Cevap: "Dönmek istiyorum"
Ama o dönemdeki -hele ki Lincoln'ün formunun en üst düzey olduğu dönemdeki- maçları eğer dikkatli izlediyseniz veya hatırlıyorsanız dikkat etmişsinizdir belkide Sabri'nin Lincoln'e pas atmakta cimri davrandığını.
Şu yaptığın suçlamanın büyüklüğünün hala farkında değilsin. Evet bana göre de kimse kimseyi sevmek zorunda değil bütün insanlar kötü ve iyidir falan ama bunların hepsinin ötesinde ve üstünde etik vardır. Ve bu davranış ona taban tabana zıttır.
Söylemek istediğin bu mu?
Bu bir art niyet arama değil ama istemediğiniz bir adam sahada futbol oynuyorsa topu ona atmak istememeniz tamamen içgüdüseldir. Burada ona kızamamda.
Bunda da aynı durum geçerli.
Sabri, Lincoln'e karşı bir antipati duyuyordu. Bana dersen ki Sabri hala aynı kafada oynuyor o futbolu ben de size derim ki şu anda sahada o tarzda topu buluşturma zorunluluğun olan bir adam yok. Keita üzerinden oynamak formülümüzse eğer o formülü şu anda Sabri çok net oynuyor. Eğer Keita'ya karşı bir antipatisi oluşursa görün bakın sahada pas atacağı son adam olur Keita aynı kanatta olmasına karşın.
Bu bölümde geleceği görme yeteneğini de konuşturmuşsun. Sana bunları nereden bildiğini sordum. Bunlar ciddi suçlamalar eğer %100 emin değilsen ve elinde kanıtın yoksa böyle konuşamazsın, asabileştiğim nokta budur.
Bunu Sabri isminde özelleştirmek istemiyorum. Her futbolcu, her insan bu psikolojiye sahip olabilir. Normaldir bu.
Birinci sırada yazdıklarım aynen geçerli.
Şimdi şu siyahla belirttiğin yerlerde sen kalkıpta o bilgiler nereden geliyor dersen gülerim ben buna. Kusura bakma.
Nereden geldiğini açıklayamadığın için bu tarz bir tepki veriyorsun sanırım. Tek amacım yaptığın suçlamanın ağırlığını anlatmaktı. Ama sen gülüyordun o sırada sanırım.
İçgüdüselliği mi anlatayım ben size şimdi? Psikolojiden girip bir güzel felsefeden çıkayım. Nietzsche, Kant falan. İnsan ruhu, beyni, psikolojisinde neler vardır anlatayım mı istiyorsunuz?
Bu kısım efsane zaten tekrar yorum yapmayacağım.
Tek bir yeri sorgulayabilirsin Sabri'nin Lincoln'ü sevmediği kısmını. Onu da sana açıklamaktan beni bıktırmazsın umarım senin yazmaktan bıktığın gibi.):
Bir insan ortada birşey yokken takımın 10 numarasının üstüne YÜRÜMEZ.
Bir insan haddi olmadığı halde kalkıp kaptanlığın neden Lincoln'e verildiğini sorgula(ya)maz.
Buna da cevap vermiştim. İnsan sininr anından babasının üstüne bile yürür. Ki sabrinin üzerindeki psikolojik baskı herkestekinden daha fazladır. Ona dayanarak bir sonuç çıkartamazsın. Gökhan Zan'a da saçma bir hareket yaptı örneğin hem de herşey iyi giderken onun açısından. Bir de daha stresli zamanlarını düşünürsek...
Anlamadığım bu adamın neyini savunuyorsun. Yani sevmediği konusunda niye bu kadar karşıt duruyorsun. Sevmeyebilir, pas atmak istemeyebilir, tepki göstermek isteyebilir. Banane. Umurumda olmaz. Bende Ayhan'ı sevmiyorum. Tepkinin kralını gösteriyorum. Sahada olsam o adama en sıkışık olduğum anda bile pas atmam arkadaş. Oyun tarzı ters geliyor. Oynamasından memnun değilim vs. Kime ne yahu.
Savunduğum şey(tekrar tekrar yazmak zorundayım) yaptığın suçlamanın ne olduğunu farketmeden elinde kesin deliller varmış gibi alaycı da bir üslup kullanarak bir şeyleri iddia etmenin yanlış olduğuydu. Sabri sevmeyebilir pas atmayabilir. Yok ya! Bir de gayet normalmiş bu durum. Buna battıkça batmak denir. Daha fazla zorlamak için bunları yazmak zounda kaldın sanırım.
Örneğin Yunus Emre Çayırlı da bunu iddia etti. Bende kanıtlayamayacağını, eğer yapabilecekse yapmasını istedim. O da kendi kanıtlarını sundu. Yeterli veya yetersiz sen böyle argümanlar kullanmak yerine konuyu farklı yerlere getirdin.
Ben burda Sabri'yi eleştiriyor gibi mi gözüküyorum senin forum sayfandan.

Kimseyi eleştirmiyorum. Sabri'nin yabancıları karşı bir art niyeti olduğuna da inanmıyorum. Kötü düşünceli biri olduğunu da düşünmüyorum. Tek bildiğim ve gördüğüm bu adam Lincoln'den
HOŞNUT DEĞİLDİ!
Bu kadar basit yani.
Sabri'nin ahlağına laf ettikten sonra onu eleştirmiyorum demen de ayrı bir olay. Özünde bakarsak küfür etmedin, haklısın.
Ben, sana şurdan girip burdan çıkarım derken biraz da espri tarzında söyledim be. Bunu farkedecek kadar olgun olduğuna da inanıyorum açıkçası. Şu açıklamaları yapan biri böyle biri olmalı bence.

Şimdi de çiy bir vatandaş oldum sanırım. Zira anlayamadım o şekilde.
Üslubu bozmadan gayet saygılı bir şekilde konuşuyorduk fakat sen benim yazdıklarımı okumadın mı yoksa okudun da anlamadın mı çözemedim.
Şu savunduğumun benim fikrim olduğu konusunda hemfikiriz nasılsa. Ama bir empoze etme çabası da yoktu. Sen bana aksini savunuyorsan bende bunu savunuyorum. Fakat anlamadığım şu ki sen neden kalkıpta şundan vazgeç bundan vazgeç diye şeyler söylüyorsun.
Vazgeç diyorum, çünkü suçlamalarının dayanağı yok ve suçladığın kişiyi rencide edebilecek şeyler. Benim kişiliğimle alakalı bir durum değil bu. Yoksa kiminle nasıl istiyorsan öyle konuş, ortak noktamızda bir adam değilse umurumda olmaz. Ah, ah bir de şu saygılı üslup meselesi sadece güzel kelimeleri kullanarak yapılsa! Yine de durumu tamamen bozan ben olmuş olabilirim. Buna itirazım yok.
Benim ne yapacağımı ne bana öğretebilirsin ne de söyleyebilirsin.
Ben sadece şahsi fikrimi söylüyorum. Eminim ki benim gibi düşünen birçok Gs'li taraftar da vardır. Fakat anlatamadığım şu ki ben bu görüşü savunurken ne Sabri'ye kızıyorum ne de bu adamda bir art niyet arıyorum. Şu kadar şeyi anlamak zor olmamalıydı senin için. Hatta diyorum ki böyle birşey varsa da bundan daha NORMAL hiç birşey olamaz şu hayatta. Her insan birbirini sevmek zorunda değil, sende bilirsin.
GEri kalan yazımda bu bölümde ilgili düşündüklerimi okuyabilirsin. Senin ne yapacağını, elinde sağlam bir veri olmadan kimseye bu tarz bir suçlama getiremeyeceğini söyleyebilirim. Art niyet arayıp, aramaman önemli değil.
Ben sana benden iyi mi bileceksin falan dediğimi hatırlamıyorum. Gördüğümü söylüyordum bunu sen de biliyorsun, bence.
Cevaben;
Birde takımın kaptanın Arda olması farklı kılıyor olabilir. Sabri'nin Lincoln'ü sevmediğini bilmeyen Gs'li yoktur bence. Ya da tahmin edemeyen.
Ben, birtek Sabri özelinden bahsettim ama böyle tepkilerin bir tek Sabri özelinde verilmeyeceğini her insanın verebileceğini de belirttim.
Birde sen geçen sene Sabri'nin takıma zarar vermediğini düşünüyorsan gerçekten şaşırırım buna. Sabri'nin takıma yararıı şu son 3-4 yılı ele aldığımızda bir şampiyon olduğumuz sezonun son döneminde birde bu sene.
Zarar verip ne yaptı bunu bana söyler misin? VErdi ya da vermedi demiyorum, bunu söylediğine göre bir bildiğin var. Umarım bahsettiğin şey saha oyunuyla alakalı değildir, zorla oynatmadı ya adam kendini...
Sana kullandığım üslupta alaycı bir tavır takınmak istemedim. Öyle algılandıysam kusura bakma.
Ama şunu bil ki ben bir yönetici rütbesindeysem eğer üyelerle alaycı üslupla KONUŞAMAM. Öyle bir niyetim de OLAMAZ.Bunu göz önünde bulundur derim. Olabildiğince smiley koymaya çalışıyorum yazdıklarıma ki sert bir mesaj olmasın olabildiğince hoşgörülü bir yazı olsun karşıdakine karşı.

<-bknz.
Her neyse sanırım problem çözüldü.
İnsan psikolojisi ve davranışlarından bahsediyoruz, sen moderatörsün, otoristeysen bunun üzerindeki etkilerini daha iyi saptayabilmen gerekir. İster istemez benim üstümde yazılar yazacaksın, ya da öyle düşüneceksin.
Herneyse, anlatmak istediğim şey gayet basit. Yazının içinde de 75 kez falan yazdım sanırım. Umarım cevap vermeye hazırlanmadan önce, okuyup anlamaya çalışırsın.