Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
takimin yarisi sakat, eyvallah ama üste hocasi da kenarda degil tribünde. nasil bir kulübüz anlamadim

1541880741355.webp

Eleştiri noktasında sıkıntı yok. Kıytırık Kayseri deplasmanında iki tane isabetli pas attı diye takımın en çok para kazanan oyuncusu Feghouli'yi göklere çıkarıp, Fatih Terim'i yererek itibarsızlaştırmaya mı çalışıyorsunuz ? Feghouli kim kardeşim ? Rakibin ne kadar kötü oynadığını görmüyor musunuz ? Ayakta duramayan Selçuk bile asist yaptı, oyun kurmaya çalıştı. Ömer Bayram'ın bile kötü oynamadığı ve hatta skora katkı sağladı bir maç sonrası şu eleştirileri yapmak kusura bakmayın art niyetliliktir. Keşke sene başında Feghoulİ, Belhanda ve Maicon üçlüsünden kurtulsaydık. Kanserli hücre gibi bu adamlar. Takımın mali yükü hafiflerdi en azından.

Gomis'e de böyle deniyordu kurtulduk gördük olanları. Bu adamları da satsaydık Allah bilir yerlerine başka kimleri alacaktık. Öncelikle bizim Gomis, Feghouli gibi adamların daha iyilerini alma şansımız ya çok az ya hiç yok bunu kabul etmek gerekir. Ayrıca ortada itibarsızlaştırma filan da yok. Oyuncuyu satamadım ya da gitmedi o zaman mobbing yapmaya başlarsan, üzerine çalışmıyor deyip Sinan gibi gamsız bir adamda filan ısrar edersen gülerler adama. Ben de isterdim bu saydığın isimelre iyi teklifler gelsin yerlerine daha iyilerini alalım ama olmadı. Adamla sözleşme yapmışsın gitmiyorsa oynatacaksın. Oynatmıyorsan da ah şu eksik ah bu eksik diye dert yanmayacaksın. Şu takımı Terim üzerinden değil de futbol üzerinden izleyen herkes takımın sene başından bu yana Feghouli'yi aradığını görebiliyordu. Bu adamı göklere çıkarmak değil, aksine hoca peygamber seviyesine getirip her kararında keramet arayıp bütün kadroyu yerin dibine gömenlere eleştiri.

Ne anlatıyonuz Hocanın oynatmamak için heves ettiği Mariano ve Feg sayesinde maç aldık diye hocayı mı övmemiz gerekiyor bu akşam. Galatasarayı Terimspor haline getirmeyin rica ediyorum herkes eleştirilebilir.
Feg tamamda mariano oynuyor çoğu zaman ki mariano nun bu sene defansif olarak zaafiyet yaşattığı maçlar var..ozan çoğu zaman onun kademesine giriyordu. Ama hoca mariano dan hiç vazgeçmedi ama..linnesle rotasyon oluyordu maçına göre..ama feg konusunda evet çok önceden kazanmalıydık feg i..

Taktiği değiştirerek süper yaptı hoca, diğer sistem bizim takımda şu an işlemiyor bu bariz. Bana şöyle geliyor ki Rodrigues cönünce ön ikiliyi Rodrigues - Onyekuru yapar muhtemelen. Gerçekten enteresan bir ikili olabilir önde. Nagatomo'yu da 3'lünün soluna monte edersek süper olur. Her ne kadar bu maç iyi geçse de bizim 3'lü ciddi ağır kalacak zor maçlarda.

Aslında sezon boyunca deplasmanlarda, yenilmememiz gereken maçlarda filan deneyebileceğimiz bir taktik bu maçta denedik ve tuttu. Ya tabiki de evimizde oynadığımız hücum odaklı maçlarda bu sistem işe yaramaz rakip sürekli kapanırsa biz de istediğimiz oyunu sergileyemeyiz

Lokomotif maçına da aynı taktikle çıkabiliriz tabi Nagatomo-Fernando takviyeleriyle birlikte

Sonra lige döndüğümüzde Beşiktaş deplasmanı ve Başakşehir deplasmanında da deneyebiliriz bu taktiği

+ olarak da bu sistemde beklerin sürekli gidip gelen adamlar olması gerektiğinden dolayı Mariano yerine Linnes tercih edilmesi taraftarıyım
++ Sinan 'ı izlemekten gına geldi artık Yunus 'a şans tanınsın

Şu kriz dönemini aşana kadar bu 11 'le mücadele edebiliriz

42842.jpg

Aslında sezon boyunca deplasmanlarda, yenilmememiz gereken maçlarda filan deneyebileceğimiz bir taktik bu maçta denedik ve tuttu. Ya tabiki de evimizde oynadığımız hücum odaklı maçlarda bu sistem işe yaramaz rakip sürekli kapanırsa biz de istediğimiz oyunu sergileyemeyiz

Lokomotif maçına da aynı taktikle çıkabiliriz tabi Nagatomo-Fernando takviyeleriyle birlikte

Sonra lige döndüğümüzde Beşiktaş deplasmanı ve Başakşehir deplasmanında da deneyebiliriz bu taktiği

+ olarak da bu sistemde beklerin sürekli gidip gelen adamlar olması gerektiğinden dolayı Mariano yerine Linnes tercih edilmesi taraftarıyım
++ Sinan 'ı izlemekten gına geldi artık Yunus 'a şans tanınsın

Şu kriz dönemini aşana kadar bu 11 'le mücadele edebiliriz

42842.jpg
Linnes seviyorum çok mücadeleci ama Mariano çok daha teknik Belhanda, Feghouli, Fernando varsa net Mariano'da oynamalı sahada ne kadar teknik oyuncu oynatıyorsak oyun kalitesi de o denli daha güçlü oluyor hele ki arkada 3'lü defans oynuyorsak Linnes yerine Mariano daha cazip geliyor hızdan çok tekniğe ihtiyacımız var.

Linnes seviyorum çok mücadeleci ama Mariano çok daha teknik Belhanda, Feghouli, Fernando varsa net Mariano'da oynamalı sahada ne kadar teknik oyuncu oynatıyorsak oyun kalitesi de o denli daha güçlü oluyor hele ki arkada 3'lü defans oynuyorsak Linnes yerine Mariano daha cazip geliyor hızdan çok tekniğe ihtiyacımız var.

Mariano bana hiç güven vermiyor.Çok basit top kayıpları yapıyor , topu kontrol ederken bile kaybediyor geçen sezon hiç böyle değildi.

Oyuncu grubumuz 4-3-3 oynamaya musait ama eksikler ve sakatliklardan dolayi dogru sistemi tercih etti

Bu kadar eksikle 3-5-2 son derece yerinde bir hamleydi

Selçuku oynatarak beni üzüyorsun hocam bu işten vazgeç olmuyor işte başkasını oynat

ocak ayından sonra işlerin iyi gidecegi,basarılı olacagı görünüyor.bi de sanırım 1 torunu daha olacak : ) bebek haberi alacak.şimdiden Allah bagıslasın

Aykut hoca hakemlerin şike yaptığını ima eder, Şenol hoca hakemin annesinin kötü bir mesleğe sahip olduğunu belirtir.

Hiçbiri doğru düzgün ceza almaz. Fatih hoca hakemin maçı kötü yönettiğini biraz argolu şekilde belirtir 7 maç ceza.

Allah belanızı versin önümüzdeki ilk seçimde Galatasaraylilar bunun hesabını sormalı.

Fatih Terim'in arkasında durmak başka ama onu eleştirilerden muaf tutmak başka. Maalasef Fatih Hoca bu sezon şu ana kadarki performansıyla bende ciddi bir hayal kırıklığına sebep oldu. Teknik adamlığı benim için eskiden beri soru işaretiydi aslında hatta başarılı olduğu dönemlerde bile eleştirdim. Tudor'un yerine geldikten sonraki dönem ise tamam Fatih Terim bu defa oldu, işte şimdi tam bir hoca diye ümitlenmiştim. Nagatomo'yu sol kanada monte ederek yıllardır Carole ile gözlerimizi kanatan sol bek performansını şaha kaldırması, Donk'u kazanması, Rodrigues'i coşturması filan epey hoşuma giden şeylerdi. Ayrıca gene bu süreçte sadece işine odaklanan olgun yapısı, kılla tüyle uğraşmadan hep nasıl daha iyisini bulurum düşüncesiyle hareket etmesi de benim açımdan takdire şayandı. Lakin bu sezon ortada bir enkaz var. Schalke 04 gibi bir takıma karşı 2 maçta da Galatasaray'ı düşürdüğü durum kabul edilemez. Bazı arkadaşlar Allah'tan City,Barca filan gelmedi yoksa rencide olurduk diyorlar. Ben Schalke karşısında izlediğim futbol ve alınan sonuçlardan daha fazla rencide oldum. Keşke 1.sınıf takımların olduğu gruplardan birine düşseydikte 6-7 gol yiyerek rencide olsaydık, işte o zaman gam yemezdim. Şimdi diyeceksiniz adamın bir ton eksiği vardı ne yapsın? Peki o eksikler neden var, demek ki sezon öncesi yüklemen berbat. Ne doğru dürüst kondisyonu var takımın, ne fizik gücü. Takımın yarısı sakata çıkmış, kalanların enerjisi de ancak jogging yapmaya yetiyor, 60'tan sonra hepsi pert. Bu antrenmansızlığın, bu yorgunluğun bahanesi yönetimin forvet transferi yapmaması olamaz çünkü şu anki asli sorun forvetsizlik değil güçsüzlük. Sen önce takımı güçlendir, zımba gibi yap. Elindeki malzeme buysa o malzemeye yatırım yap. Ayrıca bence Galatasaray'ın ideal kadro kalitesi, D grubundaki orta halli rakiplerle mücadele etmeye fazlasıyla yeterdi. Schalke bu hafta gene fark yedi kendi liginde. Porto'nun Marega'sı bizde 3 büyüklerden birine gelse küfür manyağı ederler. Ayrıca forumun ve taraftarın büyük çoğunluğunun aksine ben son dönemdeki saha dışını hedef alan açıklamalarını da desteklemiyorum. Büyük takım hocası, 1 taç 2 faul için ağlamaz. Jailson denen kazma gelmiş tokat atmış tahrik etmiş. Tahrik olma abi, sen bıraksan herif zaten kırmızısını görüp cezasını alacak. Burası teksas mı arkadaş, bir dizginle takımı. Ne oldu sonra peki, zararı gene bize patladı. Bu kadar hafta Muğdatlardan, Selçuklardan, Ömer Bayramlardan medet umarkan Feghouli denen adamı hiç düşünmedi. Ya bir şans ver adama, zaten takım dökülüyor, sahadakilerden daha mı kötü oynayacak? Adam kadife ayak, zeki topçu, pasları hep düşünülmüş paslar. Boş iş yapmaz ama inat etti hiç oynatmadı ne hikmetse. Neyse Fatih Terim konusunda ben doluyum. Büyük bir çoğunluk tepki gösterecektir ama benim görüşlerim maalasef olumsuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt