DK 2026 Elemeleri E Grubu H:2 | Türkiye 0-6 İspanya | MS | 7 Eylül

Kendinden 3 gömlek ustun bir takımla oynayacaksan bunu kabul edip önlem almalısın ve rakipten daha çok mücadele etmen gerektiğini bilmelisin. Ben çıkar kendi oyunumu oynarım havasıyla maca çıkarsan rakip sana ders verir. Özgüven iyi bir şey ama özgüvenle delilik ayni şey degil.

Çok seviyorum ben de Pedri'yi. Tertemiz oynuyor

6 tane yemişiz zaten kendi topçularımız yerine elalemin zamazingo topçularına sallayalım

mesela ismail diye biri vardı konya tribününden daha ölüydü
müldür diye enteresan vücut yapılı biri vardı yanından geçenler geri dönerken anca farketti rakibi

Tekrar gollere baktim ugurcanin tek 5 golde hatasi var denir. Orda biraz kaleden fazla öne cikmis. Zaten is isten gecmisti ve oyuncuda tam denk getiriyor plaseyi.

Hakikaten avusturyaya 6:1 yenilip avrupa sampiyonasinda yenip elemistik. Buda böyle olmasin ;D

Bunun niyeti kötü. Gelecek ay 10 atacağız demeye getiriyor herhalde

İspanya T.D Luis de la Fuente: " Gelecek ay nasıl daha iyi olabiliriz? Şimdiden düşünüyoruz."

Öncelikle şunu belirtmek lazım. Sığır press ya da ön alan baskısı ile durum tam anlamaıle açıklanabilir değil. Bunun gs nin oynadığı düzenle de bağdaştırmak doğru değil bence. Neden mi hadi inceleyelim.
İspanya milli takımı gibi senelerdir oturmuş düzen ve sistemş olan takımlara karşı pres sistemini 4-4-2 yapmak için ilerde Osi gibi barış gibi alan kaplıyan süratli bşr baskı yapman lazım. Kaldı ki bu durum bile kurtarabilir değil. Sen eğer 4-4-2 baslı yapıyor isen orta sahada ki bu İspanya milli takımına karşı 3’e 2 kalman demek. Bu inanılmaz sayısal üstünlük demek. Savunma açısından burdan problemlisin.
Topun ayağımızda olduğu senaryoya gelirsek ise orta saha oyuncun ismail gibi ilk dokunuş problemi olmamalı. ( defansif olarak önemli bir oyuncu, bence her türlü oynamalıydı). Ve orta saha oyuncularının top ayakta olduğu andan itibaren birbirlerinin görüş açısına pas açısına gitmesi lazım. İşte burası sisteme giriyor. Bu sistem de malesef milli takımda yok. Diğer bir yandan Apdülkerim gibi ayağından topu çıkarırken bir saniye geç kalıp fazlası ile oyalanıyorsan kereme uzun oynamak zorunda kalıyorsun. ( korkarım ki Gs nin en büyük sıkıntısı Apo olacak). İki uzun arasındaki hain de malesef sıfırlara oynayacak.
Malesef birde bu takımlara karşı onların istediği oyunu verirsen topun değerini bilmeyip hızlı bir şekide teslim edersen malesef bu sonuç kaçınılmaz oluyor. Bence milli takımın en büyük zaafiyeti bu. Nasıl oynancağını bilmemesi. Bunu aşabilecek yönlendirebilecek bir oyuncu grubundan oluşmaması..

Çok seviyorum ben de Pedri'yi. Tertemiz oynuyor

İlk çıkışından sonra 1-2 sene biraz sakatlık makatlık derken biraz arka planda kalmıştı. 2 sezondur yeniden o bıraktığı yere döndü neyse ki. Ben de bir Barça sempatizanı olarak seviyorum kendisini.

Bir buyuk mac daha, bir bos Hakan Ç performansi daha. Ilk golde yaptigi sacma haraket de aciklanamaz. Resmen yerinde dursa gol olmayacak, ziplayip götünü dönüyor - belki de futbolda ilk ogretilen konu..

Bizim icin onemli bir mac, Liverpool karsisinda taktik konusunu ciddi ciddi dusunmemiz lazim. Biz TR'den iyiyiz, ama Eren ve Apo bu maclarin adami degil. Uzerine Yunus da hafif kaliyor.

Defansa cekilip Sane ve Baris ile kontra aramak sanki en makul taktik olur Frankfurt, Liverpool ve City'ye karsi..

Montella‘yi cok begenirim ama bu macta agir sicmistir

Sen savunmayi bu kadar önde kurup önde basmaya calisirsan seni böyle rezil ederler iste

2 pasla bütün savunmamizi perisan ettiler

Ispanya tabiki bizi her türlü yenecekti ama icerde 6-0‘lik sonuc sadece onlarin kalitesiyle aciklanamaz

Ben takimi daha dengeli oynatir diye bekliyordum

Geri
Üst Alt