Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi biliyorum bunu zaten. Gidip eleştirdiğim nokta geçmişte ki hataları yapanlar. Ve bugün ise yönetimi beceriksizlik nedeni ile suçluyorum. Gidip 1-2 ismi satabilseler daha kimyaya uygun transferler yapabilirdik. Kızdığım nokta beceriksizlikleri.

Bu araplar yapisti mi gitmezler . Adamlarin yapisi rahatlik ve maddiyat uzerine

Bizim tarik neyse bunlar da onlarin biraz isim yapmislari , yabanci olanlari ama mantalite ayni

Feghouli denen adam 4,5 senelik kontrat kapmis , garantisi 3,85 , uzerine bonuslari var

Senin bu adami arabistana gitmeye ikna etmen icin , alacak kulubun minimum 20-25 milyon euro bandindaki bir parayi bizde kalan suresinden daha kisa zamanda odemeyi kabullenmesi lazim

Evet araplar para dokuyorlar ama aptal da degiller

Senin elinde zirt pirt sakatlanan , 3 mac oynamamis feghouli e de bu parayi ve arti bonservisi verecek degiller

Guilano veya cenk deniyor . Bu adamlarin lokal ligde ve CL de attigi gol sayilarina katkilarina bakin

Simdi arap kulubu olsaniz elinizdeki hamle sansini belhanda feghouli den yana mi yaparsiniz yoksa ayni paralara maaslara cok daha ise yarayani mi alirsiniz

Ben burada bir beceriksizlik gormuyorum nereden baksan . Alacak kulubun de biraz isine yarayacagini hissetmesi lazim ama adamlar sifir yani , neden alsinlar

Odun islak , yagmur yemis , sobaya atsan yanmayacak belli , ayrica suyu emmis agir cekiyor , parani buna yatirir misin cok iyi pazarlayan biri de ciksa

Akli mantigi olan bu adamlari zaten almaz

Rezalet bir post kusura bakma. Ömer ve Muğdat’ın alınması hata ama her şeyi tek bir kişiye yıkmak Tudor veya x bir kişi için ne kadar yanlışsa Terim için de öyle.

Şu an bir transfer aklı yok bu çok net. Teknik direktörlerin transferde şunu isterim bunu isterim, bunu da gönderebilirsiniz deme durumu var ama icraat makamına bakmak lazım birazda.

Terim olmasa da Cengiz Albayrak gider Muğdat’ı alır başına da Hamza’yı falan getirir. Terim Melo’lu, Eboue’li, Podolski’li, Forlan’lı, Shaqiri’li , Sneijder’li, Tadic’li liste de yaptı.

Alan alıyor. O gün hepsini alıp parasal açıdan başarı olmazsa batacak noktaya getirmek de suçtu. Şimdi parasal açıdan bu kadar korkup hamle yapamamak da suç.

O yüzden yönetimlere yazar bunlar. Hocalar sadece danışman.

Oynayamadığımız futbol Terim’e yazar şu an. Bu kadar da kötü olmamalı mesela. Eleştiriyi oraya yapalım lütfen. Ama aynı kadro ile şu form durumu daha iyi oynatacak hoca da var mı ona da bakmak lazım?

Aynı yönetim Cavanda'dan zarar etmemeyi de başardı ama?

Bence satılacak olsa satılırdı.Ya talipli yok ya da varsa da gitmiyor beyzadeler...

Bu araplar yapisti mi gitmezler . Adamlarin yapisi rahatlik ve maddiyat uzerine

Bizim tarik neyse bunlar da onlarin biraz isim yapmislari , yabanci olanlari ama mantalite ayni

Feghouli denen adam 4,5 senelik kontrat kapmis , garantisi 3,85 , uzerine bonuslari var

Senin bu adami arabistana gitmeye ikna etmen icin , alacak kulubun minimum 20-25 milyon euro bandindaki bir parayi bizde kalan suresinden daha kisa zamanda odemeyi kabullenmesi lazim

Evet araplar para dokuyorlar ama aptal da degiller

Senin elinde zirt pirt sakatlanan , 3 mac oynamamis feghouli e de bu parayi ve arti bonservisi verecek degiller

Guilano veya cenk deniyor . Bu adamlarin lokal ligde ve CL de attigi gol sayilarina katkilarina bakin

Simdi arap kulubu olsaniz elinizdeki hamle sansini belhanda feghouli den yana mi yaparsiniz yoksa ayni paralara maaslara cok daha ise yarayani mi alirsiniz

Ben burada bir beceriksizlik gormuyorum nereden baksan . Alacak kulubun de biraz isine yarayacagini hissetmesi lazim ama adamlar sifir yani , neden alsinlar

Odun islak , yagmur yemis , sobaya atsan yanmayacak belli , ayrica suyu emmis agir cekiyor , parani buna yatirir misin cok iyi pazarlayan biri de ciksa

Akli mantigi olan bu adamlari zaten almaz

Feghouli geçen sezon fena katkı vermedi oyun içi olmasa da skor olarak.

Adama 13 Milyon Euro teklif geldi kabul etse Gomis kalmış, 2. Forveti almıştık belki.

Onyekuru gelirken plan zaten Sinan ve Rodrigues ile orayı tamamlasın. Gelen para ile de forvet alalım idi. Bence herşeyi bozan da bu ve Gomis’in zam talebi oldu. Gomis normalde satılacak 2. Tercih dahi olmazdı.

Dediğine katılıyorum. Zor olanı becerecek kapasitede olmalı ama yönetenler. Yoksa biraz zekası olan herkes yönetime talip olabilir. Bu iş böyle.

Cavanda , semih , cenk gibi adamlar neden gittiler ? Cok basit

Bonservisleri ya yok ya da cok dusuk ve senelik ucretleri makul . Ayrica gittikleri yer beklenti olarak zaten daha az da olsa olur dedikleri yer

Ama arabistana gidecek oyuncu bu kafayla bakmaz , ancak daha kisa zamanda daha cok kazanacaksa dusunur gitmeyi , hatta keyfi yerinde kufesi dolu ise belki fazla kazanacaksa bile gitmez

5 yerine 3 kazanirim keyfim yerinde istanbulda der

Ve ben de bu oyunculari gonderemedi diye yonetime asla cemkirmem . Hata bu sartlari kabul edip alandadir

Aynı yönetim Cavanda'dan zarar etmemeyi de başardı ama?

Bence satılacak olsa satılırdı.Ya talipli yok ya da varsa da gitmiyor beyzadeler...

Cavanda için satış şerhi zaten vardı. Onu kullanmadılar o an ama aldılar yakın bir fiyata işte. Ben transfer konusunda marifetli bir yönetim olduklarını düşünmüyorum.

İkincisi adamın maaşı da düşük. Bonservis veren onu da düşünüyor.

Bu Sinan aski da nerden cikti? Ya Sinan in yaptigi hic bisey yok, ne hiz var, ne dribbling. Ancak sutu, oda 40 yilda bir kere sut pozisyona girebiliyor.

Bize 20 liralik arabayi 60 liraya sattilar diye kendimizde o arabayi 40 a satma hakki goruyoruz

Ama araba baskasi icin zaten 20 lira

Otoyikamaciya verip , cila cektirmekle sanzumani pert , direksiyonu tarayan , motoru tekleyen arabayi 2 katina cikaramazsin

Daha nasil ornekler vereyim bilmiyorum

Nesine katılıyor sunuz yav, sana sadece sattığın kadar al kriteri verilmedi, zarar kriteri de verildi. Bunu devamlı göz ardı ediyor sunuz. Bu yüzden üç kuruş için otuz kuruştan ettiniz diyoruz, üç kuruşu harcayıp da sattığın kadar al kriterini geçilsin değil bunun anlamı. Zarar kriteri için de UEFA gün gün zarar etmişsin diye bakmaz, bunu kurumsal çalışan hiç bir organ yapmaz.

Bu basligi da bilgisizligi ile pert etmeye geldi malum kisi

Bir sus da eksik kal be birader . Uefa yi ve ffp yi bana ogretiyor adam

Bana eyvallah simdilik , salca saati geldi cekilmez

şampiyonlar liginde yedekten selcuk ömer muğdat giriyorsa hocanın yapcak bişeyi yok kadro bu malesef

Sana öğrettiğim bir şey falan yok. Şu saldırgan tavırlarını bir kenara bırakıp önce okumasını öğren.

Zarar kriteri olduğunu UEFA bile resmi olarak açıkladı ve bu açıklamada ne yazıyor anlaşmanın birinci senesi sonrası şu kadar zarar, ikinci senesi sonrası şu kadar zarar. Yani FFP olayını bilmeye falan gerek yok, UEFA kendisi her senenin sonunda bu kritere baktığını resmi olarak açıkladı.

Al boş herif, bahsettiğim ve bilgisizlik ile suçladığın bölüm ile ilgili bilgi.
Screenshot_20181025-102851_Chrome.webp

Son düzenleme:
Of birader yeter ya . Anlik monitorleme altindayiz . Donemsel ya da cari yila gore degil

Her mali islemimizde o esnadaki duruma gore inceleniyoruz . Transfer acigi verdigimiz anda , donemin bitmesi beklenmeden o acik anlasma ihlali seklinde realize oluyor

Aciklandi , edildi , yazildi , yonetimden su dendi ... birakin bunlari , ffp de ben ne diyorsam itiraz etmeyin suna artik

Yahu ben transfer açığından mı bahsediyorum, daha yazılanı anlamayıp milleti bilgisizlik ile suçluyor.

Ben zarar kriterinden bahsediyorum, üşenmeyip sana açıklamanın ilgili bölümünü koydum. Orada boşuna şu sezon şu kadar yazmıyor, çünkü o kriter orada belirtilen dönemler için var ve görüldüğü üzere her dönem için kriter sınırı farklı. Bu kadar bilgili olduğunu iddia edip aklınca bunun üzerinden aşağılama çabasına giren adam daha mevzunun zarar kriteri olduğunu ve bu kriterin dönemlere dağıtıldığını anlamıyor.

Birader bu konu nereden cikti ? Dedik ki onceki mesajlarda "risk alip 30 kurus gelecek yerden 3 kurus esirgemeyin" deniyor , bu mecburen yapiliyor

Cunku donem sonu kapatacagin varsayimi ile anlasmayi ihlal eden harcama yaparsan bu donem sonu beklenmeden aninda mudahaleye tabi revize ffp kurallarinda

Dedigimiz buydu . Sonuc olarak sen para kazanacagim forvetimin atacagi gollerle argumani ile kotan dolmusken bonservisli veya kiralama ucretli adam alamazsin

Aldigin anda ve transfer donemi kapandigi saat itibariyle anlasmayi ihlal etmis oluyorsun

Mesele bu .

Yahu ben transfer açığından mı bahsediyorum, daha yazılanı anlamayıp milleti bilgisizlik ile suçluyor.

Ben zarar kriterinden bahsediyorum, üşenmeyip sana açıklamanın ilgili bölümünü koydum. Orada boşuna şu sezon şu kadar yazmıyor, çünkü o kriter orada belirtilen dönemler için var ve görüldüğü üzere her dönem için kriter sınırı farklı. Bu kadar bilgili olduğunu iddia edip aklınca bunun üzerinden aşağılama çabasına giren adam daha mevzunun zarar kriteri olduğunu ve bu kriterin dönemlere dağıtıldığını anlamıyor.

Zarar kriterinde tek parametre transfer değil. 20 Milyon Euro zararı bile şu şartlarda gerçekleştirebilmemiz zor ayrıca.

Iyice derine indirteceksiniz illa

Conditional ve intentional situation durumlari var . Bir kulubun anlasma sartlarini sportif basari hedeflerine ulasamamasi , kur farklari vb iradesi disindaki sebeplerle tutturamamasi ile , bu hedefleri daha yolun basinda iradi harcamalarla ihlal etmesinin sonuclari ayni degerlendirilmiyor

Elinde anlasma yaptigin esnada kontratlar belli , isler istedigin gibi gitmez zarar aciklarsin . Zarar aciklama sebebin senin yonetimsel ve iradi harcamalarin degil ise anlasma kapsaminda kurulun karsisina baska bir madde ihlali ile cikarsin

Ama sen sana cizilmis net cizgiler icinde kalmayip da gidip bile isteye adamlarin musade etmedigi bonservis acigini verirsen , bu intentional yani bilerek kasten ihlale girer ve cezasi ona gore olur

"Bu yüzden üç kuruş için otuz kuruştan ettiniz diyoruz, üç kuruşu harcayıp da sattığın kadar al kriterini geçilsin değil bunun anlamı."

Bu mesaji nasil yanitlamaliyim ? Tamam 3 kurusu harcayip sattigin kadar al kriteri gecilsin degil anlami . Peki , ben de onu diyorum zaten

Peki 3 kurus icin 30 kurustan ettinizin pansumani ne o zaman . 3 kurusu harcayamiyorsun iste , dedigimiz bu ... yok izin vermiyor adamlar , haliyle de afedersin seve seve gerekirse o 30 kurusu da kazanamayacaksin

Sorun nerede ?

Bak sonunda kendini çok üstün bir zeka etrafındakileri de kara cahil olarak görmeyi bırakıp okumaya karar verince oluyormuş. Sonra bana saldırdılar diyorsun ama ha bire bu şekilde yola çıkıp millete saldıran sensin.

Olay işte bu iki kriteri tutturmakta, birini tutturup diğerini tutturamadığın zaman cezadan kurtulamıyorsun. Üç kuruşu harcayıp, al sat kriterini geçmeden de doğru kadrolar kurulabildiğini başka kulüpler gösterdi. Hadi bu noktayı ben de kabul ediyorum, elindeki olan parayı daha elzem ihtiyaçların varken başka oyuncuya harcadığın için bonservise harcayacak paran kalmadı. Transfer bonservis ile yapılmalı diye bir şart yok. Bedelsiz bir sürü oyuncu var piyasada, özellikle de yaz transfer sezonunda. Oyuncunun kendisine üç kuruş fazla verip yine akıllıca hamleler yapabilirsin.

Son düzenleme:
Zarar kriterinde tek parametre transfer değil. 20 Milyon Euro zararı bile şu şartlarda gerçekleştirebilmemiz zor ayrıca.
Ben de buna kızıyorum işte, asıl bizi en çok zorlayacak parametre bu. Şampiyonlar ligi katılımının getireceği geliri başka hangi kaynaklardan sağlayacağız bu sorunun bir cevabı var mı?

şampiyonlar liginde yedekten selcuk ömer muğdat giriyorsa hocanın yapcak bişeyi yok kadro bu malesef

Mariano yedek kulubesinde oturuyor. Linnes geride Mariano önde oynayabilirdi. Bu sekilde hem daha etkili ataklar yapardık, hem de rakip takımın ataklarında daha etkili defans yapardık.

Fizik-kondusyon olarak bizden çok guclu rakip karsısında Turkiye Liglerinde bile sırıtan, fizik olarak bitik Selçuk un oyuna alınmasının tek nedeni olabilir: Kaza ile rakip ceza alanı civarında kazanılacak serbest vuruşdan Selçuk un gol atma ihtimali..

Evet sakatlar var, kadro eksik ama bu takımın iyi çalıştırılmadığı çok açık ortada.. Umarım dunku maç gibi bir maçı tekrar seyretmek zorunda kalmayız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt