Almanya'dan Kovulan Türk Aile!

Bekara karı boşamak kolaydır benim kardeşim ayni bu kafadaydı vatan millet sakarya edebiyatı yapıyodu sen vatanımızın iyi olmasını istemiyon bilmem ne izmirin havası güneşi burda hava bile bozuk döncem döncem dedi döndü 1 sene dayanabildi topukları kıcına vura vura geri kactı şimdi tr nin t sini anmıyo
En tehlikeli güruh bunlar işte

trde yaşa yok
Oy kullanma burda yaşamıyosun yok kullanıcam
Askere giderlermi yok-millet gitsinmi gitsin
Tankın önüne atlarmısın yok-millet atlasınmı atlasın
Kur yükselsinmi evet-ama halk yoksullaşıcak yoksullaşsın
Chp içkici başa gelmesin-sen içiyomusun içerim namazda kılarım

bunlar şey zannediyo heralde kötüye kötü diyince kur düşücek baştakiler gidicek

bu adamlardada suç yok aslında şuanki sistem en çok bunlara yarıyo mantıklı yani bunların devam etmesini istemeleri ama olan biteni görüp bunları eleştirip ama devam etmeleri işime gelir diyemiyolar bi türlü

forumda sadece gurbetçi bu yok can büyük galiba oda gurbetçi ama adam kendilerine oy hakkı verilmesini eleştirmişti yanlış hatırlamıyosam doğrusuda buydu ülkenin ekonomisinin çökmesi fatih kadar cana da yarıyo ama biri siyaha siyah derken diğeri ısrarla beyaz diyor yaw

20201220_174442.webp

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

hayır bide tespitte bulunuyor kendisi çalışmayı seviyormuş biz sevmiyormuşuz sebebide akdeniz insanı olmamızmış kendisi sanki orada doğdu diye hollanda kralının soyundan geldiğini falan sanıyor.
Bu konuda benim görüşüm de bu yönde. Akdeniz insanı olarak genelleme olmaz tabii.
İnsan çevresinde gördüklerini tespit ettiklerini anlatabiliyor sadece.

İnsanımız biraz rahat ve bir nevi hazırcı. Baba'dan ve devletten hep bekliyor.

Bunun eğitim ve küçükken aldığın örnekler den kaynaklandığını düşünüyorum.
Mesela benim babam asalak bir hayat yaşasa ve bunu mutlu bir şekilde yaşasa ben de aynı hayatı yaşardım.

Benim babam 50 kişiye iş vermiş günde 12 saat çalışmış bir adam.
Ben de onun kadar olmasa da bu yola girdim.

Mesela benim tr'deki dayım 30 yaşından sonra çalışmaya başlayan babasının parasıyla 5 şirket batıran adam.
Çocukları da dede parasıyla ev döşüyor, selam versen borçlu çıkıyorsun.

Ben bu yaşıma kadar aynı dedemden kuruş almadım en kötü dönemimde bile.
Babam universite harcımı ödemesin diye kendim çalıştım.

Bu anlayışla o anlayış bir değil, bu da daha çok eğitim ve baba figüründen kaynaklanan bir anlayış.

Sakın yanlış anlama, genelleme yapmak değil niyetim sadece gördüğümü tespit ettiğimi anlatiyorum.

Gscimbom

trde yaşa yok

bu adamlardada suç yok aslında şuanki sistem en çok bunlara yarıyo mantıklı yani bunların devam etmesini istemeleri ama olan biteni görüp bunları eleştirip ama devam etmeleri işime gelir diyemiyolar bi türlü

forumda sadece gurbetçi bu yok can büyük galiba oda gurbetçi ama adam kendilerine oy hakkı verilmesini eleştirmişti yanlış hatırlamıyosam doğrusuda buydu ülkenin ekonomisinin çökmesi fatih kadar cana da yarıyo ama biri siyaha siyah derken diğeri ısrarla beyaz diyor yaw
Bende gurbetciyim ve bencede burda yaşayan türkiyede oy kullanmasın benim ne hakkım var burda yaşayıp buranın nimetlerinden yararlanıp türkiyedeki halkın kaderiyle oynamaya

Bu memnun olup yurtdışında yaşayan gurbetçileri sıfırdan başlayacak,asgari ücretle geçinmeye çalışacak bi şekilde ülkeye getirsen bırak burda yaşayabilmeyi 1 aya hepsi ya kendini yakar yada asar

bizim toplum yine iyi dayanıyo firelere rağmen

Bu konuda benim görüşüm de bu yönde. Akdeniz insanı olarak genelleme olmaz tabii.

Mesela benim babam asalak bir hayat yaşasa ve bunu mutlu bir şekilde yaşasa ben de aynı hayatı yaşardım.

Mesela benim tr'deki dayım 30 yaşından sonra çalışmaya başlayan babasının parasıyla 5 şirket batıran adam.

Bu anlayışla o anlayış bir değil, bu da daha çok eğitim ve baba figüründen kaynaklanan bir anlayış.

Sakın yanlış anlama, genelleme yapmak değil niyetim sadece gördüğümü tespit ettiğimi anlatiyorum.

Gscimbom
Senin çevren kötü hocam mümkün olduğunca uzak dur.Hayatta en tehlikeli varlıklar bedavacı akrabalardır.Cebinde para varsa senden iyisi yoktur.Düştüğün an para için dibinden ayrılmayan insanların alay konusu oluyorsun.

adamlar Türk fln degil yıllar önce işkence yapılıyor diye almanya'ya iltica etmişler kürt olarak biraz araştırsanız bulursunuz ama neyse size bişey anlatacak halim yok siz nefretinizi kusabilirsiniz
bosver reis melih ve serkan gibiler biraz eglensinler zaten olaylari kendileri de biliyordur

Gscimbom
yanlış bir tespit hocam akdeniz insanı olma ile alakalı bir durum değil ülke şartlarının sana verebildikleri ile alakalı. Bu ülkede çok büyük rakamlarda çocuk işçi sorunu hatta avrupada bu konuda birinci sırdayız.Çocuklar daha 18 yaşında bile değilken simit satmak tezgahta durmak yada merdiven altı atölyelerde ya da oto sanayilerinde çalışmak zorunda kalıyor.Tam tersine bu ülkenin insanları çok erken yaşta çalışma hayatı ile karşı karşıya kalıyor ve bu tecrübeyi yaşıyor.

Şu ülkede tek bir işte çalışmayıp yerli yersiz tespitlerde bulunma cüreti gerçekten komik. Bakın en basitinden, ülkedeki en yaygın zincir marketlerden biri olan A101'in resmi çalışma şartlarını söylüyorum size, 2500 tl maaş, yol yemek, agi vs hepsi içinde, iş yerinde içebileceğin bir su bile yok. Haftanın 6 günü çalışıyorsun ve şanslıysan sadece bir günü full yani sabah mağaza kaçta açılıyor ise akşam kaçta kapanıyor ise ve şanslıysan haftada 1 gün izin yapıyorsun sana lütuf edip verirlerse, şimdi hangi şartta çalışmak istemekten, hazırcılıktan bahsedebilirsiniz? He diyelim bu vasıfsız her şeyi hak ediyor, okumamış ya, okuyanların hali farklı mı sanıyorsunuz? Görece mesai saatleri içerisinde boşlukları olur, statüsü dışarıdan iyi görünür ama üstüne milyon tane aslında görev tanımı olmayan şeyler ondan beklenir, işi eve taşıman beklenir, en ufak sorun da seni aramakta beis görmezler bla bla. Şunların hiçbirini tecrübe etmeden, bilip bilmeden neye dayanarak genellemeler yapıyorsunuz yav?

trde yaşa yok

Evet elestirmistim hala da ayni düsüncedeyim. Icinde yasamadigimiz bir ülkenin gelecegiyle ilgili karar verme hakkina sahip olmamaliyiz sirf o ülkenin vatandasiyiz diye. Senede bir kac hafta tatile gidip Eurolari bozdura bozdura krallar gibi yasayip Türkiye cok güzel Türkiye cok ucuz diyecek kadar suursuz, menfaatci ve kör degilim Allah'a sükür.

yanlış bir tespit hocam akdeniz insanı olma ile alakalı bir durum değil ülke şartlarının sana verebildikleri ile alakalı. Bu ülkede çok büyük rakamlarda çocuk işçi sorunu hatta avrupada bu konuda birinci sırdayız.Çocuklar daha 18 yaşında bile değilken simit satmak tezgahta durmak yada merdiven altı atölyelerde ya da oto sanayilerinde çalışmak zorunda kalıyor.Tam tersine bu ülkenin insanları çok erken yaşta çalışma hayatı ile karşı karşıya kalıyor ve bu tecrübeyi yaşıyor.
Eyvallah renktaş sana göre öyle olabilir.
Başta yazdığım gibi genelleme yapmadım örnek verdim sadece.

Çocukları sokakta ya da sanayide görünce 12 yaşımda babamla sabah 4te hallerden mal kovaladığım geliyor aklıma.
İhtiyaç tan değil hayatın her yönünü göstermek için beni götürürdü yanında.

Gscimbom

Eeee sen hollandada doğdun büyüdün diye sözünü ettiğin tipik akdeniz insanı özelliğini taşımıyormusun?Herşeye rağmen seninde bizim gibi olman gerekir yok öyle değil isen hangi kafayla böyle bir genelleme yapıyorsun?

Doğma büyüme oralısın şirketlerinde varmış belli ki Allah daha çok versin iyi bir birikimin vardır.Orada kazandıklarınız ile burada yaşamak yada sözünü ettiğin yerlerde yaşamak tabii ki daha kolay olacaktır.

Orada kazanıp burada ahkam keseceğine bütün birikimini orada bırak gel burada bir yaşa bakalım asgari ücretle sıfırdan bir başla ben göreyim çalışma şevkini.

Senin çevrendeki üç beş kişinin bu ülkede yaşama şekli ülkenin genelini bağlamaz ona kalırsa benimde çevremde hali vakti çok iyi kimseler var sorun bu ülkede milyonlarca kişinin açlık sınırı altında bir maaşla yaşıyor olması diğer bir büyük çoğunluğunda yoksulluk sınırında olması.

Merak etme editlemeden önce diğer yazdığını okudum.Ülkenin gerçekleri ile ilgili hiçbir şey bilmiyorsunuz anca atıp tutuyorsunuz ben asgari ücretin 2 katı maaş alıyorum evim kendimin yanlış anlaşılmasın babadan kalma.

Evliyim çocuğum yok buna rağmen ödediğim vergilerden faturalardan kendime ve eşime ekstra birşey alamıyorum tek yapabildiğimiz temel gıdaları alabilmek.

Hala isteyene iş var aş var diyorsun ülkede üretim diye birşey yok istihdam hizmet sektörüne sıkışıp kalmış pandemi sebebiylede onların durumu zaten ortada yani boş yapıyorsun derken boşa söylemiyorum.
Her ne kadar akdeniz insani ozelligini tasisamda hem iklim sartlari farkli hem buradaki insanlar Turkiyeden farkli. Burada millet calismak icin yasiyor, hayatlari is guc baska birsey degil. Helede hafta ici, hafta sonu yine gezmeye felan gider insanlar bos vakit buldukca. Turkiyede insanlar 7-24 sahil kenarinda, cay bahcesinde orada burada... Sen etrafindan hep boyle gormussun, ben etrafimda isten eve evden ise gormusum.

Allaha sukur bi birikimim var evet ama ben dayimin ogluna ve bi arkadasa danismanlik vesaire yaptim, yol yordam gosterdim. Kurdular onlarda islerini Turkiyede onlarda Turkiyede rahat.

Ha birde soyle birsey var, ben Hollanda da rahatim. Turkiyeye gelince benim icin hic birsey degismez yani. Demek istedigim, isteyen basariyor. Burada da Turkiyede de. Burada da isi gucu olmayan insanlar var, yokmu?

Ben Hollanda da asgari ucrete calismadimmi saniyorsun? Herzamanmi boyle durumumun iyi oldugunu saniyorsun?

Ben burada 3 yil cebimde 5 kurus olmadan dolastim. Ucan kusa borcum vardi, artik esim dostum bile guvenmiyordu. Borc istedigimde vermiyorlardi. Her gun kapiya yeni bi icraci geliyordu. Heyki hey hey... Buranin tasi topragi altin 😉

Aradaki tek fark benim senin gibi oturup karalar baglayacagima calistim, didindim, ugrastim 3-4 kere battim senin anlayacagin ama yine oturup aglamadim. Pes etmedim!

Ya sartlar soyle sartlar boyle diye aglamadim, artik global bi dunyada yasiyoruz. Herseyini internetten halledebilirsin hatta sen istesen Turkiyede Euro ile para kazanirsin, satarsin urunlerini dropshipping methoduyla avrupa ulkelerine. Yazilimci olursun, sertifika alirsin yurt disina calisirsin. Euro ile parani alirsin. Yapiyormusun, hayir? Anca lagaluga.

Pandemi olaylari simdi tum dunyada var, sadece sizin orada yok merak etme. Burada da binlerce sirket iflas etti veya iflasin esiginde.

Uretim yok diyorsun, aklindami yok? Fikir uret, ben sadece iyi fikirleri oldugu icin milyoner olmus insanlar taniyorum.

Onuda gectim A dan 5 kurusa al bi urun B ye 10 kurusa sat internet uzerinden. 1 – 2 – 3 belki 5 urun elinde patlar ama 6. Urunde tutturursun. Aldigin A da urunu isteyen B ye direk ulastirsin urunu sen komisyonuna bak.

Ama iste, yok!

Boşver renktaş bende almanyada böylelerin icinde yaşıyom duvarla konuş daha iyi bunlar avrupada yaşayıp oyun salonu ve kahvelerden cıkmayan her türlü evrakta sahtecilik yapıp almanyadaki tüm sosyal yardımlardan yararlanan tipler bunlarla tartışmak havanda su dövmek gercekleri söyleyincede vatan haini oluyoz

Tamam hadi su saydiklarinin hepsini yapiyorum diyelim. Ihtiyacim yokta, hadi diyelim dogru soyluyorsun.

Rdas, bana su hayattaki en buyuk basarini bi anlatsana. Hani ben oyleyim, basarisizim. Bakalim sen ne kadar basarilisin

Günde 10-12 saat cumartesi günü dahil ve mesai değil,haftada bir gün izin,asgari ücretle insanların köle gibi çalışmasını istiyorlar.Bunu söyleyenler inş daha beter şartlarda çalışmak zorunda kalırlar.
Bugun pazar, bende suan ofisteyim. Calisiyorum. 13. Gunum simdi arka arkaya calistigim. Araliksiz!

Yarin yine calisacagim, kismetse persembe ve pazar gunu bosum bu hafta ama yarin birsey olur persembe veya pazar yine calismam gerekebilir
JPEG_20201220_182757_3671871960478053870.webp

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tamam hadi su saydiklarinin hepsini yapiyorum diyelim. Ihtiyacim yokta, hadi diyelim dogru soyluyorsun.

Rdas, bana su hayattaki en buyuk basarini bi anlatsana. Hani ben oyleyim, basarisizim. Bakalim sen ne kadar basarilisin
nemi başarmışım burda evim var tr dede evim var kimseye borcum yok evlerdende borcum yok iyi bi işim var 2600 Euro net maaşım bereket versin arabam var motorum var hobimi yapıyorum bu forumda senden başka bi şey başaran yok ztn kaybedenler klübündeniz

Geri
Üst Alt