Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
:D
Screenshot_2018-11-12-16-11-43.webp

Madem biz topa sahip olmayı-set hücumu yapmayı-pas oyunu oynamayı beceremiyoruz o zaman geri hattı en iyi şekilde koruyarak- orta sahayı kalabalık ve yüksek mücadele ile tutarak hızlı kontra ataklarda fişi çekmemiz buna göre oynamamız şart

42910.jpg

Bundan önceki Fatih Terim döneminde de ani bir şekilde 4-4-2 'ye dönmüş şampiyon olmuştuk sonra 4-1-3-2 'ye geçip yine şampiyon olduk. Fatih Terim 'in oyun planında kanat forvetlerin olduğunu zannetmiyorum son döneminde de bunu denemişti (11/12 & 12/13 sezonlarında) ve başarılı da olmuştu şimdi de ani bir şekilde 3-4-1-2 gibi 3-4-3 gibi bir sisteme dönebiliriz belki. Ya aslında sayılar dizilişler filan çok aşırı önemli değil, önemli olan sahadaki oyunculara uygun oynamak oyuncularımızdan maksimum bir verim almak, belli bir oyun planımızın olması ve bu oyun planını en mükemmel/ en hatasız hale getirmeye çalışmak ...

=> İleride serbest rolde oynayan özellikle hızlı hücumlarda rakibin fişini çekecek bir Onyekuru bence sağ kanat veya net forvet olarak aldığımız katkıdan çok daha fazlasını verecektir

=> Mesela sol kanadı tek başına çok iyi önlü arkalı oynayabilecek bir Nagatomo o enerjisi o temposuyla canlar yakabilir orada

=> Veya defans konusunda arkasını toplayan bir Ozan hatta Maicon olunca hücum etme konusunda çok daha rahat olan öldürücü paslarla net ortalarla her an gol bulmamızı sağlayacak bir Mariano

=> Nispeten hata yapmaya yakın 2 stoperimiz Maicon veya Ozan 'ı yalnız bırakmak yerine Serdar-Ozan ikilisini Maicon 'a iyice yakın oynatarak hem defans hattını sağlamlaştırmış hem defans yaparken sayısal bir üstünlük ile 1'e 1 pozisyonda yakalanmaların önüne geçmiş oluruz

=> Emre eğer fizik olarak güçlenmiş sağlam şekilde dönerse arkada sağlam kalabalık bir orta saha olduğu için çok daha hücum yönünü ortaya çıkarabilir daha fazla ceza sahası içine koşular yaparak daha fazla hücum aksiyonlarında bulunarak en iyi yaptığı işi çok dahada iyi duruma getirebilir

=> Veya Belhanda tek başına 10 numara oynadığı zamanlar yapamadığı işleri daha geri planda oyunun iki yönünü oynayan geçiş oyununda iyi işler yapabilir ki gerçekten iyi oynadığı dediğimiz maçların hepsinde geçiş oyununu çok iyi uyguladık Belhanda 'nın

=> Çok saçma sapan kolay yediğimiz gollerin önüne geçebiliriz defansı sağlam ve birbirine yakın kompleks tutarak önlerine bu sistemin en kilit adamı olacak Fernando 'nun gelip boş alanları kapattığı, Nagatomo-Mariano ikilisinin gerektiğinde sağ/sol bekteki görevlerine döndüğü sağlam bir takım defansı oluşturabiliriz

Ama işte bu kadronun en önemli eksikliği net bir forvet. Hani Gomis gibi golcü olsun senede 30-35 arası gol atsın filan demiyorum. Fatih Terim 'in oyun planına uygun olarak "Hedef Forvet" rolünü rahatlıkla üstlenecek top alacak arkadaşlarını pozisyona sokacak yeri geldiğinde ilerde top tutarak takımını rahatlatacak iyi hücum pres yapacak bir forvet ortalama üstü de bitiriciliği & skor katkısı da olursa bence Gomis 'in en iyi haliyle verdiği katkıdan daha iyi katkı verecek bir forvetimiz olabilir

Hı nerden bulacağız bu adamı ? dersek de Bayern 'de iyice gözden çıkarılmış ligde sadece 4 maçta ortalama 28 dakika sahada kalabilen hatta zaman zaman kadroya bile alınmayan, şampiyonlar liginde ise sadece 2 Aek maçında ortalama 3 dakika sahada kalabilmiş bir Sandro Wagner 'i rahatça yarım sezon kiralayabiliriz diye düşünüyorum. Gerçekten hücumda çok aktif çalışan rakibi bozan ta orta sahaya kadar gelerek hücuma katılan kendi oynadığı kadar arkadaşlarının da oynamasını sağlayan fiziğiyle iyi top saklayan takımını rahatlatan.net bir "Hedef Forvet" benim gözümde.Belki yetenek olarak asla Bayern-Almanya milli takımı seviyesinde olmadıysa da bu bahsettiğim özellikleri onu o seviyelere kadar çıkardı özellikle hava topları başta olmak üzere gayet sağlam da bitiriciği var ki en önemli özelliği bence sahada en az Elmander kadar cesur en az onun kadar görev bilincinde bir adam. Ha tabiki de kendince kötü olduğu yanları da var 1.95 boyu olan 92 kilo bir adamın inanılmaz süratli olup uçup kaçmasını bekleyemeyiz + olarak öyle Gomis gibi gol rekorları kıracak bir adam değil, senede en kötü 15 golün altında atmaz ki STSL 'de daha da fazlasını atabilir 5 tane filanda asist yapar ama onu çok ekstra kılan özellikleri olduğu için bence kimse niye 30-35 tane atmıyor bu adam demez

O yakaladığımız hızlı ataklarda takımın ilerde topla buluşturacağı ilk adam S.Wagner olur. Onyekuru-Emre gibi çok iyi skor katkısı alabileceğimiz adamların bu özelliklerini çok daha rahat kullanmalarını sağlar ki Fatih Terim 'in istediği forvet özelliklerinin hemen hepsini barındırıyor. Oyunun çözülüp çok daha geniş alanlar bulmaya başladığımız anlarda da Rodrigues-Ndiaye gibi adamları sahaya sürerek rakibin canını alabiliriz

MUSLERA
OZAN-MAICON-SERDAR
MARIANO-BELHANDA-FERNANDO-NAGATOMO
EMRE
S.WAGNER-ONYEKURU

Bence bu takımla ligde ve avrupa liginde çok işler yapabiliriz yeter ki doğru planla devam edip hatalarımızı en aza indirmeye sistemi en mükemmel hale getirmeye çalışalım. Ki bu sistemde çok fazla transfere gerek duymadan (Belhanda yerine net sağlam bir orta saha & Onyekuru 'nun yeniden kiralanması) ile önümüzdeki senelerde de devam ettirebiliriz bu sistemi

artık gereksiz konusulmaz ve sahip cıkılır umarım hocaya

Bir bakıma müstehak!Bu onursuzlarla koşa koşa çalışmaya gitmişti.

Bi onerim var. Imparatorun maketini yapsak, tabbaklari betondan olsa ve kulubeye oturtsak?

Alintidir

Resmen hocaya savaş açmışlar..Şeref yoksunları düşmanlarını iyi tanıyorlar..
Gel gör ki bazı Galatasaraylılar dostlarını tanımıyor maalesef..

Hala bu sitede Sayın Fatih Hocamızı sevmeyen onun Galatasaraylı oluşunu sorgulayan adamlar var. Bre gerizekalılar elinize bir top alın sektirin gidin

Hoca biz sana zamanında boşuna demedik yapma etme diye amma ve lakin yaptın ve ettin, maalesef şu aşağıdaki enstantanenin utancını bize yaşattın;

56ceed9e4020117c50eb1f6c.jpg

Yine aynı herif sana zamanında 9 maç ceza vermişti. Çıkıp beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar demiştin ki biz her şeye rağmen senin arkanda idik. Lakin birkaç ay sonra gittin bu utanmaz arlanmaz ne olduğu belli olmayan, siyaset kurumu tarafından şikeyi aklasın diye alenen o koltuğa atanmış 1 numaralı Galatasaray düşmanının emri altına girdin yetmedi bir de gülerek şu üstteki pozu verdin. Birileri mutlu olacak diye sözleşme imzalamam dedin kendini kovdurdun ve bunun yanına gittin. Ne oldu? Aldın mı intikamını Aysal'dan? Ego savaşını kazandın mı? Mutlu oldun mu? Her şeye rağmen işin sonunda şu herifin emri altına girmesen ben ve benim gibi düşünen bir kısım taraftar Aysal'ın değil senin yanında dururdu. Sen de taraftarın kalbini kırmamış olurdun.

Sonra ne oldu Milli Takıma gittin, istediğin ortamı bulamadın. Belki de referandum sürecinde evet propagandasına eşlik etmediğin için siyaset senin değil Arda ve çetesinin tarafını tuttu. Sen de rahatsız olmana rağmen padişah hazretlerini kızdırmamak için veya sonra benimle uğraşmasın diye onun iradesine karşı çıkmış bir görüntü vermemek için istifa edemedin, kebapçı kisvesi altında yine bir olaylar uydurup kendini kovdurdun. O tarz bir olayla gündeme gelsen kovulacağını adın gibi biliyordun ve öyle de oldu.

Şimdi ne olacak hoca? Ne diyeceksin? Biat kültürünü reddeden ve benim gibi düşünen bir kısım taraftar sana neden artık imparatorum diyemiyor anladın mı? Geçen sene haklı olarak Tudor kovulduğunda neden net bir biçimde "İmparator" değil de "Mecburen Fatih Terim" dedik anladın mı? Kulübün Guardiola, Klopp, Simeone vs... tarzında bir hocayı getirebilecek vizyonu olduğunu bilsem "Mecburen Fatih Terim" de demezdim. Nedenini şimdi anladın mı? Şimdi anladın mı bize ne yaptığını?

(Not: Hiçbir zaman kebapçı, parator vs... tarzı bir cümle kurmadım, saygısızlık etmedim, hocalığını tartışmadım, kulübün yaşayan efsanesi olduğun gerçeğini inkar etmedim. O yüzden sana şimdi bir taraftar olarak bunları söyleme hakkım var.)

Gecenlerde "oportunist" diye bir kelime kullanmistim , yani durumdan cikarini koruma amaci gutmek , bu sebeple "ben o gun aysal faydali hissedersem onu secerim , gerekirse GS menfaati neyi gerektiriyorsa onceki gorusumu de degistiririm" diyenlere asla katiyen laf etmiyorum . Tek bir sartla , bu kisiler sunu diyebilmeli. "O gun terim ve aysal bir birleri ile ego savasina girip ,ayri ayri kulube zararli isler yaptilar , bugun terim hocamizsa onu savunurum , o gun gitti demirorenle takildi diye kizdimsa ,bugun o kizginligim devam eder , ama isime gelen bugun desteklemektir cunku GS soz konusu"

Bu diyen adama sadece saygi duyarim , tesekkur ederim .

Ama bazi modeller var , bize laf sokmaya calistiklari icin rovans olarak yaziyorum . Adam ayni mesaj icerisinde Aysal helal demirorene dik durdu diyor , hatta terim ,kupa olayinda kadikoyde dik durdu diye onu da ovuyor .. Ama terim i kovan aysal oldugunu unutuyor , ya da aysal in kovmasina sebep olacak isler yapanin terim oldugu aklina gelmiyor

Adama soruyorsun , kardesim adam neden GS ye madem bu kadar zararli adam , onunla isbirligi yapip demirorenle siritarak sozlesme imzaliyor ,poz veriyor diye soruyorsun , CEVAP VEREMIYOR , basit klise laflar "terim dusmanlari bilmem ne bla bla.." diye kiviriyor.

Adamin 2014 teki mesajlarini bulsan , terime soylemedigi laf kalmamis , ya da kabahatli buldugu aysal a etmedigini birakmamis , bugun ikisini kahraman olarak lanse ediyor

Insan bazen sadece hayret ediyor !

bu saatten sonra hocaya sahip çıkmak lazım.bazıları hem geçen seneki evet propagandasına katılmamasına hemde tff ile olan tazminat davasından dolayı öç alma derdinde.

bu saatten sonra hocaya sahip çıkmak lazım.bazıları hem geçen seneki evet propagandasına katılmamasına hemde tff ile olan tazminat davasından dolayı öç alma derdinde.
Orası çok net. Alenen Galatasaray ve Fatih Terim düşmanlığı yapılıyor bu bariz ki taraftar hocaya sahip çıkıyor zaten.

Yalniz sunu da kabul edelim. Kimimiz yonetim , kimimiz terim ... Gosterilen tepkileri az/cok vs buluyoruz ama olayin ruhundan uzaklasiyoruz

Bence derbide olanlar ,hakem acisindan ,her derbide asagi yukari olan seylerdi . fahis hata denebilecek bir kirmizi kart pozisyonu var ama herkes baska her macta olan hatalara takildi, kimisi taca takildi ,bazisi serdar a penalti dedi , oteki isla penalti degildi dedi

Ama bu maci firat alip da bu denli tepki gosterilecek sekilde fb ye vermedi kanimca . Etkisi 20% ise 80% i de bizim kendi hatamiz . Biz ise neredeyse olan biten 100% olayi hakeme yukledik

Yani gecen sene cuneyt iki garip sari kartla belhandayi atti mesela , baska bir cok macta aleyhimize kararlar cikti , boyle hakemin uzerine yurume meselesini hocamiz malesef tiyatroya cevirdi . Ne terimin mac ici yanlislari konusuldu , ne takimin reaksiyonu ,fizik gucu .. hatta oyuncularin bu kadar uzun cezalar almasindaki kayiplarimiz ..

Hakemler , kurullar, tff midir o maci 2-0 dan 2-2 ye getiren , butun macin sucunu bunlara mi yikacagiz ? Oyuncularin hem mac ici bu durumun olusmasinda , hem mac sonu aldiklari cezalarda bizim hic mi sorumlulugumuz yok

Firat in bu yonetiminden 50 kat facialarini defalarca gorduk yani

hocam seninde bir sözüne bakıyoruz
biliyorsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt