Cengiz: "Aysal'dan sözünü tutup Basketbol şubesine sponsor olmasını bekliyoruz"

10 milyon dolar nedir yav
Millet baskete milyon eurolar koyuyo
Hic aşık atamayız bosuna masraf yapılmasın basketbola

Zaten her mühim gördüğüm konuda olduğu gibi bu mevzuda da açılmış başlığım var :) detaylı anlatacağım her dönemi geçmişten günümüze ama şimdilik kısa özet geçeyim;

çok başarılı bir mali dönem geçiriyorduk dursun özbek ile ama idari manada inanılmaz rezillikler çıktı özellikle son senesinde...bilhassa can topsakal ısrarında...sportif manada da başarılı sayılırdı zira eurocup-süper-türkiye kupalar bejekenin demirören zamanında rüyasında göremeyeceği durumlardı ama şampiyon olamadığı için başarısızdı. İdari hataları artık erken seçim kararı ve yönetimini değiştirmemesiyle de ayyuka çıkınca rezil olması kaçınılmazdı ki kendi kendini rezil etti. Dahası gidip bir daha aday olarak çift dikiş yaptı. Foruma ilk geldiğimde de konu başlığında detaylı anlatmıştım;

Galatasaray Yönetimleri ve Yöneticilerinin İdari-Mali-Sportif Yönden Tarhı

Camiadan Duyumlar

DZoPn_sXUAMiFJk.jpg

Zaten her mühim gördüğüm konuda olduğu gibi bu mevzuda da açılmış başlığım var :) detaylı anlatacağım her dönemi geçmişten günümüze ama şimdilik kısa özet geçeyim;

çok başarılı bir mali dönem geçiriyorduk dursun özbek ile ama idari manada inanılmaz rezillikler çıktı özellikle son senesinde...bilhassa can topsakal ısrarında...sportif manada da başarılı sayılırdı zira eurocup-süper-türkiye kupalar bejekenin demirören zamanında rüyasında göremeyeceği durumlardı ama şampiyon olamadığı için başarısızdı. İdari hataları artık erken seçim kararı ve yönetimini değiştirmemesiyle de ayyuka çıkınca rezil olması kaçınılmazdı ki kendi kendini rezil etti. Dahası gidip bir daha aday olarak çift dikiş yaptı. Foruma ilk geldiğimde de konu başlığında detaylı anlatmıştım;

Camiadan Duyumlar

545631_113398615459264_100003673794899_69445_1351101882_n_400x400.jpg

Hic gülecegim yoktu.

Dursun ile cok basarili bir mali dönem geciriyormusuz. Insan sunlari yazarken utanir ya. Dursun görse kendi bile güler buna.

"Galatasaray dursun özbek ile emin ellerde"
- J.W.V Goethe

Nasıl seçim propagandası yahu?
Sadece Mustafa Cengiz'in açıklamaları yok ortada açıklanan raporlar var.
Riva'nın neresi iyi çıktı yahu? Daha ihale biter bitmez zarara ugradik.
Hadi Otel konusunu da Ünal Aysal'a yazalım, doğrudur onun dönemindedir.
Peki ama ondan sonra gelen Başkanlar bunu neden tamamlamadı?
Özellikle mali açıdan iyi dediğin Dursun Özbek, mali gelir getirecek bu projeyi neden tamamlamadı?
Halbuki Dursun için de otel konusunda söz verdi diye açıklamalar yapıldı.
Aynı Telles'i satan da Dursun.
Telles gibi Aysal döneminde alınan başka oyuncuları da satan Dursun.
Buna rağmen onun imza atıp taahhüt ettiği UEFA sınırını tutamayan ve ceza almamıza sebep olan da Dursun.
Benim bildiğim UEFA mali konularda eksiklik gördüğü için FFP cezası kesiyor.
Eee madem mali açıdan iyi idi neden ceza aldık?
Şimdi lütfen sakın men edilmedik, ceza almadık deme.
Kısıtlama ve kesilen para cezası cezadır ve bu bir takim mali kriterlere uymadığımız için verildi, Dursun dönemi için.
Benim senin anlattiklarindan cikardigim Mustafa Cengiz yalan konusuyor, Dursun dönemi ile ilgili mali konularda yaptigi aciklamalar sadece secim propagandasi. Demek oyuncularin aylarca parasini alamamasi da secim propagandasi idi.
Üstat bu konuları sayfalarca yazdım belki foruma ara verdiğiniz için görmediniz. Otel konusunu çok detaylı yazdım zira inşaat ruhsatı çıkarılmış ama zamanında bitirilmediği için yapı kullanım ruhsatı alınamamış affa da sokulsa belediye encümeninden karar çıkmıyor bir ihtimal yurt olur dediler o da olmadı detaylı bakabilirseniz

Üstat tellesin satışı direkt sportif aş'nin geliri ama rivanınki değil; derneğin geliri idi...Dernek gelirini sportif aş'ye geçirmen lazım ki ffp settlement agreementa bir faydası olsun...Bunun da belli başlı yolları var yeni ttk'da...Nedir bunlar ya mağazacılık aş, iletişim aş gibi bir şirketi sportif aş derneğe satacaktı ancak bunların bedelleri de 350 trilyon etmiyordu maalesef kabaca

bunun için spk'nın haklı olarak reddettiği rezil bedelsiz sermaye artışı maceramızı bu sefer spk'dan izin alarak "bedelli" olarak tavandan sermaye artışı yaptık. bu sayede bu para sportif aş bünyesine geçti. Bu uefanın malum dönemlerini kapsamadı ve sadece 2017-2018 sezonu için bize fayda getirdi yani 6 milyon euroluk cezanın sebebi bu ki verilmeyedebilirdi. Verilme sebebi daha önce ünal aysalın anlaşmasının da bozulmuş olmasıydı yani orada bile ünal aysalın suçu var ki men-bonservis-maaş kısıtı olmaması mali yapımızın gücünden kaynaklanıyor.

Ne var ki 6 milyon euro uefadan ceza kesilmiş olsa bile galatasaray sportif aş ilk kez geçen mayıs 2018'de kar elde etti zira yeni ttkya göre 5 yıl üst üste zarar eden tüm tüzel kişilikle otomatik olarak tasfiye edilir "basiretli tüccar" olunmadığı gerekçesiyle...Spk da bize onay vermese zaten bedelli sermaye artışı yapılmaz bünyemize bu para girmez ve futbol üzerindeki yetkimizi kaybederdik zira altın hisse olarak adlandırılan imtiyazlı hisseleri kaybeder yönetim mazallah fenerlilerin eline de geçebilirdi. Biz uefa masasına daha önce oturduk biliyorsunuz uefa spk açıklamasına bakmaz senin bilançona bakar bilançomuz da haziran sonunda çıktı.

Niye ucu ucuna oldu? riva parasını hemen işleme soktuk ama spk bedelli sermaye artışına hemen onay vermedi zira ünal aysal şerefimizi iki paralık etti. Yine de cenazeyi kaldırdık, mustafa cengiz yönetimi de defnetti. Florya konusunda da devlet katakulli yaptı malum 2017 başında ihale olacak denmişti zira o para net ve defaten gelecekti gördünüz ancak mustafa cengiz zamanına yetişti o da 300 trilyon kağıt üstünde aslında kemerburgaz maliyeti 60 trilyondan fazla çıkınca 240 trilyon ancak kaldı ki o bile kasaya girmedi....Girse bile uefa ffp'ye değil ttk'ya yarar spk'ya yarardı. Zira bu parayı da sportif aş bünyesine sokman lazım...Son sermaye artışıyla %2lik hissemiz arttı...Yani %7-8 hisse satıp %60'a düşseydik bile genel hisse oranında onun prosedürü var bugün satmaya kara verdim deyip yarın satamazsın. Yahut iletişim aş'yi devredeceğim de iletişim aş bilançoda en fazla 20 trilyon filan gözükür, mağazacılık aş desen 80-120 trilyon arası...Diyelim ki ünal aysal gibi katakulli yaptık tekrar değerlendirmeye sok ancak 230-240 trilyon yapar derneğe devredersin ki bu florya parasına denk gelir...

Şimdi işten çıkacağım burada kesiyorum ama renktaşlar biliyor kenan üstat benim konuyla uzun detaylı postlarımı yani aynı şeyleri daha önce farklı başlıklarda mütemadiyen yazdım hürmetler...

Camiadan Duyumlar

8d2758d1e008839235ad26e7d4361eb2.jpg

Son düzenleme:
Ugur, editleme süresi gectigi icin yeni mesaj olarak yaziyorum.
Riva icin kendi dönemi degil yazmissin.
Nasil kendi dönemi degil yahu?
Dursun Riva satisi konusunda bir sürü görsel sundu, su kadar para gelecek falan diye.
Satisin yapildigi dönem de Dursunun dönemi.
Bu durumda Florya nasil Dursunun dönemi olmuyor anlamadim?
Yazdım üstat yazıhanedeydim şimdi çıkıyorum

Ben makaraya almadığın için sana yazarım diğer ciddi soran renktaşlara yaptığım gibi sorun yok vaktimi vakfederim ama dalgaya alan, faydalanmak, fikir teatisinde bulunmak, istişare yapmak yerine kendince dalga geçenlere artık cevap vermiyorum ciddi mevzularda söz verdim sonra ikili tartışmalar oluyor seninle böyle henüz problem yaşamadım en ağır ifaden yalan oldu zira hürmetler

Ben bu isi anlamadim.
Ben elde edilen arazilerin gelirinin kulüp ici devrinden bahsetmiyorum, mevcut baskanin bu satislardan hosnut olmadigindan bahsediyorum.
Bunun yaninda ihale yapildiktan sonra ihaleyi yapip kazanan sirketin cekilmesi ile zararimizdan bahsediyorum.
Ben mevcut Baskanin Uefa nezdinde verilen taahütler yerine getirilmemis, bilmem kac kati asilmis aciklamasindan bahsediyorum.
Üstelik tekrar ediyorum, Dursunun döneminde, Aysal döneminde alinan oyuncularin satisina ragmen, Bruma, Telles, Melo, vs.
Bu satislara ragmen Uefa tarafindan konulan sinir bilmem kac kati asilmis, nasil mali basari oluyor bu durumda!?
Yada madem Otel olayinda bu sorunlar vardi, Dursun neden devam ediyor gibi aciklamalar yapti da sorunlari cözüp tamamlamadi?
Yine keza Sermaye arttirimi mevzusu. Yine mevcut baskanin aciklamalari var, Dursun döneminde bu konuda hicbir ilerleme saglanmamis, hicbir sey yapilmamis diye.

Ben bu isi anlamadim.
Ben elde edilen arazilerin gelirinin kulüp ici devrinden bahsetmiyorum, mevcut baskanin bu satislardan hosnut olmadigindan bahsediyorum.
Bunun yaninda ihale yapildiktan sonra ihaleyi yapip kazanan sirketin cekilmesi ile zararimizdan bahsediyorum.
Ben mevcut Baskanin Uefa nezdinde verilen taahütler yerine getirilmemis, bilmem kac kati asilmis aciklamasindan bahsediyorum.
Üstelik tekrar ediyorum, Dursunun döneminde, Aysal döneminde alinan oyuncularin satisina ragmen, Bruma, Telles, Melo, vs.
Bu satislara ragmen Uefa tarafindan konulan sinir bilmem kac kati asilmis, nasil mali basari oluyor bu durumda!?
Yada madem Otel olayinda bu sorunlar vardi, Dursun neden devam ediyor gibi aciklamalar yapti da sorunlari cözüp tamamlamadi?
Yine keza Sermaye arttirimi mevzusu. Yine mevcut baskanin aciklamalari var, Dursun döneminde bu konuda hicbir ilerleme saglanmamis, hicbir sey yapilmamis diye.
Üstat ben de teknik olarak uefa'nın bu hamleleri dikkate alabilmesi için sportif aş umdesine geçmesi gerek diyorum. Onun yolları nasıl denendi nasıl başarıldı nasıl gecikti onu anlatıyorum. Eğer bu sene başında transfere para harcanmasa zaten sermaye artışı olmasa bile kardaydık ama sportif başarı için risk alındı iyi de oldu üstat...

Yoksa mehmet cansun döneminden beri bonservis karı elde ettiğimiz tek dönem sizin söylediğiniz satışların yapıldığı transfer dönemleridir. Sermaye artış başvuru ve kap tarihlerini de daha önce yazdım isteyen bakıp görebilir gerçeği 2016'dan başlatılmış çalışmalar var son tavan üzerinden bedelli sermaye başvuru tarihi 2017 ilk çeyrekti...Hürmetler...

Yani kısaca ağustosun sonuna kadar zamanımız var, nöbet falan tutmayın demiş

Üstat ben de teknik olarak uefa'nın bu hamleleri dikkate alabilmesi için sportif aş umdesine geçmesi gerek diyorum. Onun yolları nasıl denendi nasıl başarıldı nasıl gecikti onu anlatıyorum. Eğer bu sene başında transfere para harcanmasa zaten sermaye artışı olmasa bile kardaydık ama sportif başarı için risk alındı iyi de oldu üstat...

Yoksa mehmet cansun döneminden beri bonservis karı elde ettiğimiz tek dönem sizin söylediğiniz satışların yapıldığı transfer dönemleridir. Sermaye artış başvuru ve kap tarihlerini de daha önce yazdım isteyen bakıp görebilir gerçeği 2016'dan başlatılmış çalışmalar var son tavan üzerinden bedelli sermaye başvuru tarihi 2017 ilk çeyrekti...Hürmetler...
Risk alindi, sampiyon da olduk, ki bunu Dursunun basarisi olarak görmüyorum ama gönül rahatligi ile iyi oldu diyemem.
Cok fazla paralar harcandi, daha mantikli harcanabilirdi ve biz bunun bu transfer döneminde ceremesini cekiyoruz.
Kadro Dursun Özbek döneminde mahvedildigi icin cok para harcanmak zorunda kalindi, o da cok mantiksiz ve abartili bir sekilde harcandi.
Yani ben ortada mali bir basari göremiyorum, daha cok kadronun mahevdilmesi, bu yüzden bir ton para harcanmak zorunda kalindigini, arazilerin satisinin mevcut baskanin aciklamalarina göre iyi olmadigini görüyorum.
Sirf Ünal Aysalin döneminde alinan oyuncularin satildigi dönemde transferden kar edildi cümlen bile Dursun döneminin mali acidan iyi olmadigini gösteriyor.
Cünkü o satislara ve transfer gelirinden artiya ragmen iyi bir kadro kurulmadi.

Geri
Üst Alt