Senin dinin sana benim dinim bana safsatasi
Muhammed'in hayatinda iki donem vardir. Medine ve mekke donemi. Bu iki donem aslinda Kuran'i da Mekke ayetleri ve Medine ayetleri olarak ikiye bolmustur.
Muhammed'in (self-proclaimed) yani kendi kendini peygamber ilan ettigi ilk yillarda parmakla sayilacak kadar muridi vardi. Esi, bir iki kolesi, yakin arkadasi vs. Yanlsi hatirlamiyorsam ilk 8 senelik peygamberlik seruveninde Mekke'de bir duzine insandan baska kimseyi kendine inandiramamistir. Hemde tum muslumanlarin bildigi uzere Muhammed'in halk tarafindan sozde(!) Muhammed-ul emin, yani "cok cok cok guvenilir bir kisi" olarak bilinmesine ragmen. Biraz dusunebilen bir insan bile bu Muhammed-ul emin zirvaliginin uydurma oldugunu gorebilir. Halk tarafindan cok guvenilir ve cok cok sevilen bir insanin 8 senelik peygamberlik hayatinda bir duzineden cok cok insani kendisine inadirmasi gerekirdi. Ustelik Mekkelilerin Muhamed'i guvenilir bir kisi olarak gormedigini, tam tersine baska turlu biri olarak gordugunu ben degil, Kuran'in ta kendisi soylemektedir;
Hicr 6. "Ey kendisine Zikir (Kur'an) indirilen kimse! Sen mutlaka delisin!"
Oyle ki Muhammed'in kendisini gucsuz, kimse tarafindan tinlanmayan bir peygamber oldugunu hissettigi yillarda cebinden cikardigi ayetleride kendi ruh hali ile orantili, boynu bukukler modunda senin dinin sana benin dinim bana turundedir. Bakti ki Mekke de kendisine ekmek yok, solugu medine'de alir. hemde kendisine inananlarida yaninda "zorla" goturerek. Muslumanlar Mekke'li musluman halkin surekli baski gorduklerini ve o yuzden Medine'ye goc etmeye zorlandiklarini soylereler ama oysa ki isin gercek yuzu asla boyle degildir. Muhammed kendisiyle gelmek istemeyen muslumanlari cehennem ve olum tehditleriyle zorlamistir. bakiniz bu ayette kult lideri Muhammed malini, evini vs birakip gelmek istemeyenlere ne gibi guzel(!) sozler sarfetmektedir;
Nisa
89. Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.
Dusunun. Ortada cok kotu bir zulm var. Muslumanlarin bugun anlattiklari hicret masallarina gore Mekke'liler muslumanlarin hayatlarini zindana cevirmisler ve Muhammed kurtarici oldugu icin bu insanlari medine'ye goturmek istiyor. Gitmek istemeyenleri ise "olumle" tehdit ediyor. Ortada donen duzembazligi gormemek icin bir insanin musluman olmasi yeterli. Cunku muslumanlarin kalpleri allaha acik ve akla mantiga kapalidir.
Bu konu hakkinda tartismak isteyen bir muslumanla sadece kurani referans gostererek detayli bir sekilde tartismak isterim. Ornegin ustte Devran Kara arkadasimiz "islamı bilmeden islamdan çıkmışsın haberin yok " demis. belli ki kendisi Islam'i cok iyi biliyor. tartismayi kabul ederse forumun tartisma bolumunde Islam. Kuarn ve Muhammed'i en ince ayrintisina kadar tartisabiliriz.