Ali Koç: "Kulübün borcu 621 milyon euro"

Yahu zaten sorun orada. Sizler diye yazarsan, bu asılsız iddia forumda herkesi kapsar, ki orada sizler diye yazmanın sebebi de açık, bir çok kez olduğu gibi bakın ben yazmıştım ben bildim ayakları. Bu yüzden tekrar ediyorum, yazdıklarını takip edemiyorsun. Kimsenin bilmediği bir şeyi de bildiğin yok, senden çok önce bilinen bir durumun ayyuka çıkmış hali bugün Ali Koç'un yaptığı açıklamalar.
Yine başa döndük :) Kimsenin bilmediği bir şeyi bildim diyen yok :) Divan toplantılarından, kap açıklamalarından, ziraat bankası kredi beyanatından alıyorum ben de verileri...Tahminde bulunmuyorum...Bu arada Siz = birden çok kişiyi ifade eden çoğul ikinci kişi zamiri

fbliler 3 4 senede toparlanırız diyorlarda 2020ye kadar bunların alacakları borclara gidecek onlarda faizleri anca kapatır 10 yılı bulur bunların toparlanması

Yine başa döndük :) Kimsenin bilmediği bir şeyi bildim diyen yok :) Divan toplantılarından, kap açıklamalarından, ziraat bankası kredi beyanatından alıyorum ben de verileri...Tahminde bulunmuyorum...Bu arada Siz = birden çok kişiyi ifade eden çoğul ikinci kişi zamiri
Evet Uğur kesin öyledir, sen hiç ben yazdım, ben bildim dermisin benim hatam.
Hoşuna gitmiyorsa engellersin, gerçi engellemiştin ya neyse. Sana daha önce de söyledim, benim için sallayan, tutmayınca veya böyle asılsız bir iddian ile biri karşına çıkınca olayı çevirmeye çalışan birisin.

b5417a264a29147e8adc569b360387e0.jpg

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Açıklamaları şimdi detaylı bir şekilde okudum.
Borç kol böreğini de geçmiş ama daha vahim olan, bütün gelirler bir kaç seneliğine yok.
Ayrıca vahim olan bir başka nokta da söylediğine göre senelik faiz tutarı 450 milyon TL.
İflas açıklasa daha iyi gibi.

o degilde halka açık bir şirket yıllardır denetlenmiyor ve spk buna göz yumuyor

biz aysal döneminde sermaye arttirimina gidip köseyi dönecekken engel oldular siyaset ile birlik olup ama fb sorumluluklarını yerine getirmediği halde hic bir yaptırım uygualnmyior

bu resmen dolandiricilik ve hissedarların zarara ugramasina neden olmaktır

fb hissem olsa, hem aziz'i hem de spk'yi mahkemeye verirdim
Denetleniyor orada şöyle oluyor dernek borçları saklanıyor bunun için de girift bir yapı tesis ediliyor genelde ünal aysal, aziz yıldırım gibi harcamasını gizlemek isteyen yöneticiler bu yöntemi tercih eder...

Mesela bizim yani galatasarayın yani derneğin bağlı ortaklıkları şunlar;

1) Sportif AŞ
2) Mağazacılık AŞ
3) Gayrimenkul AŞ
4) İletişim AŞ

Dernek gayrimenkuller, tesislerin sahibi olup futbol dışı tüm branşların gelir-giderinden sorumludur...

Dernek Sportif AŞ'de tam olarak %66.42'lik payla hakim ortak...

Sportif AŞ bünyesinde Mağazacılık AŞ var ve bundaki hisse payı %100

Mağazacılık AŞ'nin bünyesinde ise İletişim AŞ var...

Gayrimenkul AŞ'de ayrıca Sportif AŞ bünyesinde...

Fener şimdiye kadar işine geldiğinde aş'nin işine geldiğinde derneğin borcunu açıklardı...

Biz hep şeffaftık ama biz de konsolide bilançoyu açıklarken bu girift şirket yapılarıyla bilanço makyajı yapıyorduk...Nasıl mı?

İletişim AŞ Mağazacılık AŞ'y fatura kesip alacaklı konuma geçiyordu...Duruma göre İletişim aş'nin zarar etmesi gerekiyorken harcama iletişim aş tarafından yapılıyor direkt derneğe irat kaydediliyordu veya tam tersi...

Büyük başganım "S.... böyle Feneri" derken mübalaha değil durum tespiti yapıyormuş.... ASLAN başganım, torunlarının mürvetini göresin inşallah...

Açıklamaları şimdi detaylı bir şekilde okudum.
Borç kol böreğini de geçmiş ama daha vahim olan, bütün gelirler bir kaç seneliğine yok.
Ayrıca vahim olan bir başka nokta da söylediğine göre senelik faiz tutarı 450 milyon TL.
İflas açıklasa daha iyi gibi.
Bu zaten Eylül 2017'de Kamu Aydınlatma Platformuna açıklandı lakin bizde takip filan olmadığı için kimse ilgilenmedi...Kap açıklaması şuydu;

"T.C. Ziraat Bankas A.Ş. ile yapılan görüşmeler sonucunda onaylanan kredinin toplam tutarı 60 milyon ABD Doları'dır. Nihai vadesi Haziran 2023 olup 6 ayda bir taksitler halinde geri ödemesi yapılacak olan kredinin faiz oranı 6,75'dir. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız."

Ama o tarihlerde Aziz Yıldırım; "100 milyon euro'ya yakın bankada kullanacağımız para var. Diğer kulüpler bol keseden harcıyor. Futbolda merak etmeyin, paramız var. Bu UEFA ile anlaşmaları kendimiz yaptık. Onlar bizi zorlamadı. Biz kendimiz UEFA ile anlaştık. 30 milyon birinci sene, ikinci sene 20 milyon, üçüncü sene 10 milyon, dördüncü sene 5 milyon euro artı eksi dengeler arasında fark olacak diye biz anlaştık. Bunu biz istedik. Aksi halde önünü açarız, borçlandırırız, borcun sonu felaket olur. Şu anda dengeler gayet iyi gidiyor" demişti...

Denetleniyor orada şöyle oluyor dernek borçları saklanıyor bunun için de girift bir yapı tesis ediliyor genelde ünal aysal, aziz yıldırım gibi harcamasını gizlemek isteyen yöneticiler bu yöntemi tercih eder...

Mesela bizim yani galatasarayın yani derneğin bağlı ortaklıkları şunlar;

1) Sportif AŞ
2) Mağazacılık AŞ
3) Gayrimenkul AŞ
4) İletişim AŞ

Dernek gayrimenkuller, tesislerin sahibi olup futbol dışı tüm branşların gelir-giderinden sorumludur...

Dernek Sportif AŞ'de tam olarak %66.42'lik payla hakim ortak...

Sportif AŞ bünyesinde Mağazacılık AŞ var ve bundaki hisse payı %100

Mağazacılık AŞ'nin bünyesinde ise İletişim AŞ var...

Gayrimenkul AŞ'de ayrıca Sportif AŞ bünyesinde...

Fener şimdiye kadar işine geldiğinde aş'nin işine geldiğinde derneğin borcunu açıklardı...

Biz hep şeffaftık ama biz de konsolide bilançoyu açıklarken bu girift şirket yapılarıyla bilanço makyajı yapıyorduk...Nasıl mı?

İletişim AŞ Mağazacılık AŞ'y fatura kesip alacaklı konuma geçiyordu...Duruma göre İletişim aş'nin zarar etmesi gerekiyorken harcama iletişim aş tarafından yapılıyor direkt derneğe irat kaydediliyordu veya tam tersi...

ali koc canli yayinda kendi söyledi denetlenmemiş diye

aziz yildirim'in hala serbest dolaşması tc'nin hukuk degil muz cumhuriyeti oldugunun kanitidir

fb denetim kurulları da ayni sekilde

adamlar denetimi bırak, önüne geleni oynalamislar

durum öyle vahim ki, fb'nin hisseleri bankaların elinde, suan bankaların hisseleri, fb'nin payindan fazla ;D

aziz yildirim bu kadar borç ve yalanın altında girmişken, bu adamin sike yapmadigina ve bunun "kumpas" olduguna gercekten inanan var mi?

Yok ama ali koçun da yöneticisi olduğu için müteselsil sorumluluğu var ilk defa duyuyormuş gibi tepki vermesin aziz yıldırım ali koçtan 10 kat şereflidir en azından kahpe değil açık düşman...Ali Koç'un boynu altında kalır inşallah...
aziz yildirim bu kadar borç ve yalanın altında girmişken, bu adamin sike yapmadigina ve bunun "kumpas" olduguna gercekten inanan var mi?

Atıyor o zaman azize vuruyor aklınca temlik bilgisi hakkında meselea eylül 2017'deki açıklamyo yazdım ki ziraatbankası kredisindeki temliğin detayı da şu üstat;
DLJLe0EW0AAiYqu.jpg
bu baska bir şey, halka açık bir şirket olarak senede bir bagimsiz bir denetim şirketi tarafından denetlenmelisin

ama aziz böyle bir şey yapmamis

bir tane eski kel yöneticileri vardi bunların, aziz kulübü denetletmiyor diye bas bas bagiriyordu, sonunda hakli cikti :)

bu baska bir şey, halka açık bir şirket olarak senede bir bagimsiz bir denetim şirketi tarafından denetlenmelisin

ama aziz böyle bir şey yapmamis

bir tane eski kel yöneticileri vardi bunların, aziz kulübü denetletmiyor diye bas bas bagiriyordu, sonunda hakli cikti :)
Hakan Bilal Kutlualp mi?

Kulüplerin hepsi borç batağında nasıl hepsi bu duruma geldi önce biz sonra bjk şimdide bizde para ver diyen bizimle dalga geçen fb geldiği nokta . Ne oldum dememeli ne olacağım demeli . Bizde elimizdeki arsaları dursun zamanında verdik gelecek para iyi değerlendirilmezse yine borç batağına gideriz. Yani türk futbolunun önemli kuluplerinin bu duruma gelmesi çok vahim.

Geri
Üst Alt