ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu verdiğin örnek benim kendim için "Süha dünyanın en mükemmel insanıdır" demem gibi bir şey. :)
Yazdığı şey kanıt desen kanıt değil, gerçerli bir argüman desen o da değil, mantıklı desen o da değil...
*Allah var mı?
-Var
*Kim dedi?
-Kuran
*Kuran'ı kim oluşturdu
-Allah
*Allah'ın var olduğunu nerden biliyoruz?
*Kuran söylüyor
-Kuranı kim yazdı?
*Allah
-Allah'ın var olduğu nereden belli peki?
*E Kuran diyor işte
İişte bunlar hep delil :D

İlk delilim,
İddia ettiğiniz gibi, egosu yüksek, güç arayan siyasetçi ve sözde kadın düşkünü biri,
nasıl oluyorda, 600 sayfada, kendini hiç övmeyip sıradan biri olarak bahsediyor.
Hem siyasete, hemde insan doğasına aykırı.

Evrenin başlangıcı, genişlediği ve bir sonunun olduğu ayetleri, ikinci delilim.
Güneşin hareket ettiği, ve ayın ışık yansıttığı ayetleri......
7nci yyda sıradan bir insan tarafından bilinemez.
Sato'nun dediği gibi de, sümerbank'tan falan alınamaz.
Internet yok, TV yok, medya yok.

Hep örnek veriyorum, 20-25 sene önce, yaz dönemi,
GS'ımızın bilmemne Avusturya kampında yaptığı maçın sonucuna ulaşamazdım.
Almadığım spor gazetesi kalmazdı.
Mekke, üniversiteler veya bilgi/kütüphaneler şehri değil....
7 yy da bilgiye nasıl ulaşılacak.

Üçüncü delilim,
Kuran'daki sayısal dizilim iddiası.
Bu hem Kuran'ın korunmuşluğunun kanıtı, hemde Allah'ın varlığının kanıtı.
İddiayı, Arapça bilen herkes kolaylıkla denetleyebildiği için, aksi söylenemiyor.
Eğer vahyin bazı bölümleri tahrif olsaydı, bugün bu sayısal örgü bulunamazdı.
Bulunduğu içinde Kuran değişmemiştir. Bence Allah'ın imzasıdır.

Bunu ortaya çıkaranın kim olduğu, kendini ne ilan ettiği umrumda değil.
Delilim, bulduğu kanıtıdır.

Son düzenleme:
Abdulaziz-BAYINDIR.jpg

Epikouros :

''tanrılar kötülükleri yeryüzünden kaldırabilir mi veya kaldıracak mı veya istese de kaldırabilir mi; yoksa bunu yapamaz mı, yoksa yapmayacak mı, veya nihayette tanrılar hem yapabilir ve hem de yapmak istiyorlar mı?

eğer tanrılar yeryüzünden kötülükleri kaldırmak istiyorlar da kaldıramıyorlarsa o zaman onlar her şeye gücü yeten değillerdir. eğer yapabilirler de, yapmak istemiyorlarsa o zaman onlar iyiliksever değillerdir. eğer onların kötülüğü kaldırmaya ne güçleri ne de istekleri varsa o zaman onlar ne her şeye gücü yeten, ne de iyilikseverlerdir.

ve son olarak eğer tanrı'lar kötülüğü kaldırma gücüne sahipseler ve kaldırmayı istiyorlarsa o zaman kötülük nasıl ortaya çıkmıştır?"

İlk delilim,
İddia ettiğiniz gibi, egosu yüksek, güç arayan siyasetçi ve sözde kadın düşkünü biri,
nasıl oluyorda, 600 sayfada, kendini hiç övmeyip sıradan biri olarak bahsediyor.
Hem siyasete, hemde insan doğasına aykırı.

okuyan da bunlar hic tartisilmadi falan sanacak, 50 satir argumanla yanitladim hepsini, geri dahi donmedin :) arka sayfalarda mevcut. demagoji durustlugun zittidir lad, kendini kandirinca ne olacak ki?

Evrenin başlangıcı, genişlediği ve bir sonunun olduğu ayetleri, ikinci delilim.

bu da yanitlandi, soz konusu ayetin nasil kasten yanlis tercume edildigi belgelendi, gerideki sayfalarda mevcud. sanki onlari yanitladin, ortaya konan argumanlari curuttun de, kaldigin yerden devam ediyorsun gibi hava yaratmissin.

demagojiye devam,

Güneşin hareket ettiği, ve ayın ışık yansıttığı ayetleri......
7nci yyda sıradan bir insan tarafından bilinemez.

bunlara da cevap verildi, 7.yy degil, milattan once 15.000 yilina tarih edilen, hatta kozmolojisi modern kozmoloji ile bagdasan vedik kaynaklar verildi. kuran'daki gunes hareketinin ise, gunesin dunyanin etrafinda dondugu temelinde oldugu yine cesitli argumanlarla ortaya kondu.

isiniz gucunuz laf salatasi, demagoji

Hep örnek veriyorum, 20-25 sene önce, yaz dönemi,
GS'ımızın bilmemne Avusturya kampında yaptığı maçın sonucuna ulaşamazdım.
Almadığım spor gazetesi kalmazdı.
Mekke, üniversiteler veya bilgi/kütüphaneler şehri değil....
7 yy da bilgiye nasıl ulaşılacak.

muhammed'den 2000 yil once, antik yunan metinleri afrikaya nasil ulasti, senin mantigina gore?

Üçüncü delilim,
Kuran'daki sayısal dizilim iddiası.

buna da cevap verildi, cebrail ile gorustugunu iddia eden resat halifenin safsatalari ortaya kondu, tevbe suresinin son 2 ayetinin eksiltilmesi gerektigi kaynaklariynan gosterildi. ebced aciklandi, ibrani teolojisinde nasil kullandigi hususunda kaynak verildi.

İddiayı, Arapça bilen herkes kolaylıkla denetleyebildiği için, aksi söylenemiyor.
Eğer vahyin bazı bölümleri tahrif olsaydı, bugün bu sayısal örgü bulunamazdı.
Bulunduğu içinde Kuran değişmemiştir. Bence Allah'ın imzasıdır.

bos sozler, laf salatasi.

Bunu ortaya çıkaranın kim olduğu, kendini ne ilan ettiği umrumda değil.
Delilim, bulduğu kanıtıdır.

sonuc itibariyle, delil melil yok, mantik yok, durustluk yok

hikaye, demagoji, kor inanc var :-)

Son düzenleme:
okuyan da bunlar hic tartisilmadi falan sanacak, 50 satir argumanla yanitladim hepsini, geri dahi donmedin :) arka sayfalarda mevcut. demagoji durustlugun zittidir lad, kendini kandirinca ne olacak ki?

bu da yanitlandi, soz konusu ayetin nasil kasten yanlis tercume edildigi belgelendi, gerideki sayfalarda mevcud. sanki onlari yanitladin, ortaya konan argumanlari curuttun de, kaldigin yerden devam ediyorsun gibi hava yaratmissin.

demagojiye devam,

bunlara da cevap verildi, 7.yy degil, milattan once 15.000 yilina tarih edilen, hatta kozmolojisi modern kozmoloji ile bagdasan vedik kaynaklar verildi. kuran'daki gunes hareketinin ise, gunesin dunyanin etrafinda dondugu temelinde oldugu yine cesitli argumanlarla ortaya kondu.

isiniz gucunuz laf salatasi, demagoji

muhammed'den 2000 yil once, antik yunan metinleri afrikaya nasil ulasti, senin mantigina gore?

buna da cevap verildi, cebrail ile gorustugunu iddia eden resat halifenin safsatalari ortaya kondu, tevbe suresinin son 2 ayetinin eksiltilmesi gerektigi kaynaklariynan gosterildi. ebced aciklandi, ibrani teolojisinde nasil kullandigi hususunda kaynak verildi.

bos sozler, laf salatasi.

sonuc itibariyle, delil melil yok, mantik yok, durustluk yok

hikaye, demagoji, kor inanc var :-)

Son derece sağlam iddialar yazdım.

Ama iddialara,
bunlar laf salatası, demogoji, hikaye, mantık yok vb.... tarzı mantıklı !? cevaplar verecekseniz, ok :)

serhan hakkaten cvp vermekte secici davranion gibi m8

son olarak allah bu konuyu okuyan tum renktaslarimizdan razi olsun

Son derece sağlam iddialar yazdım.
:)

yau serhan hangisi sağlam iddia abicim.. :)

böyle bir şey yazmışsın.. sen ciddi ciddi Allahın varlığının bir kanıtı olduğunu mu düşünüyorsun?

Allahın varlığının kanıtı olmaz.. sadece inanç var.. sen sadece inanıyorsun.. zerre kadar bile kanıt yok.. kanıt olsa biz de inanırız..

senin tek yaptığın muhammed denen bir arap bedevisinin iddialarını %100 doğru kabul etmek..

kanıt falan deyip gülünç duruma düşüyorsun.. bunu herhangi ciddi bir konferansta konuşmacı olarak söylesen bütün dinleyiciler o an salonu boşaltır..

tekrar ediyorum: kanıt yok.. Allahın varlığının kanıtı olmaz.. dayanaksız inancı olur.. sende inanç var.. saf ve desteksiz inanç..

kanıt ise: sıfır

Ateistleri fazla ciddiye almayin din kardeslerim. He he diyip gecin, vaktinizi Islam'a kalbi yatkin olanlarla saklayin, onlarla diyalog kurun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt