Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Degisikligi savunmuyorum yanlis olabilir tabi ki ama sinanin bos olmasinin sebeplerinden biri maiconu orda konyali birinin tutuyo olmasi onu da soylemek lazim.

Maicon'u ileri atması yanlış demiyorum zaten sadece Ahmet girmemeliydi diyorum. Feguli gibi silahı çıkarmak zaten yanlış. Selçuk'u çıkarıp alabilirdin illa Ahmet'i alacaksan mesela. Duran top için Belhanda var zaten.

Feguli-Belhanda orta saha olurdu, Maicon-Gomis ileride olurdu. Ayrıca Maicon'u ileri atıyorsan dediğim gibi şişirme oynaman lazım. Biz o bölümde yerden oynadık.

Golün gelmesi hem hoca, hem bizim için büyük şans oldu bir nevi. Bana göre bu maçta puan kaybetse ilk defa baya eleştiri alırdı.

maicon golden once guzel bi top indirdi ahmede de ahmed kosamadi topa
konyanin defans komple ufak herifler, bence ise yarayabilirdi maiconun ilerde olmasi
gomis bile normalde havadan cok etkili olmamasina ragmen belhandaya golluk top indirdi

bana göre Ahmet Çalık değişikliği yanlıştı. Kimisi diyor ki; Bakın Maicon'u forvete attı,sonuç verdi. Halbuki Maicon'luk durum olmadı ki. Oraya geçtikten iki dakika sonra gol oldu ve biz o iki dakikada top şişirmedik bile.

Ahmet'i almadan da bu iş yapılabilirdi sonuçta. Linnes-Serdar-Naga ile üçlü oynayıp ileri atabilirdin. Neyse ki gol geldi de belki çok tartışılacak değişiklik konuşulmadı.

...

basın toplantısında sergenle ilgili soru sorulduğunda fazla bir şey söylemeden sadece gözleriyle ve mimikleriyle adeta kükreyen bir ASLAN !! kim mi İMPARATORE !!!!

11 mart 2018 galatasaray konyaspor maçında ciddi anlamda fark yaratmıştır. ama ben bu farkı taktik üzerinden anlatmayacağım, birçok arkadaş detaylı olarak bahsetmiş.

benim bahsetmek istediğim fatih terim'in camiaya kattığı "asla vazgeçmeme" psikolojisi. camia derken taraftarı da, futbolcuyu da katıyorum. maçı izlerken resmen yorulduğumu, bacaklarıma ağrı girdiğini hissettim. maç sonrası twitter'a baktığımda benimle aynı hisseden yüzlerce kişinin yorumlarını okudum. herkes maçı izlerken yorulmuş. son dakikalarda eskaza gol yesek haftalarca etkisinden kurtulamazdık herhalde.

başka bir teknik direktör olsa sanki böyle olmaz gibi geliyor. 60-70'de hala gol olmadı mı, e napalım olmuyor işte der geçeriz gibi. taraftarlar da, futbolcular da tabii. ama fatih terim'in olduğu takım bu boşvermişliği yaşamıyor, asla vazgeçmiyor.

gelişine burun kıvırdım. hala da haklı gerekçelerim olduğunu düşünüyorum. ama verdiği hava inanılmaz, camiayı hedefe böylesine inandırması muhteşem. sonunda başarsak da, başaramasak da, bu inancın bir parçası olmak çok güzel.

bunu nasıl yapıyor bilmiyorum, o da onun ustalığı işte.

...

bana göre Ahmet Çalık değişikliği yanlıştı. Kimisi diyor ki; Bakın Maicon'u forvete attı,sonuç verdi. Halbuki Maicon'luk durum olmadı ki. Oraya geçtikten iki dakika sonra gol oldu ve biz o iki dakikada top şişirmedik bile.

Ahmet'i almadan da bu iş yapılabilirdi sonuçta. Linnes-Serdar-Naga ile üçlü oynayıp ileri atabilirdin. Neyse ki gol geldi de belki çok tartışılacak değişiklik konuşulmadı.
Görmemen normal çünkü gol oldu ve defans beşlendi

Dakikalar 82 olmuş bize kesin gol lazım ama şu da var gol ararken gol yemememiz de gerekiyor eğer yersek 1 puandan da olma ihtimalimiz oluşabilirdi ki geçtiğimiz haftalarda o 1 puanın değerini şimdi daha çok anlıyoruz bir de konyada fofana, ömer ali, jahovic gibi hücumda hızlı oyuncular var bunlara karşı tek stoper kalırsa büyük sıkıntı yaratabilirdi.

Ayrıca hocanın sisteminde Linnes - Nagatomo çok önemli zaten Maicon'u ileri göndermesindeki sebep de sağdan soldan bek oyuncularıyla ceza sahasını ablukaya almak istiyordu. Son dakikalarda zaten 4'lü defans oynamadık defansta 2 kişi kaldı hatta sistem 2-5-3 / 2-4-4 gibiydi bek oyuncuları sürekli sağdan soldan yataydaki alanı genişletiyorlardı zaten gol de öyle geldi linnes ve nagatomo arasındaki mesafe 50 metre vardı tam çizgiye basıyorlardı böylelikle konyanın alan savunmasını aşabildik onları da yataya çektik ve golü attık.

Eğer 3'lü oynasaydık linnes - serdar - nagatomo bu kadar etkili olamazdık Terim'in sisteminde bek oyuncuları çok önemli iki bek oyuncusunun da hızlı olmasını ister hem linnes hem nagatomo hızlı olunca o çizgiyi tamamen kullandık. Benim kendi şahsi fikrim harika bir değişiklikti bunu galibiyet getirdiği için söylemiyorum maicon ilk yarı ceza sahası içinde 1 veya 2 kez buluştu ikisinde de kaleciyi zor durumda bıraktı geçtiğimiz haftalarda 5 golü var hatırlarsınız karabük maçında da Tudor buna benzer bir şey uygulayıp Maicon'u ileriye yollamıştı ve son dakika arka direkte golü atmıştı.

Maicon'u sadece stoper olarak değerlendirmemek lazım hem ayağıyla hem kafasıyla topu çok iyi vurabilen ve çok iyi pasör bir futbolcu son dakikalarda Gomis ve Sinan'a 2'şer adam düşebilecekken hoca ileriye 4 kişi yollayınca tamamen konyayı bitirdi

Fatih terimin düzeltmesi gereken nokta rezalet boyutlarına ulaşan duran top ve takım savunmasının rezilliğidir.Böyle defans ve orta sahayla istediğin kaiteli beki getir defansif anlamda dökülür. Rakip takım oyuncularının ayağından top alamıyoruz.Sanki iniesta,isco, modriçe falan karşı oynuyoruz. Ama serdar,donk, maicon,selçuk gibi adamların varsa alamaman normal.Birde üzerine taım olarak geride doğru duramayınca topu kapamıyorsun ve sürekli oturmuş savunmaya hücüm yapmaya çalışıyoruz.

.
95e8728d338c2ab456c900da3b4e7a43.jpg
e2b43b1e4a8b901e32e08eb4e2a39f26.jpg

Bi ara Felipe diye futbolcumuz vardı. Muthiş oyuncuydu ama oda Laubaliği ile silindi hoca tarafından zamanında ki belhandanın yanında alman disipline sahipti belkide kıyaslarsam.

Bu kombin duruyor mu acaba?Cumartesi giyse fena olmaz.

DYHnqt-WAAIkpvE

Bi ara Felipe diye futbolcumuz vardı. Muthiş oyuncuydu ama oda Laubaliği ile silindi hoca tarafından zamanında ki belhandanın yanında alman disipline sahipti belkide kıyaslarsam.

felipenin toynagindaki yetenek belhandada yoktur renktas..... fakat disiplin hususunda icabet edemeyecegim belhandanin mucadeleyi biraktigini pek gormedim herif pres falan da yapiyor. felipe sahada turist gibi gezip top gelince show yapiyordu. belhandayi gorsen iyi topcu sanarsin ama o da top gelince turiste donuyor.

İhtiyar ters tarafından kalkmış yada totem yapıyor!

DYHk_GbX0AAFkGs.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt