Erden Timur: "Seferovic var diye neredeyse Icardi alınmıyordu!"

Diger yaptigi rezillikleri bir kenara birakalim Galatasarayimizin 300 milyon dolarını bir çırpıda çöpe(?) atmaya çalışan adam destekleniyor vay be.

Israrla insanları sadece bloke hesap kısmına yoğunlaştırıp konuyu daraltmaya çalışıyosun

Kendimiz yapmayacaksak hasılat paylaşımı olacaksa minimum %70 almamız gerektiğini de söyledi bloke hesabın yanı sıra

Süheyl 1 milyar dolar dediğinde de adama sallıyo rakamlar m2 başına 6500 dolar diyodun dün rakamları ortaya koydum bugün erden reis de aynı rakamları söyledi

Ve hala konuşuyosun inanılmaz yaw
Bloke hesap olayında herkes aynı şekilde olacak diyordu bence Erden Timur'un değindiği en önemli konu buydu. Yetki Genel Kurulunda yetki metnine önerilerle birlikte ekleme vb. şeyler yapılabiliyordu sanırım. Bloke hesap ve minimum kabul edilecek %65 hasılat paylaşımı maddesi eklenip yetkinin o şekilde verilmesi en doğrusu olacak.

Bak ne yazmışım önceki mesajımda. Süheyl Batum giderler düştükten sonra GS 1.2 milyar dolar kalıyor derken Erden Timur 800 milyon dolar diyor arada 400 milyon dolar fark var.

Proje geliştirmesi - proje sürecindeki durumlara göre kararlar alabiilme lüksü

hep etap etap dediğim olay buydu işte ..

ulan Erden timur benim sana patron deyip çalışmam lazım ya. şu mantıkta patronum olmdı hiç "geçirelim ama en az harcayalım - üründen banane" patronlarıyla çalıştım.

4 katlı apartman basit inşaatın basitliğini - az başağrılı inşaat olduğunuda defalarca defalarca yazdım burda.

Kemerburgaz standardını en üst yapman gerek zorunda olduğun altyapılı tesis....10 -15 apartman yapma seviyesidir o mesela...

bu denklem BU KADAR BASİT

geçen gün max %35 diye oran biçmiştim uzun bir postumda - Erden Timur'da saolsun aynı mantıkta yaklaşmış buna ...hatta o max %30 - GS minimum %70 oran bulmalı - o varsa zaten uğraşılmasın verilsin yapılsın....

(Gerçi suadiye erenköy falan demiş oralar %25 biraz eskide kaldı inşaat maliyelerinden %30 lara geldikte önemli değil)

60 dönüm yeşil alanlı proje istanbulda her yerde bulamazsın - bunun ederinin değerinin öneminin ne olduğunu çok güzel açıklamış...

baştaki kısımları deyince Burak Elmas'ın Erden Timur'a inanp floryadaki emlak konut konusuna girişmesi bile milat sayılır...
dursun beyin açıklaması var mı reis % kaçla verecekmiş?

Rivayı %80 Emlak Konut %20 Galatasaray olacak şekilde verdi.

Yani tam tersi.

Florya'da para verip arsa aldık.

Üzerine yine aynısı olursa sırf buradan borç gelecek daha çok.
riva hadi o zamanlar tarlalar ucuzdu dersin geçersin ama %20 de vermezsin, en az %40-45 falan olmalıydı o dönemde de

ne rakamı reis satış mı 6500 dolar m2si
Evet süheyl ne 300 ü kardeşim burdaki gelir 1 milyar dolar dediğinde sallıyo diyodu nivak üzerinden hesap yapmıştık m2si 6500 dolara tekabül ediyodu 1-2 ay önce,hep en düşükten hesaplıyodu

Dün baktım sarı sitede brüt m2 8.200 ,net m2 10.700 dolara tekabül ediyor rakam 1 milyar dolar civarı süheylin dediği doğru çıktı ki markalar işin içine katılırsa(fend,armani vs) rakam daha da artıyor

dursun beyin açıklaması var mı reis % kaçla verecekmiş?
yok muhabbet çinde fatih altaylı %50 hasılat palaşımıyla deniyor diye lafa giriyor

erden timurda zaten burda fikir ayrılığıımız var ...o yöntemde minimum GS'de %70 kalması lazım (yani %30 max karşılya verilmesi lazım) - bundan fazlası GSyi zararlı çıkarır gibi konuşuyor... (ben geçen gün hangi konuda htırlamıyor max %35 diyordum kendimce)

diyor ki ztaen bu oranda teklif alabilirsin -inşaat o şu bu başğarısı çekmezsin - verirsin sonuç beklersin...

hep bunu dedim- bu yönetem DAHA KOLAY - ama sözleşmen - şartların ve denetimin ULTRA GÜÇLÜ olmalı - oranından tut cezai şartlarına kadar.. burada risk varsa

kendin başlarsın 5 apartmanı / bloğu yaprsın...emlakkötü gidiyordur X metrakaeriyi ufakçarşısı yaparsın ne bileyim işletmeye kiralarsın vs vs vs - kontrol sende kaldığı sürece dümeni istediğin yere çevirebilirsin. Projenin %100 senin kontrolünde olmasınn lüksü budur..

diğer türlü anlaştın mı - imzayı atığın anda geçmiş olsun - sonuna kadar 4 senelik süreçte mesela - farklı bir şey yapamazsın. imzaladığın gerçekleşek. oda elini kolunu bağlayabilir - belki zarara uğrarsın.

riva hadi o zamanlar tarlalar ucuzdu dersin geçersin ama %20 de vermezsin, en az %40-45 falan olmalıydı o dönemde de

Tarla değil ki inşaat maliyeti yüklenici için karı belirliyor.

O dönem inşaatlarda daha ucuzdu.

Şöyle düşün 10 dairelik apartmanda inşaat firması 2 daire alıyor. Ya da 1 dükkan 2 daire gibi maks.

Yani %20-30 arası. Biz gidip devletin kurumuna 2 bize 8 size düşsün dayatmasını kabul ettik.

Riva projesi borcun faizini ancak kapattı.

Şu an bunu biz yapmazsak asla %50-50 bile olmayacak bakın görün.

Evet süheyl ne 300 ü kardeşim burdaki gelir 1 milyar dolar dediğinde sallıyo diyodu nivak üzerinden hesap yapmıştık m2si 6500 dolara tekabül ediyodu 1-2 ay önce,hep en düşükten hesaplıyodu

Dün baktım sarı sitede brüt m2 8.200 ,net m2 10.700 dolara tekabül ediyor rakam 1 milyar dolar civarı süheylin dediği doğru çıktı ki markalar işin içine katılırsa(fend,armani vs) rakam daha da artıyor
sarı siteye girip şenlikköydeki ilanlara bakan herkes görür zaten fiyatları. 330-360 m2 brüt villalar 55 m tl ile 70 m tl arasında değişiyor

Tarla değil ki inşaat maliyeti yüklenici için karı belirliyor.

O dönem inşaatlarda daha ucuzdu.

Şöyle düşün 10 dairelik apartmanda inşaat firması 2 daire alıyor. Ya da 1 dükkan 2 daire gibi maks.

Yani %20-30 arası. Biz gidip devletin kurumuna 2 bize 8 size düşsün dayatmasını kabul ettik.

Riva projesi borcun faizini ancak kapattı.

Şu an bunu biz yapmazsak asla %50-50 bile olmayacak bakın görün.
reis inşaat mühendisiym biliyorum, ama o dönemde rivada tarlalar bedavaydı resmen, inşaat maliyeti arsa payına göre daha ağır basıyordu fakat %20 vermek nedir hakkaride mi kat karşılığı veriyorsun

Bak ne yazmışım önceki mesajımda. Süheyl Batum giderler düştükten sonra GS 1.2 milyar dolar kalıyor derken Erden Timur 800 milyon dolar diyor arada 400 milyon dolar fark var.
Pekiiii sen 300-400 e ben tamamım demiyomuydun
Erden 800 diyor
Arada ki fark 400 milyon dolar :)

Onu nasıl yapıcaz peki anlatsana

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt