Sadri Baykam
Büyük Kaptan
- 12 Kasım 2015
- 20.183
- 20.675
- 438
Evet sende haklısın ancak farklı fikirde değilizBir pozisyon ile oyuncunun iyi olup olmadığına karar verilemez evet haklısın ama benim demek istediğim şu, rakip oyuncunun pas açısını kapatıp başka yere atmasını sağlayıp orayı da alan kapatarak süzmesi ve ardından topu kapması, futbol bilgisi olduğunu gösterir, mesela Kasımpaşa maçında yediğimiz golde Sergio pres yaparken Berkan alanını kapatamadı, saçma sapan bir pres zamanlaması ile sonrasında Hajradinovic golü attı. Futbol sadece koşarak, fizik güç ile kazanılmıyor. Oyun aklı önemli. Oyun aklın varsa zaten gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Mesela City'deki Rodri bizde olsa böyle oyuncu mu olur der bazıları ya da İlkay bu fizikle gelse Selçuk'un son dönemine benzetirler. Genç yaşında Çine,Arap yarımadasına gitmiş oyuncudan hayır gelmez. Talisca gibi. Parayı seven adam, bizden uzak olsun.
Oyun kurgumuza baktığımızda okan presli oyun oynıyıcaz dedi,midsodan edindiğim izlenim engin gibi ndiaye gibi biri değil daha derli toplu bi adam bu baştan ofsyta düşürüyor oyun anlayışını,ben uzun top oynayacam deyip 160lık oyuncularla kadro kurmak gibi bişey
Oyun anlayışını geçtim değiştiririz diyelim defansif olark ele alalım takımı top rakipteyken rakibi rahatsız edecek,kaleyi savunacak oyuncu sayısı 0,yunusla kerem zaten zaafiyet yaratıyo takım defansına +sergioda klas adam mücadele gücü yüksek değil e sefer zaten fw o alanda biyere kadar savunma yapar geriye 10 ve 6 kaliyo ama öncelik bakımından 6nın bu işin piri olması gerekiyoki defansif zaafiyetleri tek başına gidersin,diğerlerinin açığını kapatabilsin
Biz ayağı temiz birini alalım,akıllı birini alalım ok ama bunlar bize yetmiyo kadro bazı özellikler bakımından kısıtlı olduğu için, 6nın topuda çalması lazım,6nın osnın boyu kısa olduğu için hava topuna çıkıyo ve alabiliyo olmasıda lazım,lazımda lazım,bunların bazılarını yapabilmesi bir yere kadar bize hepsini yapabilen biri lazım çünkü kadro öyle bi kadro malesef
Daha çok uzatırımda senin bana dediğin hatırlatmayı ben sana yapayım sadece ayağı iyi,iyi pozisyon alan ve kısmen dinamik olan biri olması o bölgedeki eksikliği tamamen gidermesine yetmiyo başka başka özellikleri olmasıda lazım futbolun doğası gereği
Bunlar düşünülmezse taylan,berkan,cicaldu gibi bi hat kurup heyt be genç cengaverler tempolular diyip sezonu 2 golle kapatıp,top ayağına gelince ne yapacağını bilemeyip,hiçbir rakibr üstünlük kuramayıp küme düşmekten son anda kurtuluyosun,doğru kurgu ile zajc ve crspo modric kross olurken,seri lemina zonzi yanlış kurguyla barış ayhan m.sarpa dönüyo
İnş doğru isimdir ben değildir demiyorum ama umarım etraflıca düşünmüşüzdür bu adamı alırken