Domènec Torrent ile Yollar Ayrılıyor İddiası!

Bu adami hangi akla hizmet td olarak getirdiler adam gelir gelmezde yazmistim basarili olma ihtimali 0 a yakın getirenler tazminatini odesin gerci bunu gonderirler bu seferde daha kötüsünü bulurlar

Gelmesi hataydı. Gönderilmesi ise doğru olacak. Eğer tazminatı varsa Burak Elmas ve Yönetimi cebinden ödesin.

Seçim sırasında Burak Elmas'ı hiç desteklemedim. Sırf Fatih Terim yüzünden. Fatih Terim ile olmayacağını yazın sürekli burada yazmıştım. Benim yazın teknik direktör adayım Okan Buruk'tu. Domenc için de bence haksızlık yapılıyor. Sanki takım mükemmeldi, kadro çok iyimiş gibi çok üstüne geliniyor. Ne yazık ki kadromuş kötü. Sağ bek, orta saha, sağ kanat , yedek kaleci yok yok. Sene başında yedek kaleci, sağ kanat, 6 numara almayan kim ?
Gençleşme operasyonunu başlatan kim Fatih Terim. Bu yaz sezonu 23 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Türkiye'de hangi takım bu kadar para harcadı. Barış Alper Yılmaz'ı , Berkan'ı kim transfer etti? Morutan transferinden önce Fatih Terim bu transferi çok istiyorum demedi mi!
Domenec Göztepe maçına bakıldıktan sonra Okan Buruk ile anlaşılması lazım.

Gelmesi hataydı. Gönderilmesi ise doğru olacak. Eğer tazminatı varsa Burak Elmas ve Yönetimi cebinden ödesin.
Bu zamanda gelmesi hata, çok daha erken getirilmeliydi. Eğer gönderilir ise en büyük hata o olur. Çorap değiştirir gibi TD degistirilmez. 12 maç kazanamayan takımın başına adam getirip 1 ayda neden maç kazanamadin diye gonderilmez

Bu zamanda gelmesi hata, çok daha erken getirilmeliydi. Eğer gönderilir ise en büyük hata o olur. Çorap değiştirir gibi TD degistirilmez. 12 maç kazanamayan takımın başına adam getirip 1 ayda neden maç kazanamadin diye gonderilmez
Ya Murat Fatih Terim ile Torrent'i aynı kefeye koyuyorsan sana hiç bir şey demem.

Levent hocam geldi artık öyle her 1 ayda adam değiştirme lüksümüz yok. 1 ayda değişen birşey yok ancak değişmesi yanlış olur hem giden hem gelen için. Bu genç dinamik bir hoca da olsa sabır etmek gerekir Galatasaray küme düşmez zaten ondan yana şüphem yok zaten o yüzden bu kadar rahat konuşuyorum

Ya Murat Fatih Terim ile Torrent'i aynı kefeye koyuyorsan sana hiç bir şey demem.
Leventcim sana şu yönde katılırım, sistemi olan hocayı dönemin ortasında getirmezsin. Sergen gibi Hamza gibi, Terim gibi adamları getirirsin, günü kurtarırsin. Sistemi olan elemanları sene başında getirirsin, ona göre kamp yapar, ona göre transfer yaparsın. Yönetimin hatası bu. Sistemi olmayan, sonradan sonraya ben bı pas oyunu deneyeyim diyen Terime transferi verdiğinde böyle oluyor. Terim'in en başarılı hali full pres yaptırdığı ve ileriye dönük oynattığı ve futbolun çokta hızlı olmadığı 2000 dönemi. Sonrasında baktı ki sistemli pres yapmaz ise, takım 120 km koşmaz ise, topcularin aşırı yetenekli değil ise bu sistem yemiyor. Deneme yanılma 3 sene işin içinden çıkamadı, çıkamayınca dur birde gencleseyim en azından koşarlar dedi. Cidden yapılanması bu adamın.

Leventcim sana şu yönde katılırım, sistemi olan hocayı dönemin ortasında getirmezsin. Sergen gibi Hamza gibi, Terim gibi adamları getirirsin, günü kurtarırsin. Sistemi olan elemanları sene başında getirirsin, ona göre kamp yapar, ona göre transfer yaparsın. Yönetimin hatası bu. Sistemi olmayan, sonradan sonraya ben bı pas oyunu deneyeyim diyen Terime transferi verdiğinde böyle oluyor. Terim'in en başarılı hali full pres yaptırdığı ve ileriye dönük oynattığı ve futbolun çokta hızlı olmadığı 2000 dönemi. Sonrasında baktı ki sistemli pres yapmaz ise, takım 120 km koşmaz ise, topcularin aşırı yetenekli değil ise bu sistem yemiyor. Deneme yanılma 3 sene işin içinden çıkamadı, çıkamayınca dur birde gencleseyim en azından koşarlar dedi. Cidden yapılanması bu adamın.
Murat hocam 2000 yılından sonra olmamış demişsiniz ancak 2013 yılı sanırsam ve bir sezon daha var şampiyonlar liginde harika futbol oynamışız geçen onları izledim. Fatih Terimin en büyük yanlışı gençleşmeyi kabul etmesidir öyle bir hoca değil yapamazda zaten. Kabul etmemesi gerekiyordu. Sene başında bırakmalıydı takımı. Ancak Fatih hoca gibi antrenörler ıyi bir takım ile harikalar yaratabilir , futbolcu psikolojisini ıyi yönetir kurt hocalar. Yıldızlar ile ıyi geçinir bu yüzden ama bazı hocalar yıldızlar ile anlaşamaz Tudor gibi. Hocaya göre strateji yapmak gerekir bize şu anda gençliğe önem veren kendisi de genç dinamik biri lazım

kolpa gibi
yenilsek gönderilebilirdi ama şimdi kalır bence
göztepe maçı sonucuna bakarız
dürüst olmak gerekirse bu takımda hoca değişse de bir şey değişmeyecek gibi geliyor

sürekli hoca göndermek ideal değil ama ft haricindeki dönemlerde gs'nin gerçeği bu. taraftar ve yönetimler sadece ft'ye kredi açıyor başarılarından ötürü.

Kaynağa pek güvenmesemde, Torrent en baştan hatalı bir seçimdi..

Burada bas bas bağırdık Okan Buruk gelmeli diye!

Murat hocam 2000 yılından sonra olmamış demişsiniz ancak 2013 yılı sanırsam ve bir sezon daha var şampiyonlar liginde harika futbol oynamışız geçen onları izledim. Fatih Terimin en büyük yanlışı gençleşmeyi kabul etmesidir öyle bir hoca değil yapamazda zaten. Kabul etmemesi gerekiyordu. Sene başında bırakmalıydı takımı. Ancak Fatih hoca gibi antrenörler ıyi bir takım ile harikalar yaratabilir , futbolcu psikolojisini ıyi yönetir kurt hocalar. Yıldızlar ile ıyi geçinir bu yüzden ama bazı hocalar yıldızlar ile anlaşamaz Tudor gibi. Hocaya göre strateji yapmak gerekir bize şu anda gençliğe önem veren kendisi de genç dinamik biri lazım
Oyuncuların çok iyi olmalı diye eklemiştim Yunus, o orta saha ki her biri çift haneli gol atmisti, Terimi başarıya ulaştırdı. Öyle takımlarda oynatabiliyor. Melo gibi bence bize geldiğinde bile 40-50 milyonluk oyuncu vardı, mentali iyi olsa asla bize gelmezdi. Sneijder tembel olmasa bize gelmezdi, o oyuncularla eminim Torrent te harikalar yaratabilir. Psikoloji konusunda haklısın, Alparslan gibi saygısız oyunculara Fatih Terim gibi adamlar lazım. Ama bir süre takımın başında kalınca Terim, oyuncularda yozlaşma başlıyor. Öğretmen olduğum için az buçuk tahmin edebiliyorum, hergun bir ogrenciyi ya da bir sınıfı azarlarsan, 1 dönem sınıf sessiz kaliyor, ama sonra dayakta atsan(hayatta yapmam), sovsende sovsende işe yaramıyor. Bizde de futbolcu mental olarak bitiyor. Takıma bakın, hırçın lyundama kedi oldu, psikopat Marcao özür üstüne özür diledi, kediye döndü. Kerem bir ara garip garip bakıyordu gökyüzüne bakıp çılgınca bağırıyordu. Muslera her maç ellerini belinin iki yanına koyup üst dudağını ısırarak ağlamaklı bakıyordu. Ömer Bayram, Arda, Babel sovulmekten kasarlanmislar, pek etkilenmiyor gibi görünüyorlar ama onlarda sorumluluk almayi tamamen bıraktılar, genç Berkan Taylan, morutsan, bunlar depresyondalar.

Taylan - Berkan sevdası sonu olacak.
Yerlerine öyle muhteşem alternatiflerimiz yok ama farklı çözümler deneyemeyecek kadar da değil.

Planlamanın kötü ve dolayısıyla kadro kalitesinin yetersiz olduğunu sezon başında söyleyenlere demedik laf bırakılmamış, sorunun sadece ''6 sızlık'', TD yardımcılarının yetersizliği ve pas futbolu ısrarından ibaret olduğu genel kabul görmüştü; ancak bunlar tek tek doğru tespitler olsa da geçen zaman içinde acı gerçek ortaya çıkmış oldu...

Pas futbolu yerine önde presle rakibi bunaltabilecek beceri, enerji ve sinerjiye de sahip değil eldeki futbolcular. Torrent yerine mesela Kloop gelmiş olsa, o da kısa sürede çok fazla bir şey yapamazdı; eldeki malzeme hiçbir sistem veya formatı kabul edilir düzeyde uygulayabilecek yeterliliğie sahip değil maalesef...

Fatih Terim lobisiyle bağlantısı olmayan dürüst yorumcular, açık-örtülü bu gerçeği ifade ettiler. Transfer edilen futbolcular bırakın uçup kaçmayı, tatmin edici performans ortaya koyamayınca, başka faktörlerin de devreye girmesiyle bu günlere gelindi...

Demek ki neymiş? kulübün yapabileceği transfer harcamasının tamamını bir transfer döneminde tüketmek, teknik adamlık ve yöneticilik marifeti değilmiş...

Torrent gidiyorsa bir zahmet beceriksiz yönetimde gitsin. adam gonderemiyorsun transfer yapamiyorsun ne halta Yariyorsunuz siz beceriksizler

Ulan basaksehirin pizzi ve trezegeyi almasını kaldiramiyorum arkadaş. Galatasaray böyle küçük duruma düşemez. Gedson olayı tam bir facia zaten. bütün branşlarda sapı tutmussuz. Defolun gidin ulan. Ben amatör branslara yatırım yapacaklar diye destek vermiştim ama pişman oldum. Bukadar rezil olacaklarını öngöremedim neyazikki

kolpa gibi
yenilsek gönderilebilirdi ama şimdi kalır bence
göztepe maçı sonucuna bakarız
dürüst olmak gerekirse bu takımda hoca değişse de bir şey değişmeyecek gibi geliyor

sürekli hoca göndermek ideal değil ama ft haricindeki dönemlerde gs'nin gerçeği bu. taraftar ve yönetimler sadece ft'ye kredi açıyor başarılarından ötürü.
Doğru yoksa şu an oynanan futbol Terim dönemi futbolla neredeyse aynı hatta duran top konusunda biraz daha iyiyiz ama Terim'i eleştirmeyen kişiler Torrent'e oynanan bu futbol için hakaret ediyor. Bundan sonra Gallardo, Rudi Garcia gibi bir şeyler başarmış bir adamı getirip ona biraz sabır göstermemiz lazım. Torrent'in yapısı buraya uygun değil o yüzden ona sabır gösterilsin diyemiyorum.

Şu an hocayı göndermek başka problemlerin yanı sıra oyunculara da yanlış mesajı verir iyice çiftlik gibi oluruz. Bunların ensesinde tehlikeyi hissetmesi biraz daha işi ciddiye almaya başlamaları gerekiyor.

Vazgeçilecekse daha direkt ve hücumcu bir anlayış için vazgeçilmeli o da ancak sezon sonu mantıklı. Böyle bir yapılanmaya hayır demem bütçe oluşturulursa, ligimize ve takım karakterimize de daha uygun. Hoca adaylarım Schmidt Bosz ve Favre.

Bırak yardımcılığı Terim'in çırağı olamayacak, 60 yaşına kadar en ufak başarısı olmayan bu adamı td diye koskoca Galatasaray'a layık görüp getiren kim varsa tez zamanda defolup gider umarım. Neyini gördünüz de getirdiniz, kimdir necidir yahu bu adam, ne kazanmış, kazandırmış daha önce?
Gelecek maçı da kaybederse allem-i cihan olsa duramaz daha zaten buralarda, gönderin gitsin yahu neyi bekliyorsunuz anlamak imkansız.
Ha diyelim gitmedi, öyle ya da böyle ilk 10'a attık kendimizi, gelecek sene için ne vaadetti bu 5 haftada ? Hiç birşey. İlla ki ilk 10'a falan da atar kendini bu takım, torrent başarılı bir hoca mıdır diyeceğiz, onu mu bekliyorlar acaba ??
Yazıklar olsun,istifa etmeyin lütfen, etmeyinde ibrasızlık gelsin, hakkınız bu sizin çünkü.

Geri
Üst Alt