Fatih Terim: "Bu sezonun başında Galatasaray'da bir devrim olması gerektiğine karar verdim"

Fatih Terim bu ligin kitabını yazmış biridir. bende zaman zaman eleştirmiş olsam da son şampiyonluğumuz ile birlikte tff nin bariz bir şekilde uyguladığı bir taktiği es geçmemek lazım.

nedir o taktik; galatasarayı ligin ilk 10-14 haftası olabildiğince frenleyebilmek.. biz son 3 sezondur hep ne diyoruz ? ligin başında bu kadar puan kaybetmeseydik, son hafta rakibimiz puan kaybetsin diye beklemezdik..?

bu sene uefa olmasa trabzonspor belki yine bizimle şampiyonluk yarışına girecekti ve biz yine aynı cümleyi kuracaktık..
bu takim sittin sene sampiyonluk yarisina giremezdi ts'yle.

Karakteri yok bi defa bu takimin. Is ahlaki bozuk oyuncu topluluguyla ancak 1-2 macla günü kurtarirsin.

Umarim bi an önce "karakterli" oyuncular takima kazandirilir.

FT tartışmalarına çok girmek istemem ( TD olarak ama sezon sonunda - bugünlerde - ayrılınmalı , farklı görevde barışçıl kavgasız şekilde anlaşılabiliniyorsa anlaşılmalı fikrindeydim tee kasım aylarında)

Futbol bilgisine vs hiç diyeceğim yok fakat en en en büyük hatası bir anda çok fazla dokunuş olmasıydı. Kerem böyle bir çıkış yapmasaydı nerede nasıl olacaktık mesela , direkten döndüysek Kerem'in ofansta çıkışı ve Nelsson ile Marcao'nun uyumlu bir ikili olması.

Cica şart mıydı ? cica alınmasa o bütçe tutulsa ocak ayında gedson gerçekleşmiş olsaydı misal. yani 5 - 6 ay attım morutan değerlendirilseydi - ki zaten öyle oldu, forvet arkası halil ile desteklenseydi. derdikki ortasahada lazım - al sana gedson. tabii şimdi bu şekilde bakmak kolay , konuşmakta kolay ama TD koltuğudaki adam bunları bence öngörebilmeliydi.

o kadarda deşmek itemiyorum ama Cica , Arda, Alparsan , Aytaç garipsediğim takıma yakıştırmadığım isimler. Ortasahada bu denmeler yapılırken her ne kadar sevmememe rağmen Akbaba tutulamaz mıydı ? Emre - Mortuan olamaz mıydı arkasında ya taylan ya berkan (ikisi birden değil) gibi gibi.

Yaklaşıma saygım vardı - yani "devrim" denilen "proje" ile sunulan şeyler . Her şeyde bir celsede denenmeliydi ama açıkçası. Birazda PSV maçı baskısı yaratmış olabilir bunları gerçi hatırlamıyorum o maça hangi transferler gelmişti ya da kimler çoktan gitmişti.

Çokta geriye takılı kalmaya gerek yok ama yeni geleck yönetim zaten çok zor duruma geliyor - çok net ders çıkarmış olmaları gerekir. Hem yönetimsel , hem transfer hem de TD ile olan uyumluluk ve takıma etkisi konusunda. Çünkü bu sezondan isimlerden bağımsız dersler alınmaz ise her şey çöpe gider ileride

bu takim sittin sene sampiyonluk yarisina giremezdi ts'yle.

Karakteri yok bi defa bu takimin. Is ahlaki bozuk oyuncu topluluguyla ancak 1-2 macla günü kurtarirsin.

Umarim bi an önce "karakterli" oyuncular takima kazandirilir.
Yalnız o iş 2 transferle değişebilirdi. Geçen sene de iç açıcı bir oyun yoktu sonucta bir gedson transferiyle gol farkıyla şampiyonluğu kaybettik.

Şu anki durumdan daha kötü olmazdık en azından. Ha olur da benzer bir sıralama olursa terim bir daha dönmemek üzere hatalarını da kabul ederek giderdi.

......

o kadarda deşmek itemiyorum ama Cica , Arda, Alparsan , Aytaç garipsediğim takıma yakıştırmadığım isimler. Ortasahada bu denmeler yapılırken her ne kadar sevmememe rağmen Akbaba tutulamaz mıydı ? Emre - Mortuan olamaz mıydı arkasında ya taylan ya berkan (ikisi birden değil) gibi gibi.

....
tutsaydı evlatçı diye söverdik

Berkan yada Cica eğer Nelsson kadar etki yapsaydı bu kadar kötü olmazdık aslinda. Orta saha poşet olunca ne ofansta ne defansta isteneni yapabildik. Patlak 2 lastikle (defans önü ve forvet arkası) devrim bu kadar.

Galatasaray Bir His Takımıdır.

geri dönerse sibel canın aman şarkısıyla video yapacagım:)

Sana bensizlik yaramaz demiştim inanmamıştın Bir daha asla dönmem demiştin bak yanıldın Büyük lokma ye ama büyük söz konuşma Seni seveni de bulmuşken sen de sev hesapsızca Aman körü körüne de bağlanma :hijack:

Geri
Üst Alt