⚽ AL 24/25 H:4 | Galatasaray 3-2 Tottenham | MS | 7 Kasım | TRT 1

Bir taraftar olarak sana bu senaryonun tam olarak neresi cazip geliyor, retorik olarak sormuyorum merak ediyorum gerçekten.

Geride bekleyip, kontra kovalayınca yenilmeyeceğimizin garantisi yok sonuçta. O yüzden açık ve elimizden geldiğinde iyi futbol oynamayıp deneyip, yenmek veya yenilmek neden daha cazip değil ki? Geride bekledik, çarptı girdi veya adamlar çok iyi organize geldi attı gitti ee öyle bekledik, sonuç?
İçeride 30 dakikasını muhteşem oynadığımız bir Real Madrid maçı geliyor aklıma, 6-1 mağlup olduk. Geçen sene müthiş oynadığımız Bayern Münih maçında bulduğumuz gol penaltı golü. Saldırarak oynadığın maçlarda girdiğin her pozisyonu gol yapman gerekiyor ki maçı kazanabilesin. 1-2 tanesi kaçtığı anda mağlubiyette kaçınılmaz oluyor. Bunun bir dengesi olmalı.

2021-2022 sezonunda Avrupa'da çok dengeli bir oyunumuz vardı ve sonuç alıyordu. Bu kadro öyle oynasa şampiyonluk hayal değil. Okan hocanın taktiğiyle de olursun ama bulduğun fırsatların hepsini değerlendirirsen.

Atalanta geride bekleyip hızlı hücumla+olimpiakosta aynı şekilde uefa ve konferans kupasını aldılar.

Ben savunmayla kazanılan hiçbir maçı istemiyorum.

Çok net. Rakip Tottenham lan. Sanki Barcelona.

Dişini geçirebildiğin kadar geçir, aslanlar gibi savaş kaybedersen aslanlar gibi kaybet.

Sokayım otobüs çekerek gelen puana

2021-2022 sezonunda Avrupa'da çok dengeli bir oyunumuz vardı ve sonuç alıyordu. Bu kadro öyle oynasa şampiyonluk hayal değil. Okan hocanın taktiğiyle de olursun ama bulduğun fırsatların hepsini değerlendirirsen.
Taylan Berkan Cicaldau orta sahası ile Marsilya'ya 4 atıp malum gruptan lider olarak çıkmıştık. Şimdi de RFS ile berabere kalıp Elfsborg'u 4-3 zar zor yeniyoruz falan :crushed: Dediğin gibi öyle oynasak final bile görebilirdik bu sene.

Aslında lig maçlarına Okan Hoca ile Avrupa maçlarına başka bir hoca ile çıkmak lazım. Tek çaresi bu gibi. Tabi böyle bir şey mümkün olsaydı.

Sorun şu ki icardi ve osimhen doğru pres konusunda mertens kadar iyi değiller. Mesela bjk maçında ndour çok boşta kaldı ve okan hoca bu sorunu maç sonu basın toplantısında dile getirdi

Bu çalışma ile doğru orantılı olarak gelişebilir zaten oyuncular bilinçli ve neyin nasıl olması gerektiğini biliyorlar aksi durumda farklı şeyler denenebilir ama ilk önce bunda ısrar etmemiz şart. Maçı canlı izleyen biri olarak şunu söyleyebilirim ki top kenarlara indiğinde herkes ayağa kalktı çünkü içeri kesilen her top gol tehlikesi yaratıyor, bilhassa Beşiktaş stoperlerini takip ettim ve paylaşım konusunda abondane olduklarını gördüm zaten maçın başında arka direkte Yunus'un vurduğu sonrasında yay üzerinde Sallai'in şutu vs hep ekstra oyuncuların bomboş kalmasından kaynaklı.

En azından ligde bu sistem devam etmeli diye düşünüyorum.

Bu çalışma ile doğru orantılı olarak gelişebilir zaten oyuncular bilinçli ve neyin nasıl olması gerektiğini biliyorlar aksi durumda farklı şeyler denenebilir ama ilk önce bunda ısrar etmemiz şart. Maçı canlı izleyen biri olarak şunu söyleyebilirim ki top kenarlara indiğinde herkes ayağa kalktı çünkü içeri kesilen her top gol tehlikesi yaratıyor, bilhassa Beşiktaş stoperlerini takip ettim ve paylaşım konusunda abondane olduklarını gördüm zaten maçın başında arka direkte Yunus'un vurduğu sonrasında yay üzerinde Sallai'in şutu vs hep ekstra oyuncuların bomboş kalmasından kaynaklı.

En azından ligde bu sistem devam etmeli diye düşünüyorum.
4-4-2 nin elmander necati tarzı oyuncuların yoksa doğru bir sistem olduğunu düşünmüyorum. Ortasaha ve santrafor hattı arasında kopukluk oluyor ve rakip rahat geriden çıkıyor,ayrıca ortasaha merkezinde hep sayısal üstünlük rakipte oluyor. 3-4-1-2 daha doğru bir sistem bence ama defansif yönü olan kanat beklerle

4-4-2 nin elmander necati tarzı oyuncuların yoksa doğru bir sistem olduğunu düşünmüyorum. Ortasaha ve santrafor hattı arasında kopukluk oluyor ve rakip rahat geriden çıkıyor,ayrıca ortasaha merkezinde hep sayısal üstünlük rakipte oluyor. 3-4-1-2 daha doğru bir sistem bence ama defansif yönü olan kanat beklerle

442 için hiç ama hiç uygun kadromuz yok, bir kere 442 de bekler ve forvetler en önemli mevkilerdir. Riera ve Eboue olmadan biz 11-12 sezonunda 442 oynayamazdik, keza elmander. Çünkü kanatlar ortasaha oluyor, kanadı bekler kullanır, Kaan mi kullanacak, adam her maç sarı kart görüyor hantalligindan. Zaten hoca da Jacobs dönerse oynatmaz, 3-5-2 çok daha uygun ama onda da kanat bekler sürekli rotasyona girmeli, çünkü insan işi değil

Bir taraftar olarak sana bu senaryonun tam olarak neresi cazip geliyor, retorik olarak sormuyorum merak ediyorum gerçekten.

Geride bekleyip, kontra kovalayınca yenilmeyeceğimizin garantisi yok sonuçta. O yüzden açık ve elimizden geldiğinde iyi futbol oynamayıp deneyip, yenmek veya yenilmek neden daha cazip değil ki? Geride bekledik, çarptı girdi veya adamlar çok iyi organize geldi attı gitti ee öyle bekledik, sonuç?
Hücum oynayıp en son ne zaman avrupada ses getirdin? İş yaptın ? Başarı kazandın ?

Kadron,hocan,oyun sistemin,fiziksel kapasiten herkese istediğim gibi hücum oynarım demene yetiyo mu? Rfs mi ne onlar bile 2 geçişte şaftımızı kaydırdı

Çok uzun yıllar sonra tek başarılı avrupa sezonumuz ftnin son dönemindeki kompakt oyun oynadığımız avrupa ligi sezonu,kadroda en rezil kadrolarımızdan biriydi üstelik,had bildiğin için o rezil kadro bile başarılı oldu,bu bir fikir veriyo aslında

Geçen sene sen heyt üleyn yenildik ama bayerne 45 dk baskı yaptık GURURLAN diye düşünürken kopenhag bayerne kapandı,puanı kaptı,üst tura çıktı,bir avrupa maçından yenilmeden ayrıldı ve 12 m euro ekstra parayı da cebine koydu

Savunma yaptık top çarptı gol oldu ee sonuç? çok güzel tespit olmuş bu arada

Ama bunlar da güzel

-Yine hücum yaptık yine yenildik ee sonuç
-Savunma yaptık gol yemedik yenilmedik ee sonuç
-Savunduk gittik bi tane sıkıştırdık yendik ee sonuç

Artık hücum oynayıp her geçişte golü yiyip yenilip rezil rüsva olmak yerine madem yenilecez en azından kepaze olmadan yenilelim de biraz değişiklik olsun

Hücum oynayıp en son ne zaman avrupada ses getirdin? İş yaptın ? Başarı kazandın ?

Kadron,hocan,oyun sistemin,fiziksel kapasiten herkese istediğim gibi hücum oynarım demene yetiyo mu? Rfs mi ne onlar bile 2 geçişte şaftımızı kaydırdı

Çok uzun yıllar sonra tek başarılı avrupa sezonumuz ftnin son dönemindeki kompakt oyun oynadığımız avrupa ligi sezonu,kadroda en rezil kadrolarımızdan biriydi üstelik,had bildiğin için o rezil kadro bile başarılı oldu,bu bir fikir veriyo aslında

Geçen sene sen heyt üleyn yenildik ama bayerne 45 dk baskı yaptık GURURLAN diye düşünürken kopenhag bayerne kapandı,puanı kaptı,üst tura çıktı,bir avrupa maçından yenilmeden ayrıldı ve 12 m euro ekstra parayı da cebine koydu

Ama bunlar da güzel

Artık hücum oynayıp her geçişte golü yiyip yenilip rezil rüsva olmak yerine madem yenilecez en azından kepaze olmadan yenilelim de biraz değişiklik olsun
Samet bana katilir misin bilmem ama cogu avrupa takimi da ofansif oynamiyor hele ust uste ucl alan real.

Ama bunlar da güzel

İyi de geçen yıl Bayern'e Almanya'daki maçta hücum oynamadık ki,biz golleri yedik Kopenhag yemedi yoksa biz de onları bekledik ordaki maçta.İçerdeki maçta da hiç dediğin gibi bir oyun yoktu,maçı alacak pozisyonları bulduk,atamayınca kaybettik.Mesela dediğin 2012-13'teki bizim İngiltere'deki Manchester United maçı için geçerli olabilir,o maç oynadığımız futbol abartılmıştı hakikaten ama geçen seneki iki Bayern maçı da gayet iyiydik yani kendi çapımızda.

Uçmaya başlamayalım yine. Ne zaman kibir ve rehavete kapılsak ayvayı yiyoruz. Ayaklar yere basmalı hiç ders almıyoruz

Samet bana katilir misin bilmem ama cogu avrupa takimi da ofansif oynamiyor hele ust uste ucl alan real.
Katılmamak mümkün mü

Tdsi ancelotti,kadrosu los galacticos,adı real madrid olan dünyanın en iyi en büyük takımı real bile yeri geldiğinde çanakkale geçilmezi oynuyo

Ama son 350 avrupa maçında 3 galibiyet alan gsmiz her maç rakip farketmeksizin haldır huldur saldırmağa çalışıyo ve buna da cesaret deniyo

Bu maçta son oynarsa barışı kendisine koala gibi yaptırmak lazım. Sene başı hazırlık maçında boy bunun yaşam enerjisini bitirmişti bildiğin psikolojik olarak yıkıldı herif.

osimhen en az 2 gol atarsa manşet olur

Bu maçta Osimhen'den at abinin kıllı göğsüne performansı bekliyoruz

1730489365159.webp

İki ucu boklu değnek değil mi yav osimhen bu maça damga vurup gol atarsa bizim için iyi mi olur kötü mü bilemiyorum.

Osimhen asist yapıp icardi, yunus yada barış atsın tam bir win-win durumu

Geri
Üst Alt