Fatih Terim Takımda Devam Etmeli mi?

Az daha kalsın da şu savunmak için kırk takla atan bilirkişiler kıvırmaya başlasın biraz keyiflenelim
En azılı ftci bile yeter git ulan diyip illallah etmeden gitsin istemiyorum bazen bende

O çaresizliği,o pişmanlığı görmek istiyorum klavyelerde

Onlarda gemiyi terkedecek ama gemi batmış olacak

En azılı ftci bile yeter git ulan diyip illallah etmeden gitsin istemiyorum bazen bende

onlar çoktaaan terketmiş fbjk'ye şampiyonluğu teslim ediyoruz haberleri yok

Hala oyuncu yok hoca ne yapsın diyenler var. Dünkü ads nin başında Ft olsa en az 4 yerdi bjkden. Bunu anlamak istemiyorlar. Futbolcu antrenman konusunda gaddar disiplinli adamı sevmiyor. Bakıyorum Emre kılıç uzaktan en az 10 golü olan adama şut çekmek yasaklanmış. Her duran top ömerinhoda. Soğutucunun üzerinde bakan bir hoca yanında sadece evet diyen yardımcılar. Zaten taraftar terimi haşa peygamber yerine koymuş sanki. Muslerayı 4 maçta silen adamlar 4 yıldır terim için ağızlarını bi açamadılar gitti.

3 senedir kaldığı yerden devam ediyor. Adam akıllı hazırlık maçı bile yap(a)madık. Futbolcularda mental olarak da bir değişim yok. Hatta umursamazlıklar iyice yol almış. Böyle devam ederse olacaklar belli, futbolcu ve hoca sezon boyunca klişe söylemlerle yürüyecek. Tabii bu yönetim de çok olumsuz sonuçlar olsa bile kovamaz. Anca medya (olmayan) ve taraftar baskısı ile karşılıklı yol ayrımı olursa olur. Şu var ki hoca artık taraftarı da arkasına alıp, bilindik psikolojik durumlarla bile ligi götüremeyecek halde. Kısaca ligi tanıyor olayı da artık kurtarmıyor. O zaman da hocanın net olarak bir esprisi kalmıyor. Zaten sezonun yarısında cezalı.. Teknik taktik kısmı hakkında konuşulacak çok şey var da, bitmez. ' Makas açıldı ' söylemi hoca için gayet net uygun bir cümle. Yardımcıları kendisine ne kadar yardımcı olabiliyor ve yeterli? Bu tür şeyler evlatçılık olayıyla veya afedersiniz parasını verip haybeye Pro lisans falan almak ile bitmiyor. Top 5 ligin 2-3. lig takımlarının bile neredeyse yarım düzine teknik ekibi var. Ve hepsi aktif iş yapıyor, çalışıyor. Sonuç olarak ortada bir yapı ve oluşum yok. Ve hocanın sadece söylemde kaldığı onca şeylerden biri olan bu gençlik aşısı için kendisine güvenim maalesef yok. Olmasını en çok ben isterdim. Hocayı ne kadar sevdiğimi bilen bilir.

3 senedir kaldığı yerden devam ediyor. Adam akıllı hazırlık maçı bile yap(a)madık. Futbolcularda mental olarak da bir değişim yok. Hatta umursamazlıklar iyice yol almış. Böyle devam ederse olacaklar belli, futbolcu ve hoca sezon boyunca klişe söylemlerle yürüyecek. Tabii bu yönetim de çok olumsuz sonuçlar olsa bile kovamaz. Anca medya (olmayan) ve taraftar baskısı ile karşılıklı yol ayrımı olursa olur. Şu var ki hoca artık taraftarı da arkasına alıp, bilindik psikolojik durumlarla bile ligi götüremeyecek halde. Kısaca ligi tanıyor olayı da artık kurtarmıyor. O zaman da hocanın net olarak bir esprisi kalmıyor. Zaten sezonun yarısında cezalı.. Teknik taktik kısmı hakkında konuşulacak çok şey var da, bitmez. ' Makas açıldı ' söylemi hoca için gayet net uygun bir cümle. Yardımcıları kendisine ne kadar yardımcı olabiliyor ve yeterli? Bu tür şeyler evlatçılık olayıyla veya afedersiniz parasını verip haybeye Pro lisans falan almak ile bitmiyor. Top 5 ligin 2-3. lig takımlarının bile neredeyse yarım düzine teknik ekibi var. Ve hepsi aktif iş yapıyor, çalışıyor. Sonuç olarak ortada bir yapı ve oluşum yok. Ve hocanın sadece söylemde kaldığı onca şeylerden biri olan bu gençlik aşısı için kendisine güvenim maalesef yok. Olmasını en çok ben isterdim. Hocayı ne kadar sevdiğimi bilen bilir.
Bizde seviyoruz Terimi ama olmuyor artık oda ısrarla zorluyor. Aziz Yıldırım gibi oldu şuanda. 3 senedir yazıyorum Terimin devri Morinho gibi eskide kaldı. Futbol durarak oynanan bir oyun değil artık. Sabit sistem yok. Adamlar 90 dakikada 10 tane farklı formasyona dönüyor. Statik adam devri bitti. Koşmadan dayanıklı olmadan olmuyor. Bize gelen tank gibi adamlar muhallebiye dönüyor. Taktik 20 sene öncesinde kalmış antrenman 10 sene öncesinde kalmış hala terim hala terim. Sıktı artık abuk sabuk mimikleri manasız açıklamaları

Arda kötü oynuyor, kabak Mohamed e patlıyor, Ömer köyü oynuyor, genç oyuncu maç oynamıyor. Diagne ilk kere iyi oynadı, ve bu başarı hemen cezalandırıldı

Standartı o kadar düşürdü ki şu an giderse yerine gelen kişi de bence çok fazla baskı olmaz. 3 yıldır top oynamayan bir takıma az çok taktik bilen bir yabancı hoca etkisini hissettirir direk. Bir kaç maç iyi futbol o hocayı sezon sonuna kadar götürür.

Benim adaylarim Isvicre milli takim hocasi, Danimarka milli takim hocasi veya Farioli. Bulunabiliyorsa iyi bir alman hoca da olur.

Az bucuk iyi bir sistem oturtan ve takimi iyi calistiran hoca eldeki kadroyla (kadro kalitemiz baya düsmüs de olsa) haydi haydi sampiyon olur bizim ligde.

Bir sistemi olsaydı 4 yılda altyapıdan oyuncu hazırlar, genç adam transfer eder ve en azından mücadele edebilen birbirini tanıyan 6-7 as oyuncu ile takımın iskeletini oluşturabilirdi. Her sene 1 oyuncu kazansa 4 adam yapar 4 adam bile bir takım oluşturmak için yeterli olabilir. Ama durum tam tersi, bize geldiğinde rambo gibi olan Mustafa futbolu unuttu, Marcao potansiyelinin çok uzağında, Diagne'yi aldırdı adam 2 ay antreman yapmadan maça çıkıyor fiziği takımın toplamından daha iyi. Saha kenarında galiz küfürlere de başladı bundan sonra verebileceği bir şey yok. Yönetim ısrar eder, rakipler malca puan kaybeder ve yine şampiyon olabiliriz ama şampiyonlar ligi ilk turunu kesinlikle geçemeyiz. Ne oynadığını bilen dirençli bir takım oluşturacağına dair inancım kalmadı.

Fatih Hocayı çok seviyorum ama Galatasarayı daha çok sevdiğim için bu nedenlerden dolayı gitmeli :

- 3 yıldır ligde vasat oyun

- 3 yıldır avrupada rezillik

- Sürdüğü ilk onbirler

- Oyun içinde yaptığı değişiklikler

- Bazı oyunculara adaletsiz bir şekilde kredi vermesi (Babel, Akbaba, Arda, Ömer, Belhanda, Etebo)

- Bazı oyuncuları yanlış pozisyonlarda oynatması (Babel, Emre Kılınç, Ömer Bayram,Arda)

- Kötü transfer tercihleri

- Eskisi gibi risk almıyor

- Galatasaraya yakışmayan açıklamalar ( mesela Galatasaray vasat oynayınca iyi oynadık diyor)

terimin forumda 8-10 tane kemik oyu var zaten ama 30 civarı oy varsa kuslar devreye girmis olabilir.
Aklı başında Galatasaraylıların Evet demesi üzücü gerçekten öyleyse. Şu kadroyu Yılmaz Vurala versen daha etkili hareketli oyun oynatacağını düşünüyorum. Fakat gerçek şu ki yeni nesil hocaların yanına yaklaşamıyor 50 üzeri hocalar

Geri
Üst Alt