Daha dogru konu bulamadim su an, burdan paylasiyorum sizlerle(modlar uygun gorurse ayri konu olarak tasiyabilirler, maksadim bilgilendirmek)
istanbul anadolu yakasinda AYEDAS , binalari geziyor bir suredir. Konu su:
JENERATORUNUZ varsa, bu jeneratorun icerisinde isitici modulu de varsa (yakin zamandakilerin hepsinde var nerdeyse) ve bu hat ORTAK ALAN sayacindan GECMIYORSA kacaktir diye 100.000 TL ve uzerinde (jenerator kapasitesine gore) ceza geciriyor ve gidiyor.
Bu modul ne ise yarar ?
Kis aylarinda soguk havada jeneratorde aksama/donma gobi riskler olusmasinda diye bir isitici - periyodik bakimlariniz yapiliyorsa yaz aylarinda kapatiyorlar bunu.
Az elektrik ceken bir duzenek degil ayrica.kisaca bunu. Pesine dusmusler para cikarmak icin milletten
Hakli tarafi var ama gel gorki iskan sureclerinde yeni yapilan binalarda ayedas senin elektrik sistemini jenerator dahil onaylar. Orda neden onayliyor o zaman diye sorabilirsiniz ama cevap verecek muhattap bulamazsiniz muhtemelen
Yoneticiyseniz jenerator bakim firmanizla bir gorusun, degilseniz yoneticinize bir soyleyin. Sonra bir anda havadan kucaginiza 5k + odeme cikamsin apt ortak alanindan