GSC Haber 6 Temmuz Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı | Florya'nın Değerlendirilmesi Hakkında Yetki Verildi

Adnan Polat'ın şirketi yaparsa asıl kriz o zaman başlar baştan söylüyorum.

Yetkiyi verin transfer gelsin ohhj

Riva'yı çar çur eden adama Florya gibi milyar dolarlık projeyi yapma yetkisi verilmesi iyi niyetle açıklanamaz. Destekleyenler çıkarı için destekliyorsa, gariban taraftar da cebinden 1 kuruş para harcamasın.

Adnan Polat'ın onaylayalım gitsin dediği modelle diğer model arasında yüz milyonlarca dolar oynuyor kardeşim, 500-850 desen 350 milyon dolar, cebinden kaç para vermiş Adnan Polat?

Onaylandığı takdirde tepkimi bir süre hiçbir şey almayarak koyacağım.

Florya'yı yapmak gerçekten zor değil aslında. Sizde biliyorsunuz. Bu neden bu kadar büyütülüyor anlamıyorum. Belki mesleğim ve işim bu olduğu için rahatım

Bu arada şimdi dinliyorum Adnan Polat'ı şaşırıyorum. Böyle bir arsa onun olsa kendi mi yapar yoksa hasılat paylaşımlı mı verirdi.

Bir örnek vereyim. Ben yabancı bir gıda firmasının ki çok büyük bir firmadır, Torbalı'daki tüm üretim ve sosyal tesislerinin inşaatını yaptım. Projenin başındaki kişi firmanın Türkiye genel müdürü idi. Proje yönetimi ve kontrolü için bir firma seçildi. Yerli bir firma. Bu firma proje ihalesine çıktı ve projeleri hazırlayacak firmayı seçti. İşin kontrolü için proje yönetim firması mimar, mühendis, teknikerlerden oluşan kadroyu kurdu. İnşaatın ihalesine hazırlanıldı ve çıkıldı. Yeterliliği bulunan firmalar ihaleye girdik ve benim firmam kazandı.

Bunun benzeri bir sistem işleyecek. Yönetimlerin değişmesi sistemi değiştirmeyecek.

Türkiye'de gördüğünüz o büyük sanayi devlerinin çoğu inşaatları bu şekilde yürüyor. Ki sanayi tesisi yapmak konut yapmaktan çok daha zordur.

Daha zorunu bu firmalar yapabiliyorsa afedersiniz 6 katlı konut projesi rahat yapılır.
o konuda bende katılıyorum yapılması zor bir şey değil o kadar - alt tarafı AZ KATLI apartmanlar yani - hızlıda yaparsın süreç ve kaynak doğru yönetilirse(mimarım bende cağdat cadde çevresinde 8 binanın sürecnde bizzat bulundum - yaklaşık16 17 tanesinde projelendirmede uğraştım - ikna süreçlerine dahil oldum - 3 4 tanede sözleşmesini ıvırı zvırını rica üzerine kontrol ettim)

hakikaten zor değil - ama TOTAL olarak BİR ANDA OLACAK gibi bakıldığı için gözde anormal büyüyor.

bu işe girilse kim girerse - "kesin çıkarı var" denme hususu var.

basit bi paylaşımlı konuda bile güven ortamında mutabık kalınamıyor çünkü bu sürecin başlangıcı başkaydı - gelişmesi başkaydı - sonuna yakın şeffaflıktan uzak gidiyor.

halbuki inşaat işinin en büyük anahtrıdır güven ortamı- tatlı dil - uzlaşma etme ... kolay konular.

GS özelinde de biz sportif işlerle mi kafayı yoralım - inşaat sürecimi yönetelime geliyor iş - o açıdan ciddi efor demek .

uzadıkçada arapsaçına bağlayacak - inşaat kısmından değil yok hisseler, yok paylaşım , yok para kısmından dolayı.

o nedenlede bu işe girişilmesi lazım - her ne yöntemle yapılırsa ypaılsın güvenilir ortam olsun yeterli.

yani öyle bir süreç olurki KENDİN yaparsan - baktın belli kısımını bitirdin - ama BB den çıktın - emlak piyasan düştü - belki arasanın bri kısmına Tesis konduracaksın tekrardan - belki daha ticari işlev koyacaksın konut değilde ...dümende sen olursun yani - o daha önemli.

Dijital aş mi.

Daha websitesi yapamayan adamlar dijital aş'den gelir elde edemez. Bu dursun özelinde de değil tüm genel kurulu kapsayan konu.

Çaya devam

Benim anladığım Riva projesinde bildiğin sözde devlet kurumları tarafından soyulmuşuz. %15 ne demek lan? Düpedüz soygun lan bunun adı! Koskoca Riva arazisini bedavaya elimizden çalmışlar.

Bu soyguna izin veren ve bunun hesabını sormayan Galatasaray genel kuruluna da yazıklar olsun! Ben de senelerdir diyorum bu Riva projesi oldu da ortada para yok ne oldu acaba? Herhalde projede aksamalar oldu, bir gün mutlaka hak ettiğimizi alırız deyip geçmiştim. Lan bildiğin kulübün içini boşaltmışlar. Eh be utanmaz Dursun! Yaptığın sözleşmeye hiç mi bakmadın? Hiç mi hukukçulara inceletmedin? Yoksa sen Galatasaray içinde birilerinin maşasısın da sana kulübün içinden Galatasaray'ın değerlerini peşkeş çekme görevi mi verildi? Aldığımız 2 şampiyonluk Erden Timur ve Okan Buruk'a aittir zaten seninle alakası olmadığını biliyoruz. Sana kalsa kürekte şampiyon olamaz bu takım.

Şimdi de belli ki aynı yöntem ve aynı sözde GS başkanını kullanarak bu sefer de aynı şekilde Florya'ya çökmeye çalışan inşaatçı holding veya holdingler var. Ben bunların hangi zatı muhtereme hangi haşmetliye yakın olduğunu az çok tahmin edebiliyorum.

Hele ki Adnan Polat'ın çıkıp tatava yapmayalım yetkiyi verelim geçelim dediği bir ortamda kesinlikle yetki verilmemeli. Polat çıkıp konuşarak tüm düşüncelerimin doğruluğunu teyitledi.

Yetki verilmemeli ve derhal seçime gidilmeli.

dayı m2 4000 dolar olan ordaki eski evler olmasın

satışlarda tapu dairesindeki gibi TABİİ değildir ..

çünkü satışlarda rayiç bedelde gösterilir - ama gerçekte daha fazlasına satılır ...harcı vergisi osu busu çok daha az çıkıyor diye.

bu kadar emlakçı niye türedi mesela...

4000 dolar olsa 100m2 0 site tarzındaki evi 400.000 dolara yani 12-13M TL ye leblebi gibi alır zengin kesimde..

benim burda 90m 2 ye 14 milyon veriliyor....

araştırmadan uzak kalmış bu abimiz.

o konuda bende katılıyorum yapılması zor bir şey değil o kadar - alt tarafı AZ KATLI apartmanlar yani - hızlıda yaparsın süreç ve kaynak doğru yönetilirse(mimarım bende cağdat cadde çevresinde 8 binanın sürecnde bizzat bulundum - yaklaşık16 17 tanesinde projelendirmede uğraştım - ikna süreçlerine dahil oldum - 3 4 tanede sözleşmesini ıvırı zvırını rica üzerine kontrol ettim)

hakikaten zor değil - ama TOTAL olarak BİR ANDA OLACAK gibi bakıldığı için gözde anormal büyüyor.

bu işe girilse kim girerse - "kesin çıkarı var" denme hususu var.

basit bi paylaşımlı konuda bile güven ortamında mutabık kalınamıyor çünkü bu sürecin başlangıcı başkaydı - gelişmesi başkaydı - sonuna yakın şeffaflıktan uzak gidiyor.

halbuki inşaat işinin en büyük anahtrıdır güven ortamı- tatlı dil - uzlaşma etme ... kolay konular.

GS özelinde de biz sportif işlerle mi kafayı yoralım - inşaat sürecimi yönetelime geliyor iş - o açıdan ciddi efor demek .

uzadıkçada arapsaçına bağlayacak - inşaat kısmından değil yok hisseler, yok paylaşım , yok para kısmından dolayı.

o nedenlede bu işe girişilmesi lazım - her ne yöntemle yapılırsa ypaılsın güvenilir ortam olsun yeterli.

yani öyle bir süreç olurki KENDİN yaparsan - baktın belli kısımını bitirdin - ama BB den çıktın - emlak piyasan düştü - belki arasanın bri kısmına Tesis konduracaksın tekrardan - belki daha ticari işlev koyacaksın konut değilde ...dümende sen olursun yani - o daha önemli.

Bu yönetime yetki verilmemesi tarafındayım.

Biz yapalım konusunda 150 milyon dolar olan inşaat maliyetini biz hakedişlerle müteahhite ödeyeceğiz anladığım. Bu sermaye için önden satış gerekiyor. Burada ne kadarını önden satabiliriz? Bu işlerde genel geçer bir kabul var mıdır hocam?

Boş nasıl atılır örneği.
Bunlar nasıl üst düzey yerlerde yöneticilik yapmış lan.

Bu herif ne anlatıyor. Bunlara kalsa 50 milyon dolara verip kurtulurlar.

Geri
Üst Alt