Emre Utkucan | Scouting ve Performans Analizi Yöneticisi

Mancini son derece başarısız bir TD zaten. Gelmeden öncede böyle bundan sonrada böyle olacak.

Bencede başarısız.Ama öyle bir algı yaratıyorlarki sanki Mancini kasadan paraları çekip çekip çarçur etmiş.
Nerde bu kulübün başkanı nerde yöneticileri nerde?
Mancini menajerlerle iş çevirirken uyumuş mu bizim yöneticiler?

emre beyin anlattıklarından net olarak algıladığım şey sistemlerinin tamamen çöp olduğudur ,aslında laf arasında itiraf ediyor ,neymiş ekibi coluk çocuk değilmiş , 50 yaş üstü eski futbolculardan oluşurmuş , yuhh , altyapısı olmayan,çoğunluğunun eğitimi bile olmayan , hasbelkader doğuşdan yetenekleri veyahut şansla bir yerlere gelmiiş eski futbolcularımız scout olmuş ,yahu bu adamların bulduğu futbolcu zaten çöp olur,bu adamlar elifi görse mertek zanneder , zaten bir şey olsalar ülke futbolunu kurtarırlardı, Galatasarayı kurtarırlardı ,şimdi sen alman sammerle bizim eski futbolcumuz muhammeti karşılaştır ,ortaya dam üstünde saksağan vur beline durumu çıkar, yazık florya resmen hortumlama merkezine dönmüş..

Adam son derece doğru ve net açıklamalar yaptı millete yaranamadı.neymiş dürüstlük para etmez kardeşim.Ama ben tebrik ediyorum bu açıklamalardan dolayı.

Sallayanlar bir daha izlesin programin tekrari simdi basladi GSTV'de.

Hocam 2 sorum olucak.

1. Terim dönemindekileri kim yaptırdı ? Terim dönemindekileri yaptırmadı Mancini dönemindekileri yaptırmadı. prandelli dönemindekileri yaptırmadı hepsi prandellinin istedikleri.

O zaman bu adam ne için burda ne için para veriliyor bu adama ?

2.si 2 tane transferi ben yaptırdım dedi bu arkadas. 1.si Bruma 11m euro . Bruma transferi Dünya kupası burda oynandıkdan sonra gerçekleşdi yani o saatten sonra çoğu kişi zaten Brumayı söylüyor du ki ben o zamanda daha profesyonel maç dogru dürüst oynamamış bir adama 11m euro verilmesine karşıydım ama mesele bu değil Brumaya 11m euro vermek ne derece scout başarısıdır ?

Diğeride telles . Brezilyada çok potansiyelli gösteriliyordu falan filan... Ödedikmi 6,5m euro.. (potansiyeline lafım yok ama fiyat çok pahalı)

4 yılda getire getire 2 adm getirttirmiş 2 sine ödettiği miktar 17m euro 2 sinden alınan verim SIFIR .. Ki veriminde değilim. 11m euro ya oyuncu almak scout başarısı değildir.

Bu arkadas daha önce dediğim gibi yaptıgı tek şey göz boyamak.
GS a para kaybından başka hem kendi maaşı hemde etkisi açısından başka bir katkısı olmamışdır...

GS forvet arıyor yana yana biz gidiyoruz Pandevi alıyoruz. Orta sahaya Dzemaliyi alıyoruz..

Bu şu demektir.

O koskoca databasi i varya hani tüm dünyayı arasdırıyormuş.
Demekki o koskoca database bomboş bir hiç. Koca bir sıfır. Ki Prandelli ye bu 2 yasını basını almıs adam yerine önerecek birilerini bulamamış hem genç hem uygun..

Su an herhangi biri adam arasa hiç bişi yapmasa youtube a girse ordaki Scoutluk kullanıcılardan bir kaçını takip etse yine uygun yetenekli adam bulur. Bak ben sadece işin en kolayından bahsediyorum...

Bana kimse bu adamı anlatmasın övmesin. Lafla peynir gemisi yürümez. icraat lazım icraat.

o ekip kim bilir ayda ne kadar maaş alıyor. Ekipden bahsedediyoruz 5 kişi olsa adam başı en az 5 alsalar 25 milyar yapar yazık günah. Ki çok daha fazla paraya mal olduguna eminim.

Hocam 2 sorum olucak.

1. Terim dönemindekileri kim yaptırdı ? Terim dönemindekileri yaptırmadı Mancini dönemindekileri yaptırmadı. prandelli dönemindekileri yaptırmadı hepsi prandellinin istedikleri.

O zaman bu adam ne için burda ne için para veriliyor bu adama ?

2.si 2 tane transferi ben yaptırdım dedi bu arkadas. 1.si Bruma 11m euro . Bruma transferi Dünya kupası burda oynandıkdan sonra gerçekleşdi yani o saatten sonra çoğu kişi zaten Brumayı söylüyor du ki ben o zamanda daha profesyonel maç dogru dürüst oynamamış bir adama 11m euro verilmesine karşıydım ama mesele bu değil Brumaya 11m euro vermek ne derece scout başarısıdır ?

Diğeride telles . Brezilyada çok potansiyelli gösteriliyordu falan filan... Ödedikmi 6,5m euro.. (potansiyeline lafım yok ama fiyat çok pahalı)

4 yılda getire getire 2 adm getirttirmiş 2 sine ödettiği miktar 17m euro 2 sinden alınan verim SIFIR .. Ki veriminde değilim. 11m euro ya oyuncu almak scout başarısı değildir.

Bu arkadas daha önce dediğim gibi yaptıgı tek şey göz boyamak.
GS a para kaybından başka hem kendi maaşı hemde etkisi açısından başka bir katkısı olmamışdır...

GS forvet arıyor yana yana biz gidiyoruz Pandevi alıyoruz. Orta sahaya Dzemaliyi alıyoruz..

Bu şu demektir.

O koskoca databasi i varya hani tüm dünyayı arasdırıyormuş.
Demekki o koskoca database bomboş bir hiç. Koca bir sıfır. Ki Prandelli ye bu 2 yasını basını almıs adam yerine önerecek birilerini bulamamış hem genç hem uygun..

Su an herhangi biri adam arasa hiç bişi yapmasa youtube a girse ordaki Scoutluk kullanıcılardan bir kaçını takip etse yine uygun yetenekli adam bulur. Bak ben sadece işin en kolayından bahsediyorum...

Bana kimse bu adamı anlatmasın övmesin. Lafla peynir gemisi yürümez. icraat lazım icraat.

o ekip kim bilir ayda ne kadar maaş alıyor. Ekipden bahsedediyoruz 5 kişi olsa adam başı en az 5 alsalar 25 milyar yapar yazık günah. Ki çok daha fazla paraya mal olduguna eminim.
Ne yalan söyleyim yazının tamamını okumadım Özür dilerim şu anda Gs tv de tekrarı var izleyebilirsin izle.

2. Soruna cevap verebilirim brumayi U20 dünya kupasında önce takip ediyorduk dedi emre utkucan ama o zaman masaya oturamiyoduk bile sportingle masaya dedi ve avukat olaylari oldu bruma bedelsiz gitcek kaccak diye korkarak bizimle masaya oturdular ve öle sattılar dedi.

Yönetimin ve teknik direktörün verdiği değer kadar etkili bu adam .Verilen bütçe dahilinde ülkeleri tarıyor oyuncu havuzu oluşturuyor t.direktör ya da klüp lütfederse bu adama oyuncu öner dedikleri zaman öneriyor ,futbolcuları ve takımları analiz ediyor bu adamın ne kadar etkin kullanılacağı tamamen klüp ve teknik direktörün tasarrufu.Önerilerini değerlendirio değerlendirmemekte klubün sorumluluğu.sistemsizlik bu kardeşimizin suçu değil.Adam işini her halükarda yapıyor.Sadece futbolcu analizi olarak da bakmamak lazım rakip takımların çok ayrıntılı analizin yapıyor raporlayıp teknik ekibe sunuyor bunu gibi bir sürü işi var.

Mevcut sistemde başarı beklemek haksız olabilir,ama böyle önemli bir departman profesyonellerden kurulmalıydı.Benim bildiğim Emre Utkucan ligtv'de futbol yorumcusuydu.Bu işle profesyonel anlamda uzaktan yakından ilgisi yoktu.

Ortada fiyasko derecesinde transfer başarısızlığı var ama herkes suçu başkasına atıyor. Peki suçlu kim?

1) Eğer bir transfer yapılacaksa hoca oyuncuyu istese dahi scout ekibi onaylamazsa o transfer yapılmamalı.
2) Tüm Scout ekibi gerçekten 1. sınıf profesyonel gözlemcilerden oluşmalı. Eski futbolcuymuş, yorumcuymuş, GS üyesiymiş bunlar farklı şeyler.
3) Sadece A takım Scout ekibi diye bir şey olmamalı. Tüm GS futbol takımlarına bağlı olmalı sonuçta bir ekip bunlar.
4) Scout ekibi sadece oyuncunun yeteneğini değerlendirmemeli. Özel hayatını, Profesyonelliğini ve transfer maliyetini değerlendirmeli.
5) Alt yapı hocaları 1. sınıf kaliteli bu işin uzmanı hocalar olmalı. Potansiyelli oyuncuyu geliştiremedikten sonra bir anlamı olmaz bu işin.
6) TS 1461 gibi rezerv takım kurulmalı.

Kimseyi eleştirmek için söylemiyorum bu şartlar sağlanmadığı sürece Scout ekibinin faydası olmaz. Benim düşünceme göre şuan ki yapılanmada Scout GS takımında gereksizdir.

tugay kerimoğluda söyledi mancini ile beraber yaptık diye bence türkiyedekileri tugay yabancıları mancini aldırdı ama bazıları bu adama suç atıyor. Önerdiği isimler vardır ama hoca istemezse asla alınmaz.

Buda gereksiz!

Ne faydasini gördük

Tek hatirladigim icrati, tv ye cikip Chedjou cok iyi falan filan demesi

Ve Bruma cok büyük futbolcu, 10 milyon euro ya aldik cok güzel is basardik. Nasil kimse uyanmadi anlamadik!!! lan cesit asil siz uyuyorsunuz!!!!

Ulan Avrupa'dan bir tane türk pasaportlu adam bulamadiniz!!! Getirdiginiz bir Endogan bir de Hajrovic! Ama o kadar malsiniz ki daha adamlarda türk pasaportu olmadigini görememissiniz!!

Ya arkadaş bırakın bu işleri. Ben oturduğum yerden bundan daha iyi gözlemcilik yaparım. Mahvettiniz ya güzelim takımı.

Ulan Anderlecht macindan sonra gstv cikmisti konuk olarak , adam anderlechtin kornerlerden sorunu var onu hocaya gösterdik ve bundan dolayi gölü bulduk diyordu.

peki siz dortmunda karsi veya dünkü maca karsi ne önlem ne analiz verdiniz de 4 tane gol yedik?

Futoblcu transferine gelince, avrupda bile yok mus bularin futbolcu database kadar, ulan o database ne ise yarar ordan futbolcu transferi yapamiyorsak.

bunlar da kolpa fos cikti

Bu Adam Galatasaraya ne katkisi var? Biri bana bunu aciklasin, tam olarak ne is yapiyor? :red: Brumayi U20 Turnuvasinda izlemek, sonra 12 Milyon Euroya transfer etmek de Scout basarisi falan degil.

Scout ekibi komple kapatilmali. Bosu bosuna masraf. Bi ise yaradiklari da yok zaten.

Geri
Üst Alt