Benfica Kulübü ile Uzun Vadeli İş Birliği İddiası

Bence olaya pilot takım gibi bakmamak lazım. Keşke siz bu işi nasıl beceriyorsunuzu sorsak, altyapılarını scoutlarını örnek alacak bi modeli çalışsak o ayrı. Ama bir yandan da günü kurtarmak adına bence güzel bir çalışma olur. Burada itiraz eden arkadaşların çoğu, benficadan 2 tane 20 yaşında gelecek vadeden kiralık oyuncu geldi desek herkesten çok sevinir. Ama bunu anlaşma tarzına dökünce başkana olan antipatiden dolayı itiraz ediyorlar. Yapmayın beyler benficayla felan aynı seviye değiliz bunu bir kabullenelim artık. Bu anlaşma belkide onlardan örnek alabilmek adına da çok faydalı olacaktır.

Benfica'nın pilot takımı olsak lige ambargo koyarız. İşte öyle bir fark var Türkiye ile Avrupa arasında. Tabii pilot takım gibi bir şey olmaz bu. Sadece lig farkını söylemek için belirtiyorum. Benfica da bizden büyük bir kulüp ayrıca saçmalamayın.

Bize faydalı olsunda gerekirse pilot takımları olalım ucuza oyuncular gelir bonservisle gedson yaptıkları ortada kiralık olarak gelenler bile ligin içinden geçer talisca örneği var global dünyada duygusal olan batar ve kaybeder doğru haberdir umarım

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Çok mantıklı bir anlaşma aynı fikri jose rodriguez transferinden sonra Real-Galatasaray işbirliği ile olmasını çok arzu etmiştim umarım bu haber gerçekleşir. Ayrıca son 12 yılda Benfica oyuncu satışında 1,3 milyar euro para kazandı adamlar bizden büyük takım.

Gayet iyi bi anlaşma olur, bize faydası var mı var, ben ona bakarım. Kompleks yapmaya, fakir kabadayılık yapmaya gerek yok.

Sidik yarışına da ego savaşına da gerek yok.
Güzel anlaşma, şimdi Beşiktaş'ın taliscayi kiralamasini düşünün şuan çoğu kişinin hayalini süslüyor herif.
Yetenekli şans bulamayacak oyuncuların kiralanmasına hayır diyecek halimiz yok.
Heriflerin en kotu oyuncusu senin alabilecegin oyunculardan pahalı. Yetiştiriciliği hayır demem.

Belçika kulüpleri yıllarca İngilizlerin şans bulamayan oyuncularına çöeklendiler, sonuç ortada.
İmkan varsa Madrid, Barça, Chelsea, United ile de anlaşma yapalim

Nasıl onlar bize gedsonu,florentinoyu,ferroyu verecek

Bizde onlara hocamızın türk futboluna armağan ettiği altın jenerasyonumuzdan ali yavuz kol,atalay babacan ve yunus akgünü vereceğiz

Mükemmel bir anlaşma

Emeği geçenleri kutlarım

Nasıl onlar bize gedsonu,florentinoyu,ferroyu verecek

Bizde onlara hocamızın türk futboluna armağan ettiği altın jenerasyonumuzdan ali yavuz kol,atalay babacan ve yunus akgünü vereceğiz

Mükemmel bir anlaşma

Emeği geçenleri kutlarım
Onlar orada ne gelişir yalnız var ya? Offf. Düşüncesi bile heyecan yarattı. Olsun ya da olmasın şu iddia bile son bir haftada bir şeylerin değiştiğinin bir göstergesi.

Bu yazdigini kabul etmeyen mi var ben de tam bunu elestiriyorum zaten.
Bizim niye benficaalt yapsi gibi bir alt yapimiz yok tesis organizasyon her sey.
Bizim niye benfica gibi bir scouting ekibimiz yok
Bizim niye benfica gibi bir uyelik sistemimiz yok.
Biz adamlari taklit edelim diyorum ayakcisi olmayalim
Portekiz'in futbola bakış açısıyla senin ulkenin bakış açısı aradindaki farktan kaynaklı bir durum bu.
Adam altyapısına dünyanın her yerinden oyuncu alıp getirip gelistirebiliyor.
Sen aynısını yapsan a takıma cikartamiyorsun sinir diye birşeyle karsilasiyorsun. Şu ortamda gelisime açık oyuncuları alıp onların tüm giderlerini karşılayabilecek bir bütçen var mı? Yok. Hadi var diyelim. Sen yetistirdigin oyuncuyu pazarlamak için önce vitrine çıkarmak zorundasin. Her sene 5 tane yabancı oyuncu yetiştirdiğini varsayarsan bu oyuncuları nerede ve nasıl oynatacaksın.
Altyapı işi uzun ve çok derin bir konu bunda ülke futbolunun yönetenler altyapıdan yetistirdigin her oyuncuyu yerli yabancı ayırımı yapmadan oynatabilmeni sağlamalı ve bu her iki senede bir yabanci sorununun tartışılmasını bir ortam kurulmalı.
Kısacası 10 sene yabanci serbest dersin o zaman altyapiya yönelir takimlar. Günümüz itibariyle oyuncu yetiştirmek araştırıp bulmaktan daha maliyetli bir olay.

Benfica alt yapısından çıkanlar için kiralama veya satın alma ayrıcalığımız olsa gayet hoş olur. Adamların kadroda düşünmediği oyuncular gelip ligin içinden geçiyor yav. Talisca, Gedson gibi örnekler mevcut.

Yanlislikla falan olsa da insallah su altyapi olayini kavrar bizimkiler bu vesileyle.

Sidik yarışına da ego savaşına da gerek yok.
Güzel anlaşma, şimdi Beşiktaş'ın taliscayi kiralamasini düşünün şuan çoğu kişinin hayalini süslüyor herif.
Yetenekli şans bulamayacak oyuncuların kiralanmasına hayır diyecek halimiz yok.
Heriflerin en kotu oyuncusu senin alabilecegin oyunculardan pahalı. Yetiştiriciliği hayır demem.

Belçika kulüpleri yıllarca İngilizlerin şans bulamayan oyuncularına çöeklendiler, sonuç ortada.
İmkan varsa Madrid, Barça, Chelsea, United ile de anlaşma yapalim
Keşke ama Chelsea'nin hali hazırda 3-4 kulübü var bu tarz anlaşma yaptığı. Bir de İngilizler avrupa futbolundan uzaklaşsın istemiyor gençler için. Bizim lig malum. Portekiz, İspanya hatta Fransa takımları ile anlaşsak güzel olur

Kendimizi dev aynasında görmeyi bırakmamız lazım. Benfica bizden daha güçlü bir takım. Finansal durum ortadayken makul fiyata alabileceğimiz her kaliteli oyuncuya kapımız açık olmalı.

yolla ordan florentino ve gedson ayağımız alışşsın, birde sol bek lazımdı tavares'i paket yapsana usta...

Fatih Terim: Kiralık oyuncuya sıcak bakmıyorum.

Geri
Üst Alt