Diğer Öneriler

Cevap: Xherdan Shaqiri

Wenger'in son gözdesi.

Böyle oyunculara para vercek zihniyet yok Türk yöneticilerde, 100 000 euro kar edeyim diye almayan kafalar varken, belki taş düşer kafalarına alırlar bu tür oyuncuları.

Xherdan Shaqiri

İşte bende buna üzülüyorum, adamın adı Şakiri Türkçesi Şakir yani şükreden manasında ingilizler Şakiri yi telaffuz edebilmek için shaqiri diye yazıyor bizde ingilizce yazılışını aynen alıyoruz.Şakiri diye yazalım bırakalım bu ingiliz hayranlığını özümüze dönelim ve dilimize sahip çıkalım, yoksa 10 sene sonra bugün yazılan eserleri anlamakta güçlük çekeceğiz, tıpkı bundan 20 sene önceki eserleri anlamakta güçlük çektiğimiz gibi Türkçemize sahip çıkalım lütfen !

Xherdan Shaqiri

İşte bende buna üzülüyorum, adamın adı Şakiri Türkçesi Şakir yani şükreden manasında ingilizler Şakiri yi telaffuz edebilmek için shaqiri diye yazıyor bizde ingilizce yazılışını aynen alıyoruz.Şakiri diye yazalım bırakalım bu ingiliz hayranlığını özümüze dönelim ve dilimize sahip çıkalım, yoksa 10 sene sonra bugün yazılan eserleri anlamakta güçlük çekeceğiz, tıpkı bundan 20 sene önceki eserleri anlamakta güçlük çektiğimiz gibi Türkçemize sahip çıkalım lütfen !

Sorarlar önce adam Türk mü ?

Kosova doğumlu Arnavut. İsviçre milli takımını seçmiş. Yani kendi dilinde de Shaqiri yazıyor.

Sonra Sorarlar yine adama Şakir Türkçe bir isim mi ?

Şakir'de Türkçe bir isim değil. Arapça bir isim.

Yani neymiş ? Türkçe'yi korumana gerek kalmıyor burda.

Bu mantıkla gidersek daha çook yerimizde sayarız.

David Beckham'a Davud Beckham

İsaac Promise'a İshak Promise

Jesus Navas'a İsa Navas

Eva Mendes'e de Havva Mendes diyelim ?

Sorarlar önce adam Türk mü ?

Kosova doğumlu Arnavut. İsviçre milli takımını seçmiş. Yani kendi dilinde de Shaqiri yazıyor.

Sonra Sorarlar yine adama Şakir Türkçe bir isim mi ?

Şakir'de Türkçe bir isim değil. Arapça bir isim.

Yani neymiş ? Türkçe'yi korumana gerek kalmıyor burda.

Bu mantıkla gidersek daha çook yerimizde sayarız.

David Beckham'a Davud Beckham

İsaac Promise'a İshak Promise

Jesus Navas'a İsa Navas

Eva Mendes'e de Havva Mendes diyelim ?

Ben Şakir Türkçe demedimki zaten dilimize Arapça dan % 20 ye yakın kelime girmiştir İngilizler telaffuz edeceği şekilde yazıyorda biz yazınca mı yerinde saymış oluyoruz.David e onlar Deyvid diyorsa bizde Deyvid diye yazmamız gibi ingilizlerin yaptığı

Örneğin İngilizler Amr Zaki diye yazıyorlar aslında Arapçada Emir Zeki dir ama ingilizler Emir Zeki diye telaffuz etmekiçin Amr Zeki diye yazıyorlar bizde ingilizlerden aynen alıyoruz niye orijinalinden aynen almayalım.

Can Çolfan sende iyi bir örneksin Amerikalı olduğunu ve türkçeyi unuttuğunu kültürününde bozulduğunu farz edelim ama kökenin türk sen ingiltereye futbolcu olarak transfer olsan sana Can diyebilmeleri için John diye yazmaları gerekirdi. Seni Türkiye ligine transfer ettiğimizde formanın sırtına John diye yazılırdı bu bence büyük bir saçmalık benim demek istediğim bu umarım anlatabilmişimdir.

Xherdan Shaqiri

İşte bende buna üzülüyorum, adamın adı Şakiri Türkçesi Şakir

Ben Şakir Türkçe demedimki zaten dilimize Arapça dan % 20 ye yakın kelime girmiştir İngilizler telaffuz edeceği şekilde yazıyorda biz yazınca mı yerinde saymış oluyoruz.David e onlar Deyvid diyorsa bizde Deyvid diye yazmamız gibi ingilizlerin yaptığı

Örneğin İngilizler Amr Zaki diye yazıyorlar aslında Arapçada Emir Zeki dir ama ingilizler Emir Zeki diye telaffuz etmekiçin Amr Zeki diye yazıyorlar bizde ingilizlerden aynen alıyoruz niye orijinalinden aynen almayalım.

Şakiri'nin Türkçesi Şakir diyorsun, sonra da Ben Şakir Türkçe demedim diyorsun.

Dediğin şeyler olmaz. Linguistik, Gramer denen birşey var. Ulusların dil kuralları var.

Ayrıca Arapça'dan Türkçe'ye geçen kelime sayısı 6000'den fazladır.

Amr Zaki Arapça'da da Amr Zaki diye yazılır ve Emir Zeki diye okunmaz.

Dillerin kuralları var. Olmaz o dediğin.

Ben Hindistan'a da gittsem, Sanskritçe de konuşsam Can diye yazılır benim ismim.

Şakiri'nin Türkçesi Şakir diyorsun, sonra da Ben Şakir Türkçe demedim diyorsun.

Dediğin şeyler olmaz. Linguistik, Gramer denen birşey var. Ulusların dil kuralları var.

Ayrıca Arapça'dan Türkçe'ye geçen kelime sayısı 6000'den fazladır.

Amr Zaki Arapça'da da Amr Zaki diye yazılır ve Emir Zeki diye okunmaz.

Dillerin kuralları var. Olmaz o dediğin.

Ben Hindistan'a da gittsem, Sanskritçe de konuşsam Can diye yazılır benim ismim.

Sen konuyu saptırıyosun İngilterede oynar Amr Zaki Adamın asıl adı Emir Zeki dir onlar formanın sırtına öyle yazmışlardır bizde ingilizcesinden alacağımıza Aslı olan arapçasından alalım diyorum İngilizce santral bir dilmiki hep onları referans alalım

Sen konuyu saptırıyosun İngilterede oynar Amr Zaki Adamın asıl adı Emir Zeki dir onlar formanın sırtına öyle yazmışlardır bizde ingilizcesinden alacağımıza Aslı olan arapçasından alalım diyorum İngilizce santral bir dilmiki hep onları referans alalım

Değil hocam. Arapça'da da Amr Zaki yazılıyor. Daha doğrusu Latin Alfabesine geçince Amr Zaki yazılıyor.

Değil hocam. Arapça'da da Amr Zaki yazılıyor. Daha doğrusu Latin Alfabesine geçince Amr Zaki yazılıyor.

Dediğime geldin okunuşu Emir Zeki dir Yani araplarda Zaki yoktur Zeki vardır telaffuzu öyledir yani sorun yazılıştan yazılışa geçişidir

kendine iyi bak ben işe gidiyorum.

Dediğime geldin okunuşu Emir Zeki dir Yani araplarda Zaki yoktur Zeki vardır telaffuzu öyledir yani sorun yazılıştan yazılışa geçişidir

kendine iyi bak ben işe gidiyorum.

Aynı şeyi söylemiyoruz, Dediğine geldiğim falan yok.

Gudio Marilungo - Scouting

guido-marilungo.jpg

Kendisine "Brazils İtaly" lakabı takılıdır. Çünkü İtalyan futbolcularının aksine kıvrak, fiziği zayıf ancak çevik, süratli ve esnektir.

İtalya'da tarama amaçlı gittiğimizde, kendisiyle tanıştık. Chelsea'nin ilgilendiği bir oyuncu. Özel bir yetenek. Ama şansı azdır. Çünkü alt yapıda sakatlıklar yaşamıştır. Kendisi 14 yaşında neredeyse bırakıyordu futbolu. Ancak mucizevi şekilde iyileşti ve yeniden futbolla barıştı. Kendisi, yeteneği için Tanrı'ya şükrettiğini ve sakatlığının bizzat Tanrı tarafından iyileştirildiğine inanıyor. Çünkü o dönem ki kulüp doktoru en az iki sene işe yaramaz raporu verdi. Ama Marilungo, 8 ay sonunda sahalara döndü.

Kendisine, managerinin "wonderfoods" adını taktığını bildirdi. Çünkü left-right fark etmeden, ayaklarını kullanabiliyor.

Sampdoria'da ilk kez 2008-2009 yılında kademe atladı ve 7 maçta forma aldı. 3 gol, iki assist kayıt etti.

Daha çok forma alması için Lecce takımına kiralandı.

2009-2010 sezonunda, Lecce takımında 35 maçta 13 gol attı, 8 assist yaptı.

Bu sene yeniden Lecce'ye kiralık verilecek mi? Sampdoria'da forma alacak mı? Chelsea'ye transfer olacak mı? Yanıtları şimdilik olmayan sorular.

Kendisinin favorite kulüpler, Sampdoria & Roma & Barcelona

Favorite oyuncular, A. Del Piero & R. Baggio

Bu da özet bilgi;

9 Ağustos 1989 yılında, doğmuştur.

1.76 boyu.

Ofansif Orta Saha - Pozisyon

Bu oyuncuyu +2,+2 kuralı sebebi kiralık alabiliriz. Büyük bir wonderkid. Lecce fotoğrafı koydum. Çünkü bana Galatasaray'ı hatırlatıyor.

Cevap: Gudio Marilungo - Scouting

guido-marilungo.jpg

Kendisine "Brazils İtaly" lakabı takılıdır. Çünkü İtalyan futbolcularının aksine kıvrak, fiziği zayıf ancak çevik, süratli ve esnektir.

İtalya'da tarama amaçlı gittiğimizde, kendisiyle tanıştık. Chelsea'nin ilgilendiği bir oyuncu. Özel bir yetenek. Ama şansı azdır. Çünkü alt yapıda sakatlıklar yaşamıştır. Kendisi 14 yaşında neredeyse bırakıyordu futbolu. Ancak mucizevi şekilde iyileşti ve yeniden futbolla barıştı. Kendisi, yeteneği için Tanrı'ya şükrettiğini ve sakatlığının bizzat Tanrı tarafından iyileştirildiğine inanıyor. Çünkü o dönem ki kulüp doktoru en az iki sene işe yaramaz raporu verdi. Ama Marilungo, 8 ay sonunda sahalara döndü.

Kendisine, managerinin "wonderfoods" adını taktığını bildirdi. Çünkü left-right fark etmeden, ayaklarını kullanabiliyor.

Sampdoria'da ilk kez 2008-2009 yılında kademe atladı ve 7 maçta forma aldı. 3 gol, iki assist kayıt etti.

Daha çok forma alması için Lecce takımına kiralandı.

2009-2010 sezonunda, Lecce takımında 35 maçta 13 gol attı, 8 assist yaptı.

Bu sene yeniden Lecce'ye kiralık verilecek mi? Sampdoria'da forma alacak mı? Chelsea'ye transfer olacak mı? Yanıtları şimdilik olmayan sorular.

Kendisinin favorite kulüpler, Sampdoria & Roma & Barcelona

Favorite oyuncular, A. Del Piero & R. Baggio

Bu da özet bilgi;

9 Ağustos 1989 yılında, doğmuştur.

1.76 boyu.

Ofansif Orta Saha - Pozisyon

Bu oyuncuyu +2,+2 kuralı sebebi kiralık alabiliriz. Büyük bir wonderkid. Lecce fotoğrafı koydum. Çünkü bana Galatasaray'ı hatırlatıyor.

İlk boldladığım yeri anlayamadım.İkinci yere gelince, önerdiğin adam zenci olan mı yoksa yanındaki mi?

Lecce formalı giyerken ki fotoğrafını koydum işte.

Tam anlamatıysam pardon. Türkçeye çok hakim degilim. :)

Pozisyon olarak sag.

güzel analiz olmuş :)

mesleğiniz nedir merak ettim?

İngiltere'de Scouting office çalışıyorum.

Görev işimiz, bize sunulan yıllık bütçeyi kullanarak, istedigimiz ülkelere gidip oyuncu taraması yapmak. Ben zaten yasadigim yer İngiltere. İtalya-Ukrayna-Polonya'ya çok sik geziler yapar ve taramaya giderim.

Sonra tarayip, rapor yaptigimiz oyuncuları bazen orta düzey kulüplere bazen klasik kulüplere sunarız. Eger sundugumuz oyuncu transfer olursa, bundan prim alırım.

Bu sene kimi oyunculari izlemek için Turkiye'ye dondum. Sezonun ilk yarisi buradayim. Bank Asya dahil her maca taraftar gidiyorum.

Ozellikle bazı takimlardan tarama yapmak icin.

Yiğit bey, kaleci öneriniz var mı?

Aslinda Ufuk Ceylan için iki sezon önce Sunderland dahil baska Premier League kulüpleri rapor hazirladi.

Gelecek vaad eden bir GK.

Ama Silviu Lung Jr'i cok siki takip ederim. Gecen sezonun ikinci yarisi seyrettim butun maclarini. Muthis bir potansiyel.

Geri
Üst Alt