Sayfa daha kalabalık olmasın diye yazdıklarını alıntılarken silerek alıntıladım. Bu kadar uzun yazarsam sende aynısını yapabilirsin kardeşim. Öncelikle sana yaptığın yanlış veya doğrudur demiyorum. Sen neyin yanlış neyin doğru olduğunu kendi pencerenden görmüşsün. Sorsak kuran vs tamamını okumuşsundur. Doğrudur da inanırım. Ben inanırım, fakat saygı duyarak inanırım. İnanmıyorum dersen sana inanırım ama seni kötülemem. Bu her şeyden önce bir erdemdir. Yazdıklarına bakıyorum ve sende bu erdemliğin olmadığını görüyorum. Ben senin takındığın tavırla sana karşılık vermeyeceğim bunu bilmeni isterim.
Şimdi, Sana hadislere Kuranla çelişiyorsa inanmıyorum desem, sen bana ılımlı müslim diyeceksin. Kuran'ı merkeze koydum ve sadece ona inanıyorum desem, Aptal ve ahmak olduğumu söyleyeceksin. Daha önce bu sözleri okudum senden o yüzden söylüyorum. Bu yazacaklarımı tartışma olarak algılama. Ben ilk defa senin yazdığını alıntılıyorum. Muhtemelen son olacak. Yani bu yazdıklarıma vereceğin karşılıkla konu kapanacak.
Sürekli bir kötüleme var peygambere karşı. bir nefret. Mağaraya girdi ayet yumurtladı hadis yumurtladı gibi sözlerine çok denk geldim.
Geldiği dönemde kız çocukları canlı olarak gömülüyordu. Böyle bir dönemde Kadınların alabildiği Anne tanımlamasına karşılık, Cennet annelerin ayakları altındadır diyen bir adam mı kötü sana göre?
Bir insanın gerçek zenginliği bu dünyada yaptığı iyiliklerdir diyen adam mı kötü?
Bir saat sonra kıyamet kopacak olsa, elinize bir fidan almışsanız yine de onu dikiniz diyen bir adam mı kötü?
Komşusu açken tok uyuyan bizden değildir diyen bir adam mı kötü?
En hayırlı erkek eşine iyi davranandır diyen mi bir adam mı kötü?
Bir çark'a çomak sokan bir adamdan bahsediyoruz biz.
İnandığınız din doğru değil diyerek bu çomağı sokmaya başlamış bir adam.
Ya da Zengin kesime, o mallar size ait değil. Develere çok yük yüklemeyin diyen bir adam.
Kölelerinizi salın, kadınlara kötü davranmayın.
Bu adam bunlar yüzünden işkence görüyor, taşlanıyor, deli ilan ediliyor. Suikast girişimine uğruyor. Bunları göze almak, bunların üstesinden gelmek öyle kolay şeyler değil. Anlatabiliyor muyum?
Bunlar yapı taşlarıdır. Sen bunlara kalkıp safsata diyorsun. Ve ben bunlara inanıyorum kardeşim. Benim inancıma hakaret ediyorsun farkında olarak veya olmayarak. Tartışma kültürü bunu barındırmaz içerisinde. Görüşler saygı gerektirir.
Bir de ufak bir öneri. Kuran'ı okurken Ayet cımbızlamayarak oku. Görüp paylaştığın ayetlerin bir öncesi ve sonrası var. Nisa 89 alıntılamışsın. O Sure yanılmıyorsam 176 ayetten oluşuyor. Bir yerinde çekip alma yani. 176 ayetin tamamını okuduktan sonra alıntıladığın bölüm anlam kazanır sanırım.