Taner Derelioğlu
Kırmızı Üye
Asker ne yapacak diyenler var, eğitimi yok diyorlar. Ulan 1 tuğla kaldırmanın eğitimi mi olur. Enkaz başında nöbet tutar, trafiği kontrol eder, kolluk kuvvetine en fazla ihtiyaç duyulan zaman.
sırf disiplin-emir komuta işi bile yeterli olurAsker ne yapacak diyenler var, eğitimi yok diyorlar. Ulan 1 tuğla kaldırmanın eğitimi mi olur. Enkaz başında nöbet tutar, trafiği kontrol eder, kolluk kuvvetine en fazla ihtiyaç duyulan zaman.
Az önce Hataydan bağlanan kadının anlattıkları korkunç. Bahsedilenden daha büyük enkaz var sanirimCüneyt'in yayını sanırım en sansürsüz olanı, ellerinden geldiğince her yerden birilerine bağlanıp son durum bilgisi alıyorlar.
pakistan yardim yolluyorHani nerede Arap ülkeleri. Mısır’dan başka kimse yardım yollamadı
Az önce Hataydan bağlanan kadının anlattıkları korkunç. Bahsedilenden daha büyük enkaz var sanirim
Yol üstü ticari alanlara sahip binalarda kolon kesme işlemi yapıldıysa müteahhitler değil direk dükkan sahibi tutuklanır muhtemelen bu örnekleri görürüz dükkanın ortasında kolonu kesen bir çok dükkan sahibi vardır ya da mal sahibi vardır.
Pakistan Arap değil yalnız….pakistan yardim yolluyor
asya diyelimpakistan yardim yolluyor
Cezalandırılmıştır direk ölen insanların tüm sorumluluğu o kişide 1 tane kolon keseyim dersen binanın statik dengesi bozulur. Zaten binada kolonlamada yatay ve dikey şeklinde eşit sayıda kolon koyulmaya özen gösteriliyor bina deprem sırasında darbe yediğinde bütün kolanlar dikey olursa yataydan deprem geldiği zaman bina sağa sola doğru yatar ama dengeli şekilde yapılırsa bina ayakta kalır bunlarda kolonları kesince bina zaten direk depreme dengesiz yakalanıyor ve yıkım oluyor.İzmir'de bir markette bu olmuştu. O yüzden bir bina çökmüştü misal. Sonra ne oldu o kişiler, cezalandırıldı mı bilmiyorum...
Hatay haritadan silindi diyorlar, ses soluk yok. Toplu mezar haline gelmez inşallah.