Elektrik ve Doğalgaz Faturanız Ne Kadar Geldi?

Bizim elektrigimiz nukleer santralden geliyor. Kaldi ki bahsettigin termik santraller kapanmakta. Son 10 yilda 50 santral kapatilmis. Su an dunyada 2400 termik santralin 60 tanesi yani %2.5'u ABD'de. Bir cogu daha kapanacak. 2050'de hic biri kalmaz. Ama Cin ve Hindistan gibi gelismekte olan ulkeler tam tersine yeni termik santraller aciyorlar. Yani onlara kız, bize degil.

Cok şükür Allah bugünü aratmasin. Ac degiliz, acikta degiliz, elimiz ayagimiz tutuyor, gozlerimiz goruyor, kulagimiz isitiyor. Daha ne olsun? Gecen hafta sonu eve gittim geldim. Gitme diye yalvardilar ozellikle oglum da baska is yok su an. Benim ayriyetten kendi isim var evden yaptigim ama henuz ev gecindirmeye yetmiyor. Zaten buraya geldigimden beri onu da pek yapamiyorum. Boyle iste. Sizin ahali nasil? Isini yeniden acabildin mi?
Bayram sonu inşallah. Ben toptan iş yapıyorum ve esnaf daha 2 haftadır açık, müşteriler duruma tam olarak adapte olabilmiş değil. Böyle olunca acil mahiyetinde bir iş yok bende boşuna strese girmek yerine açmıyorum. Çok şükür rabbime maddi sorunlar olduğunda hep bir kapı açtı, sağlık yerinde olsun da.

Allah hepimizin işini rast getirsin.

Termik santralleri en çok kullanan abd dir konusu da yalan yani. Kyoto protokollerini bu yüzden imzalamıyor bilmem ne bunlarda saçmalık oluyor. Her yanımız bilgi kirliliği.

Bayram sonu inşallah. Ben toptan iş yapıyorum ve esnaf daha 2 haftadır açık, müşteriler duruma tam olarak adapte olabilmiş değil. Böyle olunca acil mahiyetinde bir iş yok bende boşuna strese girmek yerine açmıyorum. Çok şükür rabbime maddi sorunlar olduğunda hep bir kapı açtı, sağlık yerinde olsun da.

Termik santralleri en çok kullanan abd dir konusu da yalan yani. Kyoto protokollerini bu yüzden imzalamıyor bilmem ne bunlarda saçmalık oluyor. Her yanımız bilgi kirliliği.

Forumda kelimelerinize hasret kaldik ustadim. Irak olmayınız bizlere

Amin. Her seyin basi saglik.

Bir zamanlar oyleydi buyuk ihtimal ama Avrupa'nin Amerika'dan asagi kalir yani yok.

Ne desek ne yazsak bir şekilde şutlanıyor ya da uyarı alıyoruz.

Fikri olmayan fikir sahiplerine oyuncak olduk.

Koy götünle rahvan gitsin derler, vaziyet aynen bu foruma alakalı.
Aynen, beni de corona virus başlığından şutlamışlar.
Fikrimi söylediğim için 2 haftadır oraya yazamıyorum.
Ne siyaset yaptım ne birisine hakaret ettim.

Gscimbom mobil

Ne desek ne yazsak bir şekilde şutlanıyor ya da uyarı alıyoruz.

Fikri olmayan fikir sahiplerine oyuncak olduk.

Koy götünle rahvan gitsin derler, vaziyet aynen bu foruma alakalı.

Olay nedir

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Daha dogru konu bulamadim su an, burdan paylasiyorum sizlerle(modlar uygun gorurse ayri konu olarak tasiyabilirler, maksadim bilgilendirmek)

istanbul anadolu yakasinda AYEDAS , binalari geziyor bir suredir. Konu su:

JENERATORUNUZ varsa, bu jeneratorun icerisinde isitici modulu de varsa (yakin zamandakilerin hepsinde var nerdeyse) ve bu hat ORTAK ALAN sayacindan GECMIYORSA kacaktir diye 100.000 TL ve uzerinde (jenerator kapasitesine gore) ceza geciriyor ve gidiyor.

Bu modul ne ise yarar ?
Kis aylarinda soguk havada jeneratorde aksama/donma gobi riskler olusmasinda diye bir isitici - periyodik bakimlariniz yapiliyorsa yaz aylarinda kapatiyorlar bunu.

Az elektrik ceken bir duzenek degil ayrica.kisaca bunu. Pesine dusmusler para cikarmak icin milletten

Hakli tarafi var ama gel gorki iskan sureclerinde yeni yapilan binalarda ayedas senin elektrik sistemini jenerator dahil onaylar. Orda neden onayliyor o zaman diye sorabilirsiniz ama cevap verecek muhattap bulamazsiniz muhtemelen:)

Yoneticiyseniz jenerator bakim firmanizla bir gorusun, degilseniz yoneticinize bir soyleyin. Sonra bir anda havadan kucaginiza 5k + odeme cikamsin apt ortak alanindan

Ayrica

DOGALGAZ SAYACINIZ 10 yili asmis ise otomatik olarak ilgili dagitici gelip yenisini takiyor(bu elektrik sayaclarinda da var bu arada)

FAKAT:
taktiklari sayaclar 0 uretim degil, eskilerden toplayip sifirlanmis sayaclar oluyor.

Haliyle o sayac ariza verip SAYMAYABILIYOR kullandiginiz gazi. Bunun farkina vardiklaro anda yaz bile olsa ortalama kullaniminiz x AY olarak kazik bir fatura olusturuyorlar.

Bundan da haberiniz olsun. Ben subatta almanyadaydim , o sira bizim bina 10 yilini doldurdu degisim yapilmis - zaten gaz kapaliydi, geri geldik gazi actik , sonra gexen gun farkettim sayac takili kalmis, ocak falan yanarken rakamlar donmuyor. Aradim degistirttim hemen. Kullanmama ve kapali olmasina ragmen 1000 TL ek fatura yazdilar.

Daha dogru konu bulamadim su an, burdan paylasiyorum sizlerle(modlar uygun gorurse ayri konu olarak tasiyabilirler, maksadim bilgilendirmek)

JENERATORUNUZ varsa, bu jeneratorun icerisinde isitici modulu de varsa (yakin zamandakilerin hepsinde var nerdeyse) ve bu hat ORTAK ALAN sayacindan GECMIYORSA kacaktir diye 100.000 TL ve uzerinde (jenerator kapasitesine gore) ceza geciriyor ve gidiyor.

Bu modul ne ise yarar ?
Kis aylarinda soguk havada jeneratorde aksama/donma gobi riskler olusmasinda diye bir isitici - periyodik bakimlariniz yapiliyorsa yaz aylarinda kapatiyorlar bunu.

Az elektrik ceken bir duzenek degil ayrica.kisaca bunu. Pesine dusmusler para cikarmak icin milletten

Hakli tarafi var ama gel gorki iskan sureclerinde yeni yapilan binalarda ayedas senin elektrik sistemini jenerator dahil onaylar. Orda neden onayliyor o zaman diye sorabilirsiniz ama cevap verecek muhattap bulamazsiniz muhtemelen:)

Yoneticiyseniz jenerator bakim firmanizla bir gorusun, degilseniz yoneticinize bir soyleyin. Sonra bir anda havadan kucaginiza 5k + odeme cikamsin apt ortak alanindan
Yönetici gibi yonetici

Gaz 74 dirhem
Elektrik su 1124 dirhem ( 2 aylıkmış )IMG_6173.webp

He bu arada dikkat eden etmistir.

Balondan yazdiklari devlet destegi - yuzde 45 ile yuzde 50 arasinda guya daha az elektrik oduyoruz.

Ordaki orani yuzde 30lara dusurduler gecen aydan itibaren. Faturaniz yukselmis olabilir

Bu modul ne ise yarar ?

Guncelleme:

UStteki jenerator firmasinin bana verdigi bilgiydi.

Elektrik ustasiyla konustum,onun dedigi:

Yangin pompasi ya da yangin dolaplarin su basan pompanin hattinin elektrigini kesemezsin, eger bu hat sayactan geciyorsa sorun yok, ama hariciyse kacak elektrikle calisiyor demektir.heriflerde bunun pesinde su an.

Gibi. Yani ozetle kimse anslinda isin aslini tam bilmiyor ama ceza kesmek icin ugrastiklari bir sey var.

14 bin lira.Çok iyi para.
Bu arada gazdan para almaları da enteresan.
Burda doğal gaz sadece mutfakta kullanıldığından fazla birşey tutmuyor zaten

Elektrik su yanında evin bölgesi ve rayiç bedeli yada kira üzerinden de para alınıyor aslında şu elektrik bedeli göreceli olarak iyi bence

Telefon faturalarini ve internete daha çok ödüyorum

Geri
Üst Alt