Ulaş Anli
Parçalı Üye
- 30 Temmuz 2009
- 3.640
- 977
- 1.683
O kadar eminsin ki
Okuma yazma bilmeyen bir tüccar?Gayette biliyordu okuma yazma.
okuma yazma bilmediği doğrudur muhammed'in çünkü o yıllarda ve öncesinde arapça yazılı bir metin yoktu

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
O kadar eminsin ki
Okuma yazma bilmeyen bir tüccar?Gayette biliyordu okuma yazma.
Emin olan sensin.sen nerden biliyon hacıyanındamıydın sende çok eminsin
![]()
Bilerek mi yapıyorsun?
Devamını niye alıntılamadın?
Reis yillar seni degistirmemis hala sorguluyon yavEmin olan sensin.
Dünyada okuma yazma bilmeyen bir tane tüccar göster bana?
Parantez içindeki "de ki" lerde bahsediyorum ben. Kuran'da o parantez içinde yazılan "de ki" ler ve diğer kelimeler yoktur. Sana yazdığım gibi ihlas'ın orijinalinde o kelime var ve normal yazılmış Diğer örnek verdiğim ayette ise "de" kelimesi yok fakat Muhammed'in ağzından 1. şahıs olarak seslendiğinden parantez içine "de" eklenmiş meallerde. Bunun neresi anlaşılmadı?Sadece basit bir tez öne sürdün, amacım sadece doğruyu anlamak.
"De ki" aslında Kuran'da yok, çevirenler ekliyor dedin.
Bende, her Kuran çevirinde kul diye geçen arapça kelimesinin,
"De ki" olduğunu ve sonradan ekleme olmadığını iddia ediyorum.
Ama arapçam olmadığından, son sözü söyleyemiyorum.
Eğer dediğim doğruysa, iddia ettiğin şeyi yanlış biliyorsun diyorum.
Eğer ben yanlış biliyorsam, gidip arapça bilen birini bulacağım.
İstanbul'da çok![]()
Beğen butonu nerde?Reis yillar seni degistirmemis hala sorguluyon yav
SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kral Gökhan cevabı vermişEmin olan sensin.
Dünyada okuma yazma bilmeyen bir tane tüccar göster bana?
Kafirun suresi Mekke dönemi ayetidir. Muhammed'in daha güçsüz olduğu dönemler. Bir de Medine dönemine eline gücü aldıktan sonra bir bakalım;bırakın deveyi falan siz kafirun suresini okuyunkuran herkesi özgür bırakmıştır isteyen istediğine inanır !! sizin dininiz( inandığınız yada inanmadığınız ne varsa ) benim dinim bana
münafıklar yüzünden kuranın yanlış yorumlanmasına gerçekten üzülüyorum !! o yüzden ateist daha dürüst dedim !! en azından adam mertçe reddediyor münafık gibi kuranda yazanları yanlış yorumlayıp milleti dinden soğutmuyor !!
Parantez içindeki "de ki" lerde bahsediyorum ben. Kuran'da o parantez içinde yazılan "de ki" ler ve diğer kelimeler yoktur. Sana yazdığım gibi ihlas'ın orijinalinde o kelime var ve normal yazılmış Diğer örnek verdiğim ayette ise "de" kelimesi yok fakat Muhammed'in ağzından 1. şahıs olarak seslendiğinden parantez içine "de" eklenmiş meallerde. Bunun neresi anlaşılmadı?
bırakın deveyi falan siz kafirun suresini okuyunkuran herkesi özgür bırakmıştır isteyen istediğine inanır !! sizin dininiz( inandığınız yada inanmadığınız ne varsa ) benim dinim bana
![]()
Olmamış o cevap.. Okuma yazma bilmeyen tüccar olmaz. Bu bir somut kanıt sayılabilir. Sen okuma yazma bilmemesine bir kanıt göster, iddia sahibi sensinkral Gökhan cevabı vermiş![]()
Avatarin altinda ,laykimi isterimBeğen butonu nerde?
Çok küçük bir araştırmayla öğrenebilirsin konuyu. Eklemeler olduğuna göre bunun cevabı açıktır. Biraz tarafsız olmak yeterli. Ben ezelden inanmayan biri değilim, bunların geç farkına vardım. Sorgulamak biraz cesaret istiyor.Tamam o zaman,
öncelikle Kuran'da "De ki :" var. En azından burada anlaştık.
Benim eksik anladığım, sadece özel sorduğun o ayette, fazladan konulmuş diyorsun.
Olabilir, haklısındır, parantez koymayan kişi yok ki, herkes istediğini yazıyor.
Bi parantez kullanmadığını iddia eden Yaşar Nuri.
Arapçam yok yorum yapamayacağım.
Sende beğen butonu yok.Avatarin altinda ,laykimi isterimSerhan reis boş değildir ha çok babayigidi alt etti bu konuda
SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mekke donemi o m8, muhammad yeterli politik guc sahibi degil iken 'inmis'
sonrasinda kim islamdan baska din ararsa cehennemi boyluyor
yahu seni biri öldürmek isterse oturup bana vurun mı diyeceksin karşılık vermiyecekmisinKafirun suresi Mekke dönemi ayetidir. Muhammed'in daha güçsüz olduğu dönemler. Bir de Medine dönemine eline gücü aldıktan sonra bir bakalım;
" o halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, allah yolunda savaşsınlar. kim allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükâfat vereceğiz.
nisa 74. ayet"
"sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. o halde allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.
nisa 89. ayet"
Ölümlü, kılıçlı, vurdulu kırdılı barış diniyahu seni biri öldürmek isterse oturup bana vurun mı diyeceksin karşılık vermiyecekmisinpeygamber ve ona inananlar dinlerini yaymaya çalışıyorlar ama karşılarında buna mani olmak isteyen bir güç var !! değişim her zaman sancılı olur 1500 sene öncede 1500 sene sonrada aynı ! şu anki dünya düzeninde de güya teknolojik ve bilimsel ve kültürel açıdan geliştik diyoruz ama hala sorunlar askeri güç ile çözülüyor bu dünyanın yaratılış doğasında var !! mücadele üzerine kurulu bir düzen var ayakta kalmak yaşam için savaşmak kaçınılmaz gerek devlet ol gerekse birey !! aç bir belgesel izle hayvanlar bile strateji uygulayıp düşmanlarını yok etme derdindeler !!