Atatürk’ün Ezan ve Kur’an-ı Kerim Hakkındaki Fikir ve Düşünceleri

Kuran'i 8 kere bastan sona okumus, okumamis hadis, siyer kitabi vs birakmamis birisi olmasam belki bana yutturabilirdin.
Nisa 34. Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır.

Bakara 228. Yalnız erkeklerin kadınlar üzerinde bir derece farkı vardır.

Bakara 282. Eğer borçlu, aklı ermeyen, veya zayıf bir kimse ise, ya da yazdıramıyorsa, velisi adaletle yazdırsın. (Bu işleme) şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun.

Kureyza katliaminin her ayrintisi Islami kaynaklarda gecer. Senin yuzun kizariyor diye Islam tarihi degismiyor. gercekler direk senin kendi tarih kitaplarinda yazili. Acip okuyabilirsin.

Israilli asker ornegi vermemdeki neden kendini oteki tarafa koyabilmen. Empati. Fakat empatinin bir musluman icin imkansiz olacaginida gorebilmekteyim.

Kuran'i 8 kere bastan sona okumus, okumamis hadis, siyer kitabi vs birakmamis birisi olmasam..............

https://inciswf.com/1269236582.swf
yav he he

Arastirmadigimi nerden anladin?

Gelin madem benim arastirmadigima kanaat getirdiniz, aydinlatin beni. hemde sonucta ahlaksiz dinsiz bir kafiri musluman yapmak gibi sevapta isleyeceksiniz.

Bakara suresi ayet 7
Allah, onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür vurmuştur; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Büyük azap da onlar içindir.

Münafikun suresi ayet 3
Bu, onların iman etmeleri sonra inkâr etmeleri dolayısıyla böyledir. Böylece kalplerinin üzerine damga vurulmuştur (mühürlemiştir), artık onlar kavrayamazlar.

Bakara suresi ayet 7
Allah, onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür vurmuştur; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Büyük azap da onlar içindir.

Münafikun suresi ayet 3
Bu, onların iman etmeleri sonra inkâr etmeleri dolayısıyla böyledir. Böylece kalplerinin üzerine damga vurulmuştur (mühürlemiştir), artık onlar kavrayamazlar.

Muslumanlarin cogunun "kopyala yapistir" muslumani oldugunu dogrular nitelikte bir cevap.

Saniyorum bu ayetleri paylasmanin nedeni "benim zaten allah tarafindan beynimin muhurlendigini" dolayisiyla dogruyu bulamayacagimi vurgulamak istemen.

Zaten bu basli basina bir celiski. Farzet adamin birini ayaklarindan zincirliyorum ve niye kosamiyorsun diye birde cakmakla vucudunu yakiyorum. Benim bu durumda sadist bir psikopat oldugumu rahatlikla gorebilirsin ama inandigin tanrinin cehennem azabi beyninin hucrelerine oylesine islemiski paylastigin ayetteki sacmaligi ve yaman celiskiyi goremiyorsun.

Öbür tarafa gidip gelen olmadığına göre, konuşmalarda bir o kadar saçma :)

Şu an burada Atatürk'e sallayan gençlik, bir an karşılarında Atatürk'ü görse (o taptıkları cumbaba dahil) bırak tek söz etmeyi ortalığa sidik alanına çevirirdi.

Din ile Devlet işleri birbirine karıstırılamaz çünkü devletin dini olmaz.

Kimsenin inancına saygısızlık yapılamaz. Kimsede Müslümanlara saygısızlık yapamaz.

Bu çerçevede kardeşçe yaşayalım işte. Din istismarı üzerinden siyaset yapıp insanları birbirinden soğutmak bu ülkeye atılacak en büyük kazıktır.

b69a82f12a2f2643cf84d0c0e6e6f236.jpg

Bunun gerçekçiliğini bilmiyorum F.Portakal paylaşmış her donem moda olduğu gibi Atatürk üzerinden siyaset,din üzerinden siyaset hep pirim yapmıştır.

Din ile Devlet işleri birbirine karıstırılamaz çünkü devletin dini olmaz.

Kimsenin inancına saygısızlık yapılamaz. Kimsede Müslümanlara saygısızlık yapamaz.

Bu çerçevede kardeşçe yaşayalım işte. Din istismarı üzerinden siyaset yapıp insanları birbirinden soğutmak bu ülkeye atılacak en büyük kazıktır.

Dunya uzerinde Muslumanlarin cogunluk oldugu ve azinligin hor gorulmeden kardesce yasadigi bir ulke ornegi verebilir misin? Sakin Turkiye deme. Turkiye Ataturk'un kurdugu ve ugrasilsada henuz laikligin yikilamadigi demokrat bir ulke. Buna ragmen insanlarin hritiyanliklarini, museviliklerini veya ateistliklerini ne derece korkmadan yasayabildikleri tartisilir. Ulkenin Islami kanunlara gore yonetildigi soyle orta dogu veya afganistan civarlarinda ulkelerden ornekler vermeye baslayabilirsin.

Dunya uzerinde Muslumanlarin cogunluk oldugu ve azinligin hor gorulmeden kardesce yasadigi bir ulke ornegi verebilir misin? Sakin Turkiye deme. Turkiye Ataturk'un kurdugu ve ugrasilsada henuz laikligin yikilamadigi demokrat bir ulke. Buna ragmen insanlarin hritiyanliklarini, museviliklerini veya ateistliklerini ne derece korkmadan yasayabildikleri tartisilir. Ulkenin Islami kanunlara gore yonetildigi soyle orta dogu veya afganistan civarlarinda ulkelerden ornekler vermeye baslayabilirsin.

Müslümanlığı ne kadar yaşıyoruz ? Önemli olan bu. Bizdekilerin büyük cogunlugu sözde Müslüman..

5 vakit namaz kılıp akabinde her türlü bk yemek mi Müslümanlık ?

Yada Müslümanım eninde sonunda cennete gidecegim deyip günah isleyip sonrasında af dilemek..

Avrupa'da bizim kadar fitne/fesat-insanların acıgını kollayan-zayıfı ezmeye calısan-hak yiyen bir toplum heralde yoktur.

..,

Moderatör tarafında düzenlendi:

Senin seviyene inmeden cevap veriyorum. Nerede hakaret etmisim? Peygamber diye taptiginiz siradan bir Arabin dunya uzerindeki tum kadinlarla yatabilme yetkisi kuranda yazarken bunu benim dillendirmem mi saygisizlik veya hakaret?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar, ikili tartışmalara girmeden fikirlerimizi beyan edelim. Düşüncemiz, fikrimiz, görüşümüz ne olursa olsun, birbirimize saygısızlık yapmayalım.

GT-I9300 Tapatalk

Deist olan insanı anlarım , biraz okuyan bütün dinler hakkında openmind bir araştırma yapan insanlar dinlerin insan yapımı olduğunu algılayabilir buna hak veririm de....

Ateistlik resmen benliğini inkar etmek gibi birşey, yaratıcı olmadığını düşünmek insanın kendisine hakarettir. Ben şahsım olarak ateistlere hep acıyarak bakıyorum. Büyük yanlıştalar.

Ateistlik biraz işin kolayına kaçmaktır , korkaklıktır. Gel gelelim deizmi anlayan dinlerin varlığını sorgulayan insanlar daha mantıklı gelir ateistlerden bana.

Müslümanlığı ne kadar yaşıyoruz ? Önemli olan bu. Bizdekilerin büyük cogunlugu sözde Müslüman..

5 vakit namaz kılıp akabinde her türlü bk yemek mi Müslümanlık ?

Yada Müslümanım eninde sonunda cennete gidecegim deyip günah isleyip sonrasında af dilemek..

Avrupa'da bizim kadar fitne/fesat-insanların acıgını kollayan-zayıfı ezmeye calısan-hak yiyen bir toplum heralde yoktur.

Kim yasiyor mesela muslumanligi. Ornek verebilir misin? Islami tamamiyle kurani esas tutarak yasayip uygarligin en doruk noktasina ulasmis bir ulke mi var bildigin? Gorunurde islama daha bagli ulkelerin daha geri kalmis, fakirligin ve cahilligin hat safhada oldugunu goruyoruz. Islama daha uzak bati kulturune yakinlasan musluman ulkelerin ise (mesela Turkiye) diger musluman ulkelere gore daha yasanilir bir yer oldigunu goruyoruz.
kimse suudi arabistan veya iraka tasinip oturum alabilmek icin ugrasmiyor. Kimse cocugunu afganistanda okutmak icin caba sarfetmiyor. Gorunurde bunun tam tersi bir durum meVcut. Kimse muslanligi yasamiyor derken neye gore bunu dedin pek anlamis degilim acikcasi. yani muslumanligi 100% yasasak huzura mi erecegiz?

Deist olan insanı anlarım , biraz okuyan bütün dinler hakkında openmind bir araştırma yapan insanlar dinlerin insan yapımı olduğunu algılayabilir buna hak veririm de....

Ateistlik resmen benliğini inkar etmek gibi birşey, yaratıcı olmadığını düşünmek insanın kendisine hakarettir. Ben şahsım olarak ateistlere hep acıyarak bakıyorum. Büyük yanlıştalar.

Ateistlik biraz işin kolayına kaçmaktır , korkaklıktır. Gel gelelim deizmi anlayan dinlerin varlığını sorgulayan insanlar daha mantıklı gelir ateistlerden bana.

huh

Geri
Üst Alt