti. Zaten bizim takım için yetersiz görülüyordu bir de kendilerini zorlayan oyuncu yoktu. Rekabet açısından bu tarz denemeler muhakkak yapılmalı. Abdülkerim kırmızı yedi 45 dakika oynadı, Kasımpaşa maçı ve Konya maçlarında 90 dakika oynadı. Kiralık göndermiş olsaydık Metehan oynayacaktı, o da Emin gibi hatalar yapsaydı onu da kiraya verelim. Kardeşim sakatlığı var, cezası var vs vs o zaman Berkan mı oynayacak stoperde ?

Olmaz bu arkadaştan, boşuna heveslenmeyin, çok hata yaptı yaptıkca gerildi öz güvenini kaybetti gerginliğini biz tv den hissediyorduk.

Şu forumda olupta Muhammedi omuz omuzada geçecek adam azdır. Eleştireceğiz diye işin kakasını çıkarmaya gerek yok. Aralarında 9 yaş olan adamları kıyaslamak nedir. Futbol akıl lazım olsada tecrübe ister. Tecrübesiz futbolu çok iyi oynayanlarında yetenekleri Allah vergisi. Ozan Kabak mükemmelmiydi üst üste yaptırdığı 4 maçta 4 penaltı vardı. Potansiyeline yatırım yaptılar ve parada kazandık. Hem oyuncu satmak iste hem oynatma. Eminin en büyük şanssızlığı yanında nelson gibi genç birinin olması. 28 30 yaşlarında stoperler olsa emine çok daha fazla şeyler katar. Hazırlık maçlarında nelson sürünüyordu hatırlatırım. Maç ritmi lazım. Bunun içinde oynaması lazım

bireysel hata ile ayağındaki topu kaptırması sorun değil. olabilir. geçen hafta k.paşa maçında o kafayı vurdurması ve yukarıda bir arkadaşın da paylaştığı gibi o voleye gözlerini kapatıp sırtını dönmesi.

bu iki konu temel stoper özeliklerinin iyi olmadığı demek oluyor. ha alternatif olur mu, olur. millet neciple falan oynuyor yapacak bir şey yok.

Oynamasini istedik diye hatalarini soylemeyecek degiliz. En az 3 pozisyonda yaptigi hatalar golle sonuclanabilirdi. Stoperlere her zaman ekstra yuk bindiren bir takimdik ama eminin bu kadar aksamasini beklemiyordum

Hatalarından ders çıkarmalı, oyun kurucu özelliğini kaybetmeden bazı çıkışlarda basit oynamayı öğrenmeli.

Muhammete fizik olarak ezilmesi hiç hoşuma gitmedi. O fiziği geliştirmeli güçlenmeli. Boey gibi çalışmalı omuzu vurup alacak fiziksel olgunluğa erişmeli.

Ben ışık görüyorum kendisinde henüz 19 yaşında öğrenecek gelişecek .

Saygılarımla

Stoper gelmesin, Emin yeter diyenler bu çocukları ilk atıp kesenler oluyor genelde.

Bundan 10 yıl önce bu yaşında oynasa çok farklı yorumlar yapardım. Ama günümüzde 17-18 yaşında çocuklar tak diye 11 yazılıyor zaten. Olağan durum yani. Ben oynadığı topa bakarım. Ve kendisini beğenmedim.

Isın savunma kısmında cok ürkek takılıyor lakin ayağı cok iyi gibi. Güçlenip sertleşmesi lazim . Apodan yardim alsin.

Geri
Üst Alt