ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bilerek mi yapıyorsun?
Devamını niye alıntılamadın?

Sadece basit bir tez öne sürdün, amacım sadece doğruyu anlamak.
"De ki" aslında Kuran'da yok, çevirenler ekliyor dedin.

Bende, her Kuran çevirinde kul diye geçen arapça kelimesinin,
"De ki" olduğunu ve sonradan ekleme olmadığını iddia ediyorum.

Ama arapçam olmadığından, son sözü söyleyemiyorum.
Eğer dediğim doğruysa, iddia ettiğin şeyi yanlış biliyorsun diyorum.
Eğer ben yanlış biliyorsam, gidip arapça bilen birini bulacağım.
İstanbul'da çok :)

Okuma yazma bilmeyen milletvekilli oluyorda tüccar neden olmasin?Duyanda seni afganistan,afrika veya cöllerdeki bedevileri denetlemis sanacak..Iki koyun satana tüccar denilen onlarca ülke var..

Sadece basit bir tez öne sürdün, amacım sadece doğruyu anlamak.
"De ki" aslında Kuran'da yok, çevirenler ekliyor dedin.

Bende, her Kuran çevirinde kul diye geçen arapça kelimesinin,
"De ki" olduğunu ve sonradan ekleme olmadığını iddia ediyorum.

Ama arapçam olmadığından, son sözü söyleyemiyorum.
Eğer dediğim doğruysa, iddia ettiğin şeyi yanlış biliyorsun diyorum.
Eğer ben yanlış biliyorsam, gidip arapça bilen birini bulacağım.
İstanbul'da çok :)
Parantez içindeki "de ki" lerde bahsediyorum ben. Kuran'da o parantez içinde yazılan "de ki" ler ve diğer kelimeler yoktur. Sana yazdığım gibi ihlas'ın orijinalinde o kelime var ve normal yazılmış Diğer örnek verdiğim ayette ise "de" kelimesi yok fakat Muhammed'in ağzından 1. şahıs olarak seslendiğinden parantez içine "de" eklenmiş meallerde. Bunun neresi anlaşılmadı?

Son düzenleme:
bırakın deveyi falan siz kafirun suresini okuyun :) kuran herkesi özgür bırakmıştır isteyen istediğine inanır !! sizin dininiz( inandığınız yada inanmadığınız ne varsa ) benim dinim bana :) münafıklar yüzünden kuranın yanlış yorumlanmasına gerçekten üzülüyorum !! o yüzden ateist daha dürüst dedim !! en azından adam mertçe reddediyor münafık gibi kuranda yazanları yanlış yorumlayıp milleti dinden soğutmuyor !!

bırakın deveyi falan siz kafirun suresini okuyun :) kuran herkesi özgür bırakmıştır isteyen istediğine inanır !! sizin dininiz( inandığınız yada inanmadığınız ne varsa ) benim dinim bana :) münafıklar yüzünden kuranın yanlış yorumlanmasına gerçekten üzülüyorum !! o yüzden ateist daha dürüst dedim !! en azından adam mertçe reddediyor münafık gibi kuranda yazanları yanlış yorumlayıp milleti dinden soğutmuyor !!
Kafirun suresi Mekke dönemi ayetidir. Muhammed'in daha güçsüz olduğu dönemler. Bir de Medine dönemine eline gücü aldıktan sonra bir bakalım;
" o halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, allah yolunda savaşsınlar. kim allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükâfat vereceğiz.
nisa 74. ayet"

"sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. o halde allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.
nisa 89. ayet"

Parantez içindeki "de ki" lerde bahsediyorum ben. Kuran'da o parantez içinde yazılan "de ki" ler ve diğer kelimeler yoktur. Sana yazdığım gibi ihlas'ın orijinalinde o kelime var ve normal yazılmış Diğer örnek verdiğim ayette ise "de" kelimesi yok fakat Muhammed'in ağzından 1. şahıs olarak seslendiğinden parantez içine "de" eklenmiş meallerde. Bunun neresi anlaşılmadı?

Tamam o zaman,
öncelikle Kuran'da "De ki :" var. En azından burada anlaştık.

Benim eksik anladığım, sadece özel sorduğun o ayette, fazladan konulmuş diyorsun.
Olabilir, haklısındır, parantez koymayan kişi yok ki, herkes istediğini yazıyor. :)
Bi parantez kullanmadığını iddia eden Yaşar Nuri.
Arapçam yok, deki var mı yok mu yorum yapamayacağım.

Son düzenleme:
bırakın deveyi falan siz kafirun suresini okuyun :) kuran herkesi özgür bırakmıştır isteyen istediğine inanır !! sizin dininiz( inandığınız yada inanmadığınız ne varsa ) benim dinim bana :)

mekke donemi o m8, muhammad yeterli politik guc sahibi degil iken 'inmis'

sonrasinda kim islamdan baska din ararsa cehennemi boyluyor

Tamam o zaman,
öncelikle Kuran'da "De ki :" var. En azından burada anlaştık.

Benim eksik anladığım, sadece özel sorduğun o ayette, fazladan konulmuş diyorsun.
Olabilir, haklısındır, parantez koymayan kişi yok ki, herkes istediğini yazıyor. :)
Bi parantez kullanmadığını iddia eden Yaşar Nuri.
Arapçam yok yorum yapamayacağım.
Çok küçük bir araştırmayla öğrenebilirsin konuyu. Eklemeler olduğuna göre bunun cevabı açıktır. Biraz tarafsız olmak yeterli. Ben ezelden inanmayan biri değilim, bunların geç farkına vardım. Sorgulamak biraz cesaret istiyor.
Ayrıca bu eklemeler çok çok fazla ayette var. Ben sadece bir örnek yazdım.

Son düzenleme:
mekke donemi o m8, muhammad yeterli politik guc sahibi degil iken 'inmis'

sonrasinda kim islamdan baska din ararsa cehennemi boyluyor

Ben de aynı şeyi yazmıştım yukarıda. Bu bilgiler maalesef inananlarda yok. Zaten bu bilgileri bilenler de müslüman kalamıyor.. Gayet normal farkında olmamaları
Aklıma birden eline gücü aldıkça Fetullah'a ve Erbakan'a postayı koyan tayyip geldi. İnsanoğlu böyle işte, eline güç geçince egolar ve kibir konuşmaya başlar. 1400 yıl önce de böyleymiş, şimdi de böyle.

Son düzenleme:
Kafirun suresi Mekke dönemi ayetidir. Muhammed'in daha güçsüz olduğu dönemler. Bir de Medine dönemine eline gücü aldıktan sonra bir bakalım;
" o halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, allah yolunda savaşsınlar. kim allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükâfat vereceğiz.
nisa 74. ayet"

"sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. o halde allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.
nisa 89. ayet"

yahu seni biri öldürmek isterse oturup bana vurun mı diyeceksin karşılık vermiyecekmisin :) peygamber ve ona inananlar dinlerini yaymaya çalışıyorlar ama karşılarında buna mani olmak isteyen bir güç var !! değişim her zaman sancılı olur 1500 sene öncede 1500 sene sonrada aynı ! şu anki dünya düzeninde de güya teknolojik ve bilimsel ve kültürel açıdan geliştik diyoruz ama hala sorunlar askeri güç ile çözülüyor bu dünyanın yaratılış doğasında var !! mücadele üzerine kurulu bir düzen var ayakta kalmak yaşam için savaşmak kaçınılmaz gerek devlet ol gerekse birey !! aç bir belgesel izle hayvanlar bile strateji uygulayıp düşmanlarını yok etme derdindeler !!

oruc gecesi sex yapamayinca dellenen mumin guruhunu sakinlestirmek amaciynan 'inmis' ayetten bir kesit:

Allah, (Ramazan gecelerinde hanımlarınıza yaklaşarak) kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi de tövbenizi kabul edip sizi affetti. Artık eşlerinize yaklaşın ve Allah’ın sizin için yazıp takdir etmiş olduğu şeyi arayın.

bu ayet 'inmese' donemin kafirizminin popularitesinin artacagi asikar.

bu ne demek yaw: kendinize zulmetmekte oldugunuzu BILDI
:asd22: w'zolid

yahu seni biri öldürmek isterse oturup bana vurun mı diyeceksin karşılık vermiyecekmisin :) peygamber ve ona inananlar dinlerini yaymaya çalışıyorlar ama karşılarında buna mani olmak isteyen bir güç var !! değişim her zaman sancılı olur 1500 sene öncede 1500 sene sonrada aynı ! şu anki dünya düzeninde de güya teknolojik ve bilimsel ve kültürel açıdan geliştik diyoruz ama hala sorunlar askeri güç ile çözülüyor bu dünyanın yaratılış doğasında var !! mücadele üzerine kurulu bir düzen var ayakta kalmak yaşam için savaşmak kaçınılmaz gerek devlet ol gerekse birey !! aç bir belgesel izle hayvanlar bile strateji uygulayıp düşmanlarını yok etme derdindeler !!
Ölümlü, kılıçlı, vurdulu kırdılı barış dini :D :D
Bu arada otoriteyi ilk tehdit eden Muhammed'dir. Adam hayali hikayelerle bir oluşum başlatmasa kimse ona bir şey yapmazdı.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt