"Dönmek istiyorum"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: "Dönmek istiyorum"

Çok takıldım ezin beni lütfen. Bu arada bir kız var adını falan özelden atarım; onun da kafasına girsenize beni seviyormuymuş. Sevmiyorsa boşuna kürek çekmeyelim. Senin söylediğin şey mantıksız bir kere, takım kötü gittiğinde şutlanacak ilk isim sabri, bilinçaltı falan biliyorsan... Neyse tezinizde başarılar.

Yunus Emre sana da yarın cevap yazarım kusura bakma çıkıyprum şimdi. Herkese iyi geceler.

Sen konuşmayı tadı kaçık devam ettirmek istiyorsan bana hava hoş.

Senin söylediğin mantıklıysa sana da mantığınla başarılar. Çıkıyorsun madem daha fazla yazmama gerek yok.

Kafasına çok iyi giriyorum insanların, çözebilmişsin. Ama sen sanırım daha benim ne yazmak istediğimi çözememişsin. Asabiyetini mümkün olduğunca kendine sakla. Bana yansıtma hakkın yok.

Dur ben tad getireyim.

Psikoloji sorgulamam Sabri'yle sınırlı değil. Mesela şu an sendeki asabiyeti de farkedebilyorum.

Seni bilgimle milgimle onla bunla şunla ezme gibi bir çabam yok. Takılma o kadar.:) Öğreti üstünden gitme falan da yok. Ben genel bir isim verme çabasına girdim. Maksat biraz farklılık olsun.

Her neyse gelgelim şu psikoloji konusuna. Kimsenin psikolojisini yargılamam da bazı ufak tefek davranış farklılıklarınıa görebilirim. Yani görebiliyorum. Ben tezimde iddialıyım dostum. Bu adam Lincoln'den hoşnut değildi. Sevmiyordu tavırlarını vs. Maç içinde gayet açık bir şekilde belli oluyordu.

Anlamadığım bu adamın neyini savunuyorsun. Yani sevmediği konusunda niye bu kadar karşıt duruyorsun. Sevmeyebilir, pas atmak istemeyebilir, tepki göstermek isteyebilir. Banane. Umurumda olmaz. Bende Ayhan'ı sevmiyorum. Tepkinin kralını gösteriyorum. Sahada olsam o adama en sıkışık olduğum anda bile pas atmam arkadaş. Oyun tarzı ters geliyor. Oynamasından memnun değilim vs. Kime ne yahu.

Sabri içinde aynı şey geçerli. "Kime ne?"

Ben burda Sabri'yi eleştiriyor gibi mi gözüküyorum senin forum sayfandan.:) Kimseyi eleştirmiyorum. Sabri'nin yabancıları karşı bir art niyeti olduğuna da inanmıyorum. Kötü düşünceli biri olduğunu da düşünmüyorum. Tek bildiğim ve gördüğüm bu adam Lincoln'den HOŞNUT DEĞİLDİ!

Bu kadar basit yani.:)

Murat Sabri geçen yıl ki filmi bu yıl çekemez. Neden biliyor musun? Geçen yıl neredeyse takımdan ihraç ediliyordu ve en ufak kötü hareketinde bu tavır hortlar! Sabri dişine göre adama yapar her yabancıya yapamaz. Keita'ya, Nonda'ya, Kewell'a göre daha gevşek olan bir adama Lincoln'e yapabilir o tavırları. Sen Prekazi'nin böyle laga-luga yapan takım arkadaşı Tugay'a maç devre arasında tünelden içeri girmeden attığı kafayı bilir misin? Bir daha kimse Prekazi'ye ses çıkaramadı Tanju'da dahil. Lincoln gibi çocuk ruhlu bir yetişkine koyar Sabri o postayı. Ben yerli futbolcuların bu tavırlarından müthiş rahatsızım! Bu beyefendiler istemiyorlar diye yabancı oyuncu almayalım, yıldız oyuncuyu kapımızın önünden geçirmeyelim olur mu böyle birşey? Sabri Baros'a penaltı kullandırmasın Ümit vursun diye, Arda Lincoln'e pazu pandı ve 10 numara derdinden taksın, Hasan Lincoln çok para alıyor desin, aynı Hasan Hagi oynarken Hagi hakkında da atıp tutuyordu. Hakan yabancı düşmanlığı yapsın kendi istediği adamlar oynasın diye. Hakan Ünsal yabancı hocaya takar kankası Bülent Korkmaz hocalık yapsın diye. Hagi de dahil kim olursa olsun istemiyor yerli futbolcular nereye kadar? Galatasaray'da bunların hegamonyası ne zaman bitecek? Yakında Jardel'e atılan sopanın benzerlerini de yaşarız bu kadar iltimas geçilirse bazılarına. Sabri ve bu mantalitedeki arkadaşlar bugün bile dişini geçirecekleri bir adam bulsunlar aynı tavırlar içine girerler. Başarılı yabancı hiçbir zaman sevilmez. Kimse 2 yıl köskös oturan Carrusca'ya ağzını açmadı çünkü onu kıskanmadılar, kendilerine rakip dahi görmediler bu örnekler uzar gider.

Sen konuşmayı tadı kaçık devam ettirmek istiyorsan bana hava hoş.

Senin söylediğin mantıklıysa sana da mantığınla başarılar. Çıkıyorsun madem daha fazla yazmama gerek yok.

Kafasına çok iyi giriyorum insanların, çözebilmişsin. Ama sen sanırım daha benim ne yazmak istediğimi çözememişsin. Asabiyetini mümkün olduğunca kendine sakla. Bana yansıtma hakkın yok.

Sen üslubuna dikkat edeceksin o zaman. Tutup da bana yok bundan girerim şundan çıkraım deyip, belli başlı kelimeleri kullanmasan dahi ima ederek bir yere varamazsın. Bunlar böyle çok temiz cümlelerdir tek tek baktığında ama genel resim hiç de öyle değildir. Benden daha iyi anlarsın bunu eminim. Ben hiç alttan alta falan iğnelemem, direk söylerim. Konuşmanın tadı kaçtı dediysem kaçmıştır.

Yazdıklarınla ilgili olarak da; niyet okumayı bırak sana tavsiyem. İnsanların 1-2 saniyelik görüntülerine bakıp sonuçlar çıkartıyorsun. İnsan hareketlerinin çok daha karmaşık olduğunu bilmen gerekirdi. Neyse tamam buna itirazım yok ama birde bu sonuçlar mutlak doğruymuş gibi bana empoze etmeye çalışıyorsun. İşte orada dur derim sana. Sabri lincoln'ü semiyormuş! Allah allah! Ya, iyi sence öyle falan da diyemiyorum "Öyle işte arkadaş benden iyi mi bileceksin, her GS'li bilir bunu. Ben şimdi sana ximi anlatayım?" Tekrar söylüyorum niyet okumayın. Kendi kendinize birşeyler üretin kafanızda onda sorun yok da başkalarına üstelik alaycı bir dil kullanarak dikte etmeye çalışmayın. Bahsettiğin şeyler çok tehlikeli. Ya farkında değilsin ya da çok geniş bir arkadaşımızsın. Ahlağı mahlağı herşeyi bıraktım dediğin gibi yapmışsa sabri-arda vb. adamlar takıma zarar veriyorlar demektir. İnsan psikolojsine göre sorun olmayabilir bunda hemfikiriz ancak bu iş yaşamında da sorun olmayacağı manasına gelmez. Herkes yaptıklarının bedelini öder, ödemelidir. Ayrıca benim bilinçaltı teorim(kötü gidişatta gönderilecek ilk adam sabri) en az senin niyet okumaların kadar mantıklı hiç merak etme.

İyide Sabri çıkıp; "Ben Lincoln'den nefret ediyordum. Takımda yabancılara karşı cephe vardı." demedikçe nasıl bir belge gösterirsek gösterelim siz buna inanmayacaksınız anlaşılan.

Nondayla Hakan Şükürün polemiğe girişini ve bu polemiğin sonunda Nondanın çıkıp "Hakan Şükür Galatasaray için en önemli oyuncu." demesiyle sonuçlandığını unutmuşsunuz sanırım. Hakan Şükür Arif dışında yanına gelen veya yerine gelen hiçbir forvetle arası iyi olmamıştır. Hep bir şekilde o yanına veya yerine gelenler gönderilmiştir.

Kewella gelince, bakmayın siz bu sezon iyi bir başlangıç yaptı da kurtuldu. Yoksa sezon başında Hakan Ünsal ve türevleri Kewell karaciğer hastası, koşamıyor, bu adama yıllık 2m € verilir mi demeye başlamışlardı. Hem Bülent Korkmaz değil miydi Kewell'ı 90+3te oyuna sokan?

Diğer yabancılara da tavır alındığını ben Arda'nın geçen sezonki başarısızlık hakkında sorulan soruya "Herkes Servet, Sabri, Hakan, Mehmet, Ayhan, Emre gibi oynasaydı böyle olmazdı." şeklinde cevap verince anladım.

Sevgiler.

Şimdi ben genel bakış açımı söyleyeyim, hiçbir çifte standartımın olmadığını anlatmaya çalışayım sonra bu mevzuulara geri döneriz. Ben kimseye kişiliksiz, karaktersiz demem(sinir anında demiş olabilirim). Sadece Adnan Polat'ın açıklamalarını koydum bu konuyla ilgili bunu da lincoln karakterli mi değil mi kanıtlamak için değil adamın ne kadar sinirlendiğini ve ne seviyeye geldiğini göstermek için yaptım. Yani birisine bu tarz bir suçlama yapmadan önce durup 70 kez düşünmek gerekir. Eğer sabri-arda vb bu tarz davranışlar sergilediyse gerçekten, bunun maddi ve manevi cezası çoook büyüktür. Ve suçladığın kişi büyük külfet altında kalır. Bu bilerek ve isteyerek Galatasaray'a zarar vermektir ve %100 emin olmadan hiçbir futbolcu hakkında bu tarz yorumlar yapamam. Lincoln ile yaptıklarım da genellikle sinir halindeyken veya dalga geçerken kullandığım argümanlardır. Onun dışında ahlağıyla değil, iş ahlağıyla ilgilenirim ben. Bu insanı rezil yapmaz, örneğin ben lisedeyken iş ahlakı düzgün bir öğrenci değildim. Not tutmazdım adam gibi, konuşurdum derste falan. Bu beni karaktersiz yapmadı. Ama işime %100 özen gösterdiğim de söylenemez. Genel fikrim budur. Bunlar çok ağır suçlamalar...

Şu adam için tartıştığınıza değmez ben bunu anladım cidden.Ne yapsanız da dönmeyecek zaten.Niye kasıyorsunuz ki bu kadar? Gidin başkana,futbolculara falan laf atıp,saçmasapan yorumlarda bulunun ve rahatlayın.Ama sadece rahatlamakla kalcaksınız,gerisi gelmeyecek.

konu nerelere gelmiş sabri'ye kadar indirgenmiş...

sabri kim ki? senelerdir bizlerden düzenli olarak laf yiyen adam değil mi? hadi diyelim bu sene düzelmiş olsun...

geçen sene o bordo'ya attığı gol olmasa şimdi 2. ligdeydi kendisi... o yüzden ona buna surat yapıp onun attığı gole sevinmeyecek gibi bir lüksü yok onun...

Git kestir o zaman yada fenere git dönmüş olursun.

Sen üslubuna dikkat edeceksin o zaman. Tutup da bana yok bundan girerim şundan çıkraım deyip, belli başlı kelimeleri kullanmasan dahi ima ederek bir yere varamazsın. Bunlar böyle çok temiz cümlelerdir tek tek baktığında ama genel resim hiç de öyle değildir. Benden daha iyi anlarsın bunu eminim. Ben hiç alttan alta falan iğnelemem, direk söylerim. Konuşmanın tadı kaçtı dediysem kaçmıştır.

Yazdıklarınla ilgili olarak da; niyet okumayı bırak sana tavsiyem. İnsanların 1-2 saniyelik görüntülerine bakıp sonuçlar çıkartıyorsun. İnsan hareketlerinin çok daha karmaşık olduğunu bilmen gerekirdi. Neyse tamam buna itirazım yok ama birde bu sonuçlar mutlak doğruymuş gibi bana empoze etmeye çalışıyorsun. İşte orada dur derim sana. Sabri lincoln'ü sevmiyormuş! Allah allah! Ya, iyi sence öyle falan da diyemiyorum "Öyle işte arkadaş benden iyi mi bileceksin, her GS'li bilir bunu. Ben şimdi sana ximi anlatayım?" Tekrar söylüyorum niyet okumayın. Kendi kendinize birşeyler üretin kafanızda onda sorun yok da başkalarına üstelik alaycı bir dil kullanarak dikte etmeye çalışmayın. Bahsettiğin şeyler çok tehlikeli. Ya farkında değilsin ya da çok geniş bir arkadaşımızsın. Ahlağı mahlağı herşeyi bıraktım dediğin gibi yapmışsa sabri-arda vb. adamlar takıma zarar veriyorlar demektir. İnsan psikolojsine göre sorun olmayabilir bunda hemfikiriz ancak bu iş yaşamında da sorun olmayacağı manasına gelmez. Herkes yaptıklarının bedelini öder, ödemelidir. Ayrıca benim bilinçaltı teorim(kötü gidişatta gönderilecek ilk adam sabri) en az senin niyet okumaların kadar mantıklı hiç merak etme.

Eh, şu söylediklerini de beni pek fazla tanımamana veriyorum.:)

belli başlı kelimeleri kullanmasan dahi ima ederek bir yere varamazsın. Bunlar böyle çok temiz cümlelerdir tek tek baktığında ama genel resim hiç de öyle değildir. Benden daha iyi anlarsın bunu eminim. Ben hiç alttan alta falan iğnelemem, direk söylerim. Konuşmanın tadı kaçtı dediysem kaçmıştır.

Daha detaya inersem. Kimseye iğneleyerek birşey anlatmam ben. Mesajlarımı okursan genel olarak konularda böyle yapmadığımı anlarsın.

Ben, sana şurdan girip burdan çıkarım derken biraz da espri tarzında söyledim be. Bunu farkedecek kadar olgun olduğuna da inanıyorum açıkçası. Şu açıklamaları yapan biri böyle biri olmalı bence.

Üslubu bozmadan gayet saygılı bir şekilde konuşuyorduk fakat sen benim yazdıklarımı okumadın mı yoksa okudun da anlamadın mı çözemedim.

Şu savunduğumun benim fikrim olduğu konusunda hemfikiriz nasılsa. Ama bir empoze etme çabası da yoktu. Sen bana aksini savunuyorsan bende bunu savunuyorum. Fakat anlamadığım şu ki sen neden kalkıpta şundan vazgeç bundan vazgeç diye şeyler söylüyorsun.

Benim ne yapacağımı ne bana öğretebilirsin ne de söyleyebilirsin.

Ben sadece şahsi fikrimi söylüyorum. Eminim ki benim gibi düşünen birçok Gs'li taraftar da vardır. Fakat anlatamadığım şu ki ben bu görüşü savunurken ne Sabri'ye kızıyorum ne de bu adamda bir art niyet arıyorum. Şu kadar şeyi anlamak zor olmamalıydı senin için. Hatta diyorum ki böyle birşey varsa da bundan daha NORMAL hiç birşey olamaz şu hayatta. Her insan birbirini sevmek zorunda değil, sende bilirsin.

"Öyle işte arkadaş benden iyi mi bileceksin, her GS'li bilir bunu. Ben şimdi sana ximi anlatayım?"

Ben sana benden iyi mi bileceksin falan dediğimi hatırlamıyorum. Gördüğümü söylüyordum bunu sen de biliyorsun, bence.:)

sabri-arda vb. adamlar takıma zarar veriyorlar demektir. İnsan psikolojsine göre sorun olmayabilir bunda hemfikiriz ancak bu iş yaşamında da sorun olmayacağı manasına gelmez.

Ben, birtek Sabri özelinden bahsettim ama böyle tepkilerin bir tek Sabri özelinde verilmeyeceğini her insanın verebileceğini de belirttim.

Birde sen geçen sene Sabri'nin takıma zarar vermediğini düşünüyorsan gerçekten şaşırırım buna. Sabri'nin takıma yararıı şu son 3-4 yılı ele aldığımızda bir şampiyon olduğumuz sezonun son döneminde birde bu sene.

Ha birde son olarak sana özel bir dipnot;

Sana kullandığım üslupta alaycı bir tavır takınmak istemedim. Öyle algılandıysam kusura bakma. Ama şunu bil ki ben bir yönetici rütbesindeysem eğer üyelerle alaycı üslupla KONUŞAMAM. Öyle bir niyetim de OLAMAZ.

Bunu göz önünde bulundur derim. Olabildiğince smiley koymaya çalışıyorum yazdıklarıma ki sert bir mesaj olmasın olabildiğince hoşgörülü bir yazı olsun karşıdakine karşı.:) <-bknz.:)

Her neyse sanırım problem çözüldü.:)

Ama o dönemdeki -hele ki Lincoln'ün formunun en üst düzey olduğu dönemdeki- maçları eğer dikkatli izlediyseniz veya hatırlıyorsanız dikkat etmişsinizdir belkide Sabri'nin Lincoln'e pas atmakta cimri davrandığını.

Şu yaptığın suçlamanın büyüklüğünün hala farkında değilsin. Evet bana göre de kimse kimseyi sevmek zorunda değil bütün insanlar kötü ve iyidir falan ama bunların hepsinin ötesinde ve üstünde etik vardır. Ve bu davranış ona taban tabana zıttır. Söylemek istediğin bu mu?

Bu bir art niyet arama değil ama istemediğiniz bir adam sahada futbol oynuyorsa topu ona atmak istememeniz tamamen içgüdüseldir. Burada ona kızamamda.

Bunda da aynı durum geçerli.

Sabri, Lincoln'e karşı bir antipati duyuyordu. Bana dersen ki Sabri hala aynı kafada oynuyor o futbolu ben de size derim ki şu anda sahada o tarzda topu buluşturma zorunluluğun olan bir adam yok. Keita üzerinden oynamak formülümüzse eğer o formülü şu anda Sabri çok net oynuyor. Eğer Keita'ya karşı bir antipatisi oluşursa görün bakın sahada pas atacağı son adam olur Keita aynı kanatta olmasına karşın.

Bu bölümde geleceği görme yeteneğini de konuşturmuşsun. Sana bunları nereden bildiğini sordum. Bunlar ciddi suçlamalar eğer %100 emin değilsen ve elinde kanıtın yoksa böyle konuşamazsın, asabileştiğim nokta budur.

Bunu Sabri isminde özelleştirmek istemiyorum. Her futbolcu, her insan bu psikolojiye sahip olabilir. Normaldir bu.;)

Birinci sırada yazdıklarım aynen geçerli.

Şimdi şu siyahla belirttiğin yerlerde sen kalkıpta o bilgiler nereden geliyor dersen gülerim ben buna. Kusura bakma.:)

Nereden geldiğini açıklayamadığın için bu tarz bir tepki veriyorsun sanırım. Tek amacım yaptığın suçlamanın ağırlığını anlatmaktı. Ama sen gülüyordun o sırada sanırım.

İçgüdüselliği mi anlatayım ben size şimdi? Psikolojiden girip bir güzel felsefeden çıkayım. Nietzsche, Kant falan. İnsan ruhu, beyni, psikolojisinde neler vardır anlatayım mı istiyorsunuz?

Bu kısım efsane zaten tekrar yorum yapmayacağım.

Tek bir yeri sorgulayabilirsin Sabri'nin Lincoln'ü sevmediği kısmını. Onu da sana açıklamaktan beni bıktırmazsın umarım senin yazmaktan bıktığın gibi.):

Bir insan ortada birşey yokken takımın 10 numarasının üstüne YÜRÜMEZ.

Bir insan haddi olmadığı halde kalkıp kaptanlığın neden Lincoln'e verildiğini sorgula(ya)maz.

Buna da cevap vermiştim. İnsan sininr anından babasının üstüne bile yürür. Ki sabrinin üzerindeki psikolojik baskı herkestekinden daha fazladır. Ona dayanarak bir sonuç çıkartamazsın. Gökhan Zan'a da saçma bir hareket yaptı örneğin hem de herşey iyi giderken onun açısından. Bir de daha stresli zamanlarını düşünürsek...

Anlamadığım bu adamın neyini savunuyorsun. Yani sevmediği konusunda niye bu kadar karşıt duruyorsun. Sevmeyebilir, pas atmak istemeyebilir, tepki göstermek isteyebilir. Banane. Umurumda olmaz. Bende Ayhan'ı sevmiyorum. Tepkinin kralını gösteriyorum. Sahada olsam o adama en sıkışık olduğum anda bile pas atmam arkadaş. Oyun tarzı ters geliyor. Oynamasından memnun değilim vs. Kime ne yahu.

Savunduğum şey(tekrar tekrar yazmak zorundayım) yaptığın suçlamanın ne olduğunu farketmeden elinde kesin deliller varmış gibi alaycı da bir üslup kullanarak bir şeyleri iddia etmenin yanlış olduğuydu. Sabri sevmeyebilir pas atmayabilir. Yok ya! Bir de gayet normalmiş bu durum. Buna battıkça batmak denir. Daha fazla zorlamak için bunları yazmak zounda kaldın sanırım. Örneğin Yunus Emre Çayırlı da bunu iddia etti. Bende kanıtlayamayacağını, eğer yapabilecekse yapmasını istedim. O da kendi kanıtlarını sundu. Yeterli veya yetersiz sen böyle argümanlar kullanmak yerine konuyu farklı yerlere getirdin.

Ben burda Sabri'yi eleştiriyor gibi mi gözüküyorum senin forum sayfandan.:) Kimseyi eleştirmiyorum. Sabri'nin yabancıları karşı bir art niyeti olduğuna da inanmıyorum. Kötü düşünceli biri olduğunu da düşünmüyorum. Tek bildiğim ve gördüğüm bu adam Lincoln'den HOŞNUT DEĞİLDİ!

Bu kadar basit yani.:)

Sabri'nin ahlağına laf ettikten sonra onu eleştirmiyorum demen de ayrı bir olay. Özünde bakarsak küfür etmedin, haklısın.

Ben, sana şurdan girip burdan çıkarım derken biraz da espri tarzında söyledim be. Bunu farkedecek kadar olgun olduğuna da inanıyorum açıkçası. Şu açıklamaları yapan biri böyle biri olmalı bence.

:) Şimdi de çiy bir vatandaş oldum sanırım. Zira anlayamadım o şekilde.

Üslubu bozmadan gayet saygılı bir şekilde konuşuyorduk fakat sen benim yazdıklarımı okumadın mı yoksa okudun da anlamadın mı çözemedim.

Şu savunduğumun benim fikrim olduğu konusunda hemfikiriz nasılsa. Ama bir empoze etme çabası da yoktu. Sen bana aksini savunuyorsan bende bunu savunuyorum. Fakat anlamadığım şu ki sen neden kalkıpta şundan vazgeç bundan vazgeç diye şeyler söylüyorsun.

Vazgeç diyorum, çünkü suçlamalarının dayanağı yok ve suçladığın kişiyi rencide edebilecek şeyler. Benim kişiliğimle alakalı bir durum değil bu. Yoksa kiminle nasıl istiyorsan öyle konuş, ortak noktamızda bir adam değilse umurumda olmaz. Ah, ah bir de şu saygılı üslup meselesi sadece güzel kelimeleri kullanarak yapılsa! Yine de durumu tamamen bozan ben olmuş olabilirim. Buna itirazım yok.

Benim ne yapacağımı ne bana öğretebilirsin ne de söyleyebilirsin.

Ben sadece şahsi fikrimi söylüyorum. Eminim ki benim gibi düşünen birçok Gs'li taraftar da vardır. Fakat anlatamadığım şu ki ben bu görüşü savunurken ne Sabri'ye kızıyorum ne de bu adamda bir art niyet arıyorum. Şu kadar şeyi anlamak zor olmamalıydı senin için. Hatta diyorum ki böyle birşey varsa da bundan daha NORMAL hiç birşey olamaz şu hayatta. Her insan birbirini sevmek zorunda değil, sende bilirsin.

GEri kalan yazımda bu bölümde ilgili düşündüklerimi okuyabilirsin. Senin ne yapacağını, elinde sağlam bir veri olmadan kimseye bu tarz bir suçlama getiremeyeceğini söyleyebilirim. Art niyet arayıp, aramaman önemli değil.

Ben sana benden iyi mi bileceksin falan dediğimi hatırlamıyorum. Gördüğümü söylüyordum bunu sen de biliyorsun, bence.:)

Cevaben;

Birde takımın kaptanın Arda olması farklı kılıyor olabilir. Sabri'nin Lincoln'ü sevmediğini bilmeyen Gs'li yoktur bence. Ya da tahmin edemeyen.:)

Ben, birtek Sabri özelinden bahsettim ama böyle tepkilerin bir tek Sabri özelinde verilmeyeceğini her insanın verebileceğini de belirttim.

Birde sen geçen sene Sabri'nin takıma zarar vermediğini düşünüyorsan gerçekten şaşırırım buna. Sabri'nin takıma yararıı şu son 3-4 yılı ele aldığımızda bir şampiyon olduğumuz sezonun son döneminde birde bu sene.

Zarar verip ne yaptı bunu bana söyler misin? VErdi ya da vermedi demiyorum, bunu söylediğine göre bir bildiğin var. Umarım bahsettiğin şey saha oyunuyla alakalı değildir, zorla oynatmadı ya adam kendini...

Sana kullandığım üslupta alaycı bir tavır takınmak istemedim. Öyle algılandıysam kusura bakma. Ama şunu bil ki ben bir yönetici rütbesindeysem eğer üyelerle alaycı üslupla KONUŞAMAM. Öyle bir niyetim de OLAMAZ.Bunu göz önünde bulundur derim. Olabildiğince smiley koymaya çalışıyorum yazdıklarıma ki sert bir mesaj olmasın olabildiğince hoşgörülü bir yazı olsun karşıdakine karşı.:) <-bknz.:)

Her neyse sanırım problem çözüldü.:)

İnsan psikolojisi ve davranışlarından bahsediyoruz, sen moderatörsün, otoristeysen bunun üzerindeki etkilerini daha iyi saptayabilmen gerekir. İster istemez benim üstümde yazılar yazacaksın, ya da öyle düşüneceksin.

Herneyse, anlatmak istediğim şey gayet basit. Yazının içinde de 75 kez falan yazdım sanırım. Umarım cevap vermeye hazırlanmadan önce, okuyup anlamaya çalışırsın.

Lincoln'ün köşeyi döndüğü kesin iyi para geçirdi bize,dönmesine gerek kalmadı.

@Ahmet Özgün Güven;

Tek mesajda birçok farklı konuya deyinip o kadar uzun yazı yazmışsın ki hepsine ayrı ayrı alıntı yapıp cevap vermeye fazlasıyla üşendim. Açıkçası sana daha basit birşey söyleyeyim.

Anlatamadığını anlattın. Benim anlatamadığım da şu sanırım;

Ben bu adamı suçlamıyorum benim gördüğüm tahmin ettiğim budur. Bir diğer tahminimde her Gs'li taraftarın bunu farkedebileceği, tahmin edebileceği. Şimdi görüyorum ki bu tahminimde yanılmışım. Tahminler üzerinden gidiyorum ben ama sen bana kalkıp ağır bir suçlama yapıyorsun yaftasını çat diye yapıştırabiliyorsun.

Tekrar edeyim istersen,

Sadece bir tahmin. İddiam bu yönde. Delil niye sunmadın derken de Yunus Emre Çayırlı'nın sunduğu delilleri göz önünde bulundurarak konuşmada ona destek oldum. Yani delili vardı elinde bende delil olarak onları gösterdim diyebilirim.

Etik meselesine gelince; pas atmamak etiğe aykırı olabilir haklısındır ama ben diyorum ya içgüdüsel olarak insan atmak istemez. Bilinçaltına da söz geçirecek değil ya. Tamamen duygusal diyelim.:p Yani işin özü şu ki pas atmıyor diye etiğini yargılayamam, yargılamam. Kızarım o ayrı ama ne onu suçlu ilan ederim ne de ahlaksız biri.

Aynı şeyleri tekrar yazmana hiç gerek yok gayet iyi özümsedim anlatmak istediklerini ki en baştan beri de özümsüyordum. Sende benim anlatmak istediklerimi biraz dikkatli okuyup ne demek istediğimi ciddiyetle kavrayabilirsen eğer daha iyi anlaşacağız gibi geliyor bana.:)

Zarar verip ne yaptı bunu bana söyler misin? VErdi ya da vermedi demiyorum, bunu söylediğine göre bir bildiğin var. Umarım bahsettiğin şey saha oyunuyla alakalı değildir, zorla oynatmadı ya adam kendini...

Kötü ve isteksiz futboldan büyük zarar mı olur?:)

Saygılar...

Lincoln'ün köşeyi döndüğü kesin iyi para geçirdi bize,dönmesine gerek kalmadı.

Bu adam madem bu kadar paraya düşkün, neden kampa gelmemek gibi salakça bir hamle yapsın? Kampa kendi kafasına göre, yöneticilerle görüşmeden gelmemesi demek Fifadan yiyeceği 5m €luk ceza demek. Ee üstüne birde yıllık 3.5m €su var. Etti mi toplam 8.5m €, bunun sponsorluk antlaşmaları var, primleri var. Aşağı yukarı 10m € zarar demek bu Lincoln için. Bu kadar para düşkünü olan Lincoln neden kampa gelmeyip 5m € ceza+5m € yıllık kazanç, toplamda 10m € dan olsun? Buna inanıyor musunuz gerçekten? Yapma etme hocam. Zaten Lincoln "Ben Almanya kampına geldim, beni içeri almadılar" dedi. Yani burada Lincolnün tek suçu 1 hafta önce yedekler ve Paf takımındakilerin katıldığı İstanbul kampı yerine Baros, Kewell, Arda ile beraber direkt Almanya kampına gelmesi.

"Lincoln bize iyi para geçirdi" demişsin ama Lincoln 2 sezonda 67 maç oynayıp 16 gol 30 asist gibi bir istatistik tutturmuş. Oynadığı güzel futbol ve verdiği seyir zevki de cabası. Sadece patlayan forma satışları,artan sponsorluk gelirleri, artan reklam gelirleri, Galatasaray'a kattığı marka değeri, artan seyirci ortalaması, taraftarı tekrardan havaya sokması bile o verilen parayı rahatlıkla amorti eder.

Peki ya bonservisine 3m €, kendisine yıllık 1.5m € verdiğimiz ama 3 yıldır hiçbir şey oynayamayan, doğru düzgün maç yapmayan Linderoth'a ne demeli? Asıl bize geçen bir para varsa o da bu Linderoth transferinden bize geçen 7-8m €dur.

Sevgiler.

Bu adam madem bu kadar paraya düşkün, neden kampa gelmemek gibi salakça bir hamle yapsın? Kampa kendi kafasına göre, yöneticilerle görüşmeden gelmemesi demek Fifadan yiyeceği 5m €luk ceza demek. Ee üstüne birde yıllık 3.5m €su var. Etti mi toplam 8.5m €, bunun sponsorluk antlaşmaları var, primleri var. Aşağı yukarı 10m € zarar demek bu Lincoln için. Bu kadar para düşkünü olan Lincoln neden kampa gelmeyip 5m € ceza+5m € yıllık kazanç, toplamda 10m € dan olsun? Buna inanıyor musunuz gerçekten? Yapma etme hocam. Zaten Lincoln "Ben Almanya kampına geldim, beni içeri almadılar" dedi. Yani burada Lincolnün tek suçu 1 hafta önce yedekler ve Paf takımındakilerin katıldığı İstanbul kampı yerine Baros, Kewell, Arda ile beraber direkt Almanya kampına gelmesi.

"Lincoln bize iyi para geçirdi" demişsin ama Lincoln 2 sezonda 67 maç oynayıp 16 gol 30 asist gibi bir istatistik tutturmuş. Oynadığı güzel futbol ve verdiği seyir zevki de cabası. Sadece patlayan forma satışları,artan sponsorluk gelirleri, artan reklam gelirleri, Galatasaray'a kattığı marka değeri, artan seyirci ortalaması, taraftarı tekrardan havaya sokması bile o verilen parayı rahatlıkla amorti eder.

Peki ya bonservisine 3m €, kendisine yıllık 1.5m € verdiğimiz ama 3 yıldır hiçbir şey oynayamayan, doğru düzgün maç yapmayan Linderoth'a ne demeli? Asıl bize geçen bir para varsa o da bu Linderoth transferinden bize geçen 7-8m €dur.

Sevgiler.

Bu tarz adamlar her zaman kendi istatistiğine oynarlar. İstikrarsızdırlar. Bu yüzden takıma genel anlamda hiçbir şey katmazlar. Dünya futbolundanda yavaş yavaş kayboluyorlar zaten.

En net örneği Alex De Souza. Kendi istatistikleri mükemmel ama takımın istatistiklerine yaptığı katkı çok zayıf. Üstelik Alex çok da karakterli bir adam olmasına rağmen.

Siz ne kadar Lincoln şöyle, Lincoln böyle derseniz ancak kendinizi avutursunuz. Bu "insan" bu kadar sayfa tartışılıyorsa varın siz düşünün ne kadar zararlı olduğunu.

:rolleyes:

Sevgiler.

Bu kadar savunuyorsun güzel de peki bu adam niye gelmedi bu sezon kampa? Veya neden lig bitmeden kaçıp gitti? Neden sürekli sakatım deyip oynamamazlık yaptı? Neden bu kadar yetenekli bir adam her maç istediği gibi oynadı? Niye canı isteyince kırmızı kart gördü?

Bunların da cevabı var mı sende?

Ben para geçirdi demiyorum fakat şöyle bir durum var bunları neden yaptı bunu merak ediyorum. Para merakı yoksa eğer. -ki bence de paragöz bir adam değil-

Sakatlıklar Galatasarayımız’ın yakasını bırakmıyor, her geçen gün

oynayamayacaklar listesine yeni yeni isimler ekleniyor. Hürriyet Gazetesi'nin

22 Ocak tarihli haberine göre, ha bugün, ha yarın sahalara dönecek diye

beklenen Lincoln’ün dönüşü bu haberle 4. kez rötar yaptı.
Süper Lig devre

arası tatiline girerken, Brezilyalı yıldızın sakatlığının tatilde geçeceği, ikinci

yarıya yetişeceği belirtilmişti. Ancak ligde ikinci yarı başlamadan bir hafta önce

Lincoln’ün sahalara dönüşünün 10 günü bulacağı belirtildi
. O da olmadı, "Bursa

maçına yetişecek" dendi
. Ancak önceki günkü maça da yetişmeyen Lincoln

konusunda Dr. İlker Yücesir, dün sakatlar hakkında bilgi verirken şöyle dedi:

"Lincoln en az iki hafta daha yok. Takıma ne zaman katılacağını net olarak

söyleyemeyiz. Çok uzun dönemdir antrenmansız ve sahada yük taşımıyor. 15

gün içinde takımla çalışmalara başlayabilir
. Geçtiğimiz hafta takımla birlikte

çalışması planlanıyordu, ancak ağrıları devam edince salonda çalışmaya devam etti."

Her maçı 440 bin Euro

Galatasaray’a 4 yıl için 28 milyon Euro’ya mal olduğu belirtilen Lincoln, ne yazık

ki şu ana kadar beklenen katkıyı sağlayamadı. Süper Lig’de 20. haftaya

gelinirken, Brezilyalı futbolcu sadece 11 maçta forma giyebildi. En erken iki

hafta sonra takımla çalışabilecek Lincoln’ün şu anki şartlarla 29 Şubat ile 1-2

Mart’ta Beşiktaş ile oynanacak derbi maça yetişmeme şansı da bulunuyor. Yıllık

maliyeti yaklaşık 7 milyon Euro olan Lincoln, şu ana kadar Galatasaray’da

sadece 11 lig maçında yanında sadece 5 de Avrupa Kupası karşılaşmasında

görev yaptı. Brezilyalı yıldızın oynadığı her maç Galatasaray’a 440 bin Euro’ya

maloldu

Bakınız geçmişten bir post adam bizi böyle kanser etmişti bir maç oynar 10 maç yatar

Dediğim gibi bu adam yattığı yerden o kadar para almadı. İki sezonda oynadığı maç sayısı 10u geçmez diyebilecek kadar Galatasaray Futbol Klübü'nden ve futbolcularından kopuk olanlar vardı. Ama görüyoruzki 2 sezonda 67 maça çıkıp 16 gol 30 asist yapmış. Bence aldığı paranın hakkını büyük ölçüde verdi. Ayrıca Lincolnün gelmesiyle yaptığımız sponsorluk antlaşmaları, artan reklam gelirleri, forma satışlarının patlaması, Galatasaray'ın eski popülaritesini ve havasını tekrar yakalaması bile o verilen parayı amorti eder.

Sevgiler.

Onur İnce:

Sakatlıklar Galatasarayımız’ın yakasını bırakmıyor, her geçen gün

oynayamayacaklar listesine yeni yeni isimler ekleniyor. Hürriyet Gazetesi'nin

22 Ocak tarihli haberine göre, ha bugün, ha yarın sahalara dönecek diye

beklenen Lincoln’ün dönüşü bu haberle 4. kez rötar yaptı. Süper Lig devre

arası tatiline girerken, Brezilyalı yıldızın sakatlığının tatilde geçeceği, ikinci

yarıya yetişeceği belirtilmişti. Ancak ligde ikinci yarı başlamadan bir hafta önce

Lincoln’ün sahalara dönüşünün 10 günü bulacağı belirtildi. O da olmadı, "Bursa

maçına yetişecek" dendi. Ancak önceki günkü maça da yetişmeyen Lincoln

konusunda Dr. İlker Yücesir, dün sakatlar hakkında bilgi verirken şöyle dedi:

"Lincoln en az iki hafta daha yok. Takıma ne zaman katılacağını net olarak

söyleyemeyiz. Çok uzun dönemdir antrenmansız ve sahada yük taşımıyor. 15

gün içinde takımla çalışmalara başlayabilir. Geçtiğimiz hafta takımla birlikte

çalışması planlanıyordu, ancak ağrıları devam edince salonda çalışmaya devam etti."

Her maçı 440 bin Euro

Galatasaray’a 4 yıl için 28 milyon Euro’ya mal olduğu belirtilen Lincoln, ne yazık

ki şu ana kadar beklenen katkıyı sağlayamadı. Süper Lig’de 20. haftaya

gelinirken, Brezilyalı futbolcu sadece 11 maçta forma giyebildi. En erken iki

hafta sonra takımla çalışabilecek Lincoln’ün şu anki şartlarla 29 Şubat ile 1-2

Mart’ta Beşiktaş ile oynanacak derbi maça yetişmeme şansı da bulunuyor. Yıllık

maliyeti yaklaşık 7 milyon Euro olan Lincoln, şu ana kadar Galatasaray’da

sadece 11 lig maçında yanında sadece 5 de Avrupa Kupası karşılaşmasında

görev yaptı. Brezilyalı yıldızın oynadığı her maç Galatasaray’a 440 bin Euro’ya

maloldu

440 bin Euroya malolması külliyen yalan. Adam bizde 4 sezon kalmadı, 2 sezon kaldı. Yani 2 sezonluk maliyeti; yılda 3.5m €+ 5m € bonservis= 12m €. 12m € yu 67 maça bölersek; maç başına 180 bin € olur ki fazla yüksek bir para değil. Sadece maç olduğu günler Storelarda satılan Lincoln formaları bile bu paranın ciddi bir bölümünü karşılar.

Ayrıca Hürriyet gazetesi referans gösterilerek yazılan bir yazıyı buraya koymanızı kınıyorum. Neymiş 4 kere üstüste gelmemişmiş. Hikaye bunların hepsi. Adam yönetimden izin alıp gidiyor, çıkıp Lincoln Türkiye'yi terk etti yazıyorlar. Milleti gaza getirmekten başka birşey değil.

Sevgiler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt