Burak Elmas: "En uygun kişinin Domenec Torrent olduğuna karar verdim"

Forum da bir İsa reklamı dönüp duruyor,bir an eski futbolcu olan İsa Ertürk zannettim.

Neymiş sorulara cevap vermemiş? Abi zorunda mı? Cidden soruyorum siz o koltukta oturup böyle bir karar verseniz 3-5 tane gazeteci "Ehe başkanım Fatih hocayı neden görevden aldınız" dese "Sanane" demek geçer içinizden.
Takımın hali ortada, oyuncuların geliş(e)mesi ortada, oynanan oyun, yapılan seçimler ortada. Siz olsaydınız ne yapardınız?
Fatih Terim bu takımın teknik direktörüydü. Görevine son verildi. Olay bitti.
Zorunda. Sen ben sanane deriz de başkan olacak adamın senden benden farklı olması gerekiyor zaten ? Ben de olurum o zaman başkan. Hayret birşey yahu , sorulara cevap vermeyecekse karnından konuşacaksa çıkmasın kardeşim o zaman milletin karşısına oyun mu oynanıyor burada ?

Yardımcı hoca olarak anlaşıldığı söylenen 60 yaşında tdlikte tecrübesi neredeyse 0 olan, eski kulübünden davul zurnayla yollanan bir adama Galatasaray'ın emanet edilmiş olmasında Fatih Terim'in suçu nedir?
Kısıtlı mevkilerle Avrupa'da ve ligin 2. yarısında oynamaya mahkum edilen kadromuzun sorumlusu Fatih Terim midir?
Her türlü haksızlıkta başkan konuşmazken Fatih Terim'in çıkıp Galatasaray'ın haklarını medyada savunduğu için ceza alması hocanın suçu mudur? Koca kulüpte başka kimse yok mudur?
Elmas'ın seçilmesinde en büyük payın Terim'e ait olduğu konusunda herkes mutabık.hoca uğruna bunu getirdiniz eleştirisi kısmen haklı.Yani bu yönetimin yanlış kararında dolaylı da olsa payı olduğu bir gerçektir.
Hocanın,başarıdan bağımsız, zararı olduğunu düşündüğüm konu da bu etkisi idi zaten. Resmen kurumsal hiyerarşi ters yüz oldu kulüpte. Bir şahsın, bir kurumsal yapı üstünde tek başına bu etkiyi yapabiliyor olmasının sonucudur bir yerde Burak Elmas.

Zorunda. Sen ben sanane deriz de başkan olacak adamın senden benden farklı olması gerekiyor zaten ? Ben de olurum o zaman başkan. Hayret birşey yahu , sorulara cevap vermeyecekse karnından konuşacaksa çıkmasın kardeşim o zaman milletin karşısına oyun mu oynanıyor burada ?
Çıkmamalıydı zaten. Bunun başka bir örneği yok dünyada. Ama garip bi kitle var. Yok hocanın evine gidelim yok floryayı basalım yok yeni gelen hocaya tehdit mesajları. N'oluyoruz?
Bir insan böyle bir durumda bırakılmamalı. Başkan, son söz onun buraya kadar dedi bitti. Eleştiriyi anlarım ama böyle bir mecburiyet bu kulüpte olmamalı.
Ne hocalar ne kulüplerden gönderiliyor da böyle bir kaotik ortam oluşmuyor. Bizde neden oluşsun? Ne zaman bireyselcilikten kurtulacağız?

Yapıcı/Yumuşatıcı - Riskli - Çok riskli/Yanlış bulduğum

"Fatih Terim , Galatasaray efsanesidir . TD olarak noktalanmış olsada kendisi bu camianın parçasıdır, yeri değişmez"
Böyle bir demeç vermesi iyi oldu, hep ayrılık, mahfolundu, bağlar ipler koptu silahlar çekildi havasını biraz kırmaya çalışan bir demeç.

"Galatasaray Başkanı olarak Galatasaray için doğru olduğunu düşündüğüm kararları üzelerekte olsa aldım. Her şeyin sorumlusu benim"
Bu lafı tutarlar , en basit hatada, başarısızlıkta şak diye çıkarırlar cepten. Mağlubiyet mi geldi - Torrent olmaz sorumlu, başkan olur. Birazcıkta aslında pek bizim kulüpte alışılmamış şekilde - futbola el atan başkan izlenimi doğdu bende ufakta olsa.

"Kararlar zaten alınmış, alan da benim . Alınan kararın sebebinin bir önemi yok bu dakikadan sonra"
5 - 6 defa sordular bunu dolaylı şekilde - "klişe bile olsa performans beklentinin de altında oldu proje dahilinde düşünmüş olsak bile. Bu nedenle yönetim olarak bir karar aldık" de rahatla. He ayrılma nedeninin arkasında sırf saha içi değil , başka şeyler var ise - bizim kulübün içerisinde sert şekilde Terim karşıtı olanlarda var. Böyle bir durum düşünceden rahatsız olduysan ve "sebebin bir önemi yok" diyorsan o sebebin önemi biraz var.Çünkü öyle ise FT sevdiğim insan,yanyana otururz falan boş laf oluyor otomatik olarak.

"Torrenti bu projeyei gerçekleştirebilecek kapasitede olduğunu düşündüğüm için böyle karar aldım" - " Yardımcı olarak düşündük, şu an TD olarak gelecek" - "Kısa dönem -6aylık çözüm değil - öyle teklifi kimse kabul etmez"
Futbola direkt etki ederek karar almışsın demektir.Buna alışık değilim ben şahsen.Çok çelişkili söylemler de vardı bunlar haricinde. Kabul ediyorsunki FT bunu basından duydu sen söylemedin. Demek ne yazıkki biraz arkadan iş yapılmış (başkansın, o şekilde yapsan bile bunun sızması sana kötü döner). FT bilgisi dışında görüşme olmadı diye de ekledin bir arada. Tüm oklar artık sana bakıyor başkan.

Kısa süreli çözüm olmayarak tanıttığın Torrent(adamın günahı yok - iş teklif edilmiş o kabul etmiş) AVL 'den elenir , avrupa bileti alamaz ise sen hem bu adama bağlı kalmış mı olacaksın? O durumda hangi bileti hangi formayi satacaksın... bu tamamen kendi ayağına sıkmak şeklinde döner sana.

Bunlar haricinde transfer konusnda üstü kapalı konuşabilir sorun yok. Gizli olmakta fayda her daim doğrudur eğer bir planlama var ise . Fakat bankalar birliği vs elin sıkışık olduğunda kabul ediyorsun. E TD gitti , adam gelecek takım belki ısınamayacak , takıma laf geçiremeyecek ? O zaman ne olacak - çok kötü senaryolar geliyor akla.

Kötü gidişatta - pek umut vermeyen bu basın toplnatısı sonrasında - Kongrede ibrasızlık ve yönetim düşmesine kadar gidebilir iş.(Ki öyle olacakmış gibi duruyor ne yazıkki)

Her şeyin hayırlısı olsun umuduyla diyelim. Ne desek boş - izleyip göreceğiz. İnşallah Avrupa biletsiz / başarısız / parasız - trasnfersiz bir yaz dönemi olmaz.

Başkanım Florya’da değişim yaşanacak gibi gözüküyor. Bundan sonra pastaları kim kesecek?

Torrent eğer geçiş hocası olacaksa ve duruma bağlı olarak sezon sonunda daha üst düzey bir isim gelecekse mantıklı olabilir ama 2-3 sezonluk bir kontrat olmaması lazım. Yardımcı antrenör olaraksa Tuğberk hocanın ismi geçiyor oldukça iyi bir hamle olur biraz daha tecrübelendikten sonra A takımın başına bile geçebilecek bir isim olabilir. Sonuç olarak yarım sezonluk Torrent performansına bakılmalı ve eğer başarılı denebilecek bir performans varsa devam edilmeli en kritik nokta bu bence. Eğer başarısız bir performans olursa Roger Schmidt veya Favre tarzında üst klasman hocalardan birisini düşünmek gerekiyor yerli bir seçenek düşünülmeyecekse.

Sebep bu kadar belliyken bu soru zaten abes. Daha önce hiç böyle saçma bir soru duymamıştım.

youtubede yardımcı olarak sabri sarıoğlu gelecek diyorlar:)

Başkan ne yaptığını maalesef bilmiyor aldığı kararlar tamamen ya tutarsa şeklinde yakın zamanda seçim olur net
terimle yola cikmasi da ya tutarsa degil miydi.
Ayiramadigimiz konu şu, kulup eger orta seviye bir danimarka kulubu seviyesinde çalıştırılırsa basarisiz olma gibi bir olasiligi neredeyse yok.
Dandik dedigin futbolcu bile 2 senede seviye atlayabiliyor bunun sebebi de çalışmak çalışmak çalışmak.
Terim ve ekibi maalesef çalıştıramıyor ve gelistiremiyordu.

Burak, nedenlerini söylemeyeceksen neden basın toplantısı yapıyorsun ?
Yakın zamanda kendiside gider inşallah. Galatasaray'ın başkanı olacak kalibrede bir insan değil kendisi.

GK üyeleri şimdiden bilenmeye başlamış

terimle yola cikmasi da ya tutarsa degil miydi.
Ayiramadigimiz konu şu, kulup eger orta seviye bir danimarka kulubu seviyesinde çalıştırılırsa basarisiz olma gibi bir olasiligi neredeyse yok.
Dandik dedigin futbolcu bile 2 senede seviye atlayabiliyor bunun sebebi de çalışmak çalışmak çalışmak.
Terim ve ekibi maalesef çalıştıramıyor ve gelistiremiyordu.

Hoca hakkında söylediklerine tamamen katılıyorum ama burda önemli olan terimin gitmesi değildi ondan sonraki hocanın kim olacağıydı torrent başarılı olur olamaz bunu zaman gösterecek ama tamamen kapalı kutu

Geri
Üst Alt