Atatürk’ün Ezan ve Kur’an-ı Kerim Hakkındaki Fikir ve Düşünceleri

Belliki sen gayet iyi anliyorsun.
Mekkeli hallin muhammedi deli sandigini kuran bile tasdiklerken neyin savunmasini yapiyorsunuz?

Ustelik kurartici! muhammedin kendosiyle medineye gelmek istemeyen muslumanlari olumle tehdit etmesine neden hir iki cift lafiniz olmaz? Takildiginiz nokta deli sozu mu?
öncelikle tekrar ediyorum. hicrdeki ayette anlık gelişen bir olay ve kendisine inanmayan kişiler tarafından peygamberlik ilanı üzerine söylenmiş olmasından dolayı "mekkede deli bilinirdi" demek okuduğunu yanlış yorumlamaktır.
ikinci olarak ise nisa suresini 90 91 92 93 yani geri kalan ayetlerini okumanı tavsiye ederim. zira o ayetler savaş hallerini anlatıyor ve de kimlere hangi hallerde dokunulmayacağını belirtiyor

Sayfa daha kalabalık olmasın diye yazdıklarını alıntılarken silerek alıntıladım. Bu kadar uzun yazarsam sende aynısını yapabilirsin kardeşim. Öncelikle sana yaptığın yanlış veya doğrudur demiyorum. Sen neyin yanlış neyin doğru olduğunu kendi pencerenden görmüşsün. Sorsak kuran vs tamamını okumuşsundur. Doğrudur da inanırım. Ben inanırım, fakat saygı duyarak inanırım. İnanmıyorum dersen sana inanırım ama seni kötülemem. Bu her şeyden önce bir erdemdir. Yazdıklarına bakıyorum ve sende bu erdemliğin olmadığını görüyorum. Ben senin takındığın tavırla sana karşılık vermeyeceğim bunu bilmeni isterim.

Şimdi, Sana hadislere Kuranla çelişiyorsa inanmıyorum desem, sen bana ılımlı müslim diyeceksin. Kuran'ı merkeze koydum ve sadece ona inanıyorum desem, Aptal ve ahmak olduğumu söyleyeceksin. Daha önce bu sözleri okudum senden o yüzden söylüyorum. Bu yazacaklarımı tartışma olarak algılama. Ben ilk defa senin yazdığını alıntılıyorum. Muhtemelen son olacak. Yani bu yazdıklarıma vereceğin karşılıkla konu kapanacak.

Sürekli bir kötüleme var peygambere karşı. bir nefret. Mağaraya girdi ayet yumurtladı hadis yumurtladı gibi sözlerine çok denk geldim.

Geldiği dönemde kız çocukları canlı olarak gömülüyordu. Böyle bir dönemde Kadınların alabildiği Anne tanımlamasına karşılık, Cennet annelerin ayakları altındadır diyen bir adam mı kötü sana göre?

Bir insanın gerçek zenginliği bu dünyada yaptığı iyiliklerdir diyen adam mı kötü?

Bir saat sonra kıyamet kopacak olsa, elinize bir fidan almışsanız yine de onu dikiniz diyen bir adam mı kötü?

Komşusu açken tok uyuyan bizden değildir diyen bir adam mı kötü?

En hayırlı erkek eşine iyi davranandır diyen mi bir adam mı kötü?

Bir çark'a çomak sokan bir adamdan bahsediyoruz biz.

İnandığınız din doğru değil diyerek bu çomağı sokmaya başlamış bir adam.

Ya da Zengin kesime, o mallar size ait değil. Develere çok yük yüklemeyin diyen bir adam.

Kölelerinizi salın, kadınlara kötü davranmayın.

Bu adam bunlar yüzünden işkence görüyor, taşlanıyor, deli ilan ediliyor. Suikast girişimine uğruyor. Bunları göze almak, bunların üstesinden gelmek öyle kolay şeyler değil. Anlatabiliyor muyum?

Bunlar yapı taşlarıdır. Sen bunlara kalkıp safsata diyorsun. Ve ben bunlara inanıyorum kardeşim. Benim inancıma hakaret ediyorsun farkında olarak veya olmayarak. Tartışma kültürü bunu barındırmaz içerisinde. Görüşler saygı gerektirir.

Bir de ufak bir öneri. Kuran'ı okurken Ayet cımbızlamayarak oku. Görüp paylaştığın ayetlerin bir öncesi ve sonrası var. Nisa 89 alıntılamışsın. O Sure yanılmıyorsam 176 ayetten oluşuyor. Bir yerinde çekip alma yani. 176 ayetin tamamını okuduktan sonra alıntıladığın bölüm anlam kazanır sanırım.

öncelikle tekrar ediyorum. hicrdeki ayette anlık gelişen bir olay ve kendisine inanmayan kişiler tarafından peygamberlik ilanı üzerine söylenmiş olmasından dolayı "mekkede deli bilinirdi" demek okuduğunu yanlış yorumlamaktır. ikinci olarak ise nisa suresini 90 91 92 93 yani geri kalan ayetlerini okumanı tavsiye ederim. zira o ayetler savaş hallerini anlatıyor ve de kimlere hangi hallerde dokunulmayacağını belirtiyor
o yanlış yorum değil artniyettir.Kendi fikrini doğru çıkarmak için öbürünü çarpıtmak ki basbaya zavallılıktır ,bide bize fırsat veriyomuş haspam tartışmaya

o yanlış yorum değil artniyettir.Kendi fikrini doğru çıkarmak için öbürünü çarpıtmak ki basbaya zavallılıktır ,bide bize fırsat veriyomuş haspam tartışmaya
farkındayım ama artniyetsizmiş gibi cevap vermeyi yeğlerim. belki bu vesileyle sürekli inandığımız değerlerle dalga geçmeye yönelik tavrını değiştirir

Yazdigin zirvaliklar Mekkelilerin Muhammed'i deli sandiklari gercegini degistirmiyor. Cok guvenilen ve her zaman halk tarafindan efendiligi, durustlugu ile taninan bir insanin yine ayni halk tarafindan deli olarak gorulmesini hic mi tarafsiz bir gozle kendi kafanda sorgulayamiyorsun?
Ornegin Adnan Oktarin deli oldugunu ve sahtekar oldugunu bugun dunya uzerinde herkes gorebilir. Tek bir grup haric ve o da kendisine suursuzca inanan muridleri. Bu durumda sen bir musluman olarak hangi taraftasin, bunu da kendi iradenle dusunebilirsin.
Bu dedigin sey Kuran da tam 16 yerde gecer daha dogrusu bu iftiraya 16 kez cevap verir kur'an..

Sende yüksek bir ihtimal dede korkut'un veya abbas sadeghian kitaplarindan ya da bu kitaplari okuyanlarin yazdiklarindan etkilendin.

O prof amcamlarin kitaplarinda detayli bir sekilde Hz Muhammed'in "sözde' hastaligini tetikleyen seyler anlatiliyor, misal yetim olmasi,anne hasretinden dolayi kendinden yasli biri ile evlenmesi,saplantilarindan dolayi cogu seyi 3 kere tekrarlamasi,vahi gelirken terlemesi,titremesi vs vs.. gibi davranis bozukluklarini epilepsiye bagliyorlar..

Neyse gecmis zamanda o kitaplari meraktan dolayi okumus bir köktendinci insan olarak baya bir aydinlanmistim Ersin kardes..Okumadiysan tavsiye ederim..

☆$☆

Şimdi, Sana hadislere Kuranla çelişiyorsa inanmıyorum desem, sen bana ılımlı müslim diyeceksin.

Hayir, tam aksine.. dogru method odur. Ilimli musluman benim gozumde hadislerin hepsine topyekun inanmayan kisidir. 300bin tane hadisin oldugu bir bilgi ortaminda elbette bunlardan bir cogu uydurmadir. O yuzden uydurma olmadigina emin oldugumuz guvenilir hadis toplayicilarinin yazdiklarina "sahih" diyoruz. Yani Kuran ile celismeyen. Ornek vereyim. Muhammed'in semaya beyaz at uzerinde uctugunu soyleyen hadisler var. Ustelik bu hadise kuranda da geciyor. Simdi bu hadisi cope atmak ne derece dogru olur? Iste benim gozumde ilimli musluman tanimi budur. Dininin ayatkta kalmasini saglamis, namaz kilinacaginin, orucun nasil tutulacaginin tanimini yapmis hadislerin tamamini bir kac uydurma hadis yuzunden cope atmak yanlistir. ve bazi hadislerinde "kuranla celismedigi halde" sahih olmalarina ragmen muslumanlarin yuzunu kizartiyor diye kabul etmemelerini de yanlis goruyorum. Ornegin ben musluman olsam bana hayatimda bir rehber olsun diye gonderilen bir kitapta 1400 sene once yasamis bir adamin "ana baci haric" yeryuzundeki kadinlarin tumuyle yatabilme yetkisini bu kitaptan aliyor olmasindan bir aydinlik kazanamayacagimi dusunurdum. Sen bu ayetleri kendine bir isik olarak goruyorsun. Mesela uvey oglu zeydin bosadigi karisiyla evlenmesinden sonra cikan dedikodulari susturabilmek icin yazdigi "Muhammed hic birinizin babasi degildir" suresinden kendime hayatta isik olacak hic bir anlam bulamiyorum. Ilimli musluman dedigim kisiler bu bilgileri bilip ve gormezden gelenler. veya yuz kizartici oldugunu dusundukleri halde beyinlerine empoze edilmis Allah korkusundan bunu sorgulayamayan kisilerdir ilimli muslumanlar.
Benim yazdiklarimla erdem bir kisi olmadigima kanaat getirebiliyorsun ama uvey oglunun karisini geceligiyle acik sacik gordukten sonra bir tuhaf olan peygamber(!) sifatli adam hakkinda kanaat getirmekten acizsin.
Bana bir suru Turk filmi tarzi "bu dunyada en buyuk zenginlik yaptigin iyilik vs" cumleler yazmissin.
Bak bende su an diyorum ki "Calmayin, oldurmeyin, vurmayin, bu dunyada yaptiginiz iyilikler sizin zenginliginizdir" Bu da benim sozum. bende peygamber olabilir miyim? Yani bilinmeyen yeni bir sey mi soyluyorum? Ayni sozleri Adnan Oktar'da TV'de soyluyor. Gercek mesih olabilme ihtimali var midir?

daha oncede forumda soyledim. Konfucyus demiski "Bir insan hakkinda fikir sahibi olmak icin, kisinin sozlerinin, davranislarina uyup uymadigina bakmak yeterlidir."

Yalan soylemek ve adam oldurmek Islam dinine gore cok buyuk gunahtir. Buna ragmen Muhammed'in bizzat kendisi muridlerine yalan soylemelerini ve zevk-i kahyasina gore insanlarin oldurulmelerini emretmistir. Dilersen Muhammed'in Ebu Afak isimli 90 yasinda bir ayagi mezarda adami nasil oldurtugunu, veya 5 cocuklu kocasiz bir kadincagiz olan Esma bin marvanin geceleyin cocuklarinin onunde Muhammed'in emriyle oldurulmesini, veya Ka'b ibn el-esref adli sairin yine muahmmed'in emriyle gebertilmesinide konusabiliriz. Istersen babasini ve kocasini oldurup ayni gun yatagina attigi Safiye'yi de konusabiliriz.

Sayfa daha kalabalık olmasın diye yazdıklarını alıntılarken silerek alıntıladım. Bu kadar uzun yazarsam sende aynısını yapabilirsin kardeşim. Öncelikle sana yaptığın yanlış veya doğrudur demiyorum. Sen neyin yanlış neyin doğru olduğunu kendi pencerenden görmüşsün. Sorsak kuran vs tamamını okumuşsundur. Doğrudur da inanırım. Ben inanırım, fakat saygı duyarak inanırım. İnanmıyorum dersen sana inanırım ama seni kötülemem. Bu her şeyden önce bir erdemdir. Yazdıklarına bakıyorum ve sende bu erdemliğin olmadığını görüyorum. Ben senin takındığın tavırla sana karşılık vermeyeceğim bunu bilmeni isterim.

Şimdi, Sana hadislere Kuranla çelişiyorsa inanmıyorum desem, sen bana ılımlı müslim diyeceksin. Kuran'ı merkeze koydum ve sadece ona inanıyorum desem, Aptal ve ahmak olduğumu söyleyeceksin. Daha önce bu sözleri okudum senden o yüzden söylüyorum. Bu yazacaklarımı tartışma olarak algılama. Ben ilk defa senin yazdığını alıntılıyorum. Muhtemelen son olacak. Yani bu yazdıklarıma vereceğin karşılıkla konu kapanacak.

Sürekli bir kötüleme var peygambere karşı. bir nefret. Mağaraya girdi ayet yumurtladı hadis yumurtladı gibi sözlerine çok denk geldim.

Geldiği dönemde kız çocukları canlı olarak gömülüyordu. Böyle bir dönemde Kadınların alabildiği Anne tanımlamasına karşılık, Cennet annelerin ayakları altındadır diyen bir adam mı kötü sana göre?

Bir insanın gerçek zenginliği bu dünyada yaptığı iyiliklerdir diyen adam mı kötü?

Bir saat sonra kıyamet kopacak olsa, elinize bir fidan almışsanız yine de onu dikiniz diyen bir adam mı kötü?

Komşusu açken tok uyuyan bizden değildir diyen bir adam mı kötü?

En hayırlı erkek eşine iyi davranandır diyen mi bir adam mı kötü?

Bir çark'a çomak sokan bir adamdan bahsediyoruz biz.

İnandığınız din doğru değil diyerek bu çomağı sokmaya başlamış bir adam.

Ya da Zengin kesime, o mallar size ait değil. Develere çok yük yüklemeyin diyen bir adam.

Kölelerinizi salın, kadınlara kötü davranmayın.

Bu adam bunlar yüzünden işkence görüyor, taşlanıyor, deli ilan ediliyor. Suikast girişimine uğruyor. Bunları göze almak, bunların üstesinden gelmek öyle kolay şeyler değil. Anlatabiliyor muyum?

Bunlar yapı taşlarıdır. Sen bunlara kalkıp safsata diyorsun. Ve ben bunlara inanıyorum kardeşim. Benim inancıma hakaret ediyorsun farkında olarak veya olmayarak. Tartışma kültürü bunu barındırmaz içerisinde. Görüşler saygı gerektirir.

Bir de ufak bir öneri. Kuran'ı okurken Ayet cımbızlamayarak oku. Görüp paylaştığın ayetlerin bir öncesi ve sonrası var. Nisa 89 alıntılamışsın. O Sure yanılmıyorsam 176 ayetten oluşuyor. Bir yerinde çekip alma yani. 176 ayetin tamamını okuduktan sonra alıntıladığın bölüm anlam kazanır sanırım.

iyi niyetini saygiyla selamlamakla beraber soylemlerin herhangi bir tarihsel gercege dayanmiyor. Ne Kuran hayalini kurdugun kitap, ne de Sn. Muhammed oldugunu iddia ettigin sahsiyet degil ve bu gercekler her arastirmaciya acik. En basidinden internette bu tur tartismalarin yapildigi, arkeolojik bulgularin yahut mainframede seyretmeyen her turlu datanin paylasildigi mecralara yonelip buralarda en az 1-2 yil gecirmek suretiynen gerekli donanima sahip olduktan sonra gercek dunyaya daha paralel fikirler sahibi olmani onerebilirim. Bununla beraber organize din olayinin psikolojik, ontolojik, tarihsel, sosyo-politik vb tabanlara dair konundrumunu cozmeden 1500 yil once var oldugunu sandigin herhangi bir sahsiyetin savunuculuguna gecmenin herhangi bir esprisi yok kanimca, ki her agac zaten meyvesinden belli olur. nihayetinde bilinmesi gereken Ataturk'un de vurguladigi uzre gokten vahyedildigine inanilan teolojik yapilandirmalarin icyuzudur, kaynaklaridir. bu kaynaklarin bilinmemesi halinde ortaya cikabilen enjeksiyon dindarligini yadirgamiyorum, sonucta bir kultur tarafindan yoguruluyor insan dogumundan itibaren, ki dindarlik/dincilik zaten kisinin ozgun cehaletiyle paralel orantili seyreden mental bir eylem. fakat bu gibi kor inanclara devam etmek yerine arastirmak ve bilgi edinmek gibi bir onemli bir opsiyon oldugu unutuluyor imho, ki 2015 yilinnda elinin altinda internet olan insanlarin arastirmadan dincilik etmesini ne denli gulunc bulmakta oldugumu not dusmeme gerek yoktur herholw.

Bu dedigin sey Kuran da tam 16 yerde gecer daha dogrusu bu iftiraya 16 kez cevap verir kur'an..

Sende yüksek bir ihtimal dede korkut'un veya abbas sadeghian kitaplarindan ya da bu kitaplari okuyanlarin yazdiklarindan etkilendin.

O prof amcamlarin kitaplarinda detayli bir sekilde Hz Muhammed'in "sözde' hastaligini tetikleyen seyler anlatiliyor, misal yetim olmasi,anne hasretinden dolayi kendinden yasli biri ile evlenmesi,saplantilarindan dolayi cogu seyi 3 kere tekrarlamasi,vahi gelirken terlemesi,titremesi vs vs.. gibi davranis bozukluklarini epilepsiye bagliyorlar..

Neyse gecmis zamanda o kitaplari meraktan dolayi okumus bir köktendinci insan olarak baya bir aydinlanmistim Ersin kardes..Okumadiysan tavsiye ederim..

☆$☆

Bahsetigin bilgilerin hepsi en ince ayrintisina kadar hafizamda mevcut Gokhan kardes.

Bahsetigin bilgilerin hepsi en ince ayrintisina kadar hafizamda mevcut Gokhan kardes.
Arastirmayi yapan onlar ben sadece aktardim kardes.Hem inancsiz oldugun halde halen din ile ilgilenen sensin hani ilgini ceker diye yazarlarin adini yazdim sadece..Belki okumamissindir gibilerinden..

☆$☆

Arastirmayi yapan onlar ben sadece aktardim kardes.Hem inancsiz oldugun halde halen din ile ilgilenen sensin hani ilgini ceker diye yazarlarin adini yazdim sadece..Belki okumamissindir gibilerinden..

☆$☆

Inancsiz oldugumu kim soyledi? Allah'in Arap uydurmasi bir tanri olduguna tum kalbimle inaniyorum.

Sürekli eleştirdiğiniz çapsız pis köhne zavallı ARAP lar milyarlarca insanın inanabileceği Bir ALLAH ve DİN (T.H) yaratmışlar... Oysa asırlardır dünyayı titreten, yöneten ırkımız bir halt yaratamamısız, yazık bize :D ...

Sürekli eleştirdiğiniz çapsız pis köhne zavallı ARAP lar milyarlarca insanın inanabileceği Bir ALLAH ve DİN (T.H) yaratmışlar...

ne tur milyarlar?

islam.gif

bugun orasini burasini opturen seyhlerin/cinci hocalarin 50-100 muridi oluyor. emeviler ve abbasilerin tertipledigi hilafetin boyunduruklari ve nesillere yapilan dogmatik enjeksiyonlar goz onunde bulundurulursa bir dinin cahil bir cografyada milyarlara mal olmasinda sasilacak bir sey yok tbh.

ne tur milyarlar?

islam.gif

bugun orasini burasini opturen seyhlerin/cinci hocalarin 50-100 muridi oluyor. emeviler ve abbasilerin tertipledigi hilafetin boyunduruklari ve nesillere yapilan dogmatik enjeksiyonlar goz onunde bulundurulursa bir dinin cahil bir cografyada milyarlara mal olmasinda sasilacak bir sey yok tbh.

boş boş konuşma emir...her ülkede herhangi bir dine inanan insanlar mevcut hepsi mi cahil ?Sen dinlere mi inanmıyosun islama mı? daha ne olduğunuzu bilmiyorsunuz herhalde.Ha arapların cahil olduğu konusunda hemfikiriz ama bunu islama bağlamak veya insanların cahillikten dinlere inandığını savunmak saçmalığın daniskası

ne tur milyarlar?

islam.gif

boş boş konuşma emir...her ülkede herhangi bir dine inanan insanlar mevcut hepsi mi cahil ?Sen dinlere mi inanmıyorsun islama mı? daha ne olduğunuzu bilmiyorsunuz herhalde.Ha arapların cahil olduğu konusunda hemfikiriz ama bunu islama bağlamak veya insanların cahillikten dinlere inandığını savunmak saçmalığın daniskası

boş boş konuşma emir...her ülkede herhangi bir dine inanan insanlar mevcut hepsi mi cahil ?Sen dinlere mi inanmıyosun islama mı? daha ne olduğunuzu bilmiyorsunuz herhalde.Ha arapların cahil olduğu konusunda hemfikiriz ama bunu islama bağlamak veya insanların cahillikten dinlere inandığını savunmak saçmalığın daniskası

reis dinin ne oldugunu bildigim icin inanip inanmama pozisyonunda degilim, ve aynen dedigin uzre insani bir dine inandiran yegane mental faktor cehaletten baska bir sey degil.

nihayetinde inanc nedir, temeli nedir, inanca sebebiyet veren mental ve cevresel unsurlar nelerdir bunlarin farkindaligi mevcut degilse dindarlik vucuda geliyor gozlemledigim kadariyla. ki dindarlik bir teolojik sistemle limitli degil elbed, afyon olan, zihinsel olarak saplanti gelistirilen her seye din denebilir. futbol da dindir bilmemne de dindir. burada soz konusu olan din dogmatik kult'e donusmus teolojik bir yapilandirma, toplumlara mal olmus zihinsel bir somuru mekanizmasi. ve sayet bu soz konusu din ve dogmalari zararli olmasalar idi boyle tartismalar da donmezdi herhal diye dusunmekteyim ki bu baglamda islami islevsel kilan da sadece cehalet ve nefrettir, ki ayrimcilik, timar ve manipulasyon mumkun olsun/devam edebilsin.

Son düzenleme:
boş boş konuşma emir...her ülkede herhangi bir dine inanan insanlar mevcut hepsi mi cahil ?Sen dinlere mi inanmıyorsun islama mı? daha ne olduğunuzu bilmiyorsunuz herhalde.Ha arapların cahil olduğu konusunda hemfikiriz ama bunu islama bağlamak veya insanların cahillikten dinlere inandığını savunmak saçmalığın daniskası

Sen neyi savundugunu biliyor musun?
Kadinlara vurulmasina karsi misin?
Esinin uzerine uc kuma daha getirir misin?
Iki insanin ozgur iradeleriyle iliskiye girmelerinin cezasinin hunharca taslanarak oldurulmesini kabul ediyor musun?
Bir kadinin mahkemede sahitliginin "yarim insan" olarak sayilmasi ve iki kadinin sahitliginin bir erkekle esit oldugunu mantiken kabul ediyor musun?
Israil askerlerinin senin annene ve bacina olasi bir savas esnasinda "azil" yapmasi, yani cinsel iliskiye girip disariya bosalma uygulasa ve bunun o askerlerin kumandani tarafindan uygun goruldugunu bilsen o kumandani eline gecse kac hucreye bolmek isterdin? Eger bu insanlik disiysa kendi peygamberinin uygun gordugu azil'i hangi mide ile kabul edebilirsin?
Ele gecirilen ulkede cocuklarin koltuk altinda tuyu bitmis olanlari digerlerinden ayirip katletmek hangi peygamber tarafindan gerceklestirilmis bir olay? israil askerlerinin senin gozun onunde karini ve bacini aralarinda paylasmasini hangi gozlerle izleyebilirdin?(bknz Kureyza katliami) Bunu hangi insani degerlere gore savunabiliyorsun? Savundugun din bu mudur?

reis dinin ne oldugunu bildigim icin inanip inanmama pozisyonunda degilim, ve aynen dedigin uzre insani bir dine inandiran yegane mental faktor cehaletten baska bir sey degil.

nihayetinde inanc nedir, temeli nedir, inanca sebebiyet veren mental ve cevresel unsurlar nelerdir bunlarin farkindaligi mevcut degilse dindarlik vucuda geliyor gozlemledigim kadariyla. ki dindarlik bir teolojik sistemle limitli degil elbed, afyon olan, zihinsel olarak saplanti gelistirilen her seye din denebilir. futbol da dindir bilmemne de dindir. burada soz konusu olan din olan dogmatik kult'e donusmus teolojik bir yapilandirma, toplumlara mal olmus zihinsel bir somuru mekanizmasi. ve sayet bu soz konusu din ve dogmalari zararli olmasalar idi boyle tartismalar da donmezdi herhal diye dusunmekteyim. bu baglamda islam gibi bir dini islevsel kilan da sadece cehalet ve nefrettir, ki ayrimcilik, timar ve manipulasyon mumkun olsun.
emir bir şeye karşıt görüş geliştireceksen onun ne olduğunu bilmek gerek diye düşünüyorum ilk önce.İkincisi din dogmatik değil nas tır.Dogmatik değişmez,üstünde düşünülemez ,nas görüşe ve tefsire açıktır,zaten dört farklı şekilde inmiştir din.bu fırka,mezhep,şii,sünni işleride buradan doğmuştur herkes farklı şekilde şekilde inanır ama yaratıcı tektir, bazı emirleri var namaz, zekat gibi bilirsin muhakkak fakat gerisi iyi bir insan olmaktan geçer nasıl yaşayacağını sen seç.İslamı işlevsel kılan cehalet ve nefret sözlerine katılamam İslam bunlara karşı fakat dini kullanıp zavallı görüşlerini kabul ettirmeye çalışan tipler var gerçek müslüman bunlara taviz vermez zaten.Bilimi ise asla reddetmez dediğim gibi ilk emir oku.Neyse bunlarda örneklerini çoğaltabileceğimiz cahil dindarlarımız...

Doğayı ne kadar çok incelersem, Yaratıcı'nın eserleri karşısında inancım o kadar çok artıyor. Bilim, insanı Allah'a götürür.'' (Ünlü Fransız biyolog, Louis Pasteur

Şanı, tabiatı Yaratan'a verin. İnsanlığa iyilik getirmek için bilgiyi kullanın.( Robert Boyle. Modern kimyanın kurucusu)

[FONT=&quot]‘’Beni bu sonuca götüren, dünyanın bilimle anlaşılamayacak kadar karmaşık olmasıydı. Var oluşun sırrını anlayabilmem ancak imanla mümkün idi.’’ [/FONT]
[FONT=&quot] dr allan s[/FONT]andage

Hataya düşmemizi engellemek için çalışmamız gereken önümüzde iki kitap var, birincisi Allah'ın vahyi olan Kutsal Kitap, ikincisi O'nun gücünü ifade eden yaratılanlar.

Francis Bacon

Sen neyi savundugunu biliyor musun?
Kadinlara vurulmasina karsi misin?
Esinin uzerine uc kuma daha getirir misin?
Iki insanin ozgur iradeleriyle iliskiye girmelerinin cezasinin hunharca taslanarak oldurulmesini kabul ediyor musun?
Bir kadinin mahkemede sahitliginin "yarim insan" olarak sayilmasi ve iki kadinin sahitliginin bir erkekle esit oldugunu mantiken kabul ediyor musun?
Israil askerlerinin senin annene ve bacina olasi bir savas esnasinda "azil" yapmasi, yani cinsel iliskiye girip disariya bosalma uygulasa ve bunun o askerlerin kumandani tarafindan uygun goruldugunu bilsen o kumandani eline gecse kac hucreye bolmek isterdin? Eger bu insanlik disiysa kendi peygamberinin uygun gordugu azil'i hangi mide ile kabul edebilirsin?
Ele gecirilen ulkede cocuklarin koltuk altinda tuyu bitmis olanlari digerlerinden ayirip katletmek hangi peygamber tarafindan gerceklestirilmis bir olay? israil askerlerinin senin gozun onunde karini ve bacini aralarinda paylasmasini hangi gozlerle izleyebilirdin?(bknz Kureyza katliami) Bunu hangi insani degerlere gore savunabiliyorsun? Savundugun din bu mudur?
kuranda kadına vurulmasını,recmi,veya kadını yarım insan olarak görülmesini savunduğu bir ayet yok.Aksine ayetlere bakarsan hep eşit olarak görüldüklerini anlarsın.O bahsettiğin şahitlik bakara suresiydi sanırım,kadına vurulmasıda nisa suresiydi sanırım onlarında açıklamaları mevcut bolca ama sen konuya hakimdirsin zaten.
--Ayrıca Ele gecirilen ulkede cocuklarin koltuk altinda tuyu bitmis olanlari digerlerinden ayirip katletmek hangi peygamber tarafindan gerceklestirilmis bir olay---Şu dediğinin hiç bir dayanağı yok tamamen kıçından uydurmuşsun.Konunun israille hiç bir alakası yok,israili savunduğum yok ha sende israilin yaptıklarına karşıysan hitchens denen o dangalağın avatarını kaldır önce, biraz samimi ol yada git kumda falan takıl

Moderatör tarafında düzenlendi:
kuranda kadına vurulmasını,recmi,veya kadını yarım insan olarak görülmesini savunduğu bir ayet yok.Aksine ayetlere bakarsan hep eşit olarak görüldüklerini anlarsın.O bahsettiğin şahitlik bakara suresiydi sanırım,kadına vurulmasıda nisa suresiydi sanırım onlarında açıklamaları mevcut bolca ama sen konuya hakimdirsin zaten.
--Ayrıca Ele gecirilen ulkede cocuklarin koltuk altinda tuyu bitmis olanlari digerlerinden ayirip katletmek hangi peygamber tarafindan gerceklestirilmis bir olay---Şu dediğinin hiç bir dayanağı yok tamamen kıçından uydurmuşsun.Konunun israille hiç bir alakası yok,israili savunduğum yok ha sende israilin yaptıklarına karşıysan hitchens denen o dangalağın avatarını kaldır önce, biraz samimi ol yada git kumda falan takıl

Kuran'i 8 kere bastan sona okumus, okumamis hadis, siyer kitabi vs birakmamis birisi olmasam belki bana yutturabilirdin.

Nisa 34. Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır.

Bakara 228. Yalnız erkeklerin kadınlar üzerinde bir derece farkı vardır.

Bakara 282. Eğer borçlu, aklı ermeyen, veya zayıf bir kimse ise, ya da yazdıramıyorsa, velisi adaletle yazdırsın. (Bu işleme) şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun.

Kureyza katliaminin her ayrintisi Islami kaynaklarda gecer. Senin yuzun kizariyor diye Islam tarihi degismiyor. gercekler direk senin kendi tarih kitaplarinda yazili. Acip okuyabilirsin.

Israilli asker ornegi vermemdeki neden kendini oteki tarafa koyabilmen. Empati. Fakat empatinin bir musluman icin imkansiz olacaginida gorebilmekteyim.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt