Fatih Terim: "İyi bir set oyunu, Galatasaray'ı hem gole taşıyacaktır hem de oyununu daha da güzelleştirecektir"

Pva'mı hay onun ben

Mümkünse olmasın o renktaş

Bence 3'lüde hatta 4'lüde bile hiç ihtiyacımız yok o çapsıza

Ben bu kadar lakayt bir bek hatırlamıyorum

Onun yapacağı işi Emre'de yapar

Boey zaten dinamo ama onun kanadına Barış da destek verirse fena akarlar
Ben genelin aksine beğeniyorum PvA'yı. Bazı hatalar yaptığı doğru olsa da defansta çok diri ve çabuk duruyor karşısındakilere karşı. Ki zaten bu adam orijin olarak 3 - 5 - 2 kanat beki.

Set oyununu gelistirmemiz gerektigini az cok futboldan anlayan herhangi birisi goruyordur zaten. Onemli olan cozum bulmak. Kolay pas hatalarini azaltmak ve takimin fizik kalitesini arttirmak belli bir oranda faydali olacaktir ama mevcut kadro set oyununa yatkin bir kadro degil. Ayrica takimin bir saha ici liderine ihtiyaci oldugu cok belli.

Formasyon değişikliği dedi

İşte bunu yaparsa ciddi tehlikeli oluruz

3'lü defansa dönebiliriz

Hem ileride sayı avantajımız olur

Muslera

Boey Nelson Marcao

Barış Berkan Assuncao Halil

Morutan Cica

Mustafa

Yap hoca şunu korkma
Bunu ta sezon başında deneyeceğini düşünüyordum orada da marcao olayı sekte vurdu. En azından oyuncular alışana kadar 2'li de ısrar ediyor gibi geldi bana. Yoksa luyindama-nelsson-marcao tandemi defansif olarak müthiş işler çıkarır gibi geliyor. Ama bu oyun alpaslan-luyindama-nelson ile oynamaya çalışırsan direkt intihar olur oyun kuramazsın. İki süpürücü ile fenerin durumuna düşeriz gelen geçen takar.
Haftalardır da bunu diyorum Luyindamaya tek görev verirsin topu geçirme. Aynı şey Alpaslan için de geçerli bunlara oyun kurdurursan yanarız sadece topa odaklanmasını sağlamak gerekiyor.

Bu arada taylan net yedeğe çekilecek ve muthemelen 3-5-2 oynatacağız. Diğer türlü Pva ve yedlin'den alabileceğimiz ofansif katkıyı da alamıyoruz ki olması gereken de bu aslında. 3'lü defans durdururken koridor oyuncuları destek ile topu kazanma çalışması.
Buradaki sorun şu oluyor yabancı sınırı gibi bir garabet var kale dahil orta sahaya geldiğimizde iş kilitleniyor.
Berkan-Halil 3. oyuncu için ya 3-4-3 oynayıp keremi koyacaksın yada 3-5-2 oynayıp alpaslanı defansın 3.sü yapıp ileride bir yabancı daha kullanacaksın.
Kadro kurmak bayağı zor iş oluyor.

--------mus
----alp-nels-mar
yed---berkan----pva
----mrt----cica
-cagne/mm--halil

vs

--------mus
---luyi-nels-mar
yed---berkan--cica---pva
mrt-- -halil---kerem

4 senenin en iyi basın toplantısı diyebilirim