Bedelli Askerlik

F16 pilotuydum demediğine dua edin?

Beni zerre kadar tanımamış olman şahsımı derinden yaraladı Mehmet Abi. Biz neysek oyuz. 12 gün boyunca feleğimiz şaştı, Eziyet oldular. Ama sonrasında 4 ay boyunca 6 kitap sayısız dergi okudum. Yattım. Bizde yalan yok. İşte bu yüzden askerlik gözden geçirilmeli diyoruz.

Birde atışlarda mermiyi aynı yerden geçirme efsanesi vardır elbet yazan olacaktır.

Buradaki herkes aslında olanı anlatıyor yalnız. Yalnız biraz zorlarsan Emrah Bey'i helikopterden helikoptere atladığını anlatmaya başlayacağı hissine kapıldım.

Ben Mekanize birlikte yaptım(bilmiyorum bilir misin sonuçta askerlik yapıp yapmadığın belli değil) bizde tanklı birlikler esastı. Tatbikata falan çok gittim ama çadır kurmak, tanklarla intikale gidip savaş düzeni almak vs :asd: ya cidden film gibi geliyorda benim bulunduğum birlik sıkıntılıydı bi de Afrin olaylarında bizim tugayın gitme durumu vardı o yüzden tatbikatı,denetlemesi eksik olmadı. Ama en keyifli kısımlarıydı.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben Mekanize birlikte yaptım(bilmiyorum bilir misin sonuçta askerlik yapıp yapmadığın belli değil) bizde tanklı birlikler esastı. Tatbikata falan çok gittim ama çadır kurmak, tanklarla intikale gidip savaş düzeni almak vs :asd: ya cidden film gibi geliyorda benim bulunduğum birlik sıkıntılıydı bi de Afrin olaylarında bizim tugayın gitme durumu vardı o yüzden tatbikatı,denetlemesi eksik olmadı. Ama en keyifli kısımlarıydı.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kamp kurman dışında hiçbir şey ilgimi çekmedi. Bu yaz kamp tatili yapacağım. Kafama bir şey takılırsa sorarım :asd:

O kadar da torpiliydim hani kısa dönemde bildiğiniz kebaptı uzun dönemde ebeme atladılar ilk 2 ay eğitimde. Akıllılık yapıp uzun dönem alınmamak için diploma sildirdim. Üstüne hem kısa dönem yaptırdılar hem uzun dönem

Hala o torpili yapan tümgeneral akrabanın bu işte bir puştluğu varmı sorgular dururum. Ama sonuca ulaşamadım.
Kısa dönemde arkadaşının habercisi idim. Tümgeneral habercisi olursanız kimse size ilişmiyor. 2 kişilik oda herşey kebap.
Sonraki dönemde ne olduysa uzun dönem gittim. 2 ay eğitimde diktiler. Birde dalga konusuydum zaten 6 ay kısa dönem yaptın seni çok sevmiş bırakmamışlar diye. Ki askerlik sonrasında sivil hayata dön 2 sene sonra geri çağırıl :) Neyse uzun lafın kısası verdikleri maaşında gerisinin de askerlik sadece ezilmeli öğretir.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Beni zerre kadar tanımamış olman şahsımı derinden yaraladı Mehmet Abi. Biz neysek oyuz. 12 gün boyunca feleğimiz şaştı, Eziyet oldular. Ama sonrasında 4 ay boyunca 6 kitap sayısız dergi okudum. Yattım. Bizde yalan yok. İşte bu yüzden askerlik gözden geçirilmeli diyoruz.

Yalan söylüyorsun demedim zaten, hani dedim içtiyse onun etkisiyle bülbül gibi şakımış olabilir diye düşündüm. :D

Birde atışlarda mermiyi aynı yerden geçirme efsanesi vardır elbet yazan olacaktır.
Askere gidecek arkadaşlardan silah kullanacağım diye heyecanlanan varsa boşuna heyecanlanmasın. Birincisi hedefi vurmak dizilerdeki gibi kolay değil. İkincisi silahların dürbünü yok. Yani ''tetikçi'' pozları kasamıyoruz istesek de. Üçüncüsü talim sırasında silahınız teklerse temiz tutmadığınız gerekçesiyle o silahı monte edip nöbete dikerler. Dikerler diyorum bakın. Anlayıverin.

Yalan söylüyorsun demedim zaten, hani dedim içtiyse onun etkisiyle bülbül gibi şakımış olabilir diye düşündüm. :D

Bir gün akşam askerlik anılarımızı konuşabiliriz o zaman. Eğlenceli olabilir. Adminler sabah mesai yapıp konuyu silecek :asd:

Babamin en güzel askerlik anisi patates ve sogan soyarken hep beraber söyledikleri türkülermis.

Bir de tüfekli resim cektirmek icin adamcagizdan 50 Mark almislar o zamanlar.

Askere gidecek arkadaşlardan silah kullanacağım diye heyecanlanan varsa boşuna heyecanlanmasın. Birincisi hedefi vurmak dizilerdeki gibi kolay değil. İkincisi silahların dürbünü yok. Yani ''tetikçi'' pozları kasamıyoruz istesek de. Üçüncüsü talim sırasında silahınız teklerse temiz tutmadığınız gerekçesiyle o silahı monte edip nöbete dikerler. Dikerler diyorum bakın. Anlayıverin.

Ben o heyecanı yaşayalı 15 sene oldu reis. Bizdeki G3 ler çalışmıyordu tören silahı olarak kullandık.

üniversite bitti avrupa için gönüllü projeler kovalıyorum gitmeyi düşünmüyorum şimdilik ama kasıntım yok zamanı gelince giderim bedelli vurursada faydalanırım ama kıçımı yırtmam bedellide bedelli diye gitmekten çekinmiyorum :)

Çıkacağı kesin. Mühim olan ne şartlarda çıkacağı. Yaş 25, bedel 15 olsun şeklinde toplum nazarında ciddi baskı var. İnşallah meclis tatile girmeden evvel bedelli askerlik yasasını makul bir ücret karşılığında çıkarır. Yurt dışında yaşayanlar 1000 Euro verip, askerlik hizmetinden muaf olurken ülkemizde yaşayanlara da benzer kolaylık sağlanmalı.

Bedelliye HAYIR diyorum

Nizamiyenin önü dikenli teller

Gelme Torun senide silkelerler.

Geri
Üst Alt