Almanya'dan Kovulan Türk Aile!

30% vergimi ediyor? O cokmus, 20% uzeri olmamasi lazim, sahsi fikrim!

Ama bak gelir tablosu Hollanda

Benim gelirimin 52% kesiyor devlet

67053 ve uzeri aldigi Maastan 52% devletw veriyor

19 923 e kadar gelirin varsa 36.55%
19 923 - 33 ... arasi 40,40%

Vesaire, kesiyorlar maaslardan burada.

Turkiyede kac bu rakamlar?

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

çok bilmiyorum freelance çalıştığım için
Vergi Dilimi Nedir? Güncel Vergi Dilimi Nasıl Hesaplanır? (isbasi.com)

Her ne kadar akdeniz insani ozelligini tasisamda hem iklim sartlari farkli hem buradaki insanlar Turkiyeden farkli. Burada millet calismak icin yasiyor, hayatlari is guc baska birsey degil. Helede hafta ici, hafta sonu yine gezmeye felan gider insanlar bos vakit buldukca. Turkiyede insanlar 7-24 sahil kenarinda, cay bahcesinde orada burada... Sen etrafindan hep boyle gormussun, ben etrafimda isten eve evden ise gormusum.

Allaha sukur bi birikimim var evet ama ben dayimin ogluna ve bi arkadasa danismanlik vesaire yaptim, yol yordam gosterdim. Kurdular onlarda islerini Turkiyede onlarda Turkiyede rahat.

Ha birde soyle birsey var, ben Hollanda da rahatim. Turkiyeye gelince benim icin hic birsey degismez yani. Demek istedigim, isteyen basariyor. Burada da Turkiyede de. Burada da isi gucu olmayan insanlar var, yokmu?

Ben Hollanda da asgari ucrete calismadimmi saniyorsun? Herzamanmi boyle durumumun iyi oldugunu saniyorsun?

Ben burada 3 yil cebimde 5 kurus olmadan dolastim. Ucan kusa borcum vardi, artik esim dostum bile guvenmiyordu. Borc istedigimde vermiyorlardi. Her gun kapiya yeni bi icraci geliyordu. Heyki hey hey... Buranin tasi topragi altin 😉

Aradaki tek fark benim senin gibi oturup karalar baglayacagima calistim, didindim, ugrastim 3-4 kere battim senin anlayacagin ama yine oturup aglamadim. Pes etmedim!

Ya sartlar soyle sartlar boyle diye aglamadim, artik global bi dunyada yasiyoruz. Herseyini internetten halledebilirsin hatta sen istesen Turkiyede Euro ile para kazanirsin, satarsin urunlerini dropshipping methoduyla avrupa ulkelerine. Yazilimci olursun, sertifika alirsin yurt disina calisirsin. Euro ile parani alirsin. Yapiyormusun, hayir? Anca lagaluga.

Pandemi olaylari simdi tum dunyada var, sadece sizin orada yok merak etme. Burada da binlerce sirket iflas etti veya iflasin esiginde.

Uretim yok diyorsun, aklindami yok? Fikir uret, ben sadece iyi fikirleri oldugu icin milyoner olmus insanlar taniyorum.

Onuda gectim A dan 5 kurusa al bi urun B ye 10 kurusa sat internet uzerinden. 1 – 2 – 3 belki 5 urun elinde patlar ama 6. Urunde tutturursun. Aldigin A da urunu isteyen B ye direk ulastirsin urunu sen komisyonuna bak.

Ama iste, yok!
Yav kardeşim kim çay bahçesinde sahil kenarında sen hangi ülkeden bahsediyorsun yok öyle birşey durumu olan gidiyordur burası 83 milyonluk ülke 3-5 milyon kişi yaşayabiliyor diye gidip cafede oturuyor diye sen geneli öylemi sanıyorsun.

Şu akrabalarına ne fikir verdiysen bizede verde bizde yapalım sanki biz malız birşey düşünemiyoruz! bu ülkede herkes birşeyler alıp satmaya çalışarak ek gelir elde etmeye çalışıyor zaten senin burada söylediğin şeyi herkes biliyor.

Türkiyede bir iş kuruş iflas edersen sittin sene mabadı doğrultamazsın.Batmış çıkmışsın kim bilir ne yardımlar aldın.

Hollandadaki asgari ücretlinin alım gücü ile türkiyedeki asgari ücretlinin alım gücü arasında dağlarca fark var önce bunu bir anla.

Bu ülke pandemiden değil geçen senede bu haldeydi kriz mart ayında başlamadı merak etme ülkeden bir haber olduğun buradan belli.

Ben devlet kurumunda çalışıyorum ses mühendisiyim dışarıda düğün olsun konser olsun konferans olsun gitmediğim yapmadığım ekstra işte kalmadı.

Kalkmışsın birde akıl veriyorsun.

Sana söylüyorum o kadar güveniyorsan kendine bütün birikimini orada bırak gel şurada bir asgari ücretle çalış laf yapma icraat yap.

Yav kardeşim kim çay bahçesinde sahil kenarında sen hangi ülkeden bahsediyorsun yok öyle birşey durumu olan gidiyordur burası 83 milyonluk ülke 3-5 milyon kişi yaşayabiliyor diye gidip cafede oturuyor diye sen geneli öylemi sanıyorsun.

Şu akrabalarına ne fikir verdiysen bizede verde bizde yapalım sanki biz malız birşey düşünemiyoruz! bu ülkede herkes birşeyler alıp satmaya çalışarak ek gelir elde etmeye çalışıyor zaten senin burada söylediğin şeyi herkes biliyor.

Türkiyede bir iş kuruş iflas edersen sittin sene mabadı doğrultamazsın.Batmış çıkmışsın kim bilir ne yardımlar aldın.

Hollandadaki asgari ücretlinin alım gücü ile türkiyedeki asgari ücretlinin alım gücü arasında dağlarca fark var önce bunu bir anla.

Bu ülke pandemiden değil geçen senede bu haldeydi kriz mart ayında başlamadı merak etme ülkeden bir haber olduğun buradan belli.

Ben devlet kurumunda çalışıyorum ses mühendisiyim dışarıda düğün olsun konser olsun konferans olsun gitmediğim yapmadığım ekstra işte kalmadı.

Kalkmışsın birde akıl veriyorsun.

Sana söylüyorum o kadar güveniyorsan kendine bütün birikimini orada bırak gel şurada bir asgari ücretle çalış laf yapma icraat yap.
Boşver serkan anlamıyo bende bikaç kere anlar diye ümit ettimde mümkün değil

Ülkede doğru düzgün işleyen tek bir kurum yok.Birine ceza aldırabilmek için eğer şanslıysanız ve elinizde görüntüler varsa twitterda paylaşır ve sonuç alırsınız.Son 4 yılda bana yaşatılanları bir anlatsam benden daha çok küfredersiniz.İnsanları yıllardır ayrıştırıp birbirine kindar hâle getirdiler.Çıksınlar sokağa bir baksınlar herkes barut fıçısı gibi.İnsanların yaşama sevinci kalmamış.Büyük çoğunluğun intihar etmemesinin tek sebebi dini inançları.Ne gelecek umudu var ne de kurabildiği bir hayali.Çıkıp tvlerde sallamak kolay.Ya da avrupanın göbeğinde alım gücü yüksek ülkelerde yaşayıp 10 tane maddi yardım alıp buradaki insanlara sallamakta kolay.Doğal yollardan ölmeyi bekleyen yarına bile çıkmak istemeyen,umudunu yitirmiş benim gibi yüzbinlerce insan var bu ülkede.Şurada yorum yaparken bile 10 defa düşünüyoruz başımıza iş açılır mı diye.

Boşver serkan anlamıyo bende bikaç kere anlar diye ümit ettimde mümkün değil
yav samet yani tamam kendisine fırsatlar yaratmış olabilir belki burayada gelse birşeyleri başarabilme potansiyeli vardır bunlara bir sözüm yok biz istisnaları değil kaideleri konuşuyoruz adam gelmiş iyi bir fikriniz varsa milyonlar kazanabilirsiniz diyor bu ülkede iyi bir fikrin varsa bile hayata geçirmenin maliyelerinin fikrin iyiliği derecesinde tuzluca bir maliyeti olduğunu bilmiyor.

Adam utanmasa amazonu örnek verip sizin aklınıza gelseydi diyecek.

yav samet yani tamam kendisine fırsatlar yaratmış olabilir belki burayada gelse birşeyleri başarabilme potansiyeli vardır bunlara bir sözüm yok biz istisnaları değil kaideleri konuşuyoruz adam gelmiş iyi bir fikriniz varsa milyonlar kazanabilirsiniz diyor bu ülkede iyi bir fikrin varsa bile hayata geçirmenin maliyelerinin fikrin iyiliği derecesinde tuzluca bir maliyeti olduğunu bilmiyor.

Adam utanmasa amazonu örnek verip sizin aklınıza gelseydi diyecek.
Anlamaz rtaş bu kesim böyle yapıcak bişey yok

Issizlik maasi var,

Buna göre brüt asgari ücret üzerinden hesaplanan işsizlik maaşı 2020'de en düşük bin 177 lira, en yüksek 2 bin 354 lira olarak uygulanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, asgari ücretin 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 kuruş olacağını açıkladı.

Kira destegi var,

Sosyal Yardımlaşma 2020 Kira Yardımı Nasıl Alınır? (devletdestekli.com)

Ee sen bu gelir ile (asgari ucret diyelim) 0 Audi surmeye kalkarsan gecinemezsin tabi. Hollanda dada suremezsin/gecinemezsin. Senin surecegin araba en fazla Tofas olmali + is arayacaksin, bulacaksin. Issizlik maasim var diye yatmayacaksin. Cabalayacaksin!
Ha hadi diyelim 5000 gelirin var, ozaman mesela aylik 1000 tl masrafi olacak araba alirsin veya 1500 tl, evinin kirasi 1000 tl sana kalir 2500 tl. Gul gibi yasar gidersin. Kredi karti kullaniminida 2500 tl gecmeyeceksin tabi. aslinda 1000 tl ama Turkiyede herkeste 10 tane kredi karti oldugundan 2500 dedim.

Adama soruyorum gelirin nedir asgari ucret abi diyor, kredi kartinin limiti ne 10 bin tl diyor. Gulenmi aglanmi

10 donum bostan yan gel yat Osmani herkes ister!

Fatih sen buradaki insanlarla alay mı ediyorsun? Söyle de insanlar sana ona göre cevap versin.

Çabalamakla fark yaratamayacağın dönemlere girdik Türkiye'de.

2500 lira ile falan da rahat geçinemezsin. Mevzu zaten alım gücüyle alakalı, Avrupa'da ne alıyorsun burada ne alabiliyorsun mevzusu.

Öyle herkesin evi falan da yok. Diyorsanki haftada 60+ saat çalışacaksın ve bu sadece kira, market vs gibi asgari harcamalara gidecek ve sesini çıkarmayacaksın zaten insanların itirazı da buna. Ülkedeki insanların % 50'si asgari ücret alıyor ve tutturmuşsun bir yatmayı seviyorlar mantığı gidiyorsun.

Eski devlet çalışanları öyleydi artık yeni sistemde buna da kısmen çözüm bulunuyor.

Emeklilere çalış diyorsun aksine çalışmamalılar çünkü istihdam harcıyorlar sayısız işsiz varken.

Ülkenin 4'te 1i kalan 4te 3üne bakıyor çünkü iş yok, istihdam yok. Üretim yok ve mevzu sadece hizmet sektöründen dönüyor.

Tofaşa bin demişsin, günlük işe gidiş geliş harcaması ne kadar olur bir fikrin var mı Tofaşın bile olsa ya da şu an Tofaş'ı bile kaç yıllık maaşlarıyla alabiliyorlar fikrin var mı?

Komik olma ya.

Görmüşsünüz bir kaç tane örnek herkesi öyle sanıp gelip burada şov yapıyorsunuz.

Ya da ne bileyim bu forumda yazanları mal, bir baltaya sap olamamış tipler falan sanıyorsun muhtemelen. Buradaki bir çok kişinin aldığı eğitimin onda birini almış insanlar diğer ülkelerde 2-3 kat refahla yaşıyorlar, buradaki insanların tepkisi de buna.

Bunun aksini de ispatlayamazsın, ispatlayamayacaksan da bu konularda konuşma bak geçen de uyardım bu ülkede yaşayan benim maddi manevi sıkıntılarını gören benim, senin Türkiye'deki çevrenin veya geldiğinde gördüklerini genele yayamazsın.

Ben liseyi, üniversiteyi, ilköğretimi farklı illerde okudum, iş hayatına üniversiteyi bitirdiğim yerde devam ediyorum yani her kesimden insan görmüşümdür ben bile senin kadar iddialı konuşmam yahu bu nedir.

Fatih sen buradaki insanlarla alay mı ediyorsun? Söyle de insanlar sana ona göre cevap versin.

Çabalamakla fark yaratamayacağın dönemlere girdik Türkiye'de.

2500 lira ile falan da rahat geçinemezsin. Mevzu zaten alım gücüyle alakalı, Avrupa'da ne alıyorsun burada ne alabiliyorsun mevzusu.

Öyle herkesin evi falan da yok. Diyorsanki haftada 60+ saat çalışacaksın ve bu sadece kira, market vs gibi asgari harcamalara gidecek ve sesini çıkarmayacaksın zaten insanların itirazı da buna. Ülkedeki insanların % 50'si asgari ücret alıyor ve tutturmuşsun bir yatmayı seviyorlar mantığı gidiyorsun.

Eski devlet çalışanları öyleydi artık yeni sistemde buna da kısmen çözüm bulunuyor.

Emeklilere çalış diyorsun aksine çalışmamalılar çünkü istihdam harcıyorlar sayısız işsiz varken.

Ülkenin 4'te 1i kalan 4te 3üne bakıyor çünkü iş yok, istihdam yok. Üretim yok ve mevzu sadece hizmet sektöründen dönüyor.

Tofaşa bin demişsin, günlük işe gidiş geliş harcaması ne kadar olur bir fikrin var mı Tofaşın bile olsa ya da şu an Tofaş'ı bile kaç yıllık maaşlarıyla alabiliyorlar fikrin var mı?

Komik olma ya.

Görmüşsünüz bir kaç tane örnek herkesi öyle sanıp gelip burada şov yapıyorsunuz.

Ya da ne bileyim bu forumda yazanları mal, bir baltaya sap olamamış tipler falan sanıyorsun muhtemelen. Buradaki bir çok kişinin aldığı eğitimin onda birini almış insanlar diğer ülkelerde 2-3 kat refahla yaşıyorlar, buradaki insanların tepkisi de buna.

Bunun aksini de ispatlayamazsın, ispatlayamayacaksan da bu konularda konuşma bak geçen de uyardım bu ülkede yaşayan benim maddi manevi sıkıntılarını gören benim, senin Türkiye'deki çevrenin veya geldiğinde gördüklerini genele yayamazsın.

Ben liseyi, üniversiteyi, ilköğretimi farklı illerde okudum, iş hayatına üniversiteyi bitirdiğim yerde devam ediyorum yani her kesimden insan görmüşümdür ben bile senin kadar iddialı konuşmam yahu bu nedir.

Esas sıkıntı bunlar da değil, esas sıkıntı bu ülkede yaşayıp hala bu hayatı kendine reva görenlerde. Herif kendini geçtim çoluk çocuğunun da geleceği için bir şey yapmıyor. Dönemin tarafından yararlanıp doğru yere tezgah kuranlara bir şey diyemiyorum zaten, onlar ahirette versinler hesaplarını. Gönül ister ki sandığa giderken insanlar vicdanlarını da yanında götürsün, belki o zaman davulun sesini uzaktan dinleyip mest olan bu arkadaşlar da kendi topraklarına gelip o değerli hayatlarını bu coğrafyada idame ettirmeyi deneyebilirler.

Burada şov yapanların ya da veri araştırıp getirenlerin matematiği iyidir diye düşünüyorum.

Gidin araştırın bakalım zenginlere her sene ne kadar vergi affı yapılıyormuş. Örtülü ödeneklere ne kadar para gidiyormuş. Bakanlıkların yaptığı harcamaların ne kadarı gerekliymiş. Ödenen maaş bütçelerinin seviyesine de bir bakın sonra.

En sonunda israf edilen o paraların toplamını bir söyleyin de ben nerelere harcanabileceğini söyleyeyim size.

Diğer ülkelerde sıradan olan bir çok şey Türkiye'de lüks olarak değerlendiriliyor, gelip de burada halinize şükredin ayağı yapmayın.

Bir daha da bu konuda uyarı yapmıcam zira 3. uyarım oldu benzer şekilde.

Hayal satanlara inanmayı bu ülke insanı çoktan bıraktı.

Ulan delikanlılık yapın da gelin sabahın köründe virüs de varken 5 gün metrobüse binip işe gidin yiyorsa.

İnsanlıktan çıkarsınız.

Utanmıyorsanız da şu yazdıklarınızdan.
Uzun yıllar oldu tr de toplu taşımaya binmedim aklımda kalan sıkış tepiş üst üste insan ter ve agız kokusu

Eeee sen hollandada doğdun büyüdün diye sözünü ettiğin tipik akdeniz insanı özelliğini taşımıyormusun?Herşeye rağmen seninde bizim gibi olman gerekir yok öyle değil isen hangi kafayla böyle bir genelleme yapıyorsun?

Doğma büyüme oralısın şirketlerinde varmış belli ki Allah daha çok versin iyi bir birikimin vardır.Orada kazandıklarınız ile burada yaşamak yada sözünü ettiğin yerlerde yaşamak tabii ki daha kolay olacaktır.

Orada kazanıp burada ahkam keseceğine bütün birikimini orada bırak gel burada bir yaşa bakalım asgari ücretle sıfırdan bir başla ben göreyim çalışma şevkini.

Senin çevrendeki üç beş kişinin bu ülkede yaşama şekli ülkenin genelini bağlamaz ona kalırsa benimde çevremde hali vakti çok iyi kimseler var sorun bu ülkede milyonlarca kişinin açlık sınırı altında bir maaşla yaşıyor olması diğer bir büyük çoğunluğunda yoksulluk sınırında olması.

Merak etme editlemeden önce diğer yazdığını okudum.Ülkenin gerçekleri ile ilgili hiçbir şey bilmiyorsunuz anca atıp tutuyorsunuz ben asgari ücretin 2 katı maaş alıyorum evim kendimin yanlış anlaşılmasın babadan kalma.

Evliyim çocuğum yok buna rağmen ödediğim vergilerden faturalardan kendime ve eşime ekstra birşey alamıyorum tek yapabildiğimiz temel gıdaları alabilmek.

Hala isteyene iş var aş var diyorsun ülkede üretim diye birşey yok istihdam hizmet sektörüne sıkışıp kalmış pandemi sebebiylede onların durumu zaten ortada yani boş yapıyorsun derken boşa söylemiyorum.
Ben 36 yaşındayım, 10 yaşında filan geldim, İngiltere'de yaşıyorum. Burda okudum, büyüdüm, iki üniversite bitirdim, Master yaptım ve şuan milyon pound'luk bir firmada baş yazılımcı olarak çalışmaktayım.

Yazdıklarının altına imza atarım. Ben herşeyi sıfırdan kendim başardım, yeri geldi McDonald's da 5 sene çalıştım üniversite masraflarını karşılamak için.

Bunları anlatma sebebim Turkiye'de yaşasaydım bunları başarabilecegimi sanmıyorum. Ayreten her yaz tatile, aile ziyaretlerine geldigimde kendi kendime hep şunu sorarım, ulan İngiltere bizi şutlasa, ve hiç bir birikimim olmasa, nasıl yaşarım Turkiye'de? diye. Sıfırdan nasıl başlarım? Malesef çok zor.

Herşey ateş pahalısı. Fiyatlar bizim burası ile aynı hemen hemen, ama TL bazında. Mesela bu yaz bir sıvı el sabunu alayım dedim , baktım 8 TL filan, burda da ortalama £1. Lan bir sıvı sabun 8tl olur mu dedim kendi kendime? McDonalds'a gidiyorsun fiyatlar 25-30 tl. Burda £4-£5. Yani hayat çok zor Turkiye'de. Haaa birde herkes bir birini dolandırmaya çalışıyor, uyanık olmazsan geçmiş olsun.

Vallahi çok zor. Allah Türkiye'de yaşayıp birşeyler yapmaya çalışan herkesin yardımcısı olsun!

Dünya üzerinde bizden başka bu dönemde halka iban verip para toplayan ülke oldu mu?Afrika ülkeleri bile belirli süre faturaları devlet ödeyecek dedi.Uzaktan eğitim olur Acun bağış kampanyası başlatır tablet için.Deprem,yangın,sel,corona her ne varsa hep halkın sırtına yüklenir.Onlarca toplanan vergi nerede cevap yok.Yandaşların silinen vergileri ile Türkiye’de aç insan kalmazdı.

Ben 36 yaşındayım, 10 yaşında filan geldim, İngiltere'de yaşıyorum. Burda okudum, büyüdüm, iki üniversite bitirdim, Master yaptım ve şuan milyon pound'luk bir firmada baş yazılımcı olarak çalışmaktayım.

Yazdıklarının altına imza atarım. Ben herşeyi sıfırdan kendim başardım, yeri geldi McDonald's da 5 sene çalıştım üniversite masraflarını karşılamak için.

Bunları anlatma sebebim Turkiye'de yaşasaydım bunları başarabilecegimi sanmıyorum. Ayreten her yaz tatile, aile ziyaretlerine geldigimde kendi kendime hep şunu sorarım, ulan İngiltere bizi şutlasa, ve hiç bir birikimim olmasa, nasıl yaşarım Turkiye'de? diye. Sıfırdan nasıl başlarım? Malesef çok zor.

Herşey ateş pahalısı. Fiyatlar bizim burası ile aynı hemen hemen, ama TL bazında. Mesela bu yaz bir sıvı el sabunu alayım dedim , baktım 8 TL filan, burda da ortalama £1. Lan bir sıvı sabun 8tl olur mu dedim kendi kendime? McDonalds'a gidiyorsun fiyatlar 25-30 tl. Burda £4-£5. Yani hayat çok zor Turkiye'de. Haaa birde herkes bir birini dolandırmaya çalışıyor, uyanık olmazsan geçmiş olsun.

Vallahi çok zor. Allah Türkiye'de yaşayıp birşeyler yapmaya çalışan herkesin yardımcısı olsun!

Bahsettiğimi çok güzel özetlemiş arkadaş.

Kendisine teşekkür ediyorum.

Geri
Üst Alt