Burak Elmas Dönemi İdari Yönden İbra Edilmedi | Galatasaray Seçime Gidiyor

burak elmasın gitmesine seviniyorum ancak gelen başkanın da bundan öncekilerden farkı olacağını sanmıyorum. malesef koskoca Galatasaray yıllardır bir tane doğru düzgün başkan göremedi ve şu an aday olcağı konuşulanlar da 1 gram umut vermiyor.

İyide öncesinde bir başarısı söz konusu ayrıca eğer dün dinlediysen ve önceki yazımı okuduysan sadece başarı değil Galatasaray camiasının odağı, değerlerinin korunması. Elde ne varki Burak’ı tutacak ? Aysal dönemi, doğrusuyla-yanlışıyla, kıyas götürmez derece de iyiydi bugüne bakınca. Anlamıyorum yani neyini kıyaslıyoruz ? Zaten kendisinin başkanlığı bırakması bu yüzdendi. Ben iyi yönetti süperdi demiyorum. Kendimle başlığında da fikirlerimi yeri gelince yazdım. Hatta abartıldığını düşünüyorum. Ama Elmas ile kıyaslamazdım.
Kıyaslıyorsak Dursun hepsinden kötü açık ara. 3 senede 150 m euro net zarar, sıfır başarı, kur 3-4 iken.

Kıyaslamıyorsak Aysal bol keseden para harcayıp hiç bir kalıcı gelir üretmeyerek devasa yükümlülükle bırakmıştır kulübü.

Hiç biri ibra edilmemeliydi Duygun Yarsuvat dışında eğer böyle bakıyorsak.

Kısır döngüye girdik. Başkan adayının teki hoca adayım Terim diyecek ve kazanacak. 1 yıl sonra Terim ile anlaşamayıp kovacak ve sonrasında ibra edilmeyecek

Dursun Özbek'in seçime gitmesinin ibra ile ilgisi yok, yukarıda da yazdım. Minimum süre kuralı ile seçime gitti ve kimsenin aday dahi olamayacağını bekliyordu.

İbrasızlık zaten 2017 Martta verilmeliydi, verildi mi hayır.

Liseli olmasa elli kere gönderilirdi.

Bahsettiğin iki başkandan da 10 kat daha kötüydü. Tolga Ciğerci'ye 3 bonservis 2 maaş, Eren'e 5 bonservis 2.5 maaş, Serdar'a 5 bonservis 2 maaş veren bir adam. Levent Nazifoğlu kimbilir ne kadar attı cebine aynısı Cenk Ergun için de geçerli, asgari ücret 2 m euroymuş gibi dağıttılar herkese.

Pek tabi gönderilirdi. Bunu da açıkladım zaten. Yani bir gün biri çıkıp ben Başkan olacağım demiyor ki. Belirli fikri grupları aralarından birini aday gösteriyor. Evet doğru böyle bir dinamik var ama hesap veriyorlar günün sonunda diyorum. Doğal sonucu kendisi seçilmedi. Baskın seçim kararı alıp kaybetti ki bunu cezalandırdılar diyorum. İbra ayrı konu ve belki kendi kulislerinde bunu da söylemiş olabilir ki bilmiyoruz en azından ben bilmiyorum. Dün nasıl bazı üyeler Elmas’a seslendi, seçime git diye, kendisi o dönem belki de bunun sinyalini verdi. Ancak tekrar edelim, Özbek döneminde bugünkü seviyede saçmalıklar yok denecek kadar azdı. Bir de Elmas’ın güçlü lobisi yok ve olmadığını da gördük. Yani kendi yöneticileri bile daha ilk aydan ayrılmaya başladı. Bu ds işte bir kültür meselesi.

Şunu mu istiyoruz ? İsteyen herkes Başkan olsun ? Olamaz ki, aday olabilir ama Başkan değil diyoruz. Ki buna rağmen liseli olmayan insanlar Başkan olabilmişler o şans veriliyor hani. Ben Elmas’ın liseli olmasından öte “Başkan mı?” Sorusuna verilen cevap ile ilgileniyorum. Belki ileride olur ama şuan için değil. Sonucu ds bu oluyor her açıdan kötü ve zayıf bir yönetim. İbrasızlıkta bunun doğal sonucu.

Neyse torrent gidecek en azindan sacma torrenttaparlardan kurtulmus oluruz

melo ve fernando gibi topcu istenildigi icin bu takıma kac yıldır 6 numara gelmiyor adam gibi

bu takıntıları bıraksak rtaş
Köln'ün ön liberosu Salih Özcan'a ne dersin alabilir miyiz alırsak bir 10 yıl 6 numara aramayız diye düşünüyorum yeni gelen başkan Salih Özcan, Emre Can, Okay Yokuşlu, Kaan Ayhan gibi on liberolara yönelmeli bu Taylan'dan biri bizi kurtarsın artık futboldan soğudum yeminle

Redmi Note 7 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Pek tabi gönderilirdi. Bunu da açıkladım zaten. Yani bir gün biri çıkıp ben Başkan olacağım demiyor ki. Belirli fikri grupları aralarından birini aday gösteriyor. Evet doğru böyle bir dinamik var ama hesap veriyorlar günün sonunda diyorum. Doğal sonucu kendisi seçilmedi. Baskın seçim kararı alıp kaybetti ki bunu cezalandırdılar diyorum. İbra ayrı konu ve belki kendi kulislerinde bunu da söylemiş olabilir ki bilmiyoruz en azından ben bilmiyorum. Dün nasıl bazı üyeler Elmas’a seslendi, seçime git diye, kendisi o dönem belki de bunun sinyalini verdi. Ancak tekrar edelim, Özbek döneminde bugünkü seviyede saçmalıklar yok denecek kadar azdı. Bir de Elmas’ın güçlü lobisi yok ve olmadığını da gördük. Yani kendi yöneticileri bile daha ilk aydan ayrılmaya başladı. Bu ds işte bir kültür meselesi.

Şunu mu istiyoruz ? İsteyen herkes Başkan olsun ? Olamaz ki, aday olabilir ama Başkan değil diyoruz. Ki buna rağmen liseli olmayan insanlar Başkan olabilmişler o şans veriliyor hani. Ben Elmas’ın liseli olmasından öte “Başkan mı?” Sorusuna verilen cevap ile ilgileniyorum. Belki ileride olur ama şuan için değil. Sonucu ds bu oluyor her açıdan kötü ve zayıf bir yönetim. İbrasızlıkta bunun doğal sonucu.
Bence Dursun dönemini bayağı yanlış hatırlıyorsun ya da hatırlamıyorsun.

O dönemde de ciddi sayıda yönetci ayrılmıştı hatta yönetim düşme noktasına gelmişti. Ona rağmen 2016 Mart ve 2017 Martta ibra edildi.

Benim söylemek istediğim şey belli, adaletin herkese tecelli etmediği ortamda demokrasi falan yoktur.

Ben hala anlayamıyorum mesela Mehmet Özbek adamın otelinde kaldı ve o faturayı kulübe kestiler, bu bile tek başına bir ibrasızlık sebebidir.

Kulübün hakem ve federasyon tarafından alenen hakkının yenmesine müsaade edilmesi veya buna engel olunamamasıve bunun sonucu takımın psikolojik olarak çökmesi ve Avrupa’da bu kadar başarılıyken ligde düşme hattına kadar gelmesi nedeniyle alınmış bir karardır.

Öncelikle camiamıza hayırlı olsun sonuç.

Burak Elmas’ın ibrasızlığa götüren ciddi hataları olmuştur ve sonucunda da beklendiği gibi ibra süreci seçim dönemini getirmiştir.

Sadece tek bir teşekkür. İbrasızlığı tanımıyorum vs diyerek oyalamadan seçime gidiyoruz demesi değerli.

Bu arada Elmas iyi yönetseydi de ibra edilmezdi. Zira çok adaylı seçim ile gelip arkasına 6000 üyenin 3000’ününü alacak şekilde çıkmıyorsan bu sonuçlar için bahane yetiyor.

O yüzden Eşref ve Metin Öztürk’ü bu saatten sonra desteklemek mümkün değil.

Dursun ve Aysal gibi daha önce denenmiş ve mali açıdan bizi geriye götürmüş kişiler de kesinlikle aday olmamalı.

Şu an bizi toparlama ihtimali olan tek kişi Fatih Terim bana göre. Ama sanmıyorum o da saha kenarında olup yarışmacı olmaya tutkun biri.

Hala Başkan bana yakın biri olsa da teknik direktör olsam diye içinden geçtiğine eminim. Bu süreç şunu da gösterdi teknik direktör bir seçim kozu olduğunda 2002 Canaydın ve 2022 Elmas gibi hikayeler olumsuz oluyor hem hoca hem Başkan için.

O yüzden Başkan olmayacaksa Terim artık hoca da olmamalı.

Ahmet Yüce gibi camiada Özgül ağırlığı olan bir aday ve şampiyonalar ligi gibi tek bir liste gerek bize.

Geri
Üst Alt