Ali Koç: "Sivasspor-Galatasaray maçın sorumlusu tamamen Özgüç Türkalp. Derhal emekli olmalı"

13558639_1818834845011458_5852113657062458886_o.jpg

Ali Koç köpeği gazetecileri mamalayıp basın toplantısına kimsenin gelmemesini sağlayabilir. Her şey beklenir o kudurmuş köpekten.

Sakin kafayla düşününce, bir konuda FBli taraftarlara son derece hak veriyorum. Aynı pozisyon FB lehine olsaydı, bizler de büyük bir moral çöküntüsü içine girerdik muhtemelen.

Ancak Türk futbolunun ilerlemesi ve bu tip durumlarda herkesin vicdanının rahat olmasını sağlamak, yine camialarin elinde. Bizler de taraftarlar olarak, camialarin birer parçasıysak, bizlere de büyük görev düşüyor.

Ne yapmalıyız? Bu gibi kırılma anlarında verilen kararları, SAĞDUYULU bir şekilde, analiz edip, gerçeği kabul etmeliyiz. Sırf rakip takim diye, gerçeği kabul etmeyip, hakaretamiz iletişim kurarak, hatta direkt galiz küfür ederek, olayları carpitmamaliyiz.

Şimdi ilgili pozisyona gelelim. Benim bilgim, görgüm, futbol izleyici geçmişim, bana bu pozisyonun ofsayt olduğunu soyluyor net şekilde. Yanılıyorsam da, atladigim bir kural değişikliği varsa da özür dilerim, gerçeği kabul ederim.

Sivaslı oyuncu topa dokunduğunda, Muslera yerde paralel şekilde uzandığı an, 88 numaralı Sivaslı oyuncunun ayağı Muslera'dan net olarak daha önde.

Var merkezinin çizgi çekili görüntüyü vermemesi ortalığı karıştırdı.

Akabinde yazılı/görsel ve sosyal medya fanatikleri neredeyse ortalığı savaş alanına çevirdiler.

Ekşi'de bir yazar olayı taa Afif Erdem'in aldığı penaltılara kadar götürmüş. Yahu yapmayın etmeyin, yazıktır.

Hele bir de yayıncı kuruluşun maç sonu programının sunucusunun, maç sonundaki programın açılış cümlesinin tonu ve üslubu resmen skandaldi.

Hani ulkecek bir olduğumuz Avrupa maçları olur ya... Sanki milli takım bir eleme maçında hakem hatasına maruz kalmış gibi, inanılmaz subjektif bir şekilde programı açtı adam. Yahu sen moderatörsün, yorumcu değil. Olanı söylersin, haberi verirsin, yorumcular yorumlar.

Haydi diyelim yorum yapacaksın, onun da bir üslubu, yeri ve zamanı olur. Programı açar açmaz "biz arkada 40 kişi ne olduğunu anlayamadık" diyemezsin.

Neyse, lafı çok uzattık, sadede gelirsek, bu basın toplantısı savaşlarının kimseye bir faydası olmaz. Aksine futbol iklimini son derece geriye götürür sadece.

Sosyal medyada fanatik eğlendiriyor koskoca iş adamları.

Sivas maçı konusunda bazı kişiler sivasin lptal edilen golü ve barışın son anlarda attığı golden sonra Tipik febeli tarzı yorumlarda bulunduklarını hatırlıyorum.Ayrica hakemler bizi göz göre göre doğrarken,kasıtlı.hatalar yaparken o serref yoksunları sağ duyu gösterdilermi ki biz olaylar sağ duyu ile yaklaşalım

Onlarca yil mac yonetmis eski hakem pacavralari daha yonettikleri sporun kurallarini bilmiyor. Icler acisi.

Ya çıkmışken şunu da açıklasınlar: Hakemlerin kendi maçlarında gayet olağan, kurallara uygun bir şekilde maç yönetirken taraftarları 2 maçtır neden dakikalarca anasına sövüyorlarmış? Birisinin annesine binlerce kişi tarafından koro olarak sövülürken neden hiç çıkıp yapmayın, bize yakışmaz demediler, diyemediler? Kendi sahalarında yenilgiyi geçtim geriye bile düştükleri anda birisine böyle aşağılık şekilde sövmeyi nasıl normal karşılıyorlarmış lan hadi buna da toplantı yapsalar ya? Yönetimleriyle, teknik heyetleriyle, taraftarıyla her daim bu kadar aşağılık bir camia olmayı becerirken neden hiçbir ciddi ceza almamalarını da bir zahmet açıklasınlar.

Ali Koç: "Dün akşamki maçtan sonra endişelerimiz zirve yaptı ve bu durum bizleri son derece rahatsız etti."

Ali Koç: "Bu bir ekip işi olduğu için, zorluk derecesi bu kadar yüksek olan bir maça Halil Umut Meler ve uzun süredir birlikte maç yönetmediği yardımcı hakemini atamak garip. Biz bu iki ismin en son ne zaman beraber maç yönettiğini bulamadık."

Ali Koç: "Serkan Çimen için açıklama yaptık. Trabzonspor maçında bir hakem hatası olduğunu söylemiyorum ancak bunu yapmak garip. 46 yardımcı hakem var, böyle bir maça hangi hakem atanmasın diye sorulsa, Serkan Çimen çıkar."

Geri
Üst Alt