6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yol üstü ticari alanlara sahip binalarda kolon kesme işlemi yapıldıysa müteahhitler değil direk dükkan sahibi tutuklanır muhtemelen bu örnekleri görürüz dükkanın ortasında kolonu kesen bir çok dükkan sahibi vardır ya da mal sahibi vardır.

İzmir'de bir markette bu olmuştu. O yüzden bir bina çökmüştü misal. Sonra ne oldu o kişiler, cezalandırıldı mı bilmiyorum...

İlk yardım belgesine gerek yok. Kaymakamlıklar belge sormuyor. Ayrıca Ankara-Niğde Karayolunun ötesi acil durumlar ve tonajlı araçlar hariç geçişe izin verilmiyor. Ağır Tonajlı kurtarma araçlarının 2 saat içerisinde Hatay-Kahramanmaraş bölgesine ulaşacak.

Hatay haritadan silindi diyorlar, ses soluk yok. Toplu mezar haline gelmez inşallah.

İzmir'de bir markette bu olmuştu. O yüzden bir bina çökmüştü misal. Sonra ne oldu o kişiler, cezalandırıldı mı bilmiyorum...
Cezalandırılmıştır direk ölen insanların tüm sorumluluğu o kişide 1 tane kolon keseyim dersen binanın statik dengesi bozulur. Zaten binada kolonlamada yatay ve dikey şeklinde eşit sayıda kolon koyulmaya özen gösteriliyor bina deprem sırasında darbe yediğinde bütün kolanlar dikey olursa yataydan deprem geldiği zaman bina sağa sola doğru yatar ama dengeli şekilde yapılırsa bina ayakta kalır bunlarda kolonları kesince bina zaten direk depreme dengesiz yakalanıyor ve yıkım oluyor.

Arama kurtarma ekipleri sıraya alıyormuş bölgeleri. Yollarda sıkıntı varmış. Kızılay başkanı söylüyor bunları.

Yazıklar olsun. 10-15 bin kişiyle arama kurtarma yapılıyor. Şaka mısınız ya

Hatay haritadan silindi diyorlar, ses soluk yok. Toplu mezar haline gelmez inşallah.
1675717974157.webp

söz konusu ilceler merkez ilceler hep. suriyeliler dahil 2 milyon insan vardir hatay'da...

herkes hatay'a yoğunlaştı ama esas tehlike kahramanmaraş bana göre. iletişim kanalları hala kapalı. sen koru yarabbi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt