#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Elano'nun aklı dünya kupasında,Rijkaardın aklı ise Chelsea'de.

Yabancı sınırlamasından dolayı tercihi Elanodan yana kullandı. Bence Keitayı çıkarmalıydı. Zaten o pet şişe geldiği zaman Keita maçtan kopmuştu.

yine her ne şartta olursa olsun yılmaz elano savunucuları ve elano düşmanlarının kapışması

Forumda isatistiklerle ilgili kıyaslamaların asğlıklı yapılmadığını düşünüyorum. Zira Zidane ile Alex'in oynadığı maç ile gol ve asist sayısı oranlanıp da futbolculukları kıyaslanırsa Alex çok daha iyi futbolcu görünür. (Ben verilerine bakmadım ama muhtemelen Alex'in oranı daha yüksek çıkar.) Aynı şey Hagi için de geçerli. (Bana göre Hagi Zidane'dan daha iyi topçuydu.)

Bu arada Elano ile kıyasladığınız çoğu futbolcunun da aynı görevi uygulayan oyuncular olmadığını görüyorum. Belki de mevki - görev konusunu iyi bilmiyorum.

o istatistikleri yapan arkadaş elano ya nerden laf soksam diye bakıyo zaten ona takılma,istatistik diyip duruyo diyorum ki öve öve bitiremediğin paragözoğlu emre nin kaç gol kaç asisti var,bu sefer konuyu başka yere çekiyo onun amacı belli zaten elano ya bi yerden çatmak;),

son söylediğinde de haklısın hala lincoln le karşılaştıranlar işte:rolleyes:,sen iyi bilmiyorum dediğin halinle mevkilerinin aynı olmadığını görüyosun ama bunu ısrarla görmek istemeyen arkadaşlar var

hadi elano'nun aklı nerde onu az çok tahmin edebiliyoruz da Rejkaard'ın aklının nerde olduğu nereden çıktı şimdi?

hadi elano'nun aklı nerde onu az çok tahmin edebiliyoruz da Rejkaard'ın aklının nerde olduğu nereden çıktı şimdi?

Nerede bilmiyoruz gerçekten. Barış Özbek'i bir insan nasıl 10 numara gibi oynatır? Hiç mi dünya futbolunu takip etmiyor Rijkaard. Ya da Amerika'yı mı keşfetme peşinde?

Nerede bilmiyoruz gerçekten. Barış Özbek'i bir insan nasıl 10 numara gibi oynatır? Hiç mi dünya futbolunu takip etmiyor Rijkaard. Ya da Amerika'yı mı keşfetme peşinde?

Bazı duyduğum "gossiplere" göre seneye seni o mevkide denemeyi düşünüyormuş. Kral adam vallahi. :o

her transfer risk taşır,örnekleri o kadar çok ki...elano transferini ilk öğrendiğimde inanmakta zorluk çektim,tsl e gelecek adam değil diye düşünüyordum,keita dan bile şaşırtıcı idi alınabilmiş olması...sonra maçlar başladı;güçsüz,isteksiz,hele de vurdumduymaz hali tam bir hayal kırıklığı oldu benim için,hazır milan vs lafları da ortada dolaşıyorken çıkan ilk müşteriye yapıştırılmalı diye yazdım,en tahammül edemediğim futbolcu tipidir umursamaz ve kibirli tipler...aman ne ne tepkiler:''dünya kupasında oynayacak adam vs'' diye,sanki dünya kupasında oynayan her futbolcu değerini 3 e 5 e katlar diye bir kural varmış gibi,adam da 29 yaşında!...sonra biraz toparlanıp mücadele etmeye,elinden geleni yapmaya başlayınca yeniden umutlandım,öyle ya isim büyük,kulüp ve ulusal takımlarda kendini ispatlamış adam,korakor mücadeleye de giriyorsa artık yapacaktı birşeyler (hala net bir fikir oluşmamıştı kafamda)...ama ne yazık ki iyi niyetli mücadelesinin de yetersiz kaldığını görüyoruz artık.saymadım kaç kez faulsüz fiziki temaslarda yerde kaldığını TS maçında.cevap hazır;defansif oyuncu değil.driplingi,çalımı yoktur zaten,iyi bir freekick ini izleyemedik henüz...neymiş? çok iyi pas yaparmış;bildiğim iyi pasörler hep iyi de çalım atan,dripling özelliği olan adamlardır oysa:maradona-hagi-zidane-sergen-alex (kızan kızsın)-lincoln gibi,doğaldır,çok ters çalımlar atan bir adama basmaya çekinir rakip ve oyuncunun farklı seçenekleri olur bu sayede...ben de çok çırpındım,en azından 1 tane kadrodakilerden daha kaliteli orta saha oyuncusu alınsın diye,lig başladı bitiyor,birkaç maç dışında orta sahada rakip takıma üstünlük kurabildiğimiz maç olmadıysa bunda sarp-topal-barış kadar elano nunda payı vardır...hani iki kafadar oğlak-kartal diye iddialaşmışlar da sonunda birisi ''uçsa da oğlak'' deyivermiş ya o hesap elano savunucuları var,kimisi iyice abartıp anasına küfür edilmiş gibi davranıyor,elano yu yetersiz bulanlara...başka hiç bir konuda FR a toz kondurmayanlar,elano yu oyundan aldı diye eleştirebiliyorlar,nerden biliyorsunuz belki FR da elde daha iyisi olmadığından mecbur kalıp oynatıyordur elano yu da,sarp-barış-topal-ayhan da olduğu gibi ki benim tahminim de o yönde.

Alın size bir örnek. Pasör dediğiniz adamın pas yüzdesine bakın. Barış'ın ondan daha fazla. Elano'dan daha fazla ileri oynamış. Pasör dediğiniz adam Leo'ya eşit sayıda pas yapmış.

5b186716ad4d2d3d0b26c2c0d423758d.jpg

Alın size bir örnek. Pasör dediğiniz adamın pas yüzdesine bakın. Barış'ın ondan daha fazla. Elano'dan daha fazla ileri oynamış. Pasör dediğiniz adam Leo'ya eşit sayıda pas yapmış.

Komiksin üstad. Maçı izlemesek kanacağız bu yazdıklarına. Barış Elano'dan ileri daha çok oynamış felan zaten takımı pozisyona sokan ara paslarını, uzun pasları, diğer havadan pasların hepsini Barış attı değil mi ?

Ara pas atıyor.

2 toptan 1 i adamını buluyor siz hala Elano'ya laf atıyorsunuz.

Elanoyu savunanlarda eleştirenlerde çok keskin yorumlar yapıyor.Maçlarda varla yok arasında

Elano ilerideki adamlara pas atıyordu ya bu istatistikte bişey gördüm.

1- Keita bir ileri uç adamı olarak elanoya daha çok pas atmış elanodan

2- giovani bir ileri uç adamı olarak elanoya daha çok pas atmış elanodan

3- Leo Franconun Giovaniye attığı pas Elanodan fazla.

4- Sabri ileri uç adamlarına attığı pas sayısında elanoyu 4 e katlamış

5- Elano maç içinde kendi arkadaşlarından sadece kaleci ve forvetten fazla pas atabilmiş. Bir orta saha oyuncusu olarak elano Forvet ve kaleciden başka pas sayısında kimseyi geçememiş..

Daha bu uzar gider.

Ali kardeş senin futbol bilgin 7 yaşındaki çocukla aynı neden biliyormusun. Elano kaç dk oynadı, diğer futbolcular kaç dk oynadı. Hesapla bakalım.

Ali kardeş senin futbol bilgin 7 yaşındaki çocukla aynı neden biliyormusun. Elano kaç dk oynadı, diğer futbolcular kaç dk oynadı. Hesapla bakalım.

valla gio elanoya keita elanoya onun attıklarından fazla pas attıklarında da mı elano dışardaydı.

Sabrinin elanoyu geçemeyeceğini mi düşünüyordun ne değişirdi. Ha 4 e katlamış ha 3.5 e

Elanoyu savunuyorsunuz ama şimdiye kadar yanındaki adamları kötülemekten başka elanoyu övecek birşey söyleyemediniz

Elle tutulacak gözle görülecek bişey verin elano hakkında amenna.

Ama savunuyorsunuz elanoyu da sadece barışa sarpa laf atarak.

Bize göre oyuncu olmadığı çok açık.Yolla gitsin

sistem sistem deniyor.orta saha oyuncusu güçlü ve devamlı olmalı.bu gerçeği değiştiremez hiç bir sistem,her ikili mücadelede yerlerde sürünen adamdan orta saha oyuncusu bu kadar olur ancak...birde elanonun 1-2 ara pasına (deneme demek lazım,nadiren yerini buluyor zira) meftun olanlar alexe tapardı herhalde GS oyuncusu olsa...gerekirse elano dan daha iyi savunma da yapar (olağanüstü sezgi yeteneği var),3 kişinin arasında omuz darbeleriyle yıkılmayıp 40-50 m lik müthiş asist de yapar (bkz antalya-FB),her an sonuca da etki edecek pas-şut-frikik-ara pası da atar...elano nun yaptığı neyi yapamaz allahaşkına?...FB li diye iyiye kötü demem ben,o tür saçmalıkları cevap diye yazmayın...yeri geldiği için alex örneğini verdim,benim özlemim alex tipinde değil,diarra (herhangi biri olur:)) tipinde 1 ve ernst-emre b. tipinde 2 oyuncudur...dunga nın elano tercihi de üzerine laf söylenmez ilahi bir karar değil ayrıca,onca adam varken FT in tümer tercihini hatırlatırım...okan-suat-emre üçlüsünden beri ne rakibi presle yıldıran,ne de tıkır tıkır top çeviren bir orta saha kurgumuz olamadı,ne yazık!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt