Atatürk’ün Ezan ve Kur’an-ı Kerim Hakkındaki Fikir ve Düşünceleri

Afganistan'i ornek verelim ve farzedelim bu ulkenin insanlarida islam'i olmasi gerektigi gibi yasamiyor ve ulkenin hangi sefil durumda oldugunu bugun dunya uzerinde herkes biliyor.
Ya Japonya? Islam'dan gidim nasibini almamis bu ulkenin hayat sartlarinin en azindan islamla sereflenebilmis afganistan'dan daha geri olmasi gerekmiyor mu ?

Ben, Batı ve ileri ülkelerin,
İslam'ın işaret ettiği değerlere daha yakın yaşadıklarına inanıyorum.
Bu nedenle ileriler.

İslam ülkelerinde, adalet yok diyerek adaletin üstte tutulduğu ileri ülkelere göçmeleri,
en büyük örnek.

2+2'yi 5 diye toplayan ülkelere kızarak, Matematik'e kızılmaz.
Sonuçta, suç Matematik'te değil, İslam'ı doğru yaşamayan ülkelerdedir.

Tartışmanıza s.çayım Barcelona-Bayern maçı var tartıştığınız konuya bak. Eğitim şart. Sonra Türk insanı futboldan anlamıyor diyince suçlu oluyoruz.

Vay tam ülkenin ana konusu bu işte.Yıllarca bu garip halkı sırf DİL yüzünden kandırdınız.Kuranda yazmayan şeyleri dayattınız.ATATÜRK kuranı türkçe yaptı.Noldu?Çok yaladığınız adam kuranı kürtçe yaptı ama sesiniz çıkmadı reziller.Kuranda arapçamı okuyun diyor acaba? ATATÜRK dinsiz öylemi? İmam hatipleri kim açtırdı? Ezanın okunmasına sebep kim? Kim uçak fabrikalarını kurdu? Gerçi bizim halka elinde kuranla mitinge çık.Allahhh bismillah de.Ama bir bakmışsın adamın oğlu 3 yılda 7 gemi almış.Bunu kimse sorgulamaz.Sadece başını kapatıp milletin dinini sorgular.AMA BİLMİYOR Kİ KURANDA KAPANMAKLA İLGİLİ "1" TANE AYET VAR.AMA HIRSIZLIKLA İLGİLİ "ONLARCA" AYET VAR.Allah bizi bu sahte müslümanlardan korusun.Amin.

Yukarda verdiğim örnek Muaviye ile Hz.Ali nin savaşında mızrak olayına benzer.Muaviyede mızraklarına kuran ayeti takarak insanları kandırıp Hz.Ali al edebilmiştir.Bunlarda her mitinge Kuran,araplar,yok bacımın üstüne işediler falan filan.Aynı zhniyet.Bakın 1500 sene geçmiş hala aynı.

Yıllardir kuran ve ezan türkçe okutuldu diye atatürkle inönüyü yerden yere vuranlar.c.boşkanı mitinge kürtçe kuranla çikti.çıkarsaniza sesinizi."yalaka olcağiniz kadar allahin kitabini adam gibi okusaydiniz dini kullanip yolsuzluk yapmazlardi.

Haklisin.

Eklemek isterim ki din adina yapilmis en buyuk iyilik CHP nin turkce ezan devrimidir. Insanlar ezani anlayacak ve neden nasil camiye davet edildikerini bileceklerdi. Simdi tekrar arapca ve camiye giden 20 dayi durdurun sadece 3 u ezanin anlamini bilir
Komiklikler ulkesi Turkiye :D

HTC One cihazımdan gönderildi

Haklisin.

Eklemek isterim ki din adina yapilmis en buyuk iyilik CHP nin turkce ezan devrimidir. Insanlar ezani anlayacak ve neden nasil camiye davet edildikerini bileceklerdi. Simdi tekrar arapca ve camiye giden 20 dayi durdurun sadece 3 u ezanin anlamini bilir
Komiklikler ulkesi Turkiye :D

Ezan evrenseldir.
Bak kur'an'i Türkce ye cevirmeleri ne kadar dogru ise Ezani Türkce ye cevirmeleri o kadar sacmaliktir...Ezan dedigin alt tarafi namaza davet etmektir..Hani bu can yerine fantazi ayagina zurna ile kiliseye davet etmek gibi bir sey..
Bu konuda bütün islam alimleri hemfikir hatta cok sevdigim ve asiri Atatürkcü,Chp li olan YNÖ bile..

☆$☆

Ezan evrenseldir.
Bak kur'an'i Türkce ye cevirmeleri ne kadar dogru ise Ezani Türkce ye cevirmeleri o kadar sacmaliktir...Ezan dedigin alt tarafi namaza davet etmektir..Hani bu can yerine fantazi ayagina zurna ile kiliseye davet etmek gibi bir sey..
Bu konuda bütün islam alimleri hemfikir hatta cok sevdigim ve asiri Atatürkcü,Chp li olan YNÖ bile..

☆$☆
Ben tam tersini dusunuyorum sevgili Kral.

Sonucta anlamadiklari bir dilde cagri var. Dedigin gibi çan sesine bende okeyim nihayetinde evrensel birsey herkes anlar. Ama arapca cagirilmak , anadili turkce olan bir ulkede garibime gidiyor.

Ben tam tersini dusunuyorum sevgili Kral.

Sonucta anlamadiklari bir dilde cagri var. Dedigin gibi çan sesine bende okeyim nihayetinde evrensel birsey herkes anlar. Ama arapca cagirilmak , anadili turkce olan bir ulkede garibime gidiyor.

Ya Ezan dedigin nedir güzel kardesim?Alt tarafi davet..Iki kelimeyi ögrenemeyen adamin zaten camii de isi yok veya namaz kilmak gibi bir niyeti yok..
Hani Ezan ile Kur'an cok farkli seyler..Kur'an'in anlamini bilmeden okumak ahmakliktir ve seyh hoca takimin en cok tavsiye ettigi okuma seklidir..Ama ayni sey Ezan icin gecerli degil.

☆$☆

ezan türkçe olmalı

ne bileyim herif arapça anamıza mı sövüyor

Turan dursun sitesinden copy paste yapman yetmedi simdi videolu cevap vermeler falana mi basladi..

☆$☆

ne copy pastesi yaw

edit: ha bektasiyi diyon, solid shiz tho

nerden argüman zorlayacağını şaştın G.KRAL

give it a rest bubba

Geri
Üst Alt