Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eski yabanci kurali altinda calismis hocalar simdiki kadroyla ne yapardi sizce? 11 yabanci = Baris, Sabri, Mustafa Sarp, Tarik, Cihanlari falan oynatmamak demek.

Bence Aysal hep yanlis tercih yapti hocalarda. Biri anca tonca para harcadigi yerde is yapti, digeride büyük futbol ülkesinin milli takimini calistirdik sonra geldi.

Öyle adamlari 5/6 yabanci kurali varken bence mantiksizdi.

Bize anca daha cok orta seviye takimlarda, fazla para harcamadan iyi is yapan adam uyar. Hele FFP kisitlamasi varken

tarihin en rezil fenerine bile 10 kisi kalmisken 2 gol atamadik.
Bu eleştiri doğru ama öbür taraftan da geçen sezon daha iyi durumda olan bir Fenere karşı Tudor'un takımı ile deplasmanda iyi bir oyun ile önemli bir puanı aldı. Kendi kurduğu takım ile Beşiktaş deplasmanı oynayan, Başakşehir deplasmanı oynayan Tudor'un başında olduğu takımın yaşadıklarını sanırım henüz hiç birimiz unutmadık.

Bu eleştiri doğru ama öbür taraftan da geçen sezon daha iyi durumda olan bir Fenere karşı Tudor'un takımı ile deplasmanda iyi bir oyun ile önemli bir puanı aldı. Kendi kurduğu takım ile Beşiktaş deplasmanı oynayan, Başakşehir deplasmanı oynayan Tudor'un başında olduğu takımın yaşadıklarını sanırım henüz hiç birimiz unutmadık.

Terim'de 96'da içeride Fener'den 4 yedi. Chelsea'den evinde 5 yedi. Fener'den 6 yedi. Real'den 6 yedi. Faruk Süren Fener'den 4 yediği maçtan sonra istifadan vazgeçirmese şimdi terim efsanesi yoktu belki de.

Terim'de 96'da içeride Fener'den 4 yedi. Chelsea'den evinde 5 yedi. Fener'den 6 yedi. Real'den 6 yedi. Faruk Süren Fener'den 4 yediği maçtan sonra istifadan vazgeçirmese şimdi terim efsanesi yoktu belki de.

Çelşi
Fener
Real

bir tarafta da akbil peh peh peh

4 0 ve 5 1

Türk futbol tarihinin taktik, teknik, motivasyon vs vs olarak en iyi kadrosunu kurmuş, oynatmış almadık kupa kazanmadık turnuva bırakmamış bir adamdır.

Ek olarak benim izlediğim ve en çok güvendiğim ikinci kadro olan 2011/2012 kadrosunu da kendisi kurmuş, bütün ayak oyunlarına rağmen rakibinin sahasında kupa kaldırmıştır.

Bu bahsettiğim iki takımdan daha iyi oynayan bir Galatasaray takımı izleyen varsa( Herhangi bir açıdan olabilir, kondisyon-teknik-taktik-strateji-vizyon-başarı-motivasyon) söylesin. Ama bence çok kasmayın, zira yaklaşanı bile yoktur.

Hoca futbola bazen, kupalara her zaman doyurur.

Galatasarayla dünya kupası(!) kazansa bile beğenneyenler olacaktır. Haters gonna hate.

SM-G965F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Gelecek yaz orta sahaya gereken takviyeler yapip 2011/2012 oynattigi futbolu tekrar oynatacak ins.

Peki madem o zaman tek tek bu maçlara biraz da dönemlerini ele alarak değinelim. Bir tek Fener maçı için bir şey diyemiyorum, çünkü o zamanlar maçları izleyemiyordum.

Ama misal Chelsea maçının olduğu sezon, Milan deplasmanı. O zamanın Milan takımımı sanırım anlatamama gerek yok. Çok iyi bir maç çıkarmıştık deplasmanda. Rövanşı da alıp malum UEFA kupasına uzanan yolun temellerini atmıştık. Yani takım umut vaad ediyor, iyi bir top oynuyordu.

Fener takımından altı yediğimiz maç, daha iyi oynadık ve buna rağmen öyle bir skor ortaya çıktı diye hatırlıyorum. Yine o sezonu ikinci bitirdik ne çok iyi idik ne çok kötü. Neden sabredildi çünkü hocanın bir iki sezon öncesi kazandırdıkları malum idi.

Real ve altı yediğimiz maç, çok iyi ve ondan sonra iyi geçen bir sezon sonrası üçüncü sezon. Böylesi iki sezon sonrası oluşan kredi ve talihsiz bir şekilde oluşan o ağır skor. O maçta kötü oynamadık, hatta rakibe göre çok daha iyi başladık. Öylesi bir maç sonrası Beşiktaşı deplasmanda madara edişimiz.

Tudor ile söylediğim o iki deplasman, sadece skor değil çok ama çok kötü bir oyun. Yani Onur, tamam senin görüşün ona bir şey demiyorum ama Tudor için ben sezon başı ve Fener derbisine kadar olan bölüm dışında positif fazla bir şey göremiyorum.

Anlatmak istediğim de aslında bambaşka bir şey idi. Hani öyle bir hava yaratılmaya çalışıyor ki sanki eski Türk filmlerinin fakir çocuğuna yapılan haksızlıklar gibi bir haksızlık yapılmış Tudora. Kendisinin de tonla hatası ve kabahati var ve ilk sezonunda başarılı başlasa bile aynı sezon içinde düşüşe geçtikten sonra gönderilen ilk hoca da değil, bu sadece Türkiye ligi için de geçerli değil.

Komiklikler şakalar falan aynı Apo gibisin.

sent via GSC

45558

Bak sen de aynı bunun gibisin. :asd:

Kulübünün efsane olmuş hocasına bu kadar gömen başka bir taraftar var mıdır acaba dünya üzerinde?

Mesele fazla gol yemek değil, o tür maçları oynarken, öyle maçlar öncesi ve sonrası ortaya çıkan umutsuz durum sıkıntı olan. Bu umutsuz duruma o işin başındaki adamın iletişim eksikliği yüzünden iyice benzin dökmesi esas sorun. Hamza da başarılı olduğu bir sezon sonrası özellikle bu yüzden yedi kendi başını. Fatih hoca iyi top oynatmıyor, hem de geldiğinden beri iyi top oynatmıyor ama işte gel gelelim taraftarı kurduğu iletişim ile depresyona sokmuyor.

Sayilan hocalara bak. Zaten turkiye icin sirada bekliyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt