- 17 Aralık 2008
- 30.941
- 19.777
- 2.393
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Şu verdiğin örnek benim kendim için "Süha dünyanın en mükemmel insanıdır" demem gibi bir şey.![]()
Yazdığı şey kanıt desen kanıt değil, gerçerli bir argüman desen o da değil, mantıklı desen o da değil...
*Allah var mı?
-Var
*Kim dedi?
-Kuran
*Kuran'ı kim oluşturdu
-Allah
*Allah'ın var olduğunu nerden biliyoruz?
*Kuran söylüyor
-Kuranı kim yazdı?
*Allah
-Allah'ın var olduğu nereden belli peki?
*E Kuran diyor işte
İişte bunlar hep delil![]()
İlk delilim,
İddia ettiğiniz gibi, egosu yüksek, güç arayan siyasetçi ve sözde kadın düşkünü biri,
nasıl oluyorda, 600 sayfada, kendini hiç övmeyip sıradan biri olarak bahsediyor.
Hem siyasete, hemde insan doğasına aykırı.
Evrenin başlangıcı, genişlediği ve bir sonunun olduğu ayetleri, ikinci delilim.
Güneşin hareket ettiği, ve ayın ışık yansıttığı ayetleri......
7nci yyda sıradan bir insan tarafından bilinemez.
Hep örnek veriyorum, 20-25 sene önce, yaz dönemi,
GS'ımızın bilmemne Avusturya kampında yaptığı maçın sonucuna ulaşamazdım.
Almadığım spor gazetesi kalmazdı.
Mekke, üniversiteler veya bilgi/kütüphaneler şehri değil....
7 yy da bilgiye nasıl ulaşılacak.
Üçüncü delilim,
Kuran'daki sayısal dizilim iddiası.
Bu hem Kuran'ın korunmuşluğunun kanıtı, hemde Allah'ın varlığının kanıtı.
İddiayı, Arapça bilen herkes kolaylıkla denetleyebildiği için, aksi söylenemiyor.
Eğer vahyin bazı bölümleri tahrif olsaydı, bugün bu sayısal örgü bulunamazdı.
Bulunduğu içinde Kuran değişmemiştir. Bence Allah'ın imzasıdır.
Bunu ortaya çıkaranın kim olduğu, kendini ne ilan ettiği umrumda değil.
Delilim, bulduğu kanıtıdır.
okuyan da bunlar hic tartisilmadi falan sanacak, 50 satir argumanla yanitladim hepsini, geri dahi donmedinarka sayfalarda mevcut. demagoji durustlugun zittidir lad, kendini kandirinca ne olacak ki?
bu da yanitlandi, soz konusu ayetin nasil kasten yanlis tercume edildigi belgelendi, gerideki sayfalarda mevcud. sanki onlari yanitladin, ortaya konan argumanlari curuttun de, kaldigin yerden devam ediyorsun gibi hava yaratmissin.
demagojiye devam,
bunlara da cevap verildi, 7.yy degil, milattan once 15.000 yilina tarih edilen, hatta kozmolojisi modern kozmoloji ile bagdasan vedik kaynaklar verildi. kuran'daki gunes hareketinin ise, gunesin dunyanin etrafinda dondugu temelinde oldugu yine cesitli argumanlarla ortaya kondu.
isiniz gucunuz laf salatasi, demagoji
muhammed'den 2000 yil once, antik yunan metinleri afrikaya nasil ulasti, senin mantigina gore?
buna da cevap verildi, cebrail ile gorustugunu iddia eden resat halifenin safsatalari ortaya kondu, tevbe suresinin son 2 ayetinin eksiltilmesi gerektigi kaynaklariynan gosterildi. ebced aciklandi, ibrani teolojisinde nasil kullandigi hususunda kaynak verildi.
bos sozler, laf salatasi.
sonuc itibariyle, delil melil yok, mantik yok, durustluk yok
hikaye, demagoji, kor inanc var :-)
Son derece sağlam iddialar yazdım.
![]()
Bu hem Kuran'ın korunmuşluğunun kanıtı, hemde Allah'ın varlığının kanıtı.
Ateistleri fazla ciddiye almayin din kardeslerim. He he diyip gecin, vaktinizi Islam'a kalbi yatkin olanlarla saklayin, onlarla diyalog kurun.
Self-muhur bu olsa gerek?
Self-muhur nedir?
dogrudur rentkas bir sey diyemem
Bencede... Birde ben buralara ugramayali mod olmussun...
Sende başvur senin gibi bir cehver kesinlikle admin veya mod olmalıBencede... Birde ben buralara ugramayali mod olmussun...
Sende başvur senin gibi bir cehver kesinlikle admin veya mod olmalı
Envoyé de mon Lg G3 Cloudy 2.5 en utilisant tapatalk
ben sizin gibi her gün burda degilim, 3 ayda bir aklima geliyor ugruyuyorum o kadar
asil senin mod olmaman garip, hem ateist hem de anti-akpcisin, normalde otomatik mod olmaliydin?